dinsdag 12 januari 2010

Echt zalig!

In onze koffer vanuit Nederland hadden we deze meegesmokkeld....

Photobucket

En niet 1 wel 2. Eigenlijk mag je geen vlees meenemen Amerika in, maar bij de worstenbroodjes is het vlees zo goed verstopt. Dus hebben we er lekker van genoten. Alleen zo'n pakje is zo op natuurlijk. En toen las ik op het blog van Petra van Dijk uit Oneonta dat zij ze zelf gemaakt had. En zij heeft het recept hier op het blog achter gelaten.

En zo was ik vanmiddag aan de slag gegaan. Eerst het gehakt kruiden. Ik heb er ook nog beschuit, een eitje, scheutje ketchup en peper en zout aan toegevoegd. En daarna weer in de koelkast gezet. Toen het deeg gemaakt en dat laten rijzen.

Photobucket

Nou is het hele rijs gebeuren, meestal het geen wat bij mij fout gaat. Maar nu dus een keer niet. Het deeg deed wat het moest doen en het begon zowaar ergens op te lijken. In de tussentijd heb ik het gehakt in de worstjes vorm gekneed en weer terug in de koelkast gelegd. Daarna, toen het deeg klaar met rijzen was, balletjes van het deeg gemaakt en het deeg daarop weer verder laten rijzen. En alweer leek het goed te gaan....

Photobucket

Photobucket

Dit moest dan weer een half uur rijzen. Echt ik kan daar heel moeilijk het geduld voor vinden. En moet gewoon af en toe spieken onder die theedoek. Maar ook nu ging het goed. Dus daarna het deeg in ovaaltjes gemaakt en de worstjes erin. Alles bij elkaar lijkt het een heleboel werk en dat was het ook wel, ha ha ha. Zo'n pakje uti Nederland waar die worstenbroodjes al in zitten en die je alleen maar even in de oven hoeft te gooien, is natuurlijk veel sneller. En bovendien plakte natuurlijk het deeg overal aan vast. Tot ik me herinnerde dan een beetje bloem te gebruiken en toen ging het beter. Pfff, bedacht me op dat moment, dat ze wel heel lekker moesten zijn hoor, onderwijl wat rondvliegend bloem van mijn trui af vegende ;-)

Photobucket

Toen bleek ook dat ik gehakt over had. En dat is ook zonde, dus ik nog een plak bladerdeeg met spoed ontdooid en dus hadden we ook nog saucijzen broodjes als bonus. Daarna het hele spul in de oven.....

Photobucket

en zie daar..... het resultaat.

Photobucket

Worstenbroodjes!!! En ze waren me toch lekker. Echt waar, om je vingers bij op te eten. Heerlijk gewoon. Al het werk was in ieder geval niet voor niks geweest. De saucijzen broodjes zagen er ook goed uit gelukkig.

Photobucket

Het leek gewoon net echt allemaal. Natuurlijk hadden we er veel te veel, dus heb er een stel ingevroren, voor een andere keer. Echt hartstikke bedankt Petra voor het recept. Deze gaat vast in de herhaling ;-)

Vanavond had ik met Judy afgesproken om naar de bijeenkomst van de foto club van Holly Springs te gaan. Maar om half 6 belde ze af omdat ze zich niet lekker voelde. Heel jammer natuurlijk want als je met zijn tweeën gaat is het natuurlijk leuker zo'n eerste keer. En even stond ik in twijfel, zal ik wel of niet gaan nu. Maar ik vond eigenlijk dat ik wel moest gaan. Ze zullen me vast niet bijten, zo luidt het gezegde toch. En zo ging ik dus op weg naar Bass Lake waar de bijeenkomst was.

Bij binnen komst zag ik al snel dat het publiek zo ongeveer rond de pensioen gerechtigde leeftijd en 90 % man was. Dat leek me wat minder zo op het eerste gezicht. Maar voor dat de meeting begon, kwam er nog een vrouw naast me zitten en zij was al langer lid. Zij gaf me tussen door ook wat meer uitleg, wat wel fijn was. Na wat noodzakelijke bestuurlijke besprekingen, ging het dan eindelijk toch over het maken van foto's en leden konden hun eigen foto's laten zien. Ze hadden daar een heus projectie scherm voor, want het hartstikke leuk maakte om de foto's te zien.

