woensdag 12 juli 2006

Zomer

Photobucket - Video and Image Hosting


Het "zomert" hier weer flink en de koelere temperaturen van vorige week zijn weer helemaal verdwenen. En om het aangenaam te houden heb ik gistermiddag bij het zwembad gelegen van de sportschool. Ook er in hoor, wat wel het meest aangename was. 's Morgens had ik het gras gemaaid in de tuin, dus weer genoeg beweging gehad voor 1 dag. Had mijn stappenteller om gedaan en die kwam op 8 km. Dus vond het wel mooi zo en had wel wat afkoeling nodig. Dus even lekker relaxen. Het was druk maar heb alle bezigheden zo rondom het zwembad een beetje zitten bestuderen. Geweldig hoe dat toch gaat. Een stel jonge meiden met 1 jongen. Gezinnetjes met jonge kinders. En ouderen die baantjes aan het trekken waren en meerdere keren bijna een bal toe geworpen kregen. Waarna de lifeguards van het zwembad weer ingrepen. Lekkere zomer(ont)spanning dus.
In de tuin hier zomert het ook. De Japanese Beatles hebben zich inmiddels uitgeleefd op mijn stokrozen en gewone rozen. Heb inmiddels een behoorlijke hekel aan deze sneaky's gekregen. Hoorde dat de invasie van die beesten tot half juli duurt en dat is het bijna. En dat is maar goed ook, want alles is zowat opgevreten door ze. Ze zijn nog slim ook, want ik had met een goedje gespoten, maar ze gaan nu dus op nieuw blad zitten. Bij voorkeur de knoppen in de rozen en vreten die helemaal tot het randje aan toe op. Grrrrrrrr......
Inmiddels komen mijn zelf gezaaide zonnebloemen uit en hoop dat ze die niet lekker vinden, al had ik al gezien dat ze het blad van de zonnebloem wel lekker vinden, dus vrees het ergste.

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Voor Ron begon de dag gister ook goed, want die werd 's morgens met loeiende sirenes door de politie aangehouden, hier net om de hoek. Het stoplicht stond op rood, maar hij moest rechtsaf en was dus door rood gegaan. Hartstikke fout in Nederland, maar hier mag dat en is het reuze legaal. Ware het niet dat hij niet het voertuig eerst tot volledige stilstand had gebracht. En dit had meneer agent gezien, want die stond aan de andere kant van de kruising te wachten. En achtervolgde Ron dus.
Nadat hij aan de kant gezet was, moest hij zijn rijbewijs laten zien. Maar die lag achterin. En dus gebaarde de agent hem uit de auto te komen om die te pakken. Nou is Ron's wagen niet zo groot, maar Ron wel. Dus uit het kleine autootje, stapte een 2 meter lange Ron en stond naast een 1.60 m korte agent. En dat vond agent niet zo leuk en vroeg via zijn portofoon snel back-up. Waarna er dus een tweede luid loeiende politiewagen kwam aan gesneld. De agent vertelde Ron ook dat hij te hard had gereden, wel 73! Ron vertelde dat hij van mening was dat zijn cruisecontrole op 60 stond en dat 70 wel erg hoog was. Daarna mocht Ron na het afgeven van zijn rijbewijs weer in zijn auto gaan zitten. En zou korte agent zijn gegevens gaan nakijken. Toen vertrok ook politiewagen nummer twee, want wellicht was Ron toch niet zo gevaarlijk als dat hij groot was. Even later kwam "korte" agent weer terug en vroeg of Ron wel wist of hij moest stoppen bij rood. Dus Ron vertelde dat hij dacht dat je bij rood wel rechtsaf mocht, want er stond geen bord bij, "Stop on red". Ja dat was wel zo, maar hij moest toch echt wel 3 seconden stil staan, zei "korte" agent. Ja sorry sorry vertelde Ron, maar ik woon hier ook nog niet zo lang en kom uit (het verre, hi hi) Nederland en het is toch allemaal zo heeel anders hier, meneer (korte) agent. Wellicht had "korte" agent dat ook wel ingeschat, want op Ron's kenteken staat "duttch", dus hoogstwaarschijnlijk kwam hij inderdaad wel uit "dutchland". Maar daarop ging korte agent weer naar zijn auto. En kwam weliswaar ook weer terug. Hij deelde Ron mee dat hij een "warning" kreeg en dat hij hier trouwens maar 55 mile mocht rijden. Ok, meneer agent, ja meneer agent. Zal het in het vervolg niet meer doen en kwam er dus zo 's morgens vroeg goed mee weg......

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Jeetje wat een toestand zo vroeg in de morgen. Gelukkig is het met een sisser afgelopen en hebben ze Ron gewoon weer verder laten gaan. :-) :-)

Anoniem zei

8 km op je stappenteller!!! Hartstikke mooi. Heerlijk de zomer, hier gaat het ook door...genieten!!!!
Dat was een ochtend met veel adrenaline voor Ron, maar ook voor de kleine 'officer'....

Nel zei

Nou dat is een goed begin van de dag, maar niet heus. Pffff !!
Ben je al aan het pakken voor de trip naar Nederland ?

Annemiek zei

Heeft hij dat ook weer eens meegemaakt, wel spannend hoor. Zo ben ik ook eens aangehouden toen ik pas hier woonde, gelukkig ook alleen een waarschuwing gekregen.

Petra zei

Prachtig, zoals je het beschrijft, maar ik denk, dat Ron best geschrokken is! Mijn moeder heeft ook eens een boete gekregen vanwege het niet eerst stoppen voor het rechtsaf slaan. Inderdaad 3 seconden, ik leer het Katja ook nauwkeurig! Wel aardig, dat hij Ron alleen maar een waarschuwing gaf. En heel mooie bloemen foto's, zeg!

Petra zei

@ Jenny
Wat een mazzelaar he?

@ Petra S.
Ja het zonnetje straalt ook in NL nu flink wat af!

@ Nel
Nou niet aan het pakken, maar heb wel een afspraak gemaakt vandaag bij mijn Nederlandse tandarts hi hi hi.

@ Annemiek
Ik heb de eer ook al es gehad. Zag zwaailichten achter me en ging naar rechts. Maar de zwaailichten gingen ook naar rechts....Oeps....
te hard gereden. Gelukkig werd het aantal miles dat ik te hard had gereden verlaagt, zodat er geen punten om mijn rijbewijs kwamen.
Maar wel een courtdate. Heb toen het bedrag betaald.....

@ Kasaka
Nou hij baalde wel flink in ieder geval. Voorheen in NL heeft hij ook al es heel vroeg in de morgen een politie agent tegen gekomen, om iets flauws.
Dat liep minder gunstig af en kreeg een fikse prent. Dus hij was nu eigenlijk wel heel blij.
Wordt altijd vrolijk van zonnebloemen. Vandaar dat ik ze gezaaid had. Ze zijn alleen nog niet zo groot, degene die uit zijn. Wel heel hoog inmiddels.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Hahahaa wat een verhaal weer.
Zie het helemaal voor me die lange Ron uit dat "kleine autootje"

Nou ja gelukkig ben je niet meer de enige die met loeiende sirenes is aan gehouden.Hihi
Blij dat ie er met een warning vanaf kwam.

Anoniem zei

Gelukkig geen bon, maar wel een hoop herrie zo 's morgens vroeg met die loeiende sirenes hihi.
Ron telt nu vast wel iedere keer tot drie voordat die weer rechtsaf de hoek omgaat;-))