maandag 16 april 2007

Er is er 1 jarig, hoera hoera



Vandaag is Stacey jarig! 5 jaar wordt onze "Meneer de Bruin"!
Volgens de voorspellingen wordt het een behoorlijk winderig daagje dus dat is helemaal naar Stacey's straatje want die vind dat wel wat. Soort van zeewindje uit Zeeland zeg maar ;-) We zullen hem vandaag flink verwennen.
Over het weer gesproken. Zag de temperaturen in NL op het moment. Heel erg zomers. En moest toch ook wel een beetje lachen om het nieuws dat de vraag naar BBQ vlees enorm was dit weekend. Kan me de plaatjes van de tuintjes en de daaruit stijgende rookwolken helemaal voorstellen, hi hi hi. Wel lekker natuurlijk want van een zonnetje wordt iedereen blij toch? Geniet er maar flink van zou ik zeggen!
Ik zag bij de nieuwsberichten trouwens ook dat de marathon van Rotterdam halverwege afgelast was vanwege het warme weer. En dan te bedenken dat er sprake was om de marathon van Boston die vandaag is te cancellen vanwege de kou. Hoe verschillend kan het zijn?
Hier was het gisteren ook ietsjes ander weer. We hebben inmiddels de weerradio vol in gebruik. Want al vroeg op de dag begon hij te loeien. Echt het ding maakt een herrie.... Maar dat is de bedoeling niet waar? Van de week ook 's nachts trouwens. Klaar wakker was ik! Toen, net als gisterochtend een "severe thunderstorm warning". En vijf minuten na de loei begon het te onweren die nacht. Mooi werk dacht ik toen nog. Maar na twee uur ging hij weer af om mede te delen dat die waarschuwing verlengd was. Net toen ik weer een beetje in slaap was gevallen. Maarja, hij doet het in ieder geval.
Zondagochtend dus ook. Eerst met een onweerswaarschuwing, die later gevolgd werd door een tornado watch. Het was ook heel raar gisteren met de temperatuur. We begonnen met iets van 5 graden maar tegen de middag was het 24 graden en hartstikke benauwd. De onweer kon echt niet uitblijven. Maar het zonnetje scheen ontzettend en ik hoorde de weerradio weer loeien. Er was een tornadowarning dit keer. Dit wil zeggen dat je naar je schuilplekje moet. Ik raak elke keer lichtelijk in paniek en nu met die weer radio die maar riep "seek shelter" kreeg ik het helemaal benauwd. We waren een videofilm aan het kijken (Persuit of happYness van Will Smith, een aanrader trouwens) en Ron zette hem om naar de tv en het weerkanaal. Ik was inmiddels alles bij elkaar aan het graaien. Kussens, hondenriemen, water, natuurlijk de weerradio, laptop en wat papieren. Het bleek dat er een funnel cloud (een wolk met een soort van trechter er onder) gesignaleerd was, maar nog geen twister zeg maar. Tussendoor belde ook Helga om ons te waarschuwen. Ook zij had gezien dat de waarschuwing voor onze woonplaats was. De weerplaatjes op tv toonden dat ook, maar daarna bleek dat hij ten zuiden van ons voorbij zou gaan. Het was ook heel raar, want als ik naar buiten keek scheen het zonnetje volop en leek het er helemaal niet op dat het zou gaan regenen of zo. Dus al helemaal geen tornado. Heel raar. Na een half uur kregen we hagel, maar de temperatuur nog steeds hoog. Even daarna kelderde die flink en kwam er heel veel regen en flinke onweer. De warme en koude lucht botste precies boven ons huis volgens mij ;-) Wat een knallen. En zeker 18 graden koeler. Sta er elke keer van te kijken hoe snel hier het weer kan veranderen. Echt heel rap. Maar..... mijn weerradio doet het. En al wordt ik wat peuneveu van het geloei, het werkt!!!

Groetjes Petra

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Stacey!!!!

Wat een toestanden met het weer, wees maar blij dat je weerradio het doe. Ook al raak je ervan in de stress!!!

Kaar

Anoniem zei

STACEY
gefeliciteerd.
groetjes uit een heeeel erg zonnig Barendrecht

Anoniem zei

Hieperdepiep voor Stacebeessie.
Geef hem een dikke knuffel van ons.

Wat een weer ellende bij jullie.
En wij maar puffen dat het zo warm is, wat een verschil.
Ik hoop dat het gauw beter word bij jullie.

Anoniem zei

Het is geen tunnel cloud, maar een funnel cloud = trechter wolk, want zo ziet het er ook uit.

Petra zei

@ Anoniem
ha ha ha, ik kende alleen funnel cake ;-)
Maar heb even gegoogled en inderdaad het is een funnel cloud.
Excuus parfum.....

Groetjes Petra

Annemiek zei

Wat een spannend weertje!
Proficiat aan Stacey! Slobberkus van double trouble.

Anoniem zei

Stacey gefeliciteerd!!!
Geniet maar lekker van dat lekkere windje daar bij jullie.
Wij hebben het hier flink warm! Maar we genieten wel van de hele dag lekker buiten in de schaduw liggen!!

Laat je maar lekker verwennen vandaag! Daar in Amerika hebben ze vastlekkere hondentaarten, kan je lekker samen met Connor gaan smullen!

Dikke knuffel van Quincy en Sofar!!

Becs zei

Hartelijk gefeliciteerd!!!

Anoniem zei

yo beardie bro!

Van harte met je 5e verjaardag!Maak er een lekker dagje van!!

Groetjes van de 2 ouwe sokken uut Noordwelle!

Anoniem zei

Heerlijk vind ik het dat mensen honden willen feliciteren! Ik had ook elk jaar een feestje voor mijn katten.

Petra zei

Happy birthday to Stacey! Hier ook crazy weer, maar koud!

Anoniem zei

Gefeliciteerd Stacey !! Een hele grote knuffel van ons hier. Groetjes uit Waddinxveen...

Anoniem zei

Nog van harte Stacey,
Je zult wel heerlijk verwend zijn door mnr of mw Petsmart ;-))
Wat een raar weer he, het is hier nu windstil... Je krijgt er echt geen hoogte van, ik zeg altijd; gelukkig regent het geen weken achter elkaar en de weersvoorspelling ziet er goed uit.
Groetjes van de benedenburen xxx

Anoniem zei

Zo te lezen was die noord ooster storm van ons nog zo beroerd niet. Ok eeen berg sneeuw en veel water, maar ik hoef er niet voor naar de schuilkelder. Wat een gedoe zeg.

Gefeliciteerd met Stacey. Onze hond wordt bijna 10.

gr Petra

kastelke zei

Vele (honden)knuffeltjes voor Stacey zijn verjaardag, van Elke & Co (én een extra likje van Dusza!).

Anoniem zei

Lieve Stacey, we zijn vreselijk te laat, maar alsnog van harte lieverd!! Dikke knuffies van je liefste vriendinnetje!!

Jeetje dat is weer schrikken met die tornado zeg!!! Brrr, ik hou helemaal niet van onweer!Gelukkig is hij niet bij jullie over gekomen!