dinsdag 11 november 2008

Grill

Even eerst weer wat up-datetjes. Kreeg maandag een mailtje van het nieuwe baasje van Emmitt. Het ging hartstikke goed en hij ging met haar mee naar het werk! Zo leuk dat de twee gelijk die klik hadden. Zo kunnen ze goed aan elkaar wennen en hoeft Emmitt niet bang te zijn dat hij nog een keer alleen gelaten wordt in zo'n vreemd huis. Heel fijn dat het zo goed gaat met hem. Dan het tweede up-datje: van de bloemenwinkel, heb ik, zoals ik al verwachtte niks meer gehoord. Geen kertstukjes maken dus voor mij. Had het er nog met Alison over vorige week en vertelde dat ik 1. te snel en 2. te buitenlands volgens mij was. Ze moest erg lachen, ja dat was namelijk twee keer een F. Too Fast and too Foreign, hi hi hi.
Had het wel leuk gevonden, maar helaas. Kan nu mooi lekker genieten van de vrije dagen zeg maar ;-) En het weer werkt behoorlijk mee nog op het moment. Zonnetje en toch nog vrij lekkere temperaturen steeds. Zondag waren we dan ook met de hondjes naar Jordan Lake gegaan, zodat ze even lekker konden zwemmen. Er was helemaal niemand op het strandje te bekennen dus konden ze even lekker los, zich zelf uitleven.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Connor vond het weer geweldig en bleef even lekker poedelen ;-)

Daarna zijn we even aan zo'n picknic tafel gaan zitten in het zonnetje. En altijd wil Connor op zo'n ding klimmen. Nou kam ik ze altijd op een tafel die we boven hebben staan en daar doet hij het ook altijd, zelf de tafel op klimmen. Maar om dat nou overal te gaan doen, is ook weer zowat. Connor vindt het zelf eigenlijk gewoon de normaalste zaak van de wereld en vindt ons commentaar duidelijk overbodig ;-)

Photobucket

Photobucket
Ik doe gewoon net of ik je niet zie en daarmee ook niet hoor...

Photobucket
Echt wat is er nou? Hier heb je toch veel beter uitzicht op alles?

Photobucket
Ik ga gewoon even een tukkie doen dan hoor....

Photobucket
Stace bekijkt het allemaal een etage lager....

Zondag hebben we ook besloten om toch maar wel voor een nieuwe BBQ te gaan kijken. Nou moet ik eerlijk zeggen dat wij de BBQ die we nu hebben niet zo veel gebruikt hebben. Maar sinds dat het bestaan van de Beercan Chicken in ons leven is gekomen, maakt het ding overuren en hij is er duidelijk van in een stress. De knoppen zijn een eigen leven gaan leiden en er is hier en daar ook wat roest zichtbaar. Maarja eigenlijk nog te goed om weg te gooien. Vandaar ons wel of niet nieuwe kopen, al een paar weken. We hadden nu zoiets, we zetten hem op Craigslist en komt er een koper dan is ie weg en kunnen wij dat geld bij de nieuwe leggen.

Photobucket
Hier de oude nog in actie

Dus zondag morgen om een uur of 11 op internet gezet en zondag namiddag was ie verkocht! Dat is nog eens snelle handel zeg. De mensen kwamen ook best nog van ver ook. Nu waren we dus BBQ-loos. Of zoals ze dat hier de Grill noemen. Het woord BBQ wordt eigenlijk weer op een andere manier gebruikt. Afijn, door onze weken hier voor van wel en niet, wisten we wel een beetje wat we wilden hebben. Ron wilde heel graag een Weber en ik wilde graag een mooie, ha ha ha. Maakt me dan niet uit van welk merk ie is, maar het moet er wel een beetje uit zien. Nou moet ik zeggen het type die Ron uitgezocht had van Weber vond ik ook mooi, zo van het plaatje. Dus zondag avond wij nog naar de Home Depot hier. Kijken wat ze allemaal een beetje hebben. En dat waren er in ieder geval nog genoeg. Je zou denken zo aan het einde van het BBQ seizoen gaan ze wel in de uitverkoop, maar dat viel zwaar tegen. Ook op internet waren er nog normale prijzen. Afijn na ons bezoek aan de Home Depot toch weer naar huis, om sommige prijzen ook op internet te bekijken. En het bleek dat die Weber bij de Home Depot gewoon het goed koopste was. En die zit bij ons zeg maar om de hoek altijd makkelijk.

De vraag was natuurlijk wel of ze die ook op voorraad hadden, dus op maandagavond zijn we weer heen geweest. Eerst een nieuwe gas fles gehaald. En dat gaat tegenwoordig wel heel handig zeg. Ze hebben een soort van pinautomaat voor die dingen. Net zoiets als de lege flessen bij de supermarkt in Nederland, maar dan anders ;-)
Je haalt namelijk je betaalpas door de automaat....

