maandag 18 januari 2010

I have a dream....

Maarten Luther King dag vandaag. "I have a dream!"

Mijn dromen werden vanmorgen abrupt verstoord. Want ik werd wakker van het gerinkel van de telefoon. Even kon ik het geluid nog niet thuis brengen. Gek hoe je dan een soort van verschrikt wakker wordt. Waar ben ik? Wat is er? De gehele coordinatie is van de wap. In ieder geval bij mij. Half slaapwandelend liep ik dan ook naar de telefoon en nam op. "Je gaat dit niet geloven!", klonk er aan de andere kant van de lijn. Nog steeds niet helemaal wakker, maar ik hoorde dat het Ron was die belde. Er was iets aan de hand. "Wat is er?", vroeg ik. "Echt je gaat dit niet geloven! Ze heeft het weer gedaan!". "Huh? Wie heeft wat gedaan?". De coordinatie in de bovenkamer werkte echt nog niet naar behoren. Er was een kleine disconnectie gaande. Het was duidelijk dat de hersencellen die ik heb, deze gegevens niet konden verwerken.

Ron begon daarop te vertellen. Het bleek dat de vrouw die mij in November op de parkeerplaats van een supermarkt in de prak had gereden, nu hetzelfde weer had gedaan. Het was op het nieuws vertelde hij. Nu had ze zelfs 8 auto's in de prak gereden en was ze weer tot stilstand gekomen in een boom. Gewoon weer op dezelfde parkeerplaats in Cary. Precies dezelfde plek. Langzaamaan begon het tot me door te dringen. "Nee, dat meen je niet?", kon ik nog net aan Ron uitbrengen. Ik was helemaal perplex. Ron vertelde verder, "ze was nu op gepakt voor rijden onder invloed. Peet je moet de foto's zien van gisteren. Het ziet er weer niet uit!"

Inmiddels waren mijn hersenen ontwaakt, maar mijn benen nog niet echt. Struikelend oven mijn eigen voeten baande ik me zo snel als ik kon naar de laptop en tv. Overal snel de stroom opgezet en ik luisterde verder naar Ron's verhaal. Het was gisteravond gebeurd en ze had bij het wegrijden nu dan 8 auto's in de prak gereden en was zelf tot stilstand gekomen tegen een boom. "Het is toch ongelooflijk. Zelfde Harris Teeter?". "Ja", zei Ron. Gewoon helemaal het zelfde. Dejavue ten voeten uit!!!

"Is het wel dezelfde vrouw dan?", vroeg ik. Ja zei Ron haar naam staat er bij. Ja hier in Amerika doen ze niet aan privacy bescherming en sta je met je volledige naam en leeftijd in de krant en op tv. Ik moest even zitten. Het is toch niet te geloven. Was er nu dan weer niemand gewond geraakt? Waarom stapt zo'n mens ladder zat in een auto keer op keer? Ik begrijp het gewoon niet. En ik werd niet alleen wakker, ik werd gewoon pissig! Ron zei me dat hij me de link gestuurd had waar de foto's bij stonden.

Inmiddels was de laptop ook wakker en werkende en kon ik kijken naar de beelden. Ongelooflijk gewoon. Nu nog meer mensen in de ellende door zo'n mens. Wij zijn nog steeds bezig met de afhandeling van de schade die wij hadden aan onze auto. Maar inmiddels heeft dat mens gewoon al weer een nieuwe, precies dezelfde, auto. En die staat al weer total loss om een boom heen geparkeerd? Een boom net naast de boom waar ze toen haar vorige zwarte Honda Accoord in had laten klimmen. Echt, je krijgt het toch niet verzonnen? Inmiddels zie ik ook de beelden op de plaatselijke tv zender. Het is gewoon echt op precies dezelfde plek! Ik zie weer alle zwaailichten en de politie auto's. De schade aan de andere auto's. En ik ben boos... heel boos. En ben gaan bellen met de politie van Cary.

Ik moest gewoon vertellen dat dit twee maanden terug ook gebeurd was en dat ze toen ook dronken was. Dit mens mag echt niet meer rijden. In ieder geval niet meer bij die Supermarkt, ha ha ha. Dat is om ellende vragen. Even voor de goede orde, mensen die dit blog lezen en in de buurt van Cary wonen, U bent gewaarschuwd! Doe voortaan de boodschappen bij de Lowes of Kroger ;-)Zoek de verschillen.... Boven de foto's van de Wral website van gisteren en onder die van ons van November.Afijn ik bel de politie en krijg een dame aan de telefoon en ik doe mijn verhaal. Ze zegt dat ik terug gebeld ga worden. Ja ja, dacht ik nog, we kennen die smoes. Maar zo waar, binnen 10 minuten wordt ik terug gebeld door de agent die gisteren bij het ongeluk aanwezig was. Dus ik vertel, weten jullie dat ze in November precies hetzelfde gedaan heeft? Ja vertelde de agent, haar man heeft ons dat gisteravond verteld. En even schoten mijn gedachten naar die man. Hij had me destijds nog gebeld om te vragen of ik in orde was. Nu had hij waarschijnlijk ook een zwaar dejavue gevoel. En ergens voelde ik ook medelijden voor de man. Je zal er maar mee getrouwd zijn niet?

