donderdag 7 januari 2010

He's back!

Photobucket

Onze huis havik! Vanmiddag zag ik hem ineens weer aan komen vliegen. Hij neemt vaak een duikvlucht in het midden van de tuin en land dan op de schutting. Als hij zo op de schutting zit lijkt hij niet zo groot, maar vliegend is ie best breed. Prachtig gezicht. Helaas ging ik met het maken van de 1e foto al met mijn camera tegen het glas van de ramen aan en dat hoorde hij gelijk en vloog er toen van door. Dit keer dus geen muisjes kunnen vinden in onze tuin, zoals hij onlangs deed.

Het was vandaag wel koud maar heerlijk om te wandelen met de hondjes. Het zonnetje scheen volop en dus had ik er vanmorgen lekker de tijd voor genomen. Halverwege kwam ik ineens Rhonda, onze buuf tegen, en zijn we samen verder gelopen. Rhonda probeert me altijd over te halen om lid te worden van de Y. Dat is de YMCA fitness centrum hier in de buurt. Ik twijfel altijd of ik het zal doen. Op zich vind ik het wel leuk, maar ben bang dat ik in verloop van de tijd het weer ga versloffen en dan is het wel weer zonde van het geld. En nu is er hier in het dorp onlangs ook een sportschool overgenomen en dat wordt nu O2 fitness en dat lijkt me ook wel leuk. Ze gaan de boel helemaal nieuw leven in blazen, als ik de berichten in de media moet geloven. Er is al een vestiging in Cary en daar is het altijd erg druk, had ik gehoord. Vooral ook omdat ze leuk klassen hebben. En ja nu met het nieuwe jaar hebben zij ook een leuke start aanbieding. Dus wie weet ga ik daar van de week eens kijken. Of misschien ook niet, ha ha ha. Weet het nog niet helemaal. Op het moment ben ik snot verkouden en moet ik nog niet aan enig gewichtje denken, eerlijk gezegd ;-)

Verder zag ik zojuist dit filmpje op een Nederlandse nieuws pagina. Een vrouw die het water in was gegaan om haar hond te redden die door het ijs gezakt was. Je ziet hoe mensen haar willen helpen, maar dat ze het water niet uitgaat zonder haar hond. Toch wel heel dapper. Dapper ook van de mensen die haar gaan helpen, want het blijft toch link. Maar ik, zoals altijd een sukkeltje voor Happy Endings, vond het prachtig om te zien dat hond en baasje gered zijn en het nu goed maken. Hier onder het filmpje die nu ook op Youtube stond.
*edit* filmpje is inmiddels van Youtube verwijderd, maar hier is de link naar de AT5 pagina waar ik in 1e instantie ook het filmpje gezien heb.

Groetjes,
Petra

11 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Pftt, ik zat met kromme tenen naar dat filmpje te kijken.
Beterschap met je verkoudheid.

Karin (dh) zei

Gelukkig dat er ook nog mensen zijn die wel veel om dieren geven, soms word je zo verdrietig van alle dierenleed dat er is en meestal wordt veroorzaakt door mensen; van dit filmpje wordt ik weer een beetje blij. Hopelijk zijn beiden weer opgewarmd inmiddels, met een bakkie erwtensoep???

Miranda zei

Heftig ....., moet er toch even niet aan denken. Hier geen sneeuw overgens, maar Roanoke wel! Groetjes enne bewaar ook een bakkie snert voor mij....hihihi, van je bovenbuuf uit het bos.

Martin zei

Ik heb even geen tijd om het filmpje te kijken, maar kan me er wel iets bij voorstellen. Ik zou ook (als wij een huisdier zouden hebben) er achteraan gaan en er niet uitkomen voor ik het beestje zou hebben gered.

Anja zei

Wat fijn dat het baasje en de hond gered zijn!
Hopelijk knap je snel op van je verkoudheid!

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ingredients
500 gr bloem
18 gr gist
10 gr suiker
300 ml milk (2%) (luke warm)
10 gr zout
38 gr margarine
37 gr boter
900 gr gehakt (eventueel naar smaak gekruid)

De bloem, gist, suiker en warme melk bij elkaar in een kom en mengen.
De boter erbij als het gemengt is en als laatste het zout.
Afdekken met plastic en op een warme plaats 30 minuten laten rijzen.
Het gehakt verdelen in porties van 50 gram en rolletjes maken
Deeg plat slaan en een paar keer dubbel vouwen.
Deeg bollen van 50 gram per stuk afwegen en in een bolletje rollen. Zonder kreukels aan de boven kant van het bolletje. Deze 30 minuten afgedekt op een warme plaats laten rijzen.
Bollen uirollen tot een ovale vorm met een deegroller. Zo kort mogelijk rollen.
Randen nat maken met een kwast met water.
Gehakt erin leggen en de kanten en aan de uit einde van het gehakt naar binnen vouwen, iets over het gehakt heen. Dan de kant die het dichts bij je zit eroverheen slaan en dicht rollen.
Het deeg met de vingens goed vast vouwen ook aan de uiteinde zodat er geen openingen zijn.
Laten rijzen. ongeveer 30 minuten.
Over verwarmen op 220C gr
Broodjes besmeren met geklopt ei. Wat zout in het ei doen zodat het niet slijmerig is.
In de bovenkant van de broodjes 4 gaatjes verdeelt over de broodjes prikken.
Bakken ongeveer 20 minuten

succes...

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ze zijn hier al op trouwens....Maar ik ben nu aan die snert begonnen...

gr petra

Anoniem zei

Brrrrrrrrrrrrrr, gelukkig idd goed afgelopen!

Mooi, je huishavik! Blijft zo`n mooi zicht...

Groetjes Mariet

Inge zei

Gaaf zo'n huis havik - wij hebben een hert. :)

Petra zei

@ Petra
Hartstikke bedankt!!
We gaan het snel proberen te maken!

B. zei

Wat een verhaal zeg, maar goed dat het goed is afgelopen.
Wat is dat voor interessant recept van Petra? k heb het ook maar gekopieerd;-)