zondag 24 januari 2010

Johnson Lake

Gistermorgen zijn we met de doggies wezen wandelen bij Johnson Lake. Ik organiseer weer een wandeling voor de Beardie club hier en we moesten de picnic shelter gaan reserveren. De wandeling is eind maart en wellicht zal het dan wat warmer zijn dan gisteren. Al deed het zonnetje heel goed zijn best moet ik zeggen.

Photobucket

De hondjes wachtende bij het winkeltje van Johnson Lake, waar ik moest zijn om de reservering in orde te maken. Ze hebben daar een prachtig deck bij en van die heerlijke schommelstoelen. Prachtig plekje. Afijn, natuurlijk bleek dat er maar 1 man over de reserveringen ging en die was er vandaag niet. Nou kon ik wel alvast betalen, want de datum had ik telefonisch al geregeld. Betalen moet je in hoogst eigen persoon en kan namelijk niet telefonisch. Dus er is nu betaald, maar verder konden ze me niet helpen. Dus moeten we nog even aan de bel om het allemaal rond te maken.

En ja nu we er toch waren dan ook maar gelijk een rondje lopen niet?

Photobucket
Gaan we nou?

Heerlijk die koppies van ze. Van kom op zeg, we moeten nu al de hele tijd wachten. Het is altijd een leuk rondje om te doen. Zo'n 5 kilometer bij elkaar en niet overal even vlak ;-)

Photobucket

Het was er best wel druk moet ik zeggen. Al lijkt het uitgestorven op de foto hierboven. Er waren aardig wat hondjes voor Stace en Con om te besnuffelen. Al vinden niet alle baasjes dat goed. Connor vindt dat hoogst ongezellig en heeft dan altijd ook zo'n hoofd van, nou ja waarom loop je nou door. Alsof iedereen speciaal voor hem naar het park is gekomen ;-)

Photobucket

Daarna zijn we naar de Petsmart gereden, want we moesten een nieuwe zak hondenvoer voor ze halen. Bij de ingang zag ik het al. Het was adoptie dag.

Photobucket

En dat houdt in dat er in de Petsmart allemaal hondjes zijn uit een asiel die dus een baasje zoeken.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En dat waren er heel wat. Vind het altijd moeilijk om zonder een kroeltje hier en daar langs de hondjes te lopen. Zo lag er een ontzettend lieve Border collie bij iemand die in een stoel zat aan haar voeten te slapen. Je zou hem zo mee naar huis nemen. De vrouw was wel in gesprek met een echtpaar en hoopte heel ernstig dat hij een huisje zou vinden.

Er was overigens ook veel aanloop voor de hondentraining die altijd midden in de winkel wordt gehouden. Ik vind het altijd geen gezicht, eerlijk gezegd. Honden training op zo'n klein stukje en midden in de winkel. En dit keer zelfs behendigheid. Hoe ze het voor elkaar krijgen, weet ik niet, maar er zaten zat hondjes die er aan deelnamen.
Photobucket

Zou wat voor mijn bruisende en rondsjesende hondjes zijn, ha ha ha. Als Stace zich een keer goed af zou zetten, springt hij zo tegen het eind van zo'n lokaaltje op, ha ha ha. Nee laten we dat maar niet doen. Hieronder een mooi filmpje van een Beardie op het jumping parcours van behendigheid. Van de week was er in Nederland een wedstrijd waar een aantal Beardies aan mee hebben gedaan. Prachtig gezicht. Zwevende tapijtjes zijn het gewoon eenmaal in de running ;-)Nou voor ik het vergeet nu dan eindelijk ook het receptje wat ik van Petra van Dijk heb gekregen voor de worstebroodjes Elke. Echt een aanrader!

***************************
Ingredients
500 gr bloem
18 gr gist
10 gr suiker
300 ml milk (2%) (luke warm)
10 gr zout
38 gr margarine
37 gr boter
900 gr gehakt (eventueel naar smaak gekruid)

De bloem, gist, suiker en warme melk bij elkaar in een kom en mengen.
De boter erbij als het gemengt is en als laatste het zout.
Afdekken met plastic en op een warme plaats 30 minuten laten rijzen.
Het gehakt verdelen in porties van 50 gram en rolletjes maken
Deeg plat slaan en een paar keer dubbel vouwen.
Deeg bollen van 50 gram per stuk afwegen en in een bolletje rollen. Zonder kreukels aan de boven kant van het bolletje. Deze 30 minuten afgedekt op een warme plaats laten rijzen.
Bollen uirollen tot een ovale vorm met een deegroller. Zo kort mogelijk rollen.
Randen nat maken met een kwast met water.
Gehakt erin leggen en de kanten en aan de uit einde van het gehakt naar binnen vouwen, iets over het gehakt heen. Dan de kant die het dichts bij je zit eroverheen slaan en dicht rollen.
Het deeg met de vingens goed vast vouwen ook aan de uiteinde zodat er geen openingen zijn.
Laten rijzen. ongeveer 30 minuten.
Over verwarmen op 220C gr
Broodjes besmeren met geklopt ei. Wat zout in het ei doen zodat het niet slijmerig is.
In de bovenkant van de broodjes 4 gaatjes verdeelt over de broodjes prikken.
Bakken ongeveer 20 minuten

***********************************

Nou was ik zelf niet zo slim om te bedenken hoe ik het gehakt moest kruiden. Ik bedacht me dat dat ook wel iets anders moest zijn. Dan de standaard gehakt kruiden en heb daar nog even op gegoocheld. En toen kwam ik ineens op dit blog. "The Dutch Bakers daughter" target="_blank". En hier stond het maken van worstenbroodjes keurig met plaatjes beschreven. Kijk en dat vind ik nou fijn, want dan weet ik hoe het er uit hoort te zien. Dat maakt het allemaal wat makkelijker voor Petra ;-) Op dit blog staan trouwens ook recepten voor speculaas en pannekoeken en nog meer Hollands lekkers ;-) En hoe je het gehakt moest kruiden. En eigenlijk moest dat dus wel gewoon op de huis-tuin en keuken manier gedaan worden. En kwam het toch nog allemaal goed met die worstenbroodjes. Ze zijn inmiddels allemaal verdwenen, zo lekker waren ze ;-)

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Annemiek zei

O die beagle :)
Hoe zou het toch komen dat er altijd beagles tussen zitten haha. So cute, maar een handvol!

Inge zei

Als je de kans zou krijgen, zo je bijna alle hondjes mee naar huis nemen, of niet?

Anja zei

Wat hebben jullie toch een stel schatigge doggies! Bedankt voor het recept van de worstenbroodjes, ik wil het ook eens proberen.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ze zijn inderdaad erg lekker. Ik had het gekregen van een vader van een vriendin die bakker is geweest. En ook hier verdwenen ze erg snel.

gr petra

www.ine1149.web-log.nl zei

Heerlijk om bij een lekker zonnetje een wandeling te maken. Wat een leuke receptensite is dat, heb 'm meteen bij mijn favorieten gezet, bedankt!

Anoniem zei

ha, bij ons was het ook 'adoptiedag' zaterdag: We hebben twee cocker spaniels uit het asiel gehaald. Ze zijn vreselijk lief.
dag, Cornée