woensdag 5 juli 2006

Vuurwerk

Gisteravond dus naar het vuurwerk wezen kijken in Cary. Het vuurwerk werd afgestoken bij het Koka booth theater in regency park. En dat is vlak bij waar wij eerst in het appartement hadden gewoond. En aangezien we toch wel wat mensen verwacht hadden dachten we binnendoor nog wel een plekje te vinden. Maar er waren heeeel veeeel mensen. Op de snelweg stonden al auto's geparkeerd. Oeps.... Langs de weg zaten mensen met stoeltjes te wachten. Een soort van bermtoerisme, maar dan 's avonds om negen uur. Jemig het was echt mega druk. Bij Lucky 32 zijn we de hoek om gegaan en alles stond daar vol. Toen naar het La Quinta hotel. En daar stond niemand. Dus wij de auto geparkeerd. En terwijl we parkeerden begon het vuurwerk. Op de parkeerplaats van het hotel zag je door de vele bomen niet zo veel. Dus we zijn de weg over gestoken naar het restaurant Lucky 32 en daar zagen we het hartstikke goed. Het was echt prachtig. Maar wat ontzettend druk. Die hele parkeerplaats was gewoon afgeladen met auto's, maar nog meer met mensen. Wel ontzettend leuk om het zo te kunnen zien.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Het vuurwerk knalde echt achter elkaar weg en was super om te zien. De Ohhh's en Ahhh's op de parkeerplaats waren enorm. Dat kun je goed op het filmpje horen ;-)


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting



Na afloop staken we de weg weer over en konden we zo weg rijden. Net voor de ergste drukte. Het was 's avonds nog steeds 30 graden en was eigenlijk wel blij dat we zo weg konden weer. Achter ons vormde zich als snel een hele rij auto's met hetzelfde plan ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting

Maar eenmaal weer op de Kildaire Farm road, reed het goed en konden we weer op huis aan. Aan het begin van de straat waren een paar mensen vuurwerk aan het afsteken, maar verder was het vrij rustig geweest. In de verte hoorde je een paar knallen, maar dat was alles. En om half elf was alles helemaal weer rustig. Hoe anders gaat het in Nederland toch altijd. Daar knalt het al weken van te voren en ook nog dagen erna. Moet zeggen dat dit toch wel een stuk aangenamer en ook mooier is. Zeker voor onze honden. En gelukkig hebben die er dan ook weinig last van gehad. Het is hier meer sier vuurwerk dan knal.

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Petra zei

Mooi is dat vuurwerk altijd, he? Heb er gisteravond ook van genoten. Wij hebben trouwens met de buren van de straat nog tot na middernacht staan afschieten, maar voornamelijk siervuurwerk, dus dat zou niet zo erg zijn geweest voor de hondjes.

Anoniem zei

Hier knal- en siervuurwerk sinds een goede week (en dat gaat nog steeds door, dat begrijp ik nu niet... Dat is toch vijgen na Pasen???) Het is dus niet gemakkelijk om de kindjes in bed te krijgen...
Wij hebben wel een heel mooi spektakel gehad in de straat! Er moeten wel voor miljoenen dollars de lucht in geschoten zijn in heel Amerika, want vuurwerk is echt niet goedkoop!

Groetjes,

Anoniem zei

Ziet er mooi uit en prachtig dat sier vuurwerk...vraagje...vanwaar het vuurwerk?...of is het een feestdag in Amerika?.
Overigens hebben ze in Turkije de gewoonte, om bij de toeristenhotels aan de kust elke avond siervuurwerk af te steken..echt prachtig om te zien en het is net of het elke avond oud en nieuw is aldaar tijdens de vakantie.
Groet Rinus.

Anoniem zei

Wij hadden hier in Lejeune ook spectaculair vuurwerk ! Mooie traditie...helemaal met de national anthem vooraf (tissues).

Petra zei

@ Kasaka
De hondjes vinden het tot een bepaalde hoogte niet erg. Bij te veel en te lang, komen ze toch wel heel dichtbij ons in de buurt zitten ;-)
Dit was precies genoeg en daarna gelijk weer over.

@ Hilde
Ja las het op je blog. Wens je veel sterkte met het naar bed brengen van de kinders. Op de foto's zag je ze gewoon genieten.

@ Rinus
Het was Independence day (onafhankelijkheidsdag) en dat wordt aan het eind van de dag gevierd met vuurwerk.

@ Mary-Ann
Het leukste gedeelte van een sportwedwtrijd vindt ik, behalve als ze natuurlijk ook gewonnen hebben, het volkslied. Blijf het super indruk wekkend vinden.

Anoniem zei

Wat een prachtig vuurwerk zeg!! Daar kunnen ze hier nog wel wat van leren!!