De politie agent aan de andere kant van de lijn vertelde me dat ze "Charged was with DWI" (Driving while Intoxicated). Ik vertelde dat dat toen ook het geval was. "Ik vroeg hem of ze er nu wel voor gingen zorgen dat dat mens niet meer in auto naar de Harris Teeter kon komen?". Ja, zei hij, dat was niet aan hem, maar een zaak voor de rechter. Hmmmm, hij was duidelijk niet zo boos als ik, ha ha ha. Dit was een zeer politiek correct antwoord. Ik vertelde hem dat ik graag op de hoogte gehouden wilde worden en mocht de behandelende persoon info willen hebben over het voorval uit November ze mij zeker konden benaderen. Hij zou het in het dossier vermelden, zei hij. Maar iets in me vertelde me dat ik er niets meer van ga horen. Ik weet het niet....

Dus...... I have a dream! Ik droom namelijk dat het rijbewijs (en auto) van deze vrouw ingenomen wordt voordat er echt ongevallen gebeuren met mensen i.p.v. blik.

Groetjes Petra

27 opmerkingen:

Inge zei

Wow, het is een ernstige verslaving en ook een beetje zielig.

Maar ik maak me boos met jou, want ik loop regelmatig over de parkeerplaats bij de supermarkt met 2 kinderen. Vooral die auto tegen de winkelwagentjes laat me schrikken.

Hopelijk word dit nu goed afgehandeld.

Jessica zei

Hoi Petra, dat is wat zeg...!! Weet je toevallig de naam van de agent nog die je gesproken hebt? Mocht het er eentje zijn die ik toevallig goed ken (ik ken er maar een paar echt goed), wil ik er wel een mailtje achteraan sturen voor je, dat ze je echt op de hoogte houden.

Wilde nog zeggen dat je weer heel mooie foto's gemaakt hebt in Raleigh (vorige blogbericht), heel sfeervol!

Groetjes,
Jessica

Petra zei

@ Jessica
Hey dank je wel voor je berichtje Jessica. De naam van de officer die bij mijn aanrijding was was k. Perkins en de agent die ik vanmorgen sprak heette Pearsons. en mijn accident report nummer was 01-09-003260.
En dank je wel voor het foto compliment ;-)

Lidy te Vruchte alias Beardiertje zei

Hoi Petra, wat een dag en nachtmerrie, hoe is het mogenlijk, deze vrouw zou nooit meer mogen rijden,bij het zien van de beelden is het een wonder dat er geen gewonden zijn of erger, laten we hopen dat dit voor voorgoed verleden tijd zal zijn, ik wens je heel veel sterkte,ook om dit te vergeten, groetjes Lidy

Joyce zei

Maar zelfs als ze haar rijbewijs afnemen, betekent niet dat ze niet meer rijdt. Je hoort dat regelmatig. Tot ze eindelijk iemand doodrijdt, en dan pas doen ze er echt iets aan. Ik weet niet wat de oplossing is.

Anoniem zei

Ongelofelijk!

Rijbewijs afpakken en noooooooiit meer laten rijden!

groetjes Mariet

Natasja zei

Niet te geloven hoor. Sommige mensen willen het gewoon niet snappen en niets schrikt ze af...dat is nog het meest erge. Een gevaar op de weg!

www.vandijkes.punt.nl zei

Niet te filmen. inderdaad. En het afpakken van een rijbewijs betekend inderdaad nog niet dat iemand niet meer rijdt.

Ik zie jou straks ook nog wel een keer bij de grand jury uitleggend dat deze figuur beslist aangepakt met moet worden.

gr peet

Miranda zei

Opsluiten voor een lange tijd in de psychiatrie, rijbewijs afnemen voorlopig en verplicht af laten kikken! Pas als ze echt afgekikt is krijgt ze het terug als ze een half jaar bewezen heeft nuchter te blijven. Dat lijkt mij de oplossing. Levensgevaarlijk zeg, hier zijn geen woorden voor Peet, iedereen met een beetje verstand zou boos worden op die mevrouw.
Dus droom ik met je mee!

www.ine1149.web-log.nl zei

Dat is werkelijk niet te geloven zeg en wat heeft die dame weer een geluk gehad dat er niemand gewond is geraakt.

Ik hoop dat ze nu eens echt goed aangepakt wordt.

