woensdag 6 januari 2010

Snertweer

Het is hier ook nog steeds koud. Letterlijk snert weer! En dus heb ik vanmorgen de aardappels, peentjes en uien staan schillen en heeft het heel de dag staan pruttelen. Ik zelf zou naar de koffie met de NL dames bij Jackie gaan. Maar de crockpot ging gewoon door toen ik weg was. Is dat niet ideaal? Geweldig toch?

De koffie was weer gezellig. Er was ook nog een nieuwe NL dame bij dit keer. Toch wel leuk om elkaars verhaal, hoe men hier terecht is gekomen te horen. Haar man werkt bij Akzo Nobel Coatings hier in NC. Hetzelfde bedrijf waar Ron vroeger in Sassenheim voor gewerkt heeft. Kleine wereld is het toch maar.

Na de koffie ben ik bij Traders Joe wat boodschapjes gaan doen. Altijd leuk om daar rond te snuffelen. Zo kocht ik daar roggebrood voor bij de erwtensoep vanavond. Als we het doen moeten we het ook maar goed doen en dan hoort roggebrood bij de snert natuurlijk. Ook heb ik er een bloemetje gescoord. Daar knapt Petra altijd van op!

Photobucket

Mooie hortensia's! Trader's Joe heeft altijd best wel veel keuze en voor hier best schappelijke prijzen. Nee niet vergelijkbaar met de markt in NL. Maar we hebben weer een beetje fleur in huis ;-) Daarna op huis aan en toen ik binnen kwam rook ik de soep al. Heb toen het vlees wat inmiddels gaar was in stukjes gesneden en weer terug in de soep gedaan en ben met de hondjes gaan wandelen.

Het is hier wel koud, maar het zonnetje schijnt er lekker bij en een strak blauwe lucht. Toch best lekker om dan even een frisse neus te halen. En niks is dan lekkerder om na zo'n wandeling even lekker op de bank te zitten. En bij komen van die wandeling. Kacheltje aan, geur van erwtensoep en twee tevreden hondjes aan je voeten.

Morgen zeggen de weermannen dat we kans hebben op sneeuw. Moet het eerst nog zien, want "kans op" wil hier meestal zeggen dat het niet komt. Vanavond hebben we dus lekker de soep met roggebrood op. En voor morgen heb ik ook nog een bakkie. Dus laat die sneeuw maar komen!

Photobucket


Groetjes Petra

PS Jackie, ik heb ook weer een bakje erwtensoep voor Frank bewaard hoor ;-)

14 opmerkingen:

Inge zei

klinkt heerlijk! Ik wou dat de website ook geuren verspreidde.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Dat is een goed idee Petra. Kan ik van het weekend ook wel eens doen. Hier gaan we dit weekend weer syberische temperaturen tegemoed, dus je moet wat om warm te blijven.

Bloemen zijn hier wel te krijgen maar daar kan je een week van leven, zo duur. Trader Joe hebben we hier niet..Voor mij dus geen blommetjes...

gr petra

Kristel Holsbeek zei

ok erwtensoep is zeker lekker maar wat zit er bij jullie allemaal in zeg???

Kasaka zei

Ik dacht aan hutspot, toen ik je eerste lijstje zag. Dat dacht ik vandaag te maken, maar kon geen penen vinden. Met wortels is het, weet ik uit ervaring, niet hetzelfde. Erwtensoep vind ik verschrikkelijk.

Erna zei

Zo dan, ben helemaal geen fan van Erwtensoep maar ik kan hem bijna ruiken.

Erna

Annemiek zei

Mooie hortensia. Ik "moet" er nog een voor in de tuin.
Soepje ziet er lekker uit.

Karin (dh) zei

Ook ik lust geen erwtensoep (traumatische ervaring uit het verleden met de liefste moeder van de wereld, maar absoluut geen keukenprinsesje, so to speak ;-)), maar deze pan ziet er echt overheerlijk uit, ik krijg er gewoon trek in....komt misschien ook omdat het hier berekoud is, voor NL begrippen dan he.

Petra zei

@ Kristel
Spliterwten, aardappels, peentjes, uien en varkensvlees en rook worst.
Stevig soepje hoor ;-)

@ Karin
Ja Syberische kou in Nederland begreep ik ;-) Echt niet een hapje proeven, ha ha ha

B. zei

Handig he zo'n crockpot, ik gebruik hem ook vaak voor bonen en allerlei gezonde gerechten, zeker als ik weet dat ik geen tijd ga hebben om te koken is het een uitkomst(als je tenminste een beetje goed kan plannen ook;-))
Ik zou ook zo graag een Trader Joe in de buurt willen hebben, ik ben onder de indruk dat ze daar zelfs roggebrood hebben!(en dat vind ik eigenlijk geeneens lekker...)

Anna zei

Dat ziet er lekker uit, hier is het ook nog steeds koud en heeeel veeeel sneeuw.
Toos

Lidy zei

Jammie, dat ziet er verrukkelijk uit!

Monique (Nieuwen Oord) zei

Ik moet eens wat meer met mijn crockpot gaan doen ... maar ertwensoep lust ik ook niet!

Ziet er wel goed uit!

ann en ron zei

Nou je brengt weinig mensen op een idee (omdat ze t niet lusten). Maar mij dan toch wel hoor, denk dat we er dit weekend ook aan gaan geloven, lekker stevig bakkie! Had het er van de week al over toen werd t stevige groentensoep, maar met nog meer kou en sneeuw op komst...
Chantal zit ook maar kou te lijden op haar kamer in Leeuwarden, die kan ook wel weer een bodem gebruiken en een pannetje overleving meenemen.
Even duimen voor haar. D'r contract wordt niet verlengd. Zit al half jaar 70% duimen te draaien tijdens haar diensten dus alle 1 en 2 daags contracten worden niet verlengd. Nu heeft ze as vrijdag gesprek bij Hilton hier om de hoek.
Groetjes van ons

Petra zei

@ Anneke
Nou ik zie het zeg geen erwtensoep liefhebbers hier,ha ha ha.
Ik ga duimen!