zondag 3 januari 2010

Volgens mij...

heeft het in de krant gestaan... Mischien in het lokaaltje? Of heeft er een briefje aan mijn brievenbus gehangen. Knal geel met daarop, Petra wordt 40 in 2010! En zodoende dacht de postbode, ik ga het aan iedereen vertellen, die het horen wil. En daardoor kreeg ik vast gisteren deze brief in bus.

Photobucket

Of ik lid wil worden van het blad "More". Op zich niet zo schokkend, maar toen las ik verder. More is namelijk een magazine voor vrouwen van boven de veertig! Gewoon 1 dag in 2010 en de eerste 40-plus post ligt in de bus. Ron lag helemaal in een deuk natuurlijk. Ik nog vragen, zit er misschien een sticker achter op mijn rug, dat iedereen het weet nu? Het is toch niet te geloven? Even niet opletten en je krijgt post met de vraag of je lid wil worden van het blad voor vrouwen van boven de 40.

Photobucket

Nee! Dat wil ik niet! Ik ben namelijk nog 'maar' 39. Nog 5 maanden en 29 dagen! Oh nee, het is schrikkeljaar dit jaar. Nog maar liefst 5 maanden en 30 dagen! Huppatee niks "More" voor Petra. Zit er eigenlijk over na te denken om lid te worden van de Hitkrant, als dat nog bestaat of de Tina misschien? Dan breng ik die postbode mooi even van de leg. Is ie nou helemaal, om dat in mijn brievenbus te gooien.

Het verdere nieuws? Het is koud, net als in Nederland. Min acht-komma-twee.

Photobucket

Nee hier geen sneeuw, maar koud joh! En ik ben, samen met Ron, in die kou wezen hard lopen. Vond het toch wel ontzettend stoer van ons. Bikkels, niet? Nou was het zaak om vooral hard te blijven lopen, want deed je het niet, was het niet te harden. En het blijft de hele week nog zo aan de weersvoorspellingen te zien. Het is echt winter in eens!
Verder hadden we gisteren een nieuwsjaar pigpicking. Nouja het was dit keer een hog, volgens het boertje, die ons kwam vragen of we ook kwamen. En eerlijk gezegd wil ik eigenlijk niet weten hoe zij aan die hog kwamen. Want daar krijg ik namelijk beelden bij van kleine guitige biggetjes, die fijn aan het everzwijnen zijn, op de velden hier achter bij ons. Nee dat laatste detail had hij eigenlijk niet hoeven te delen met ons. Maarja, om nu te zeggen dat je niet komt omdat 1 van de zeven biggetjes op de grill terecht is gekomen, daar scoor je ook geen punten mee. Maar eerlijk gezegd had ik dat gevoel wel. Maar dat zei ik niet tegen hem, ik zei: "Tuurlijk komen we, hartstikke lief dat je aan ons gedacht hebt. Happy New Year!" En zo gingen we gisteren naar de schuur hier achter. En daar lag het overgebleven hogje dan op de gril...
Photobucket

Tesamen met een x-aantal kippetjes op de andere gril.

Photobucket

Verder had iedereen zelf ook wat te eten meegenomen. En zo stond de lange tafel vol met allerlei eten. Maar voordat het buffet geopend werd, werd er eerst gezamelijk gebeden. En de pastoor van de kerk van de boertjes, heeft ons nieuwe jaar ingezegend. Daarna ging het als een geoliede machine en sloot iedereen heel netjes aan in de rij. En kwamen de lange tafels vol met etende mensen.

Photobucket

Photobucket

Toen ook wij de lange tafel met al het meegebrachte eten gepasseerd hadden, wist ik ook dat je in het nieuwe jaar, Black Eyed Peas, collard greens en varkensvlees moet eten. Dat brengt namelijk geluk en rijkdom in het nieuwe jaar, aldus mijn mede buffet gangers. Dat ik dat nog nooit op had???? Echt, dat moesten we proberen! En dus heb ik het op. En het moet wel heel veel geluk brengen, want ik ben duidelijk geen fan van de collard. Het had een hoog "spruitjes" gehalte moet ik zeggen. Maar je moet integreren niet? Het is weer eens wat anders dan oliebollen. Dat zeker. En zo heb ik het hogje en de collard zo waar doorstaan. Al moet ik eerlijk zeggen dat de pulled pork, (het woord hogje heb ik tijdens het eten, maar uit mijn inbeelding verbannen), echt heerlijk was. Ze doen over het vlees ook nog een soort van BBQ saus. Anders dan die wij kennen, met meer azijn er in volgens mij. En dat is toch wel heel erg lekker, moet ik zeggen. Om je vingers bij op te eten lekker. In die categorie zo ongeveer.

