donderdag 20 september 2007

Blommetjes

Gisteren dus weer met Stace naar het dierenziekenhuis geweest. Hij is echt veel actiever de laatste dagen en speelt weer flink met Connor en wil graag naar buiten in de tuin. Dus had goede hoop op de bloed uitslagen.
In het ziekenhuis hadden we (alweer) een nieuwe arts. Ze vertelde dat wij haar nog niet gezien hadden, maar zij Stacey al wel. Ook toen hij dat gedoe aan zijn buik had. En ook zij vond hem er heel erg goed uit zien. Ze vond het wonderbaarlijk hoe snel hij al weer hersteld was van dat hele gedoe met zijn buik. Afijn bloed afgenomen en ze zou contact met me opnemen over de uitslag, in de loop van de dag of anders morgen.

's Avonds had ik weer cakedecorating. En dit keer geen taart gemaakt, maar heel veel verschillende bloemen van suikerwerk leren maken. Dat was wel grappig, want ook nu had ik weer zoiets van dat gaat me niet lukken. Maar het viel reuze mee.
Voor volgende week, als de bruidstaart op het programma staat, moeten we 40 bloemen van suikerwerk klaar hebben. In bijpassende kleur van je taart. Nou had ik eerlijk gezegd geen zin om weer royal icing te gaan maken en heb ik de blauw en paars die ik overhad van gisteravond, bij elkaar gedaan en daar kwam een fraaie violet uit. En dat wordt dus mijn kleur. En met die violet ben ik vanmorgen aan de gang gegaan en heb een partij bloemetjes gemaakt. Van appleblossom tot primrose en een vrije variatie, daar ergens tussen in ;-) Martha, onze juf, was erg gespitst op dat we de juiste kleuren gebruikten. Maar..... eigenwijs als ik ben, hou niet zo van het knal roze voor de apple blossom, dus nu heb ik een violet achtige appelbloesem bloem. Ach ja, je moet maar eens gek doen in het leven, niet waar?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Vindt het anders zo drukke bedoening worden op zo'n taart met al die verschillende knal kleurtjes. Nu zijn het alleen andere vormpjes, zeg maar. Dat brengt rust in het geheel, ha ha ha.....
Nou moet nog zien wat het allemaal wordt. Gisteren overdag had ik ook al de cake gebakken voor de taart (3 stuks!) en die zitten nu in de vriezer dus die kan ik volgende week zo pakken. Rest alleen nog het maken van de icing en vulling voor de bruidstaart en dan zijn we klaar. Ik hou het op wit en ook weer dat paars denk ik, maar wie weet verander ik nog, je weet maar nooit.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De primrose. Vond hem wel wat weg hebben van onze "morning Glory" in de tuin eigenlijk. Ok, niet helemaal, maar het heeft er wat van weg, hi hi hi.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Maar weer even terug naar gisteren. Gisteravond toen ik terug kwam van cursus, had de dierenarts uit het ziekenhuis me de gegevens van Stacey gemaild. Helaas is hij weer met zijn rode bloed cellen naar benenden gegaan. Het viel mij ontzettend tegen, want het was nu 31 % en drie weken terug 38%. Ook hadden ze zijn urine getest en daar waren ook wat bepaalde verhoogde waardes te zien. Waaronder ook waardes die verwijzen naar zijn nieren. Dus voor de zekerheid moeten we volgende week weer terug voor een extra check. Het verbaasde me zo ontzettend, want dit had ik echt niet aan zien komen. Hij oogt juist veel fitter. Heeft veel meer pit en is overal met zijn bruine neus weer bij.
Gelukkig was er ook wel een beetje goed nieuws, want de waardes van zijn lever waren een stuk beter dan de vorige keer. Dit wordt vanwege zijn medicijnen altijd goed in de gaten gehouden. Hoop echt dat het volgende week weer wat beter is en dat dit een "tijdelijk dipje" is geweest voor hem. We houden hem dus in ieder geval weer goed in de gaten.

