vrijdag 15 januari 2010

Vijf

Vijf jaar alweer! 1070 blog berichten! Dat verdiend een feestje niet? Gewoon vijf jaar aan het bloggen..... Toch wel iets om stil bij te staan. Er zijn al zoveel dingen gebeurd in die vijf jaar. Toen ik begon woonden we nog in Nederland. Het aller eerste berichtje, 15 januari 2005.

Tsja wat zal ik het noemen.
Het begin van ons verhaal over onze verhuizing naar North Carolina of het eind van ons verblijf in Nederland. Een beetje dubbel....
Maar ik denk dat het nu wel een beetje vormen gaat aannemen ons vertrek en ons begin...
Beiden dus. Voorlopig zijn we nu heel erg bezig met ons vertrek.
Want voor het begin zijn onze visa's nu binnen. Waar we lang naar hebben uitgekeken. Donderdag zijn we op het consulaat geweest en daarna waren de visa's rond. Dus kunnen we aan ons vertrek gaan werken.
Voor nu zijn we een beetje bezig om de papier massa te door gronden. Alles opzeggen dus. Abonnementen, clubjes, verzekeringen opzeggen. Brieven schrijven, telefoontjes plegen. Verder al heerlijk aan het puinruimen in onze verzameling van spullen. Elke keer keuzes, ga ik dit daar nog gebruiken, gebruikte ik het hier, en hoe lang heb ik het al niet gebruikt. Het valt me op dat ik vaak met nee antwoord, maar het toch nog niet weg kan doen....
Maar we zijn al drie keer naar het grof vuil geweest, dus de opruiming lukt eigenlijk best aardig.
Vanmiddag de tuin na gelopen wat er mee gaat en wat er geadopteerd kan worden door iemand anders en wat op de grote "berg" kan. Pff wat een werk.
Tussen kerst en oud en nieuw hadden we de zolder al aangepakt, dus dat is lekker opgeruimd. Maar de keuken, de woonkamer, de kamers en garage en schuur moeten nog....
Afijn hou jullie op de hoogte ;-)
Groetjes Petra


Inmiddels zijn we vorige maand voor de tweede keer op het consulaat geweest. Wel leuk om nu de begin stukjes terug te lezen. Er is zoveel gebeurd in die jaren. Vooral het eerste jaar, zoveel indrukken en nieuwe dingen. Alleen voor die herinneringen op te halen is het blog al leuk.

"Alarmfase 1" kan ik me nog goed herinneren. Wist niet wat me overkwam. Zo ook "Miep" en William. En zo waren er zoveel leuke dingen die ik mee gemaakt heb in die vijf jaar. Het herinnerde me ook weer aan dat ik toch echt nu op zoek moet gaan naar een bedrijf om het boek te publiceren. Ben toen blijven hangen in het aanvragen van het ISBN nr. Dacht ik dat eerst bij het bedrijf hier in Raleigh te gaan. Maar na mijn werken daar, heb ik besloten om dat toch in Nederland te gaan doen, maar daarvoor moest ik zelf een ISBN nummer aanvragen. Op zich niet zo moeilijk, maar ik moest het nog even uitzoeken. En daar is het project blijven hangen. Maar het goede voornemen voor dit jaar is dat we daar aan gaan werken ;-) Nog even geduld dus.

Verder wil ik natuurlijk alle trouwe lezers bedanken voor het al vijf jaar achterlaten van comments. Het maakt het zo veel leuker voor mij om de reacties te lezen. Dus ga vooral zo door. Of hoe zou Barry Stevens het zeggen:"Vooral doorgaan!". Ik mag ze zo graag lezen!

Vandaag ben ik in Raleigh op pad geweest. Ik moest wat dingetjes regelen en zo kwam ik op Fayetteville street terecht. De hoofdstraat van Raleigh zeg maar. De plaatselijke Coolsingel op zijn Rotterdams gezegd. Zo begrijpen jullie vast wat ik bedoel. Ik had mijn camera mee en heb me uitgeleefd.Fayetteville is grondig gerenoveerd de afgelopen jaren en dat is te zien. Het was vandaag heerlijk weer en de terrasjes. Jawel, echt, terrasjes hier in Amerika, zaten vol met mensen. Nou was ik er wel toen het ongeveer lunchtijd was en de kantoren die in het centrum van Raleigh staan liepen uit. En zodoende liepen de terrasjes vol. En zo was het heerlijk om over Fayetteville street te lopen. Met mijn jas open en eindelijk geen handschoenen en dikke sjaal om.

Moet ook nog even over gisteren vertellen, want gisteren zijn we naar de 3D uitvoering van Avatar geweest. Prachtige film. Onwijs knap gemaakt, maar..... Er is altijd een maar. Ik ben er denk ik te nuchter voor. Het is een soort van fantasie film en ik ben daar gewoon echt te nuchter voor. Als ik dan zo'n film kijk kan ik die nuchterheid gewoon niet uitschakelen. Kortom ik vond het een mooie film (die best een stukkie korter had mogen duren) maar om nou te zeggen dat ik ontwennings verschijnselen of zelfmoord neigingen had de dag na het zien van Avatar, zoals van de week in de kranten en op tv was hier, nee niet echt. Of beter gezegd, echt niet! Vond het leukste van de film nog het 3D. Dat maakt het echt wel een hele mooie ervaring.

