zaterdag 15 juli 2006

Live contact

Gisteravond ging de Skype telefoon en wonder boven was het Stijn. Nog maar een paar maandjes oud en nu al aan de Skype ;-) Knap toch van hem. Erg boeiend vond hij ons gesprek niet, want hij sliep lekker door. Groot gelijk trouwens want het was hartstikke laat voor hem.

Photobucket - Video and Image Hosting

Toch wel super dat dit kan. In september als ik in NL ben, ga ik zeker bij Stijn en zijn papa en mama langs. Maar het is toch wel erg leuk om hem zo nu en dan hier ook live te kunnen bewonderen via de Skype.

Photobucket - Video and Image Hosting

Vandaag was het zinderend warm en alle zonnebloemen (en andere bloeiend spul) in onze tuin schieten omhoog.

Photobucket - Video and Image Hosting

Prachtig zijn ze nu. Zeker zo’n twee en halve meter hoog. Volgend jaar ga ik ze zeker weer zaaien. Het was eigenlijk wel jammer want ik had er meer gezaaid, maar toen met die enorme hagelbui zijn er een aantal kapot gehageld. Maar desondanks toch nog een heel stel die nu mooi staan te wezen. Ook de bramen verkleuren nu super snel.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Ze zijn nog niet allemaal rijp. Maar zo met deze temperaturen zal dat ook niet lang meer gaan duren. En door de bramen kwam ik op het idee om vandaag naar de farmersmarket te gaan in Raleigh. Alsde bramen bij mij goed zijn, dan zijn ze bij de "echte" bramen boeren in NC ook goed. En dat klopte, want voor drie dollar had ik een flink bakje vol.
Op de weg er naar toe kwamen we langs Broad street. Dat is een beetje de hoofdstraat van waar wij wonen. En daar stond deze Ford. Zo leuk. Als of je je terug waant in de tijd. En wat een kleur.

Photobucket - Video and Image Hosting

Via Lake Wheeler reden we naar Raleigh. En het was ontzettend druk bij de markt. Zo druk had ik het er nog niet gezien.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Maar er was heerlijk veel fruit. En zo al wandelend over de markt verdwenen er spontaan een paar bramen in mijn mond. Op de markt ook veel bloemen dit keer.

Photobucket - Video and Image Hosting

Vind het alleen zo jammer altijd dat ze al zo ver uitgebloeid zijn als ze verkocht worden hier. Weinig zonnebloemen te vinden maar wel veel irissen. De prijzen zijn om heel hard van weg te hollen. En dan verlang ik toch wel naar de bloemen kraampjes op de markt in NL. Volgens mij vind je nergens in de wereld zo goedkoop bloemen als in NL. Heb er een foto van gemaakt wat je voor een boeket van 15 dollar krijgt op de markt hier.

Photobucket - Video and Image Hosting

De temperatuur hier zorgt er natuurlijk ook wel voor dat alle bloemen binnen 1 tel uit zijn. En daarbij is het veel van het zelfde hier. Maar gelukkig vonden we nog wel iets anders waar we ons geld aan kwijt konden. Namelijk 2 meloenen. 1 water en 1 galia meloen. Perzikken en natuurlijk de bramen. En van alle vier hebben we eerst kunnen proeven. Dat vind ik altijd zo leuk van de Farmers market. Het is ook altijd een drukke bezigheid daar. Met de planten, fruit en vele groenten. En veel verschillend publiek.