Photobucket

Op het scherm verschijnt dan de vraag of je ook een lege in komt leveren. (wat wij ook hadden) Dan verschijn er op het scherm dat je hem in een baald vak moet gaan zetten en dat luikje gaat dan ook automatisch open ....

Photobucket

Je zet dan de lege fles er in en dan verschijnt er op het scherm dat er een ander vakje open is gegaan en je er de volle fles uit kan halen. Dat was wel heel handig zeg.
Maar daarna dus naar binnen voor de BBQ. En na even gekeken te hebben zagen we er wel drie staan! Het showroom model had een krasje en er stond er ergens achter aan ook 1 maar die had wel meerdere krasjes.

Photobucket

Nou stond er boven in een stelling nog 1 en daar zat hier en daar nog het plastic op, dus wij wilden die dan natuurlijk. Wij er een verkoper bij gehaald en die zou hem dan voor ons naar beneden halen. Dave was zijn naam. In de tussen tijd zijn wij naar de verhuurbalie gelopen, want na even nameten paste dat ding natuurlijk nooit niet in onze auto! Nou heeft de Home Depot zo'n leen busje, die je tegen een vriendelijk tarief voor 75 minuten kan huren. En toen we aankwamen werd het ding gelukkig net terug gebracht. Dus wij gehuurd. Alles op mijn naam, want Ron had geen rijbewijs bij, wat inhield dat ik mocht "trucken", ha ha ha. Ohjee, als dat maar goed gaat.
Afijn Ron liep terug naar verkoper Dave en ik zou de truck alvast richting ingang rijden. Want de verhuurbalie zit ergens achteraan. En toen ik er in klom en in mijn spiegeltje keek leek het ding nog groter dan op de parkeerplaat. Hij stond zo geparkeerd dat ik hem eigenlijk moest keren of achter het gebouw van de HomeDepot moest rijden. En ik koos voor het laaste. Vooruit rijden gaat altijd nog beter dan achteruit in zo'n groot ding. Bij de ingang een gedeelte van de parkeerplaats gezocht waar geen auto in de buurt stond en het ding weer geparkeerd.

Toen ik terug kwam was de derde BBQ net "geland", dat wil zeggen met een heftruck uit de stelling gehaald. Dave was duidelijk blij met ons, ha ha ha.
Het ding zat echt mega onder het stof en al snel bleek deze niet goed in elkaar gezet te zijn. De voorkant zat gewoon helemaal scheef! Ja dat was nou ook niet een goed plan. Allemachies. Staan er drie nieuwe BBQ's en alledrie hebben ze wat. Zo op het eerste gezicht was die scheef in elkaar gezette niet snel te redden en daarom stelde Dave ons voor om dan een BBQ met een krasje te nemen en dan kregen we 10% korting.
Hmmm, tjsa, als wij hem gaan gebruiken, komt er vast nog wel een krasje bij en het scheelde toch we een behoorlijk bedrag op de BBQ. Dus we namen Daves aanbod aan. En werd de BBQ naar de kassa gerold en net toen hij hem draaide richting de balie, zien Ron en ik ineens allebei dat aan 1 zijkant er een heel stuk af is! Jeetje......, gewoon afgescheurd of afgebroken of zo. Mmmm, dit was wat meer dan een krasje. Hij was gewoon stuk!
Dave echter was niet van zijn apropos en vertelde dat hij dat deel wel van een andere zou kunnen halen. En ging zijn "Bob de Bouwer" spullen er bij halen. "Can we fix it, yes we can"..... En voor we het wisten lag hij al sleutelend onder de BBQ.
Het duurde even voordat het los kwam, die beschadigde zijkant. Maar Dave gaf niet op!
Maar in de tussentijd zag ik de 75 minuten van de huurtruck, zomaar voorbij tikken. Als je hem langer huurt dan die 75 minuten moet je dus bij betalen en dat was nou toch niet helemaal de bedoeling. Afijn, met wat hulp van Ron kwam het onderdeel toch los, maar nou moest dat zelfde onderdeel van 1 van die andere BBQ met de scheve voorkant gehaald worden. Als dat weer zo lang zou gaan duren? Dus Ron liep met Dave mee naar dat ding en ik ben naar die verhuurbalie terug gelopen. En gelukkig die man zei dat het geen probleem was. Ze zouden de tijd wel resetten, want tjsa als wij nog niet wegwaren...
Pfff, 1 zorg minder in ieder geval. Toen ik terug kwam lopen, waren Dave en Ron nog aan het sleutelen. Ook dit duurde weer even. En toen eenmaal dat onderdeel weer los was, moest het weer op die andere gemonteerd worden. Kortom, het "even" een BBQ ophalen was inmiddels een bijna twee uur durend verhaal geworden! Allemachies! Maarja dan heb je wel van 2 BBQ's 1 hele gemaakt met 10% korting.
Gelukkig paste het ding daarna wel weer op die andere en kon er afgerekend gaan worden. Ook dat ging nog even duren want er moest een chef bij komen en een bonnetje ingevuld worden en die chef moest natuurlijk opgeroepen worden. Dus Dave verteld het de cashier en de cashier haalt zijn chef en wat mij dan nog het meeste verbaasd is dat er helemaal niet gekeken wordt naar de reden van de korting. Dus of die kras er werkelijk wel zit. Maarja, dat was op dit moment wel fijn, want het was al een langdurige kwestie zo bij elkaar.
Toen daadwerkelijk alles betaald en verrekend was, rolde Dave de BBQ de winkel uit en haalde zijn collega er bij en werd onze nieuwe aankoop in de truck gezet. Netjes vastgebonden en al. Die Dave had echt wel geduld!
En daarop kon ik al truckend naar huis rijden, hi hi hi. Voelde me net de ZWN bus, ha ha. Echt leuk! Halverwege sprong er nog wel ineens vanuit het donker een hert de weg op. Zal je net zien, ben je lekker aan het trucken komt er ook nog een hert kijken. Even schrikken, maar "de lading" bleef veilig. Snel door rijden naar huis.
Daarna het ding uitladen en weer terug rijden naar de Home Depot. Daar de sleutels inleveren weer alles verrekenen en toen weer naar huis. Inmiddels was het zeker tweeenhalf uur later! Maar dan heb je ook wel een mooie 2=1-10% BBQ ;-)

