dinsdag 5 januari 2010

Tsja...

Het was hartstikke leuk vandaag. Mijn eerste dag werken als receptioniste bij de MINI dealer zit er op. Het was echt een heel leuk bedrijf met leuke spontane collega's. En vandaag was de eerste echte dag dat het bedrijf open was. Dus iedereen was nieuw en moest wennen. Spannend voor iedereen. Ik zou ingewerkt worden door de full-time receptioniste, die vorige week al training had gehad. Niet alles was nog werkende en het was een komen en gaan van werklui en computer mensen. Maar toch vond ik het erg leuk. Beetje chaotisch dat zeker, maar het contact met de klanten die belden voor afspraken voor service was echt heel erg leuk. De mensen waren ook allemaal heel bij dat er nu een dealer voor hun merk auto in Raleigh was. Hier voor moesten ze er bijna 2 uur voor rijden. En om dan met hun hun nieuwe service afspraken te maken, was echt heel leuk.

Alleen het jammere is dat de werktijden twee keer niks waren. Elke dag van half 5 tot half 8 's avonds en zaterdag. Na gepraat te hebben kon dat ook drie avonden en elke andere zaterdag. Maar dan nog, verre van ideaal. In totaal 9 uur per week verspreid over drie dagen? Dat is een hoop heen en weer gerij voor een paar uur. Want het was zeker 45 minuten rijden van waar wij wonen. En als er nou een leuk salaris tegen over stond, maar dat bleek ook niet zo te zijn. Het was net boven minimum. Dus ja alles bij elkaar, is het het dan allemaal waard? Drie avonden van de week op pad en ook nog op zaterdag werken. Dit had ik niet in gedachte bij het zoeken naar een part-time baantje, dat is zeker.

Nou is het natuurlijk wel wat waard als je het werk wat je doet leuk vind natuurlijk. En hadden de uren beter geweest had ik het lagere salaris nog geen eens niet zo erg gevonden. Maarja die uren. Het zag er ook niet naar uit dat die uren nog gingen veranderen en dus heb ik aan het eind van de dag maar door gegeven dat dit niet ging werken. Wel jammer, maar het mocht toch niet zo zijn helaas. Het vinden van een leuk part-time baantje met normale uren is echt een hele opgave, heb ik inmiddels gemerkt. Vind het erg jammer dat de uren nu niet beter verdeeld werden. Want nu had de full-time dame, (die overigens ontzettend aardig was en eigenlijk niet zo heel erg veel van computers afwist) de mooie uren en bleven de minder fijne, zoals de avond en het weekend over voor de part-time. In Nederland denk ik dat zo'n baan gewoon gedeeld wordt en hebben beiden schappelijke uren. Gedeeltelijk 's avonds werken en om de week op zaterdag. Zou wel eerlijker zijn en denk ook dat ze niet snel iemand zullen vinden voor deze uren. Maar helaas, voor alsnog was het niet zo en dus bleef het voor mij hier bij. Heb er wel weer wat van geleerd en heb mijn telefooncentrale ervaringen weer wat opgekrikt. Was ook al weer een poosje terug ;-) Vind het wel nog steeds leuk dat bleek wel. Dus op naar volgende kansen, moeten we maar denken ;-)

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Natasja zei

Jammer dat het niets is geworden. Als de uren nu beter verdeeld waren, maar in jou geval had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan. In Nederland werkte ik als receptioniste/telefoniste bij de Audi/VW dealer. Een soortgelijke job dus. Nu ik weg ben, hebben ze er ook een part-time job van gemaakt, maar dan wel met betere tijden als bij jou het geval was. Jammer voor je, maar wie weet wat er nog op je pad komt. Succes ermee!

Kristel Holsbeek zei

Och das nou echt niet leuk zo een uren. Ik kan wel begrijpen dat je het niet doet. Er komt heus wel iets voor je...succes!

www.ine1149.web-log.nl zei

Jammer, Petra, dat die baan niets geworden is. Gewoon doorgaan meid, er komt heus nog wel een leuke baan op je pad.

Marchiena zei

Wat jammer dat het niets geworden is. Het zijn i.d.d. vreselijke tijden om te werken, dan moet het wel héééél erg leuk zijn of goed betalen. Je bent i.i.g. weer een ervaring rijker.
Verkopen ze trouwens ook BMW's? In Nederland worden de MINI's bij de BMW-dealers verkocht.
Succes bij het verder zoeken van de ideale partime job;)

Petra zei

@ Natasja
Hey dat is toevallig. Leuk dat jij dat ook gedaan hebt. Heb heeeel vroeger bij Mercedes benz in Rotterdam dit werk ook gedaan. Maar dat is heeeeeel vroeger hoor ;-)

@ Kristel
Bedankt ;-)

@ ineke
We houden vol inderdaad. En anders moeten we zelf maar eens wat gaan verzinnen niet?

@ Marchiena
Nee geen BMW er bij. BMW dealer zat wel aan de overkant, maar is een heel ander bedrijf. Zag inderdaad in Nederland dat de MINI vaak bij de BMW dealer zat. Heb nog aan jou en Erna gedacht hoor. Ik zat midden tussen de accesoires die uitgepakt werden. Tot aan de tatoeages van MINI aan toe ;-)
Helaas, het mocht niet zo zijn....

Annemiek zei

Weer een ervaring rijker.
Het is een goed baantje voor iemand die extra wil werken naast een gewoon dagbaantje of iemand die op andere tijden geen babysit heeft. Maar inderdaad veel te veel gerij voor 9 uur.

Anja zei

Jammer dat het niets geworden is, ik zou het ook niet gedaan hebben.
De aanhouder wint, er komt vast wel iets op je pad!!

Anoniem zei

Jammer, maar inderdaad, er komt vast nog iets leuks voorbij!
groetjes Ronny

Erna zei

Jammer hoor maar je verwachten het al een beetje.
Ws zou je je hele salaris aan benzine kwijt zijn.

Het mocht niet zo zijn.
Maar we gaan er zeker heen als ik weer naar je toekom, gelukkig niet zo ver rijden/vliegen hihihi

Anoniem zei

jammer, maar je hebt gelijk hoor..en er komt zeker weten wel wat op je pad!

groetjes Mariet

Kasaka zei

Jammer, dat het niet was, wat je zocht. Met de vreemde werkuren hier heb je toch al gauw, dat de full time banen de "gewone" 9-5 uren krijgen en de rest is onderverdeeld tussen part timers. Hopelijk vind je gauw iets naar je gading.

Anoniem zei

hoi,

ik kwam toevallig via google op jouw blog terecht.
en na een stukje gelezen te hebben en de foto's bij bass lake te hebben gezien kwam alles heel erg bekend voor.
Holly springs ben er net 4 weken geweest voor eenn bezoek aan mijjn familie, die zijn daar ongeveer 4 jaar terug heen verhuisd.

groetjes

Koen de Ruijter