vrijdag 20 april 2007

4Beardie

Woensdag ben ik met Liesbeth bij Lucky 32 wezen lunchen. Liesbeth en haar man gaan binnenkort weer terug naar Nederland verhuizen. Ze hebben hier dan drie jaar gewoond. Heel jammer dat ze nu al weer terug gaan, maar we hebben afgesproken dat als ik in NL ben, we zekers afspreken. Bijvoorbeeld in DenBosch en dan een heerlijke Bosche Bol zullen gaan nuttigen ;-) De lunch was erg gezellig en erg lekker ook. Even over van alles en nog wat bijgekletst. Maar het blijft raar dat zij strakjes "gewoon" weer in NL woont. Zij wonen nu nog vlak bij Lake Pine. En door haar ben ik ook daar gaan wandelen. Het is echt mijn favoriete wandelplek geworden nadien. Het afscheid nemen blijft niet mijn sterkste kant, maar we zeggen gewoon tot ziens.....

Later op die woensdagmiddag kreeg ik een telefoontje van Cindy van de Carolina Beardie club. Ze vertelde me dat er in een asiel in Orange County twee Beardies zouden zitten. Ze vertelde me de beschrijving van 1 van de honden en dat klonk bekend. En het was ook bekend. Want na het zien van de foto via de email, zag ik dat 1 van de hondjes Lucky was, de hond die voor de kerst daar in het asiel zat en waar ik destijds bij was wezen kijken. Ze was terug gebracht door haar nieuwe eigenares, een studente. Zo triest.... Ze had besloten om niet meer voor haar te kunnen zorgen. Zo triest... Maar het werd nog erger. Als ze voor het weekend niet opgepikt werd, kreeg ze een spuitje. Iets waarvan je in NL niet hoort. Hier zijn veel asiels die op die manier werken. Ook die dat bewust niet doen hoor, maar dit asiel dus helaas wel. En nu was er nog een Beardie in het zelfde asiel. En Cindy vroeg me om voor de Beardierescue te kijken of hij een Beardie was. Dus met een heel nuttig doel ben ik vandaag naar het asiel gegaan. Toen ik aankwam lagen de papieren voor Milly (voorheen dus genaamd Lucky) al helemaal klaar. Hoe anders kan het allemaal gaan? En de vrouw die toen zo moeilijk deed, was nu de vrolijkheid zelve. Ik bedacht me nog even snel hoe die verandering had kunnen gebeuren, maar beter vrolijk dan de manier hoe ze zich de vorige keer gedroeg. Al snel wees ze me op de andere Beardie en of ik die ook niet wilde bekijken. Er werd een medewerker op geroepen en hij liep met me mee naar zijn hok. Door twee gangen met honden moesten we door. Nog steeds harstikke moeilijk vond ik. Maar ik was nu duidelijk meer voorbereid op wat ik moest verwachten. Ik keek niet op zij deze keer, maar naar de rug van de man die met me mee liep. Maar het geluid (lees geblaf) vond ik nog steeds heel moeilijk om te horen. Niet aan denken Peet, dacht ik. Doorlopen.... En na twee deuren en nog een smalle gang stonden voor het hok van de Beardie. Het was duidelijk dat hij een Beardie was. Wel groot, maar een echte reu. Hij was wat schuw, maar mijn snoepje hielp hem een beetje naar me toe te lokken. Hij at het snoepje niet, maar likte eraan. Ik kon hem even aaien en in zijn ogen kijken. Hij was wat terughoudend en duidelijk onder de indruk van alles wat om hem heen gebeurde. Het was ook wel een luid kabaal en geblaf. Na nog even bij hem gezeten te hebben ben ik terug gelopen naar de balie en ook zijn papieren werden in orde gemaakt. Hij moest alleen nog wel gemicrochipt worden. In de tussentijd kon ik even met Milly wandelen en haar naar de auto brengen. Milly was echt zo ontzettend veranderd. Ze was heel wat aangekomen. Heeeeeel wat. Ze had gewoon een hele brede rug gekregen. De vrouw bij wie ze geleefd had, had haar in ieder geval goed gevoerd. Destijds had ze net een nestje gehad en was behoorlijk terughoudend naar mij. Maar vandaag niet meer, ze wilde zelfs spelen met me. Wat een verbetering zeg! Ze was echt een heel vrolijk hondje nu.