Anoniem zei

Wat een verhaal, gelukkig was jij niet op die plek ditmaal!
Groetjes, BiancaF

Edwin zei

Tjesus, ongelofelijk. Dat kan alleen in de USA, alhoewel. Hier maken ze er ook vaak een portje van.

Aanklagen die handel !!

Gelukkig zijn er geen mensen doodgereden door zo'n dwaas !!

Groeten,

Edwin

Anoniem zei

Onbegrijpelijk zeg dat dit zomaar kan.
Het was een hele boze droom waaruit je wakker werd zeg, ongelooflijk!!

Erna

Tink zei

Hoi,

Ik denk dat de reden waarom je niet op de hoogte gehouden zou worden kan zijn dat ze vorige voorvallen niet me mogen laten spelen bij degen waarvoor je vóór moten komen.

Heb je de vorige keer geen advoocaat in de arm genomen die de zaak heeft aangeklaagd? Je had vast toch wel recht op schade? Al is het alleen maar emotionele schade vergoeding. Je moet gewoon een reden hebben om dat soort mensen aan te pakken. Als Nederlander ben je niet gewend voor dit sort zaaken naar de rechtbank te gaan maar je zou het wel moeten doen, want nu zie je dat het weer gebeurd.

Ik las ook dat je pas geleden was uitgegleden voor de sportschool en dacht dat de receptioniste naar je keek, wat waarschijnlijk ook wel zo was omdat ze als de dood was dat je een aanklacht ging doen. En terrecht. Zolang healthcare voorzieningen zo slecht geregeld zijn hier in de US blijft vaak de enige mogelijkheid om je rekeningen van het ziekenhuis te betalen een rechtzaak. Sommige mensen maken hier natuurlijk misbruik van maar je had ook je stuitje kunnen kneuzen of je kniebanden scheuren. Zodat je wekenlang niet kon werken en dus verlies aan inkomen hebt want het is niet zo als in NL waar men bij ziekte of ongeval vollop wordt doorbetaald!

Bedrijven(en particulieren) zoals die sportschool zijn verplicht hun stoep en parkeerplaats ijsvrij te houden. Wij hier in Oregon zijn ook verplicht onze stoep ijsvrij te houden. Als de postbode of de buuf zou komen te vallen kunnen we onze portemonee open trekken om hun ziekenhuis kosten te betalen.

Afgelopen zomer een stukje beton van de stoep omhoog gaan staan, je zag het nauwelijks. Kregen wel een brief van de gemeente dat het binnen zoveel dagen gemaakt moest worden of anders fikse boete en deden zij het tegen belachelijk bedrag. Affijn stoep stukje opgebroken, nieuw beton erin, kosten $475!!
Maar ja, altijd nog geodkoper dan dat er iemand over struikelt met alle gevolgen van dien.

Is dat bij jullie niet zo als je een eigen huis hebt?

Annemiek zei

Misschien moet je ze alsnog gaan aanklagen om er wat aan te doen.
Geen rijbewijs betekend nog niet dat ze niet meer gaat rijden.
Mijn collega's zus ging voor het eerst dronken rijden. Nadat ze de auto 6 keer gerold had, en door de voorruit gevlogen was is ze op blote voeten door de sneeuw naar huis gelopen waar ze door de familie bewusteloos gevonden is. Haar oor is er weer aangenaaid (ze dachten eerst dat het niet meer te redden was), en haar bevroren voeten heeft ze toch kunnen houden. Ik denk dat die haar les wel geleerd heeft. Het blijft vreselijk dat mensen drinken en rijden.

Anna zei

Je wat een verhaal , ik dacht dat ze in Amerika streng waren met mensen die alcohol op hebben en dan een ongeluk veroorzaken.
Gelukkig was jij er nu niet bij, het zal je maar gebeuren!!
Hopen maar dat ze noooit meer mag rijden.

Anja zei

Jeetje, niet te geloven zeg, is dat mens zo hardleers. Hopelijk wordt haar rijbewijs ingenomen voordat er naast blikschade ook nog slachtoffers vallen.

Anoniem zei

Ongelofelijk zeg, deze mensen horen echt niet op de weg. En ze is ook vol sneldheid gegaan, anders staan de wielen er niet scheef onder.. Stel dat er mensen hadden gelopen...

VOrig jaar reden Jos en ik naar huis na een bezoek aan vrienden. Een auto voor ons reed was..tja.. bijzonder.. langzaam, verkeerde kant van de rotonde, ruime bochten enz. Dus de meldkamer gebeld, reden nog in Drenthe, contact gehad, gezegd wat en waar. Maar alles wat er kwam, geen politie. Wij bleven achter de gozer rijden. Toen we de Groningse grens over gingen, weer bellen. De man had op een gegeven moment door dat we bewust achter hem bleven, ging de afrit af en toen snel er weer op. Wij ook en het was door hem duidelijk. En opeens... twee politieautos, reden hem vast en even later werd ie afgevoerd. Mán wat een adrenaline had ik! ;-)

Guus zei

Oh, ik sta weer als anoniem, het spannende verhaal kwam van mij....

