donderdag 5 april 2007

Bonaire en Aruba up-date


Gisteren waren we in het mooie Bonaire. Waar we gesnorkeld hebben. Echt ongelooflijk mooi. Alsof je in een aquarium zwemt. De onderwater camera zat dus ook zo vol. Op de boulevard hebben we kunnen genieten van onze "Frikandel speciaal en kroket" bij de friettent aan de boulevard. 's Middags hebben we met een Nederlandse schoener door de baai heen gezeild. Zo lekker relaxed! De eigenaar, Fred, hartstikke Nederlands, had lekker sateh aan boord en overheerlijke Bonairse gehaktballetjes. Echt genieten dus en even lekker Nederlands kunnen klesten.
Nu zijn we in een internet cafe in Aruba. Aruba begon hartstikke goed. We hadden een Jeep gehuurd en zijn naar de vuurtoren geweest en de Natural Bridge (die overigens ingestort was vorig jaar).



Daarna zijn we door gereden naar Baby Beach en hebben daar gesnorkeld. Wat even verkoelend was. Daarna kwamen we langs de NL Marine Basis op Aruba en daar gebeurde het... Wij reden op een voorrangsweg en voor we er erg in hadden kwam er een auto van rechts de weg op en Ron trachtte hem te ontwijken. Met als gevolg dat we een andere auto die ook al die kruising op reed raakte. Alles ging zo snel..... Gelukkig alleen materiele schade maar met een kloppend hart.... De politie was een heel verhaal apart en was niet geheel aan onze zijde maar meer voor de eilandbewoonster. Gelukkig mochten we iemands mobieltje gebruiken om de verhuurder te bellen wat de Jeep was in de prak en lekte koelvloeistof. Er kwamen twee jongens ons ophalen om naar het verhuur kantoor te brengen. Er zou een politierapport opgemaakt worden dus dat wordt afwachten..... Daarna op naar het kantoortje van het verhuur bedrijf. Ik voorin en 1 van de jongens reed en Ron en de andere jongen achterin. Komt er na tien minuten rijden een auto met enorme vaart op onze weghelft. Met als gevolg weer een aanrijding..... Dit keer een stuk heftiger nog. We tolden rond en zijn 180 graden gedraaid..... Echt waar, zoveel beschermengeltjes hadden we vandaag. Want wonder boven wonder stapten we zonder iets de auto uit. In totaal waren er drie wagens bij betrokken en eindigde er 1 tegen een paal en daar was al snel een ambulance voor aanwezig. Conclusie van dit alles..... drie uur op het eiland en de pret was voor bij. Natuurlijk heel jammer allemaal, maar ik ben zo ontzettend blij dat we zelf helemaal niks hebben en dat de verzekering hopelijk dit allemaal verder afhandeld. Waarschijnlijk zijn wij onze borg kwijt, maar het had allemaal heel anders kunnen zijn......
Morgen hebben we nog een daagje op zee, even bijkomen van alles in Aruba ;-)
Daar gaan we nog even lekker van genieten en zijn we zaterdag weer San Juan en vliegen we via Atlanta naar Raleigh.

Groetjes Petra

21 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een vervelende avonturen op Aruba zeg!! Gelukkig dat jullie gisteren zo'n lekker relaxed dagje gehad hebben op het andere Antiliaanse eiland ;-)
Vergeet deze dag maar snel en nog even een prettige voortzetting van jullie vakantie :-))))

Larissa zei

Jeetje zeg dat is echt heftig!! Gelukkig zijn jullie ongedeerd gebleven!

Nu maar hopen dat er verder geen vervelende dingen meer gebeuren tijdens jullie vakantie!

Anoniem zei

Jeeeeeeeemig wat een pech, echt heftig.
Gelukkig zijn jullie er heelhuids vanaf gekomen.

Geniet nog even en dan weer lekker terug naar mams en de boys.

Erna

Anoniem zei

Wat ontzettend jammer dat dit is gebeurd maar inderdaad gelukkig zelf ongedeerd gebleven! Geniet nog maar lekker van jullie laatste daagjes vakantie...

groetjes Mariet

Anoniem zei

Wow, echt heftig. Ik schrok ervan toen ik het las, die beschermengels zijn er niet voor niets!! Ik wilde nog zeggen toen ik het begin las, doe de groeten aan de collega's van Frank op Aruba.....
Hopelijk kunnen jullie het even 'achter' jullie laten, letterlijk en figuurlijk en nog genieten van de laatste dagen!!
Groetjes

Guus zei

Wow... dat is vervelend zeg. Ik ben blij dat jullie er ongedeerd zijn afgekomen.

