donderdag 27 november 2008

Thanksgiving

Vandaag is het hier Thanksgivings day. De dag waar op Amerikanen hun dankbaarheid vieren met een grote gebrade kalkoen op tafel met de hele familie. Het is een beetje te vergelijken met 1e kerstdag in Nederland, maar dan zonder de kadootjes. Vele reizen honderden kilometers om bij de familie en vrienden Thanksgiving te vieren. Wij vieren deze dag natuurlijk ook mee, omdat Ron ook lekker vrij is van werk en morgen ook nog. Dus een heerlijk lang weekend! We gaan strakjes bij vrienden eten en ik zou voor het dessert zorgen en heb vanmorgen appeltaart gebakken.
Thanksgiving heeft altijd veel tradities, waarvan het samen komen van de familie en vrienden en de welbekende kalkoen. Wij kennen die traditie natuurlijk niet zo, maar dit is nu onze vierde Thanksgiving hier en onze traditie is toch wel op bed de super dikke krant door spitten.

Photobucket

De krant is zo dik op Thanksgivingdag omdat morgen het Black Friday is. De dag dat bijna alle winkels met koopjes komen. Moet zeggen dat ik niet veel gezien heb dit jaar helaas..... Maar natuurlijk wel weer wat. Zo was er bij de CVS (de Kruidvat, waar je ook pasfoto's kan maken ;-) ) een tosti apparaat met verwisselbare platen voor maar 10,00 dollar. Dus hopelijk kan ik die scoren ;-)

Zo en nu ga ik me mentaal voor bereiden op de Turkey. Hopelijk is ie anders bereidt dan deze ;-)



Happy Thanksgiving!!!

Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijne thanksgiving.
Bij het filmpje moest ik gelijk aan Mr Bean denken, bij hem eindigde de kalkoen op zijn hoofd!!
Ik hoop dat je morgen kan slagen, het zal wel een gekkehuis zijn.
Groetjes Kaar

Anoniem zei

Happy Thanksgiving!

Zojuist belde ik naar Papillong (van de helicoptertours) in Las Vegas om reserveringen te maken. Na een lang gesprek werd het beƫindigd met een 'happy thanksgiving' en toen besefte ik pas welke dag het was! Dat ze open waren viel me achteraf nog mee!

Anoniem zei

Happy Thanksgiving!

Hier hebben ewe de kalkoen net achter de kiezen. Vrees dat het de komende dagen ook kalkoen wordt..
gr petra

Ineke zei

Wat een geinige reclame!

Thanksgiving inmiddels weer voorbij. Hebben jullie nog trek in eten vandaag?

gr, Ineke

Petra zei

Heb je dat tosti apparaat nog gescored? Wij hebben een nieuwe nodig, maar zag geen aanbiedingen in de krantjes van gisteren.

Anja zei

Thanksgiving en black friday zijn inmiddels (bijna) voorbij.
Ook hier een dikke, dikke krant, ben je nog geslaagd voor je tosti ijzer?

Petra zei

@ Petra & Anja
Ja heb hem hoor ;-)
Nu kunnen die platen gewoon los in de vaatwasser. Bij onze oude zaten ze vast. Dit is veel handiger. En dat alles voor $ 10.00 !

Miranda zei

Wat een bak met die kranten. Wij zijn al ruim een half jaar geen abonnee meer, maar krijgen nu dezelfde krant nog steeds, zelfs zon en feestdagen. Ook al zeker 15 x gebeld, gemaild en geschreven maar we komen er gewoon niet vanaf! Dus zijn ook wij weer blij met de krant en zijn folders nu rond de feestdagen. Groetjes