Photobucket

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Wat een mooie BBQ=Grill heb je daar, maar jeetje je hebt wel gelijk die Dave had echt wel geduld hoor. Wel mooi zoals ie jullie goed heeft geholpen...En zoveel tijd...

Anja zei

Wat een lieve foto's van de hondjes. Ze zijn erg fotogeniek!

Ineke zei

Haha, schitterend verhaal weer. Wat een prachtige grill!

gr, Ineke

Jasmino zei

Wauw, wat een mooi glimmend apparaat. Dat is het wachten wel waard, toch!

Veel plezier ermee.

Anoniem zei

Zo mijn ontbijt is inmiddels op, knap hoor om elke keer zo uitgebreid het verhaal te schrijven, daar heb ik het geduld niet voor hihi.
Mooie BBQ!
Groetjes, BiancaF

Anoniem zei

Wat goed dat je al zo snel een berichtje over Emmitt hebt gehad en dat het goed met hem gaat. Hij is een echte bofkont.

Jammer voor je dat je geen kerststukjes mag maken;)

Cooper heeft de zelfde afwijking als Connor, hij gaat ook altijd op die tafels liggen. Als hij tijdens een wandeling zo'n ding ziet rent hij er naar toe en kijkt ons aan met een blik in zijn ogen van: "Kijk eens wat ik gevonden heb, we gaan hier toch wel even zitten hè".

Mooie "grill" zeg, dat wordt smullen. Ze doen bij jullie wel ontzettend hun best om iets te verkopen. Kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen.
Heel veel smulplezier ermee!

Groetjes,
Marchiena

ann en ron zei

Zo de grill/1+1=2 -10%BBQ is binnen, nu die kippen nog.... oh ja en de beercans. Dus helaas voor Ron het wordt weer shoppen.

Komt wel weer uit dat je daar nu nog de tijd voor hebt en geen kerststukjes hoeft te Fouwen. Stel je toch voor dat ze met een beetje efficiency nog winst zouden gaan maken bij die boekettenbinderijschuur.(trouwens mooi scrabble woord).

T blijft een ondeugende scheet die Connor. Stace ziet er ook weer lekker uit, gaat zo te zien goed met m na al zijn dippies.
groetjes uit Soesterberg (waar vandaag de basis afscheid neemt van t vliegend gareel)

Annemiek zei

Mooie barbeque, je hebt er wel wat voor moeten doen zeg. Die Dave had er ook een halve dagtaak aan! Nu maar lekker smullen.

Anna zei

Jeetje wat een story, Wat zagen de honden er weer leuk uit, Connor op die tafel .
Lijkt wel miesje in de nieuwe stoelen , niet uit te krijgen.
Er kan weer gebarbeque worden??
hebben die Amerikanen allemaal zo'n geduld.
Toos

Miranda zei

Wauw he, je moet er echt wat voor over hebben......maar dan heb je HET ultime ook gekregen!

Anoniem zei

hahaha, het duurt ff maar dan heb je wat ook!

groetjes Mariet