Groetjes,
Petra

30 opmerkingen:

Martin zei

Vijf jaar alweer? Wat gaat de tijd snel!!! Wij ook, precies 5 jaar, 1 maand en 13 dagen hahaha... Ik durf me in Nederland niet meer te vertonen, nu er 5 jaar van mijn uiterlijk is weggevreten. :-(

LOL!

www.vandijkjes.punt.nl zei

Woow 5 jaar al. Jeetje wat een tijd he.. Ik lees regelmatig nog eens terug in oude blogs. Zo leuk om dingen weer terug te lezen.

Ga nog maar lekker 5 jaar (minimaal ) door want ik mag je leuke, gekke belevenissen graag lezen.

gr petra

www.ine1149.web-log.nl zei

Gefeliciteerd Petra!
Bedankt dat we 5 jaar mee hebben mogen genieten van jouw prachtige verhalen over jullie leven in NC, Ik hoop dat je nog heel lang door zult gaan met je blog, ik kijk nu al uit naar je boek.

Wilma R. zei

Gefeliciteerd!!!
Ik ben nu ongeveer een jaar een trouwe lezeres en ik hoop dat ik nog lang van je verhalen mag genieten!
Op naar de volgende 5 jaar en natuurlijk het boek!

elmarstel zei

gefeliciteerd met dit jubileum, ben zelf ook in 2005 begonnen (okt, dus nog net geen 5 voor mij), hahaha volgens mij de meeste bloggers......

Yvonne zei

Alweer 5 jaar geleden, wat gaat de tijd snel en wat hebben we veel meegemaakt in die 5 jaar. Ik hoop dat je nog maar lang door mag gaan met je blog Peet, het blijft heel erg leuk jouw avonturen over de grote plas te lezen!
Voor nu een fijn weekend.
Groetjes Yvonne

Wendy zei

Gefeliciteerd Petra, vooral door blijven gaan. Reageer niet zo heel vaak (tijdgebrek), maar lees altijd wel hoor!

Beardie zei

Proficiat met dit jubileum Petra :-)
Groetjes Karin

Erna zei

Gefeliciteerd met je 5 jarig blog jubileum.
Elke keer heerlijk om jullie belevenissen te lezen, en er soms ook deel van uit te mogen maken.

Ga er voorlopig maar mee door!!!!!!!!!!!!!

Erna

Anoniem zei

Hoi Petra, Gefeliciteerd met je 5 jarig blog-jubileum.
Ben een trouwe blog leser van je en kan haast niet wachten op het boek.
De manier waarop je schrijft is echt gaaf.
In het eerste jaar dat je in Amerkia zat heb ik wel eens gezegd dat je je verhalen moest uitgeven en nu maar hopen dat het er toch van komt.
Ik blijf trouw lezen, reageer niet zo vaak.
Groetjes uit een nat en niet meer zo'n koud Burgh-Haamstede.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je lustrum! Grappig dat er ook iemand uit Burgh-Haamstede mee leest, slechts 5 minuutjes huier vandaan.
Ga zo je oude blogs over Florida lezen. Wij willen daarheen in de meivakantie. Even kijken of er een leuke shoppingmall in de buurt is. Ga nu namelijk wel een dag winkelen want heb mijn 17 jarige dochter mee. Dan ontkomt papa daar niet aan hihiihiih en ik offer me wel op om met ter mee te winkelen.
Nou het wachten is nu op je boek en hoop dat je nog jaren door blijft bloggen.

Groetjes Trudy

Monique (Nieuwen Oord) zei

Ha, ik heb je niet al die jaren gevolgd, maar wel enorm genoten van de stukken die ik wél gevolgd heb.

Gefeliciteerd met vijf jaar bloggen!

Toevallig heb ik net mijn 500ste blog online gezet ;-)

Anja zei

Gefeliciteerd met je jubileum!!
Ik lees je blog iedere keer met veel plezier.

Karin (dh) zei

Het eerste lustrum zit erop, da's inderdaad een mijlpaal hoor, dus een felicitatie waard! En ik vind net als Barry S. dat je vooral moet doorgoan!!
Tja, ben blij dat er nog iemand op deze aardbol rondloopt met een afwijkende mening over Avatar, inderdaad prachtige film qua effecten, maar een relatief dun verhaaltje, erruugg lang uitgesmeerd en barstensvol grof geweld tussen de dromerige scenes door :-)

Petr@ zei

Vijf jaar aan het bloggen! Wat gaat de tijd toch ontzettend (en akelig) snel voorbij.
Gefeliciteerd met je jubileum en ik kijk uit naar je boek. Je schrijft altijd zo leuk, ik lig af en toe helemaal in een deuk bij je verhalen. Keep up the good work!

Ymkje zei

Van harte gefeliciteerd met je 5-jarig blog jubileum! Een hele prestatie om steeds weer wat te schrijven en je schrijft leuk. Ik blijf graag met veel plezier je verhalen lezen.

