vrijdag 1 januari 2010

01-01-2010

Happy New Year! Het is 2010!
Hier is de avond rustig verlopen. We zijn bij de buurtjes geweest gisteravond en daar waren ook weer andere buurtjes. In de zomer spreek je elkaar altijd veel meer, maar in de wintermaanden is dat een stuk minder. En zo was het gisteravond weer leuk om bij te praten. Zo hoorde ik dat een buurman een aanrijding met een hert, net buiten onze wijk, had gehad en zo waar over de kop was geslagen.... Vreselijk.
Een andere buurvrouw zag ik binnen een sigaret roken. Iets wat eigenlijk "not done" is als je op visite bent hier. Maar het bleek een nep sigaret te zijn. Zij kreeg wel de nicotine binnen, maar er is geen rook zeg maar. Heel raar niet? Als ze te diep inhaleerde, zo toonde ze, ging de voorkant van de sigaret knipperen. Echt! Het deed mij denken aan de chocolade sigaretjes die we van Sinterklaas kregen en vond het ineens zo kinderachtig gezicht. Maarja, het hielp haar, zei ze en ze wilde op deze manier van het roken afkomen. Ben benieuwd. En zo waren er nog meer nieuwtjes en vloog de avond voorbij. En kwamen we zo in 2010 terecht!

Vanmorgen wel weer een ander nieuwtje, want ik had toen ik in Nederland zat een reactie gekregen op een sollicitatie. Het was voor een part-time receptioniste baantje. Ja ja, het is heus, "Part-time"! Het is voor een heel nieuwe vestiging van een autobedrijf in Raleigh. Ik toen nog terug gemaild en zowaar vandaag werd ik gebeld of ik dinsdag om negen uur aanwezig wilde zijn, want dan kreeg ik een cursus hoe de telefooncentrale werkt. Leuk! Maarja, wat zijn mijn werktijden, wat is mijn loon? Daar werd niet over gepraat. Niet geheel onbelangrijk toch? Maar heb inmiddels wel geleerd om vooral niet te direct te zijn. Wij Nederlanders kunnen dat namelijk erg goed. En ik al helemaal. Graag zeggen waar het op staat en dan weet iedereen waar we aan toe zijn, maar dat schrikt hier toch wel een beetje af. Dus ik ga dinsdag heen en we zien wel. Ik ga in ieder geval weer wat leren en als het meezit, krijg ik er nog voor betaald ook ;-) En hopelijk is het part-time gedeelte niet op al te gekke tijden. Zoals ik ooit bij een baantje bij Kohls ondervond. Daar had ik gesolliciteerd op part-time cardsetter baantje. Wat inhoud dat je de aanbiedings kaarten in de winkel veranderde drie keer 4 uur per week. Heel leuk, niet al te gecompliceerd en je komt er mee onder de mensen niet? Niet wetende dat dat van 11 uur 's avonds tot 3 uur 's nachts gedaan wordt, als de winkel dicht is. En dat is een probleem, want dan slaap ik normaliter eigenlijk ;-) En veel mensen zul je dan ook niet ontmoeten, hi hi hi. Dus wie weet hoe het allemaal gaat van de week. We gaan het zien!

Toen ik het telefoontje kreeg zaten Ron en ik net in de bioscoop. Ook dat is "not done" hier. Je telefoon laten rinkelen in de bioscoop, maarja, het gebeurde zowaar. De film was overigens wel erg leuk. Namelijk de nieuwste film met Sandra Bullock, Blind Side. Een waar gebeurd verhaal en moest er wel een traantje bij weg pinken. Een aanrader, dat zeker.Van de week waren we ook nog naar een film met George Clooney geweest. Up in the air, heet die film. Gaat over een man die meer in het vliegtuig en op reis door brengt dan thuis. Op zich ook wel een grappige film.En... zo waar, kreeg ik vandaag de eerste verjaardags felicitatie. Ik schrok me rot! Ik ben geboren in 1970 en elk decennium is een rond getal in mijn leeftijd. Makkelijk rekenen altijd. En in 1980 was ik blij, want toen werd ik 10 jaar. 1990 ook speciaal, want ik werd zowaar 20. Een hele leeftijd vond ik zelf destijds. Dertig ging ook nog wel, maarja 2010 he? Precies, je voelt het al, de 40 jaar komt eraan! De decennia worden steeds minder leuk zeg maar. En dan vandaag iemand die, goed bedoeld hoor, waarschijnlijk mijn verjaardags datum op Facebook verkeerd gelezen had. Daar staat namelijk de maand andersom dan in Nederland. Dus dan zou ik 6 januari jarig zijn, maar ik ben in juni jarig ;-) En ineens schrok ik er van zeg! Nou al 40?! Neeeee hoor, doe mij nog een heel half jaar 39! ha ha ha. Moet duidelijk nog even aan 2010, mijn vierde decennium, wennen hoor!

Groetjes,
Petra

13 opmerkingen:

BiancaF zei

Ik kreeg ook een melding van face book dat je jarig was hihi. OMdat ik nergens wat las was ik nog in de afwachtende houding. Gelukkig maar hihi. Nou bij deze dan van harte dat je nog geen 40 bent;)

ann en ron zei

Hee familie in de Glori(a)e -tja die felicitaties krijg je met zo een naam, he!-

Vanaf een koud met nieuwe sneeuw bedekte berg ook voor jullie alle goeds voor 2010!!!

