zondag 2 juli 2006

Surprise rit

Vanmorgen had Ron een surprise rit voor me gepland. En stapte in de auto zonder te weten waar naar toe. Alleen dat ik geen ontbijt hoefde klaar te maken. Via allemaal binnen wegen ging de rit richting Chapel Hill. Vind dat altijd zo leuk om door al de kleine plaatsjes te rijden en dat landelijke te zien.

De oude half vergane tabaksdroogschuren zijn hier overal te vinden.

Photobucket - Video and Image Hosting


En de witte huizen met de veranda's

Photobucket - Video and Image Hosting


Een wit kerkje met er voor de tabaksvelden.

Photobucket - Video and Image Hosting


Deze volbeplaatte schuur ligt aan de 751, waar we al es vaker langs gereden waren. Nu eindelijk ook op de foto.

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Uiteindelijk stopte de zondag morgen toertocht bij Owens 501 diner in Chapel Hill voor ontbijt. Had al es vaker gezegd dat ik wel es in zo'n restaurantje wilde eten. En nu kwam het er dus van.

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Binnen in leek het wel of de tijd stil had gestaan. Oude "booths" (vast bank met tafel) en barkrukken en tafeltjes met een ster. Het personeel was voor namelijk van de universiteit, die daar vlak bij is. En hoorde ze nog na praten over de avond van gisteren. In een booth voor het raam zat een ouder stel. Ik noemde ze in gedachte "Ethel en Bob". Op het gemakkie te eten en te kwebbelen. Alsof we terug waren in de tijd. Zij een bloemtjes jurk en hij een wit overhemd en donker blauwe broek en van die "flap"schoenen. Prachtig om te zien. Het eten was ook heel erg lekker en het was een geslaagd idee geweest van Ron om dit es te doen.

Photobucket - Video and Image Hosting


Daarna ook nog naar de verzamel plaats van motoren geweest. Daar waar Ron wel eens zijn ritjes naar toe had gemaakt. Ik had dat nog nooit gezien en vond het leuk om al die motoren bij elkaar te zien. Ze verzamelen elke zondagochtend op een parkeerplaats van een winkelcentrumpje. Grappig om al deze verschillende motoren en berijders bij elkaar te zien.

Photobucket - Video and Image Hosting


Zo waren er Harley's in alle soorten en maten.

Photobucket - Video and Image Hosting


En deze hele oude BMW.

Photobucket - Video and Image Hosting


Daarna zijn we weer via allerlei slinger weggetjes en heuvels terug gereden naar Cary. Daar zijn we bij de Audi dealer langs gegaan. De nieuwe Q7 was daar en die hebben we even bekeken. Mooie auto zeg!! De showrooms op het Autopark waren allemaal dicht, dus konden we lekker even op ons gemakje zonder verkopers koekeloeren.

Photobucket - Video and Image Hosting


Tot slot de laatste stop bij de Arby's op de "55". We hebben ontdekt dat ze daar nu een Orange Cream Swirl shake hebben. Heeeeeerlijk is tie. Dus dat als toetje en op naar huis weer.

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anoniem zei

een hele leuke. surpris rit van ron .en alle fotos zo apart. echt in een andere tijd. mooi kerkje.leuk die motoren. en die oude bmw. en was op die foto die nieuwe audi. ron ze auto stond er goed op. het was er mooi weer voor.hier is het ook erg warm. hebben jullie jesse. nog met stijn op de foto gezien. hij heeft ook met de kinderwagen gelopen prachtig toch. groetjes je schoonmoeder.

Anoniem zei

Kijk dat is nou eens leuk zo'n verrassingsrit met ontbijt eraan vast :-))
Groetjes Yvonne

Anoniem zei

Wat een leuk idee, en weer een geslaagde dag. Jullie hebben al aardig wat gezien van de omgeving. Het barst inderdaad van de kleine dorpjes. Vind dat ook altijd wel erg leuk ! Groetjes en happy 4th alvast !

Anoniem zei

Wat een leuk idee van Ron voor een geslaagd weekend
harley"s blijven altijd leuk om naar te kijken {de eigenaren ook}
groetjes Barendrecht

Anoniem zei

Lekker ritje hoor zo voor de zondag.
Ziet er helemaal gezellig uit.
MMMMMMMM en een lekker ontijbtje toe.

Erna

Nel zei

Wat een heerlijke omgeving, daar zou ik ook wel een kijkje willen nemen.
Leuk hé die ouderwetse diners, in California hebben we ook een paar keer in zo iets dergelijks ontbeten. Allemaal echt Amerika voor mij, meer dan Disney.

Anoniem zei

De 751 hebben we vaak gereden hoor, toen we er waren! Echt typisch amerikaans die schuren, huizen en kerken, geweldig!Mooi ook he, die nieuwe Audi, ik denk dat ik m`n roze panda eens ga inruilen ;-))

groetjes Mariet

Anoniem zei

Hoi Petra,

Klinkt gezellig en de foto's zien er ook erg mooi uit. Leuk van Ron zo'n surprise!

Groetjes,
Andrea

Anoniem zei

Hey Petra,

als je dat soort Diners wel tof vind, probeer dan ook es Elmo's Diner in Chapel Hill (eigenlijk Carrboro). De sunday brunch is er heel erg populair, en echt diner stijl. Maar ook op zaterdag kan je er goed terecht hoor, misschien zijn er dan wat minder specials.

Petra zei

@ yvonne
Inderdaad lekker ontbijtje.
Helaas geen fotootje daar van bij ;-)

@ Mary-Ann
Ja lekker even een stukje toeren. Vindt ik altijd wel erg leuk.

@Mariet
Inderdaad bekend terrein voor jullie ook. Ik zag de Berry farm nog en moest gelijk aan jullie denken ;-)

@ Andrea
Het was ook heel gezellig hoor ;-)
Goed plan van Ron he?

@ Nico
Elmo's Diner.... Die houden we in de gaten! Thanks voor de tip.
Voor een volgend ritje ;-)

Larissa zei

heey! Wij hebben ook al die tabaksvelden en schuurtjes gezien vandaag, echt grappig!! Beetje laat, maar happy 4th!!
Wij zijn ook naar vuurwerk wezen kijken, maar helaas geen foto's gemaakt! Battarijen waren op, en die van Larissa was kapot (maar inmiddels weer gemaakt, yaaay!!!!)
we gaan nu lekker slapen, het is 10 uur we zijn uber moe, en morgen gaan we naar Pilot Mountain!!! Dus dat wordt een lange dat met veel wandelen/klimmen!!! We zijn trouwens vlakbij jou geweest, want we zijn dus in 'Rally' (vliegveld) geweest, echt grappig! We gaan er binnenkort ook nog naar Chapel Hill, omdat hun jongste zoon daar nu nog op summerschool zit!