vrijdag 29 januari 2010

Ikea, ijshockey, film en sneeuw

En dat allemaal in drie dagen tijd. Om te beginnen bij Ikea. Het was weer als vanouds hoor. Heerlijk zo'n daagje Ikea doen. Daar knapt Petra van op, zeg maar ;-)

Om half negen reden we bij Jackie weg en kwart voor elf waren we er. Op zich viel het nog wel mee de afstand want het was vrij relaxed rijden over de 64 en de 49. Dit zijn meer binnen wegen en het maakte het een landelijke route zeg maar. We zijn allebei flink geslaagd. En ik heb de fruitschaal die ik in Nederland al gezien had hier dus mooi mee genomen. In Nederland ging het echt niet lukken in de koffer. Maar nu dus de kans waar genomen.

Verder hebben we natuurlijk in het restaurant gegeten. Zweedse ballen! Hieronder een foto van Norah in de speelruimte van het restaurant.

Photobucket

En daarna zijn we op ons gemakje over de "marketplace", zoals ze dat hier noemen, gelopen.

Photobucket

Isabelle poseert met 1 van de petjes die ze verkochten. Er zaten echt hele grappige tussen. Heb ook nog maar een reserve bal voor Stace mee genomen. Bij de Ikea verkopen ze namelijk een soort van pluche voetballen en die vind hij dus duidelijk helemaal het einde. Hij zeult het ding overal mee naar toe. Dus mocht deze het op een gegeven moment niet overleven, hebben we een reserve.

Photobucket

Je kan met die bal namelijk heerlijk spelen, maar hij is volgens Stace ook ideaal als hoofdsteuntje.

Photobucket

Jackie was ook flink geslaagd en had de nodige spullen weten te vinden voor in hun nieuwe huis. Tegen vieren zijn we met onze Ikea "buit" weer op huis aan gegaan. Heerlijk daagje!

Op donderdag kreeg ik een telefoontje van buurvrouw Evelyn of we misschien zin hadden om naar een ijshockey wedstrijd van de Hurricanes te gaan. Zij hadden kaartjes en konden die avond niet en of wij hun kaartjes wilden hebben. Ja natuurlijk, hadden wij daar wel zin in. En zo zaten wij donderdag bij de wedstrijd tegen de NY Islanders!

Photobucket
RBC center

Photobucket

Voor de wedstrijd begint werd er weer het volkslied gezongen. Blijf ik toch altijd mooi vinden. De spelers staan dan altijd netjes op het ijs opgesteld en kijken allemaal naar de vlag. Zo lief en vredig....

Photobucket

Tot dat...., de wedstrijd begint en dan barst het geweld los.

Photobucket

Het ging er zo nu en dan best heftig aan toen. En zelfs de scheidsrechter kwam er tijdens de wedstrijd ineens tussen te staan en ving ook nog wat op.

Photobucket

Dit keer speelde de Hurricanes een heel stuk beter dan de vorige keer dat ik met Erna naar een wedstrijd was gegaan. Een heeeeel stuk beter. Het was echt een feest om naar te kijken.

Photobucket

De eerste goal was van Staal en daarna volgden er nog meer. Uiteindelijk werd het 4-1 en hebben ze dus overduidelijk gewonnen!

Vanavond had ik met Alison en Kathy afgesproken om naar de film "When in Rome" te gaan. Daarna zouden we met de mannen erbij uit eten gaan. Het was nog even de vraag of het allemaal zou gaan lukken. De weermannen hier voorspelden het vreselijkste winter weer ooit, volgens mij. Sneeuw, ijsstormen en nog meer kou, zou onze kant op komen. Ik had zelf nog zoiets van eerst zien en dan geloven. Maar toen we de film uitkwamen sneeuwde het dan toch echt. Het zou eigenlijk pas om 9 uur 's avonds beginnen, maar om half 7 was er dus al sneeuw. De film was overigens best grappig. Hij was zo voorspelbaar dat je het bijna onvoorspelbaar zou kunnen noemen, zeg maar. Een echte meiden film, in ieder geval.Daarna met de mannen er bij wat gaan eten bij Red Robin. Wat erg gezellig was, maar we hebben het niet laat gemaakt, want het begon nu echt door te sneeuwen. Op de weg naar huis lag er vooral in Cary al een aardig laagje. Hoe verder we dichter bij huis kwamen, hoe minder het werd eigenlijk. Maar volgens de voorspellingen blijft het de hele nacht sneeuwen. Dus morgen ochtend, moet er dan toch wel een laagje liggen. De weersvoorspellingen geven aan dat er tussen de 6 en 9 inch aan sneeuw kan vallen. Dat is ongeveer tussen de 15 en 23 centimeter. Heel wat voor North Carolina, in ieder geval.

