woensdag 14 november 2007

Operation "Slow down"

Gisteravond op het journaal.... Operation "slow down". Iets in me deed me denken aan inspector Gadget. Je weet wel dat tekenfilmpje van vroeger. Had zo'n vreselijk irritant deuntje en dan tien keer "inspector Gadget". Afijn ik dwaal af, maar op onze tv pronkte een zestal bromsnorren (lees inspector Gadgets) en die waarschuwde ons dat ze de komende twee weken extra op snelheid op de weg gaan controleren. En ik kon er niks aan doen, maar moest enorm grinneken. Want wat heeft het voor zin om met veel media om je heen te gaan zeggen dat je de komende twee weken gaat controleren op snelheid? Niet dat ik klaag hoor, ik heb graag dat ze me waarschuwen, maar is het resultaat niet veel groter als er een klein verrassings effect in operatie "Slow Down" aanwezig zou zijn? Snap die plaatselijke bromsnorren niet hoor. Had dit soort aankondigingen al eerder gezien en de eerste keer was ik helemaal verbaasd en geloofde het gewoon niet. Maar nu weer en helemaal met het plaatje van de hoogste bromsnor erbij. Tuurlijk is het goed dat er op snelheid gecontroleerd word, want het veroorzaakt veel ongelukken. Maar het zo en publiek aankondigen? Zal vast bij de service gerichtheid van het land horen ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Vandaag werd hier in Holly Springs de nieuwe Walmart geopend. Bij de ingang werden er al drankjes uitgedeeld en was er voor iedereen gebak. In de winkel stond een man van "Kimberley Clark" allemaal pakketjes met leukigheid uit te delen. Waren er gratis pizza hapjes en nog meer lekkers. Verder was de Walmart gewoon "Walmart". Niet zo heel anders dan de Walmart zo'n 5 km verderop. Maar deze is dus nieuw. Vond wel de supermarkt afdeling er erg mooi uit zien. Super brede paden en een voor mij nieuw soort diepvriespad. Want, toen ik het pad inging waren alle diepvries kasten donker. Maar zodra ik er met mijn karretje aankwam, ging het licht in de vriezer aan. Dat is nog eens een uitvinding zeg! Dat zal best energie schelen. Heel grappig ook om door zo'n donker pad te lopen en dan bij elke stap het licht te zien aanspringen. Soort van Las Vegas, maar dan anders ;-) De sortering in de supermarkt was zeer uitgebreid en overzichtelijk vond ik. En, ook niet geheel onbelangrijk, in de nieuwe Walmart zit een Subway. En die hadden we nog niet zo dichtbij. En dat vond ik eigenlijk het leukste van de nieuwe Walmart.

Vandaag was het trouwens een heerlijke dag. Gisteravond voelde je de temperatuur al warmer worden. En vandaag was het gewoon weer boven de 25 graden. Heerlijk! Afgelopen week nog nachtvorst en ski-gelegenheid en nu 26 graden vanmiddag. Zelfs 's morgens tijdens het wandelen was het heerlijk. Het is overigens wel van korte duur, want morgen komt er een kou front onze kant op, die regen en koudere temperaturen brengt. Ik ben dus vanmiddag lekker in de tuin bezig geweest en alle plantjes gesnoeid. De hondjes ook lekker buiten en het leek gewoon weer even zomer!

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat lijkt me wel leuk om te zien die verlichting.

Ja de aankodigingen snap ik ook niet helemaal. Het effect lijkt dan toch een beetje weg, want als je weet dat er een bepaalde tijd meer gecontrleerd wordt let je in die periode meer op, maar daarna dan?

gr petra

Anoniem zei

Heerlijk dat het bij jullie 26 graden was en dat in November.
Zo'n aankondiging zal wel preventief werken denk ik, wel grappig al die bromsnorren.

Anoniem zei

Laat Ron dus maar op de "teller" letten met zijn T-reg....
Wat een temperatuur. Ik sta hier in het holst van de nacht mijn autoruit te "krabben". Hebben jullie ook winterarrangementen in hotel Glorie ???

kastelke zei

In Belgiƫ worden ook veel controles aangekondigd... omdat mensen dan zo wie zo op hun snelheid gaan letten, en het alzo veiliger is. En tenslotte is het hen daar om te doen: veiligheid (en niet: geld binnen halen van boetes). Natuurlijk doen ze hier ook heel wat onaangekondigde controles! Minstens 1 keer per week staan ze met hun 'flitswagen' op het traject dat ik dagelijk rij. En op die 15 kilometer 'lange' rit staan er ook nog eens 3 flitspalen. Er wordt dus zelden te hard gereden hier.

Anoniem zei

Wat bijzonder die verlichting in de koelingen, muziekje erbij en je hebt een disco effect hihi zie het al voor me.

Wrijf het er maar in, hier zitten we in de kou en bij jullie zo'n 26 graden. Blijf het niet eerlijk vinden.

Groeten,
Kaar

Anoniem zei

Moet nu wel heel erg aan Zwiebertje denken met je Bromsnorren verhaal.

Oh lekker de Subway zo dichtbij mjammie

Anoniem zei

Hoi Petra,
Ik denk dat de snelheidscontroles niet alleen vanuit preventief oogpunt worden aangekondigd, maar ook omdat je je dan zeker niet meer onder een boete uit kunt lullen, je was tenslotte gewaarschuwd! Denk ook maar aan de "Click it or ticket"-bordjes, daarop staat ook "This is your warning". Maar goed, laten we hopen dat iedereen ook na die 2 weken zich gewoon netjes aan de snelheid houdt, want wat Kastelke al zegt: het gaat om de veiligheid.

Groetjes weer en ik kom jullie Wal-Mart (en Subway!) wel een keertje keuren ;-)

Anoniem zei

Binnenkort dus heeeeerlijk ff naar de Subway ;-))

Heerlijk genieten in het najaarszonnetje, vandaag was het hier ook heerlijk, wel koud maar met een zonnetje! Van mij mag het zo blijven hoor...

ann en ron zei

Ron wordt gek van de Walmart hij was net over zijn trauma heen, laait nu in alle hevigheid op. Hij was blij dat ie nog niet geopend was toen we bij jullie waren. Vraagt wel of je even wilt testen of de broodjes van die subway net zo lekker zijn als waar wij waren.

groetjes,
Soesterhillbillies