Op de terug weg van de Farmersmarket kwamen we langs de watermolen "The Yates Mill". Hier om heen is een heel park aangelegd en die is sinds kort geopend. Heel lang zijn ze hem aan het restaureren geweest. En zag op de heen weg dat het park open was nu. Dus op de terug weg even langs.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Het bleek een speciale openings dag te wezen en er was een tv zender aanwezig en diverse verslaggevers. Een mevrouw van de News & Observer (krant)had het op mij gemunt en begon me spontaan vragen te stellen. Ze vond het natuurlijk helemaal geweldig een bezoekster te treffen uit "the Netherlands" Al moest ik wel even uitleggen waar dat ook al weer lag, hi hi hi. "Oja bij Duitsland", zei ze twijfelend. Ben benieuwd wat ze er van gebrouwen heeft in de krant. De water molen is mooi geworden na de restauratie en ligt aan een meer. Er is een brug over gemaakt en er waren wat mensen daar aan het vissen. Met de tropische storm Alberto van een paar weken terug was hij bijna weer ten onder gegaan vanwege de enorme hoeveelheid water. Dat had ik nog op het nieuws gezien.(klik op de link en dan kan je dat filmpje terug zien). Het zou toch ontzettend triest geweest zijn als dat gebeurd was. Net open en toen na die storm meteen weer dicht. Helaas zag ik ook dat er geen honden mogen in dit park. Vond dat wel een beetje vreemd eigenlijk. Verder was er een mooi en vooral heel modern bezoekers centrum. En het was even lekker om daar te kunnen genieten van de airco. Want poeh…. wat was het heet buiten.
De honden liggen ook lekker in de shaduw wat te relaxen nu.

Photobucket - Video and Image Hosting

Toen we terug waren kwam er niet lang er na een flinke onweersbui. En zaten we weer even zonder stroom. Gelukkig niet al te lang. En volgens mij komen er nog meer buitjes aan vandaag.

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Oja Farmers markt.
Vandaag nog aan gedacht toen ik Ranch dip stond te maken.

De dip mix ranch is bijna op dus als je nog eens gaat mag je het wel voor me meenemen.

Op de webcam foto is nu te zien dat er ook een fikse bui valt, het is helemaal donker en dat om 19.00 in de avond.

Heerlijk dat verse fruit, had van de week verse Ananas.

Groetjessssssssssssss

Erna

Petra zei

Neem voor jou ranch dippie mee hoor!
En volgens mij is de camera van slag.... zo donker is het nou ook niet;-)

Anoniem zei

mooie gladiollen, zijn voor nijmegen .leuk hoor stijn. wat een knul he doei.

Anoniem zei

Nou zeker veel gladiolen bij jullie daar zeg!! Als het maar geen a...... gladiolen zijn vind ik ze wel leuk :-))
Gisteren hebben we een lekker wandelingetje gemaakt richting Breeka en kwamen weer langs heel veel bramenstruiken, ook daar zaten er al een paar donkere tussen en die waren dus voor Bassie ;-
Ik vind dat verse fruit ook jammiejammie hoor, heb vrijdag nog een pondje Belgische kersen meegenomen en die waren echt heeeerlijk.
Groetjes en een fijne zondag!
Yvonne

Nel zei

Heel leuk die farmersmarkets, wij zijn er ook veel geweest tijdens onze vakanties. Zo gezellig en zoveel keus.
Kan je geen deal maken met een bloemenman als je een boeket wil, gewoon vragen om een Nederlands boeket, dus niet uitgebloeid. Misschien scheelt dat ook in prijs. Soms kan je ze meteen wegdoen en dat is dan ook weer zonde, zeker gezien de prijzige prijs.

Petra zei

Oh, die gladiolen, prachtig vind ik ze! Ik heb er ook een heel stel hier in de jungle, die wij tuin noemen staan. In het Noordwesten deden de bloemen prijzen me aan Nederland denken, maar ja, het klimaat is er daar ook naar.

kastelke zei

Wat een mooie foto's maak jij toch, Petra!
In Chicago vond ik ook altijd dat de bloemen heel erg duur waren. Vond de boeketten trouwens meestal nogal aan de kitcherige kant...

Petra zei

@ Yvonne
Jij dus ook aan de bramen....

@ Nel
Deze kan je inderdaad zo weer weg doen. De gladiolen zijn al zo ver uit, dat die zo weg zijn thuis.

@ Kastelke
Hier zijn de boeketten inderdaad ook vreselijk kitscherig.
In Nederland ziet het er allemaal veel moderner uit.

Anoniem zei

Ja, ik heb al een paar keer gedacht, dat zou een leuke business zijn een moderne strakke bloemenzaak, maarja krijg die bloemen maar eens vers hier naartoe??
Lekker he airco, het is op dit moment niet uit houden, wat een hitte. Gelukkig kunnen de honden ook binnen verkoeling zoeken, Fijne week, Groetjes