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Wat ontzettend leuk. Ze wilde ook zo de auto inspringen. Ware het niet dat haar brede rug in de weg zat ;-) En dat zou eigenlijk een spuitje gaan krijgen. Ik heb haar de auto ingetild en ben daarna voor de andere hond naar binnen gegaan. Het bleek dat ze hem niet langs de hokken kregen en uiteindelijk is hij via een achteruitgang uit het asiel gekomen. Toch wel heel triest allemaal. Hij heeft een hele geschiedenis die hij met zich mee draagt denk ik. Daarna gingen ze hem chippen en mocht hij na het tekenen van de papieren ook met me mee. Dit ging nu zoveel makkelijker dan de vorige keer, toen die vrouw van het asiel zo ontzettend moeilijk deed.
Buiten was hij wat vrijer dan in het asiel, maar hij was toch behoorlijk terughoudend. Voor hem had ik een bench op de achterbank gezet. En daar ging hij eigenlijk heel gemakkelijk in en ging liggen en vond het allemaal best.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Beiden hondjes dus in de "4BEARDIE" (heel toepasselijk nu) en de rit moest naar Mocksville, naar een dierenarts die ook een pension heeft en waar ze beiden kunnen blijven, zonder de angst van spuitjes en tot er een baasje gevonden is. Het was een rit van zeker twee uur. Best een behoorlijk eindje. Ik vroeg me af of ze het beiden zo lang zouden volhouden zo als het in de eerste minuten ging. Want wat moet zo'n hondje allemaal niet denken. Niemand die hem duidelijk maakt waar hij naar toe gaat en is helemaal afhankelijk van de twee beners die hen nu weer ergens anders mee naar toe nemen. En dan ook in de auto nog wel en nog zo'n eind. Maar wonder boven wonder deden ze het allebei heel goed. Milly bleef gewoon op der gemakkie naar buiten zitten kijken. Alles vond ze interessant. Het reutje was in de bench gaan liggen en staarde een beetje voor zich uit, maar was hartstikke rustig. Wat een voorbeeldige hondjes zeg!
Tijdens die twee uur bedacht ik me dat het reutje helemaal geen naam had. Hij was als een zwerfhondje binnengekomen. En het meisje wat hem aangenomen had, vertelde dat hij ontzettend vervild was en eigenlijk alleen nog maar "matten" had als vacht. Zijn ketting was helemaal met zijn vacht verweven. Zo triest zo'n verhaal. Ze was een poos met hem bezig geweest en hij was heel lief geweest. Ik hoop dan ook dat hij een baasje gaat vinden die hem met geduld weer een heerlijk leven kan geven.
Maar eerst een naam. In de auto bedacht ik me dat Riley wel lekker klonk. En eenmaal in bij de dierenarts aangekomen, had ik het er met de assitente over en ook zij vond Riley een goede naam voor hem. En gaat hij nu de boeken in als een "Riley". Voorlopig blijft dit tweetal nu bij de dierenarts en gaat Beardie rescue op zoek naar nieuwe baasjes voor ze.
Dus..... mochten de "Nederamerikanen" een lief honden baasjes weten, die 1 van deze twee schatjes een nieuwe kans wil geven, laat maar horen ;-)

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Petra zei

Ach, jee, wat hartverscheurend allemaal! En heel lief van jou, dat je ze hebt gered, zeg! Wat mensen hun dieren wel niet aandoen, vreselijk! Hopelijk vinden ze goede huizen! Ook heel fijn, dat die dierenarts er is, zeg, daar moet je toch niet aan denken, zo'n spuitje!!! :( :(

Anoniem zei

Het blijft idd altijd supertriest, die honden in een asiel en als je dan in die bruine kijkers kijkt..Je wordt er altijd zo verdrietig van :-( Maar super van jou en de beardierescue dat ze nu rustig op een lief nieuw baasje kunnen wachten en aan die koppies te zien moet dat lukken!!