Maar in dit geval is het beter om sneeuw te hebben, want even ten zuiden van ons wordt het waarschijnlijk een ijsstorm. En bij een ijsstorm is de kans op stroom uitval erg groot. Het ijs komt dan ook op de bovengrondse electriciteitskabels en daardoor kunnen die breken. En dat wil je eigenlijk niet hebben natuurlijk. Dus we hopen op veel sneeuw en geen ijs. Grappig was wel dat toen we naar de ijshockey wedstrijd gingen, de wegen al gestrooid waren. Let wel gisteren was het hier nog 17 graden. Heel raar om met het zonnetje en een voorjaarsgevoel een strooiwagen te zien rijden. Vraag me ook af of dat wel nut heeft meer dan 24 uur van te voren? Maarja hier hebben ze waarschijnlijk een overschot aan strooizout, want wij hebben nog geen sneeuw gehad deze winter. Zag net ook deze foto op de Wral site.

Photobucket

De koeling van een supermarkt helemaal leeg. Twee pakken melk staan er nog, ha ha ha. Ik was vanmorgen mijn wekelijkse boodschapjes gaan doen en daar was het ook mega druk. Geloof dat bijna alle kassa's open waren en nog stonden er rijen. Dat is hier echt hoogst ongebruikelijk. En inderdaad iedereen had melk. Alsof melk je gaat redden als je in de kou terecht komt?
In ieder geval als er morgen of zondag dus nog geen sneeuwfoto's op het blog staan, dan is er waarschijnlijk iets fout gegaan in de voorspellingen van de weermannen ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anja zei

Heerlijk om zo af en toe eens bij de Ikea rond te snuffelen. Leuke fruitschaal heb je gekocht!
Hopelijk blijft de ijsstorm ten zuiden van jullie.

elmarstel zei

ik wordt net wakker en hier ligt ook weer een dun laagje sneeuw en dat ziet er toch leuker uit dan dan die regen van gisteren of de mist deze week.

duim voor je, dat jullie ook wat krijgen, sneeuw en geen ijzel natuurlijk

Anoniem zei

Bij Ikea denk ik aan de heerlijke daim taart, mmmmm het ;lekkerst gelijk uit de vriezer.

Hier hebben we zout tekort, en sneeuw genoeg haha.

Fijn weekend!
groetjes, BiancaF

Petra zei

@ Bianca
Ha ha ha, die heb ik ook mee genomen hoor ;-) Staat nu hier in de vriezer.

Anoniem zei

Vanmorgen was het hier ook weer wit. Toch weer zo'n 4cm sneeuw. Het houdt maar niet op deze winter. De zon schijn nu, de lucht is blauw, het is prachtig buiten. Genieten dus.
Groetjes, ook aan de andere meiden.
Liesbeth.

www.ine1149.web-log.nl zei

Ik zie op je webcam dat er een dik pak sneeuw ligt. Krijg je de honden nu wel mee naar buiten?

Grappig, dat je nu toch die fruitschaal kon kopen.

Petra zei

@Ineke
De hondjes zijn helemaal gek van de sneeuw! En gek met een hoofdletter G. Het is moeilijker ze binnen te houden eigenlijk ;-)

Guus zei

Zat van de week een film te kijken, een Amerikaanse, zag ook allerlei Ikea spul voorbij komen.

Dit weekend waren Kurt Russel en Goldie Hawn in Groningen, ook ijshockey kijken, hun zoon blijkt hier te keepen.

In Groningen nog steeds sneeuw, nu wordt het wel een natte bende, heb veelg geduld, maar dat raakt langzamerhand op..