Anoniem zei

5 jaar! Gefeliciteerd - een hele prestatie en met name het aantal berichtjes. Ik zit over een half jaar aan de vijf jaar en ik heb ongeveer de helft. :)

Maar inderdaad: vooraaaaal doorgaan!

Anoniem zei

Jeetje alweer 5 jaar, wat gaat de tijd snel. Ik ben ook 1 van je trouwe lezers, de manier waarop je over dingen schrijft is echt fantastisch!
Ik heb regelmatig schatert achter m,n lapje gezeten! Dat fleurde een soms donkere dag weer een beetje op!
Petra ga zo door, ik zal het verschrikkelijk missen als je stopt.
groetjes Ronny

Kasaka zei

Gefeliciteerd met de vijf jaar! Mooie Raleigh foto's heb je gemaakt!

Marjon zei

Van harte gefliciteerd met 5 jaar bloggen.
Ik lees pas een paar jaar mee, maar geniet altijd van je verhalen en je humor.
Blijf nog maar heel lang doorgaan.

M@riet zei

Time flies when you`re having fun! ;-)

Al vanaf de eerste blog lees ik je/jullie avonturen en hoop ze nog lang te lezen! En als je boek uit komt, zal ie snel in m`n boekenkast staan hoor!
Ik heb nogal `s een "writersblock" maar daar heb jij gelukkig nooit geen last van ;-)

Keep on writing!

Groetjes uit Noordwelle

Annemiek zei

Proficiat met al dat bloggen!

Anoniem zei

Proficiat met je blogverjaardag, Petra! Wat herinner ik het me nog goed, die beginperiode. De weken voor jullie vertrek... Ik denk dat ik bij momenten me zenuwachtiger voelde dan jij, LOL! (want wij gingen toen ook dra vertrekken -not!-).

Zorg nu maar snel dat dat boek er is, want ik wil het bestellen! Zo vaak heb ik gelachen met jouw zelfrelativerende en grappige schrijfstijl, zoveel dingen uit het dagelijks leven dat we van je leerden, en dan de stukjes nog over jullie schattige hondenkindjes...

Anoniem zei

Avatar is werkelijk een geweldige film idd, maar om ook hier zelf moord neigingen te krijgen, ja op die kolonel, met z'n littekens op z'n kop, die wou ik op een gegeven moment wel zijn nek omdraaien.
En al weer 5 jaar.. en alweer 5 jaar meelezen, reken maar dat ik je boek koop. heerlijk om weer even te lachen.

Groetjes Marisca

Anoniem zei

Hoi Petra,
Gefeliciteerd met je 5-jarig jubileum! Om een of andere reden ben ik pas kort geleden (verwijzing naar het vliegverhaal) op je blog terecht gekomen. Ik heb dus nog genoeg te lezen ;) Je schrijft erg leuk dus ik zal je zeker blijven volgen!

Groetjes,
Karin (Karinita AllesAmerika)

Petra zei

Hartstikke bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes!

Liefs
Petra

Bianca (jerbia) zei

Gefeliciteerd met je 5-jarig 'blogjubileum'!
Ik vind het elke keer weer een feest om je blog te lezen. Je verhalen zijn zo doorspekt met humor dat ik soms bijna van mijn stoel val van het lachen, heerlijk!
Inderdaad, vooral zo doorgaan!

Groetjes,
Bianca

Evy zei

Gefeliciteerd met je vijfjarig blog jubileum! Ik lees je blog iedere dag tijdens de pauze op mijn werk. Effe heerlijk ontspannen en jouw spannende, leuke en vaak grappige verhalen lezen! Ga zo door en wie weet mogen we ooit je boek lezen!

Groetjes, Evy

ann en ron zei

Ik heb bewust even gewacht omdat ik veel reacties hierop verwachtte. Waarom zul je denken. Nou het volgende onze koninging Bea vond dat de techniek de mensen eenzamer maakt. Jammer ik denk niet dat ze aan bloggen, hyves, twitter, facebook of iets dergelijks doet.
Feiten om het niet met haar eens te zijn:
- Je moeder na haar 65e op de digitale snelweg, ze bridged zich rot
- Je woont kilometers ver weg maar ik doe regelmatig "ff een bakkie" met je, dat is exclusief de skypetijd
- Je ontmoet regelmatig bloglezers, bij je thuis, in de bus naar de kerstmarkt, bij hun thuis en ga zo maar door
- Zelfs de goede doelen worden niet vergeten, je persoonlijke inzet en strijd om die 5km te lopen voor de -digitale- mensen om je heen en op afstand.

Ik zou zeggen idd Voorrral doorrrgaan, je bent goed bezig!

Jammer dat we de koningin geen linkje kunnen sturen, maar misschien is het een idee jouw boek bij haar af te laten leveren, gesigneerd en voorzien van webadres van je blogje.

Wij hier in Soesterberg genieten er ook van hoor!! We blijven zo deel uitmaken van jouw leven en jullie van ons.
kus Ann

Guus zei

En ik geniet elke keer weer van je verhalen, idd Petra: vooral doorgaan!!!