Anoniem zei

heeee, handig weer, zonder die letterverificatieofzoiets!!LOL

Anoniem zei

Peet wat ben je goed bezig geweest meid. Het zal niet meevallen om die zielige beardjes dan op te halen. En kon je ze dan inderdaad maar vertellen dat je het beste met ze voor hebt.
We duimen hier dat ze gauw bij lieve baasjes komen.

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Petra
Het moet lukken om voor die twee beardie"s een goed tehuis te vinden.
Als je in die oogjes kijkt neem je ze toch gelijk mee.
groetjes uit barendrecht

Anoniem zei

He hondenredder, wat goed dat je ze zo van een spuitje kunt redden!
Oef, daar zou ik ook moeite mee hebben en om dan door zo'n hok te lopen... Nog steeds nemen teveel mensen ondoordacht een hond, je brengt je kind toch ook niet naar een weeshuis als het niet bevalt?
Fijn en heel zonnig weekend samen!
Groetjes

Anoniem zei

Misschien moeten ze ook maar eens een voorbereidingscursus op touw zetten voor mensen die een hond adopteren ;-) Men zou dan niet meer in een opwelling een hond in huis nemen... Toch triest, hoor!

Goed van je Petra! Je bent een honden'hero'!

Groetjes,

hilde
www.verenigdestaten.info

Anoniem zei

PS : heb net gemerkt dat je de woordverificatie achterwege hebt gelaten... heel wat gemakkelijker, zeg! Bedankt, hoor!

Groetjes,

Anoniem zei

Wat goed dat de beardie rescue wat kon betekenen voor deze 2 honden! Die snoetjes....dat je dat een spuitje zou geven, onbegrijpelijk!

Goed van je dat je ze in veiligheid hebt kunnen brengen!

Annemiek zei

Wat goed dat je ze gered hebt en dat ze in goede handen terecht zullen komen. Wie weet wat ze allemaal al doorgemaakt hebben.

Anoniem zei

Als je gedurig op de tv ziet hoe mensen met hun honden omgaan, dan lopen je de rillingen over je lijf. Het lieve snoetjes, daar moet toch wel een tehuis voor te vinden zijn lijkt me. Een goede dan wel te verstaan.

gr Petra

Anoniem zei

Ik kan me bij de reactie van Patries (je onderbuuf) aansluiten. Je brengt inderdaad je kind ook niet naar het weeshuis als het te veel word. Mensen nemen vaak een hond inderdaad voor die trouwe ogen van ze, maar laat de mensen ook maar eens trouw aan de honden blijven. Gelukkig bestaan er mensen zoals jij en gelukkig zijn er nog meer van dat soort echte "baasjes" die de hond waard zijn. Geef jezelf maar even een Pat on the back....

Groetjes uit zonnig NL

kastelke zei

Je zal wel op je tanden moeten bijten om zo'n lieverdjes ook maar niet gelijk mee naar jullie huis te nemen?
Ik hoop werkelijk dat er lieve mensen zijn met een ontzettend groot hondenhart die deze twee stakkers op gaan vangen!

Anoniem zei

Goed dat je die diertjes ophaalt zeg, ik hoop dat ze fijne baasjes vinden.

Petra zei

@ All
Bedankt voor het meeduimen.

@ Mariet & Hilde
Ja ik heb voorlopig de letterverificatie stop gezet. Hopelijk komen er nu geen gekke berichtjes ;-)

@ Monique
Happy birthday to youuuuuuuuuuuu
Happy birthday to youuuuuuuuuuu
Happy birthday dear Moniqueeeeeeeeee
Happy Birth day to youuuuuuuuuu!!!

Anoniem zei

Wat lijken me dat een schatten van honden. Ik denk ook dat het goed voelt om ze te redden van een spuitje maar meevallen zal het zeker niet. Nu maar hopen dat ze snel een goed onderdak krijgen.

Anoniem zei

Oooh ik zit al in tranen bij het lezen van je verhaal. Dat zou niks voor mij zijn want ik zou al die lieverds mee naar huis nemen en binnen de kortste keren met een huis vol met van die lieve koppies zitten.