De eerste foto's die we zagen waren van een man die naar mijn inschatting wel heel erg boven de pensioen gerechtigde leeftijd was. Hij kwam binnen met een kromme rug, wandelstok en schuifelgang. En betrapte me er op, te bedenken hoe zijn foto's er uit zouden zien. Ik was dan ook verbaad dat deze foto's van hem bleken te zijn. Want wat een foto's! Hij had foto's van twee vogels die ruzie met elkaar hadden en weliswaar in de lucht. Met de bek wijd open en de vleugels weid gespreid. Prachtig om te zien en zijn commentaar horen was nog leuker. Er kwamen vragen over de foto's, maar zijn gehoor was niet al te best meer. Dus de man naast hem moest dat heel hard in zijn oor roepen. Zo was er een vraag of hij de foto's bewerkt had. En zijn antwoord luidde: "Ja natuurlijk, wat dacht je dan, gecropt in Photoshop natuurlijk!". Zo mooi, om te zien. Later hoorde ik dat hij 88 jaar was. Petje af om dan zulke foto's te maken en ze dan ook nog in Photoshop te bewerken.

Verder volgde er van allerlei foto's en de leden gaven daar uitleg bij. Hartstikke leuk om te zien. Wel van veel verschillende kwaliteiten, maar dat maakt het ook wel leuk. Volgende maand is er een presentatie van een professionele fotograaf hier uit de buurt, die nu de hele wereld over reist samen met zijn camera. Het lidmaatschappij kostte $30.- en dus ben ik voor dit jaar lid geworden. Ben dan ook benieuwd wat het volgend jaar gaat bieden. Ze hebben in ieder geval een fotowedstrijd van foto's van Bass Lake. Die in maart wordt gehouden. Daar ga ik in ieder geval met de camera voor op pad binnenkort. Lijkt me wel leuk om daar aan mee te doen. En misschien stuur ik deze nog wel in. Een oudje al, maar ach dat moet niet uitmaken toch?Groetjes,
Petra

16 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

hmm ze zien er idd wel heel lekker uit hé;-)
Mooie foto

Annemiek zei

Die worstebroodjes zien er lekker uit, en het is toch nog een leuk en leerzaam foto avondje geworden.

roots2wings zei

Hmmm, die zien er heerlijk uit!
Zou je het receptje zelf ook eens willen plaatsen? Ik ben wat aan 't zoeken geweest naar het recept van Petra, maar waar staat het ergens verstopt? ;-)

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een mooie worstebroodjes! En niet alleen mooi... ook nog lekker! Petje af!

Marjon zei

Oh, wat ziet dat er lekker uit. Het water loopt uit mijn mond.

Miranda zei

Nou mevrouw de bakker mag ik een bestelling doen?
Van elk 4, en elke week graag! Groetjes

Martin zei

De worstenbroodjes zien er inderdaad lekker uit. Heb je ze nou in een plas bloed gelegd (zie foto), voordat je de worst erin stopte? Of is dit tomaten ketchup? LOL!

Erna zei

Mjammmmmmmmmmmie het duurt ff maar dan heb je ook wat.
Het ziet er heerlijk uit.

Erna

Anja zei

Je worstenbroodjes zien er lekker uit.
Leuk zo'n fotoavond en wat knap van zo'n oud mannetje.

B. zei

Ik ga die worstenbroodjes ook maken, makkelijk ook om er meteen veel te maken en in te vriezen, ik ken er hier wel een paar die dit ook erg lekker zouden vinden:-)

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ze zien er inderdaad super uit. Toevallig heb ik vndaag een variant in saucijzen broodjes gemaakt. Ook heerlijk!

gr petra

elmarstel zei

nou.....die broodjes zien er heerlijk uit.

wat leuk zeg , die man van 88 jaar als fotograaf en photoshopper, dat soort dingen vindt ik altijd zo leuk, want tja....ben benieuwd of ik op mijn 88ste ook nog zo bezig ben, hahaha

Anna zei

Je wat lekker ziet dat er uit.
En het foto avondje is ook erg leuk.
Kan je je lekker uit leven en op naar nieuwe spot plekjes .

Anoniem zei

Oooooooooooooooooh, die zien er lekker uit! Niks boven eigen baksels hoor ;-)Petra Oliver!

Groetjes Mariet

Guus zei

Die broodjes zien er super uit. Zelf heb ik het geduld ook niet, maar met bladerdeed zou ik het nog wel aandurven. Weetje, ik ga er dit weekend ook mee aan de slag.

Fijn weekend!

(ik baal zo he,weer mijn wachtwoord kwijt om hier in te loggen...)

Yvonne zei

Die worstenbroodjes zien er echt overheerlijk uit! (vast nog wel lekkerder dan de voorverpakte)
Ik hou me graag voor het recept aanbevolen!