Laat het dinsdag vast goed beginnen en dat je dan te horen krijgt dat het ook met de tijden snor zit! (die telefooncentrale wordt natuurlijk appeltje eitje voor technische Petra)..

Jammer dat je te weinig serieuze reacties hebt gekregen op je vacature voor die boom. Misschien een iets langere sollicitatietermijn de volgende keer.... Misschien moet je eens over seizoenarbeiders nadenken, hihi.

Anyway, lieve groetjes van ons en als we toe zijn aan douchen dan weten we waar we dat kunnen doen,
gr.fam.Kokosnotenboom

B. zei

Hahaha dacht je: oh leuk, cardsetter, dan kom ik onder de mensen, en moet je 's nachts in een dichte winkel werken, heb je dat lang gedaan of was je na een week alweer klaar ermee?
Ik hoop dat je nieuwe baan je zal bevallen! Succes!

Anoniem zei

Laat ons hopen dat het een leuk baantje met leuke uren en een fijn loon en toffe collega's is!
En Petra, ik kan je geruststellen, die 40 valt best wel mee. Denk dat ik meer problemen ga hebben met dat jaartje meer dat er over enkele maandjes bij mij bijkomt... ;-)

M@riet zei

Ben benieuwd een dinsdag ;-)Raar eigenlijk dat ze totaal niet over het loon enzo gepraat hebben..

Ik zal je eerlijk zeggen, ik word nu 43 ,ben blij dat ik het word hoor maar jeetje, het gaat wel errug hard zo ;-)Blijf jij nog maar ff blij met je 39e tot juni, hahahaha

Miranda zei

haha, ik als plus veertiger, laat je weten dat je beter maar vast aan kan wennen. Dan valt het straks op je echte verjaardag niet zo tegen......Zo ben ik ooit, nog niet zo lang gelee, in de veronderstelling geweest een jaar ouder te zijn dan ik feitelijk was. Was dat fijn om ineens jonger te zijn! In ieder geval succes met je hopelijk a.s. baantje. Groetjes van Miranda

Marjon zei

Ik vond het vreselijk toen ik 40 werd, heb het ook niet gevierd.
Nu ben ik inmiddels al sarah geworden en het doet me niet zo veel meer. Ik denk altijd maar, het alternatief is niet oud worden, en daar voel ik niet veel voor.

Ben benieuwd naar je sollicitatie dinsdag. Het zou fijn zijn als de werktijden een beetje prettig zijn. Succes

Bianca (jerbia) zei

Nou, ik ben benieuwd hoe het dinsdag afloopt met de sollicitatie. Het is inderdaad wel vreemd dat er helemaal niet gesproken wordt over de werktijden en het salaris, lijkt me niet onbelangrijk toch ;)

Hier nog een uit het bouwjaar 1970. Ik moet er over 11 dagen aan geloven :(

Marcel zei

Hoi Petra en Ron,

Voor jullie ook de beste wensen voor 2010. Hoop dat we elkaar weer eens in levenden lijve kunnen ontmoeten. Hetzij bij jullie in de buurt of bij ons (wij zijn niet ver van de Ikea).

Groetjes uit Troutman,
Christine, Marcel, Emily & Matthew

Anja zei

Mijn "bouwjaar" is 1960, pff gelukkig duurt het nog een dik half jaar voor ik jarig ben.
Succes dinsdag!!

Annemiek zei

Gelukkig maar dat je nog even van de 39 kunt genieten :)
Gelukkig nieuwjaar!

www.ine1149.web-log.nl zei

Nou meid, geniet er nog maar even van dat je nog maar 39 bent, haha.
Ben benieuwd hoe het dinsdag gaat lopen, in ieder geval veel succes!

Petra zei

@ Bianca
Hmmm zal toch maar even kijken wat er precies staat dan ;-)

@ An en Ron
Jullie ook alle goeds in 2010! Ja volgende keer beginnen we vroeger met recruiten hoor. En ja wie weet zijn seizoens arbeiders een uitkomst voor me. De klus is nu gelukkig geklaard en kan ik er weer een jaar tegen ;-)

@ B. Ik ben er geen eens aan begonnen eerlijk gezegd.

@ Roots 2 wing
Dank je, het geeft me weer hoop, hi hi hi.

@ mariet
Ja raar he? Ik snap het niet altijd helemaal hoe het hier werkt. We gaan het zien!

@ Miranda
een jaar jonger klinkt wel leuk.


@ Marjon
Ja dat alternatief is helemaal geen leuke optie inderdaad. Dan maar 40 he? ;-)

@ Bianca
Volgens mij is het geen sollicitatie. Het telefoontje dat ik heb gehad was het volgens mij en nu wordt ik dinsdag gewoon verwacht zeg maar. Echt, ik sta er ook van te kijken. We gaan het allemaal zien. Enne... ja 1970 goed bouwjaar toch wel he? Succes over 11 dagen, of nee het zijn er inmiddels 10 ;-)

@ Marcel
Ja dat is een goed voornemen! Zou weer een keertje leuk zijn!

Groetjes Petra