Even nog een kleine up-date van famiie Slinger/Raaphorst. Ze zijn inmiddels bij Jack Daniels in Lynchburg, Tennessee aangekomen. Ze vermaken zich prima, zo goed zelfs, dat ze pas zaterdag naar North Carolina terug gaan komen ;-)

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Jasmino zei

Jee, wat een teleurstelling zeg! Stacey leek zo goed vooruit te gaan. Ik hoop dat het maar een incidentje is!

Mooie bloemen heb je gemaakt, hoor!

Anoniem zei

Tjee Peet wat een teleurstelling en dat moet je weer effies in je uppie verwerken, hoop dat Ron gauw thuiskomt. Kan het geen reaktie zijn (nieren) van het afbouwen van de medicijnen. Heb mij ooit eens laten vertellen dat je nieren daar een soort van lui van worden en weer aan de gang moeten vandaar het rustig afbouwen. Misschien reageert hij daar heftig op? Maar hou je nog even vast aan zijn uitstraling!! die is in ieder geval goed toch. Dikke knuffel van hier.

M@riet zei

jeetje, dat valt idd tgen..Laten we er maar van uit gaan dat het een tijdelijk dipje is, hij gaat juist zo goed, meneer de Bruin!
Geef ze allebei maar een dikke knuf hoor!

Prachtige blommen, je bent een natuurtalent!

Nel zei

Wat vervelend nu toch ! Ik dacht ook dat het goed met meneer de Bruin ging. Wat een teleurstelling. We duimen dat het maar een tijdelijk iets is en gelukkig houden ze hem supergoed in de gaten.

Veel sterkte hoor.

p.s. wanneer begin je een bakkerijtje ?

Anoniem zei

Gatver wat balen weer. Maar gek dat hij zo fit oogt en doet eigenlijk!!
De bloemetjes zijn geweldig, maar wat een engelengeduld om al die bloemen te maken. Knap hoor Peet!

Annemiek zei

Wat vervelend dat Stacey's waardes weer achteruit gegaan zijn.

Dat cake decoreren heeft nogal wat voeten in de aarde zeg. Wat een werk! Het zijn wel mooie bloemetjes geworden!
Hier kappen de morning glories er al bijna mee, alleen hier en daar zit nog een bloemetje.

Annemiek zei

Wat vervelend dat Stacey's waardes weer achteruit gegaan zijn.

Dat cake decoreren heeft nogal wat voeten in de aarde zeg. Wat een werk! Het zijn wel mooie bloemetjes geworden!

Anoniem zei

Wat een teleurstelling dat de waardes van Stace's bloed naar beneden zijn gegaan.

Je bloemetjes zien er wel heel mooi uit, knap gedaan hoor.

Anoniem zei

Hoi
Dat valt zeker tegen zeg. Vreemd dat hij juist zo actief is. Misschien valt het allemaal wel mee. Schitterend je bloemen zeg. De kleuren zijn een stuk mooier dan de flitstaarten in de supermarkt zeg. Die gaven bijna licht. Leuk dat je visite het zo naar hun zin heeft. Groeten uit Hellevoet Doei.

Anoniem zei

Wat een berg blommetjes, smaken ze goed!!!!
Ze hebben ook wel wat weg van die kleine viooltjes.
Ik vind ze schattig.

Kop op hoor voor de Stace, hopelijk volgende week betere resultaten.

Nog 7

Anoniem zei

Jeetje wat een bloementjes zeg! En wat een werk, maar wel leuk om te doen volgens mij.

Het schiet niet op met Stacey zeg. Hopelijk is het inderdaad een tijdelijke dip. Je zo er toch hopeloos van worden.

Gr petra

blips zei

Nou vraag ik me eigelijk af wie al dat lekkers op eet? Oh wacht eens je hebt een loopband dus je loopt het er zo weer af natuurlijk.
Nou ik hoop dat meneer de Bruin het snel wat beter doet met al dat gedoe zeg, zielig voor hem al dat gedoe aan z'n lijf.

Petra zei

@ Blips
Mocht je in de buurt zijn, kom gerust langs, we zoeken nog mee-eters hoor ;-)