zondag 22 april 2007

Dit weekend

Dit weekend was een beetje een raar weekend. Allereerst even het goede nieuws vertellen Heel, heel, heel misschien is er een baasje gevonden voor Riley. Een van de honden die ik uit het asiel heb opgepikt. Help allemaal maar mee duimen dat het gaat lukken met de nieuwe baasjes. Hij verdient zo heel erg een tweede kans in zijn tot nu toe niet al te leuke leventje.
Verder zijn we van het weekend en ook al vrijdag morgen bezig geweest met Stacey. Stace was sinds dat we terug waren van vakantie niet zijn eigen ikje. At minder en was een beetje loom. Vrijdag morgen dus naar de dierenarts met hem en daar werd besloten om bloed te laten prikken. Ze hadden ook geprobeerd om urine van hem op te vangen, maar hij tilde mooi zijn poot niet op daar. Dus dat zijn we zaterdagmorgen even na gaan brengen. Inmiddels was toen ook al de uitslag van het bloed binnen en het bleek dat hij bloedarmoede heeft. Hoe dat komt was niet verklaarbaar nog. Maar er is nogmaals bloed afgenomen en ook wordt nu zijn ontlasting na gekeken. Morgen krijgen we daar hopelijk de uitslag van.
Wel werd er al een behandelplan opgestart met medicijnen en een injectie. En gelukkig reageerd Stacey daar heel goed op. Meneer de Bruin heeft gelukkig weer praatjes als voorheen en wil weer spelen en eet weer goed. Hopelijk zet dit beeld door. Al met al zijn we flink geschrokken en ben ik eigenlijk nog niet gerust eer we weten waar die bloedarmoede vandaan komt.
Van het weekend daarom ook veel contact gehad met de fokkers van Stacey. Die ons met al hun raad en daad en ervaring met Beardies hebben bij gestaan. Dat was toch wel een heel fijn idee en hun tips en raad nemen wij zeker mee in ons verhaal aan de dierenarts hier. Het gaat hier toch net wat anders dan in NL bij een dierenarts. Kortom een niet zo heel leuk weekend eigenlijk. Zit met mijn neus natuurlijk de hele tijd boven op Stacey ;-) En daarom hebben we een beetje in en om het huis rond gehangen. Het was overigens wel heel lekker weer, dus dat lukte eigenlijk heel goed. Op zaterdag hadden we trouwens ook nog een heel mooi pakket ontvangen. Het was van Belinda. Echt helemaal vol met hartstikke leuke dingen. Boekjes, borrelnootjes, drop, senseo's en hele leuke delftsblauwe koffie kopjes, roze koeken en wat al niet nog meer. Zo ontzettend leuk. Net voor de vakantie had ik voor haar, nou ja meer voor haar kinderen, een heel stel kleren van Ralph Lauren door gestuurd. Dat soort kleding is hier gewoon zo ontzettend veel goedkoper. En als dank daar voor nu een echt "Hollands" pakket. Veel te gek natuurlijk, maar we waren er reuze blij mee. Heb heerlijk in de tuin gezeten met de Linda en de Margriet. En Ron met de autoweek. Met dropjes binnen handbereik. Dus hartstikke bedankt Belinda!

Groetjes Petra

18 opmerkingen:

Annemiek zei

Ai, ik hoop dat het niks ernstigs is. Dat de medicijnen al lijken te helpen is wel goed. Beterschap ermee!

Petra zei

Oh, Petra, ik snap nu zo, wat je voelt! Ik bekijk Cosmo ook de hele tijd bezorgt, als hij even niet goed eet, ben ik al bang. En nu heeft Stacey bloedarmoede en je weet niet waarom. Denk ook altijd aan Lyme disease, dat komt hier erg vaak voor. Hopelijk is hij al gauw weer helemaal de oude en kun jij weer relaxen! Sterkte!