Daarna ging iedereen nog een keer langs de tafels voor de desserts. Pecan pies, Angel cake, Banana wafer pudding en nog meer van dat soort "low-calorie" toetjes. kuch kuch. Ik heb alleen een beetje van de pudding genomen. Dat hebben we al vaker op en heeft echt naast de vanille vla gelegen. De pecan pie heb ik wijselijk laten staan. Want daarvan ga je achteruit lopen van alle suiker die er in zit. Maar oh, wat is dat toch altijd lekker. Daarna hebben we nog een tijdje met buurtjes aan de tafels nagetafeld. Wat erg gezellig was. Het blijft toch heel speciaal om dit soort dingen mee te maken. En moet zeggen dat ik er altijd van geniet om te zien hoe het er allemaal aan toe gaat. Alsof je in een film terecht bent gekomen. Het taaltje ook om je heen. De mensen zijn allemaal super aardig en meer Southern hospitality, kan haast niet. Heel bijzonder, echt!

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Petra, je wordt oud. Sneller dan je denkt. Want je kan al niet meer tellen. Schrikkeljaren zijn de jaren die deelbaar zijn door 4. En 2010 is dat niet... ;-))

Elke

Petra zei

Jeetje.... ook dat nog...
Zie je wel het verval is al ingezet, Elke.
Ik denk er zijn Olympische spelen dus het is schrikkel jaar. Mooi fout! Nog een dag eerder voor ik 40 wordt, ha ha ha.

Erna zei

Whahahah je zal weten dat je 40 word!!!!
Nou niks mis met 40 plussers hoor.

Ziet er gezellig uit bij de boertjes, leuk om de buurtjes weer te spreken en te zien.
Ook lekker koud bij jullie net als hier.
Heb gisteren ipv hardgelopen 10 km geskated.
Lekker in de kou met het zonnetje erbij.

Erna

Petra zei

@ Erna
Ook knap! 10 km!!! wauw!
We zijn weer trots op je.

Anoniem zei

Dacht even, schrikkeljaar??? Heb ik iets gemist? Alleen voor de USA?
Maar jullie dus ook geen schrikkeljaar. Je wilde alleen nog een dag langer uitstel hebben...Helaas...hwahhwhahha..
Leuk bij die boertjes hoor!

Groetjes Trudy

www.ine1149.web-log.nl zei

Haha, hier nog eentje met verval (al ben ik dan een paar jaar ouder, dan mag het) ik dacht ook dat 2010 een schrikkeljaar was, bloos bloos.

Wat leuk zo'n etentje bij de boer. Wat had jij meegenomen, oliebollen?

Inge zei

Is 40 worden net zo erg als 30? Ik heb namelijk nog maar een maand te gaan? Hellup!

Petra zei

@ Ineke
Gelukkig was ik niet de enigste ;-)
Ik had Angel cake meegenomen. Is een net wat luchtiger cake in de vorm van een tulband.

@ Inge
Dertig worden ging bij mij eigenlijk heel goed. Niks van gemerkt ;-) Hoop op het zelfde bij 40.

Groetjes Petra

Edwin zei

Ach Petra, je bent niet de enige die de 40 gaat aantikken. Incl deze dag heb ik nog maar 37 dagen te gaan. Dan ben ik de pineut. Wees blij dat je mijn haarkleur nog niet hebt.

We gaan aftellen (hahaha)

Flinke BBQ's trouwens !!

Annemiek zei

Leuk etentje.
Wacht maar tot je AARP info in de bus krijgt.

Anja zei

Waarom sturen ze dat blad niet pas als je jarig bent ;-)).
Wij vieren de 50e verjaardag van
Marcel in Nederland. Zullen we jouw 50e verjaardag ook gelijk vieren vroeg hij mij......nou, nee dat duurt nog ruim een half jaar hoor vertelde ik hem:-))

Marchiena zei

Zo, ik ben weer helemaal bijgelezen. Ik heb weer genoten van je avonturen, al zal je op het vliegavontuur niet hebben zitten wachten. Wat een angstigverhaal zeg.
Zo te lezen zijn jullie weer helemaal thuis, de jongens zullen wel erg blij geweest zijn toen ze jullie weer zagen.
Ik ben benieuwd hoe het vandaag bij de MINI-dealer is afgelopen.
Enne, 40 worden doet echt geen pijn hoor, eigenlijk was mijn veertigste verjaardag een van de leukste. Daarna ben ik geloof in niet meer jarig geweest;)

Anoniem zei

Hoi Petra, 40 worden doet geen pijn hoor. Zelf heb ik Sara al gevierd en ook dat leverde geen problemen. Je hebt tot Sara nog even te gaan dus voorbereiden maar.
Óok ik dacht schrikkeljaar??? maar er zijn er al genoeg die gereageerd hebben en je het nog een keer hebben uitgelegd hoe het zit met delen door 4 enzo. Nou sterkte met je voorbereiding tot je 40e en ook hier is het nu lekker koud.
Groetjes uit een koud en glad Burgh-Haamstede