Jessica zei

Hoi Petra,
Zie net dat je gereageerd had op mijn vraagje wie de agent was. Als de agent zijn voornaam Matthew was, ken ik hem wel (ben ooit een paar uur met hem meegereden), maar zijn emailadres heb ik helaas niet. En als het zijn broer is, ken ik hem helemaal niet (lijken wel erg op elkaar).
Maar, ik kan het iets hogerop proberen voor je ;-) Dat hoor je dan nog wel, als ik 'beet' heb.

Wat je trouwens zou kunnen doen, is je opgeven als vrijwilliger bij MADD. Dan doe je iets concreets met je boosheid. Je hoeft hier natuurlijk geen moeder voor te zijn. En misschien dat je met dat vrijwilligerswerk (jammer genoeg) niet deze specifieke vrouw van de weg houdt, maar wie weet wat je er wel mee bereikt. En vrijwilligerswerk staat ook altijd goed op je CV ;-)

Groetjes,
Jessica

Corry zei

Het zal je vrouw zijn! Vreselijk toch? Die man moet geen rustig moment kennen. Ik hoop MET jou dat ze haar inderdaad van de straat halen.

Kasaka zei

En toch, die man is een enabler. Hoe komt die vrouw aan een nieuwe auto? Zo'n alcoholiste krijgt dat volgens mij niet alleen voor elkaar. Het feit, dat hij jou belde, was volgens mij ook alleen, omdat hij bang was, dat je hen zou vervolgen. Ok, misschien denk ik te slecht over de mensheid, maar ik heb al over genoeg zoveelste keer DWI's gehoord, dat het afnemen van een rijbewijs duidelijk niet helpt. Ik zou ook razend zijn, als ik jou was, dat ben ik nog na mijn aanrijding van vorig jaar, waar ik met een total loss van zat en de veroorzaakster er gewoon maar zonder ticket vanaf kwam. Laat staan een dronken bestuurster!

Petra zei

@ Jessica
Ik weet niet zijn voornaam helaas, maar bedankt voor je hulp aanbod!

@ Guus
Gelukkig hebben ze hem toch nog te pakken gekregen. Kan me voorstellen dat je adrenaline peil snel steeg.

@ Tink
Jaren terug ben ik betrokken geweest in een auto ongeval en ben ook jaren bezig geweest met de afhandeling er van. Begrijp wel wat je bedoelt, deze zaak is niet normaal. Maar weet ook dat de hele procedure met advocaten en verzekeringsmaatschappijen energie vreet en dat wil ik liever niet nog een keer meemaken. Wat ik wel belangrijk vind dat dit niet nog een keer mag gebeuren. En hoop dat ze nu wel goed aangepakt wordt

@ Kasaka
Ja het is echt erg dat ze denk ik de vorige keer niet goed is aangepakt. Weet niet wat er allemaal gebeurt is na mijn aanrijding, want er stond wel alcohol gebruik in het politie rapport. Maar of ze daar nu voor vervolgd is, maakt het verhaal niet duidelijk. Inderdaad triest dat ze er zo gemakkelijk mee weg zou kunnen komen.

Groetjes Petra

Anoniem zei

hoi ik weet niet of je de reacties op oudere post lees vadaar hier nogmaals,


hoi,

ik kwam toevallig via google op jouw blog terecht.
en na een stukje gelezen te hebben en de foto's bij bass lake te hebben gezien kwam alles heel erg bekend voor.
Holly springs ben er net 4 weken geweest voor eenn bezoek aan mijjn familie, die zijn daar ongeveer 4 jaar terug heen verhuisd.

groetjes

Koen de Ruijter

Martin zei

Jee, wat moet je hier nu op zeggen? Dit gaat gewoon al je voorstellings vermogen ver te boven.

Wat een idioot wijf. Hoe oud is ze eigenlijk? Ik heb het idee dat ze al ergens in de 70 is? Geen idee waarom eigenlijk, hihi

Petra zei

@ Koen
Hey wat leuk zeg!!Dus al ik het goed begrijp woont je familie in Holly Springs? Wat ontzettend toevallig. Is het een Nederlands gezin ook?
Bass Lake is leuk he?

@ Martin
Ja helemaal gelijk, ze is 74. Maar dat was het niet alleen, ze was ook nog eens als een lorretje... ;-) Foute combi, dat is duidelijk.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Petra,

zij zijn ook nerderlands ze wonen er nu ongeveer 4 jaar.
bass lake is inderdaad leuk grote huizen staan daar.

groetjes
koen