kastelke zei

Hoe herkenbaar, Petra, de bezorgdheid om je maatje!
Fijn dat je zo'n goede fokker hebt! Dat raad ik ook altijd aan mensen aan die op zoek zijn naar een rashond: zoek een fokker die het met heel veel liefde en nog meer met kennis van zake doet, zodat je weet dat je altijd bij hem terecht kan met raad en daad! Vrienden van ons kochten een Beagle, hebben er al heel wat problemen mee gehad, maar de fokker was de laatste waar ze moesten zijn: die had zijn geld in de zak en daar hield het op! :-(
Nu maar hopen dat je snel nog meer (goed) nieuws krijgt, zodat je kan voorkomen dat de bloedarmoede terugkomt.
Moesten de honden ook niet wennen aan dat voedsel ginder? Ze waren immers gewoon om op pens te leven?

kastelke zei

Oh ja, en natuurlijk duimen we voor Riley! En hopen we dat Lucky ook snel weer gelukkig kan worden!

Anoniem zei

Aggosie Peet wat zielig voor Stace.
Snap helemaal dat het geen geweldig weekend was. Hoop dat je snel weet waar het vandaan komt en Stace weer gauw helemaal de oude is.
Geef hem maar een dikke knuffel.

Groetjes Nancy en knuffels van alle beardjes

Anoniem zei

Beterschap met Stacey! Hopelijk vinden ze een oorzaak.
Natuurlijk duim ik ook mee, iedere hond verdiend een lief en zorgzaam baasje.
Leuk he die kadootjes over de post..

Anoniem zei

Hallo petra, ik heb net de foto's van je honden gekeken. Wat een lieverds en ook nog fotogeniek.
Hopelijk gaat het snel weer beter met Stacey. Groetjes Manja

Wendy Jol zei

gelukkig gaat het al weer wat beter. Wat een zorg anders!

Anoniem zei

Duimen voor Riley! Ik hoop dat Stace snel opknapt..Wij gaan morgen ook even met Max naar de dierenarts, hij eet ook bijna niet (wel z`n koekjes)en heeft een hele nare zware kuch en is ook niet monter als anders...Dus best wel weer ff eng, ze zijn tenslotte al mannen op leeftijd!

groetjes

Becs zei

Ik hoop dat het snel goed zal komen met Stacey! maar met een goede behandeling ben ik ervan overtuigd dat hij gauw weer op de been is.

Anoniem zei

Ach gossie, nou sterkte voor meneer de Bruin (die naam, geweldig) EEn virtuele hug voor Stacey en voor de baasjes natuurlijk ook, want het is niet niks. Hopelijk weet jesnel hoe of wat. Groetjes...

Anoniem zei

Dikke knuffel voor Stacey!
Dat ze maar snel weer helemaal de oude is.

Anoniem zei

Sorry vergat mijn naam.....groetjes Rianne en een dikke knuffel van Quins en Sofar voor Stacey.

Anoniem zei

Hopelijk is ie weer snel de oude, maar ik kan me voorstellen dat je graag wilt wetem hoe het komt.

Hopelijk gaat het nieuwe tehuis voor Riley door!

Gr Petra

Anoniem zei

Hoi
Heel veel sterkte met Stacey. Zolang je niet weet waar het vandaan komt maak je je zowiezo druk. Poot van Beau. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Geef Stace maar een dikke knuf en we gaan ervoor duimen dat die snel weer helemaal opgeknapt is. Hij was gisteren alweer een stuk beter, zeker toen die de roze aap vanuit Nederland hoorde :-))
En we duimen gelijk even door voor Riley, zou helemaal top zijn als daar zo snel al een baasje voor zou zijn !!!!

Petra zei

@ All
Bedankt voor de beterschapswensen voor Stace!!
Het doet ons goed dat zoveel mensen met ons meedenken.

@ kastelke
In NL kregen ze 's ochtends brokken en 's avonds Duck.
Nu krijgen ze alleen brokken, omdat hier geen Duck te vinden is. Onlangs wel een soort van vleesmaaltijd gevonden bij de Wholefoods. Die krijgen ze nu zo af en toe, als verwennerij ;-)

@ Yvonne
's avonds vertelde ik Ron van het "aapie" en bij het woord "apie" ging hij naar de laptop toe, als of hij daar in zat ;-)

Groetjes Petra

Anoniem zei

Hoi Ron en Petra
Gaat het weer wat beter met hem. Je blijft altijd in spanning ,als er maar niks ernstig is. Ik duim voor jullie.
Toos