dinsdag 25 juli 2006

Zonnetje en zwembad

Photobucket - Video and Image Hosting

De zonnebloemen doen het op het moment heel goed in de tuin. En er zitten allemaal kleine werkbijen op en van die dikke hommels. Ze geven echt een zomers plaatje.

Photobucket - Video and Image Hosting

Ben nog steeds weg van de Morning Glory die overal uitbundig groeit en bloeit. Zo ook tussen de bramen struik door. Wat wel een heel leuk gezicht is. De bramen zijn overigens heerlijk en elke dag zijn er wel een paar rijp nu. Of zoals ik altijd zeg "gaar" ;-)
De Morning Glorie groeit behoorlijk snel en heeft zich helemaal door het hek die om het bubbelbad heen staat gewikkeld. Zo'n leuk gezicht.

Photobucket - Video and Image Hosting

Verder heb ik afgelopen zondag de rozen die door de Japanese Beatles opgesmuld waren, flink terug gesnoeid. Gelukkig hebben ze de rozen die aan de andere kant staan niet ontdekt en die staan nog heel mooi. Ook de canna is nog steeds groeiende met prachtige oranje bloemen.

Photobucket - Video and Image Hosting

De vorig jaar geplante vlinderstruik doe het ook prachtig en nu met telkens wat buitjes aan het eind van de dag staat bloeit hij uitbundig. Zelfs het gras is lekker groen op het moment. Naar mijn idee was het vorig jaar veel droger weer. Maar die buitjes nu zijn wel heel goed voor de tuin.

Photobucket - Video and Image Hosting

Zelfs de gezaaide meloenen plantjes krijgen nu bloemen. Nu maar hopen dat daar dan weer meloenen van komen. Dat zou wel leuk zijn.

Photobucket - Video and Image Hosting

Gisteravond hadden we een afspraak gemaakt met mensen voor het zwembad, waar ik vorige keer over vertelde. Om zeven uur hadden we afgesproken. Maar om zeven uur geen zwembadzoekers te zien. Om kwart over zeven hebben ze een mailtje gestuurd, dat ze het niet gingen redden vanavond. Zou morgen ook goed zijn. Tsja, veel anders dan ja kon ik niet zeggen. En dus komen ze vanavond (hopelijk). Tot die tijd heb ik ook nog deze blauwe massa in de tuin. Dus hopelijke gaat de verkoop vanavond wel lukken.
Zonder die zwarte schapenjager erbij hoor. Ondanks zijn jaagpogingen, blijft die lieverd nog wel een poosjes bij ons wonen ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's van je bloemen en planten. Gelukkig regent het hier af en toe flink. In NL is alles droog en verdort.....
Ik hoop dat je de blauwe massa kwijt bent voor een goede prijs!
Fijne avond, Groetjes

Anoniem zei

Hoi Petra en Ron, Een poos niets gehoord van ons uit Burgh-Haamstede maar het gaat hier prima. Volg jullie nog steeds op de site. Leuk om alles zo te lezen, de tuin met al die bloemen ziet er mooi uit. Net als in ZZ.
Wij hebben sind april ook een jonge pup (cocker spaniel) en die luisterd (echt waar) naar de naam Tommy. We wonen hier naast het bos waar hij ook vrij mag rond lopen.
We genieten er echt van het is een eigenwijze maar gelukkig goed luisterende pup. We zijn ook op puppytraining en daar is hij de clown van de groep. Kan je je voorstellen hoe ik me soms voel. Thuis doet hij keurig zijn opdrachtjes maar op de cursus is het veel leuker met als die hondjes en dan ga je toch niet opletten. We gaan volgende week naar de fokker en word hij voor het eerst getrimd. Zal wel een reportage maken van "voor" en "Na".
Nu weet je weer het een en ander. De groetjes van ons uit een warm en zonnig Burgh-Haamstede.
Doei Nellie

Annemiek zei

Mooie bloemen hoor. Je hebt er echt al veel staan na 1 jaar.
Hier bloeien de morning glories pas een week! Wat een verschil in klimaat.

Petra zei

@ Patricia
De blauwe massa is verdwenen ;-)

@ Nellie
Wat leuk!!! Jullie hebben een hondje. Wens jullie heel veel plezier en geluk met Tommy. Maar zo te horen lukt dat heel goed.
Ben benieuwd naar de voor en na foto's.
En weet maar al te goed hoe hondjes kunnen zijn op trainen en thuis. Alsof ze het express doen ;-)

@ Annemiek
Daarom komen we vanwege jullie klimaat, aankomende week jullie kant op ;-)