Laat het je vakantie niet verpesten: lekker genieten de laatste paar dagen! En overigens is het heel mooi weer in Raleigh dus je thuiskomt zal niet vervelend zijn :)

Anoniem zei

Jeetje meid wat zullen jullie geschrokken zijn. Hopelijk weer beetje bijgekomen van de eerste schrik. Probeer nog te genieten van de rest van de daagjes!!!

Dikke knuffels voor jullie uit Soesterberg!

Annemiek zei

WAUW!
Gelukkig dat je dit nog op kunt schrijven. Het is een druk beschermengeltje geweest.

kastelke zei

Ik wou nog zeggen: nog maar goed dat jullie niet ergens op een cruise schip in de Griekse wateren zitten, want zo'n schip maakte slagzij en nu zijn er twee mensen vermist:
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF06042007_005
Maar dan lees je jullie avontuur, en da's al niet veel relaxer! Straks heb je een vakantie nodig om te bekomen van je vakantie!
Hopelijk dus nog wat genieten, en verder zonder brokken terug naar huis!

Nel zei

Pfff wat goed dat jullie met de schrik zijn vrijgekomen.
Wij hebben hetzelfde meegemaakt, gelukkig maar één keer, vrijdag de 1 na laatste dag van onze vakantie. Op de highway met een taxi.
Ook wij zijn met de schrik vrijgekomen.

Probeer te genieten van de laatste dagen en een rustige terugreis.

Anoniem zei

Hoi
Wat een schrik zeg. Jullie hebben met recht heel veel engeltjes boven jullie hoofd gehad. Het was nog geen tijd zullen we maar zeggen. Ik hoop dat de afhandeling van de schade niet te veel problemen met zich meebrengt. Geniet er nog maar even van. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Jeetje, wat een toestanden jullie zullen ontzettend geschrokken zijn. Maar het alle belangrijkste is dat jullie niks mankeren. De schrik zal er goed in zitten, maar laat het niet de laatste dagen van jullie vakantie beïnvloeden.

Fijn dat er beschermengeltjes zijn!!

Groetjes, Kaar (en de rest)

Anoniem zei

Joh...da's schrikken...wat een toestanden, dat zal allemaal wel heel onwerkelijk hebben aangevoeld...twee aanrijdingen zo vlak achter elkaar.
Goed om te lezen dat jullie en de andere betrokkenen er levend en (bijna) heel van afgekomen zijn.

Probeer nog van je laatste stukje vakantie te genieten!


groetjes
Karin (dh)

Anoniem zei

Jeetje, alsof je een soap beschrijft.. Ik ben blij dat jullei er zo goed zijn afgekomen. Hopelijk verpest het je vakantie niet...

gr Petra

Anoniem zei

Gelukkig dat jullie er zo goed van afgekomen zijn. Wat zullen jullie blij zijn met zoveel beschermengeltjes.
Geniet nog maar van de laatste vakantiedagen en een goede reis terug naar huis.

Groetjes Nellie

Anoniem zei

Zo da's even heftig Petra en Ron...!
Gelukkig zijn jullie ongedeerd, en als het goed is zijn jullie nu onderweg naar hme sweet home, waar mams met de honden heel blij zijn om jullie tezien. Liefs en fijne paasdagen !

Anoniem zei

Geniet nog maar lekker van de laatste dag op zee, na wat jullie hebben meegemaakt
Hester

Anoniem zei

Jeetje wat een verhaal zeg..... wat zullen jullie geschrokken zijn. Blij dat er in elk geval "alleen" materiële schade is! Geniet nog maar volop van jullie dag op zee en have a save flight home!!

Anoniem zei

Jeetje, dat is schrikken zeg!!! Gelukkig hebben jullie zelf niks eraan over gehouden!! Een fijne vakantie verder!

Hans Hendriks zei

Hoi, zou bijna "Jeetje" zeggen, maar dat doet iedereen al ;-) Vroeger kreeg je je rijbewijs op deze eilanden als je genoeg spaarzegels had van de plaatselijke supermarkt, blijkbaar nog steeds. In ieder geval alles goed afgelopen dus mooie verhalen voor straks onder de kerstboom, good luck verder

Anoniem zei

weer wat geleerd, mochten we ooit naar Aruba op vakantie gaan, dan nemen we geen deel aan het plaatselijke autoverkeer, ppffff wat een ellende, gelukkig alleen blikschade zonder al te ernstige gevolgen.
Een aantal jaren geleden gingen Esther en ik naar Thailand op vakantie, daar zouden we na aankomst in Bangkok ook wel even een autootje huren, tot we uit het vliegveld liepen en het verkeer daar zagen, toen waren we gelijk genezen van onze huur plannen hihihihihi.
Hier in NL is het momenteel ook weer flink raak op de wegen, dagelijks lange, lange file's, meestal door ongevallen waarvan helaas vaak ernstige.