donderdag 13 november 2008

Triple A

Vorige week viel het AAA magazine bij ons in de bus. Oftewel het blaadje van de Amerikaanse ANWB. En op de cover een plaatje van een heuse kerstmarkt! Ron liet het me tijdens de andere post doorgaand zien. En zei zoiets: "Hey zie je dat Amerikaanse kerstmarkten! Ik was het eten aan het maken, maar voor een kerstmarkt stop ik daar direct mee. Gelijk even kijken natuurlijk! Het plaatje voorop zag er veel belovend uit. Kijken of dit enigszins in de buurt was. Amerika is zo groot en voor je het weet is het aan de West Kust en dus niet "even" naar toe te rijden. Dus mijn kookgerei werd neer gelegd en ik snel verder bladeren, om te kijken waar in Amerika deze markt was. Want ik heb zoiets hier nog niet kunnen ontdekken. Nou puilen wel alle winkels uit van allerhande kerstspul, maar zo'n markt die ruikt naar gluhwein en aangebrande bratwurst? Nee, die had ik hier nog niet ontdekt. Maar volgens de AAA waren er die er dus wel, want anders zetten ze dat niet op de voorpagina niet waar?
Al bladerend kwam ik bij het artikel, er stonden daar zelfs nog meer van die gezellige foto's bij. Allemaal lichtjes en zelfs met sneeuw erbij en van die typische suikerappels!
Alleen in het onderschrift zag ik ineens woorden als, "Germany, Frankfurt en Innsbruck" en zag zelfs ook nog een keer "London" verschijnen.... Ja zeg, zijn ze nou helemaal...... Zitten ze me hier in de maling te nemen of zo? Het hele artikel ging over kersttripjes in Europa! Fraai zeg, zitten me gewoon een partij lekker te maken! Met een zwaai deed ik het blaadje dan ook weer dicht. Zwaar de pest er in natuurlijk. Hoe kunnen ze dat nou doen? Een Amerikaanse ANWB over een Europees iets een heel stuk schrijven en dan ook nog van die leuke plaatjes er bij? Helemaal niet eerlijk, al zeg ik het zelf!
Dat zijn dan net even van die heimwee momentjes en wierp me met alles weer op het koken. Ron stond er bij en keek er naar. Wat nou?, zei hij. Nou zei ik, al die kerstdingen zijn in Europa, enig wat pissig. Nou, zegt hij, dan ga je toch ook lekker heen! Even keek ik hem aan of hij me in de maling stond te nemen. Maar het leek of hij het meende. Hij zegt jij gaat toch naar Nederland in December? Ga je ook lekker naar Duitsland een daagje! Ojaaaaaaaaaaaaa, dacht ik, dat is waar ook. Soms valt het kwartje bij mij net iets later, hi hi hi. Wat een goed idee.... Die Ron is altijd zo lekker nuchter. En soms is dat net wat ik nodig heb.
Ik ga namelijk begin december naar Nederland om mijn I94 weer te verlengen en daarbij ook gelijk Sinterklaas te vieren bij mijn zus en haar zoontje Dylan van 6 jaar. Die nog heel erg heilig gelooft. Ik natuurlijk ook hoor Sinterklaas! (Je weet maar nooit of hij meeleest he? Sint weet en ziet namelijk alles!) Maar heb er helemaal niet bij stil gestaan dat er daarna natuurlijk ook kerst losbarst in Nederland.

Dus internet afgegoocheld en al snel vond ik "De Snelle Vliet" site. De Snelle Vliet ken ik nog van allerhande schoolreisjes van vroeger. Gingen we weg van school, dan kwam de Snelle Vliet voorrijden, ha ha ha. Weet ook nog heel goed de "Tjsolkies" die ik en mijn aaallllerrrr beste vriendin aan het eind van de straat al op hadden natuurlijk ;-)
Maar de Snelle Vliet rijdt dus nu nog steeds en ook naar Dusseldorf! En dat voor het enorme bedrag van 24 Euro! Wat een feest, ik ga dus nu met drie vriendinnen een daagje naar Dusseldorf, gluhwijn en bradworsten ruiken! En misschien zelfs nog nuttigen ook!

Groetjes Petra

19 opmerkingen:

Anoniem zei

As zaterdag is het zover, dan komt de Sint in NL aan. De Sint houdt er rekening mee dat je 5 december in NL bent, dus ik zal maar snel een verlanglijstje maken hihihi!

Petra zei

@ Anoniem
Zie je die Sint leest echt mee!!

Anoniem zei

Das nou ook toevallig ik ga ook een daagje naar Dusseldorf :=)

Anna zei

Wat een feest, toch nog een echte Duite Kerstmarkt.
Wij zijn altijd jaloers op de Kerstmarkt in Amerika. Wat is het een omgekeerde wereld.
En Haarlem!!!
grtj Toos en Gerard

Anoniem zei

Jeemig Yvon en Peet jullie ook naar Dusseldorf!!!!!!!!!!!!!
Ik ook.....................

Anoniem zei

Dusseldorf...ja echt??!!..toch niet toevallig de 9e of wel??? ;-)

Anoniem zei

Gezelli! Leuk hoor, maar geef mij maar de amerikaanse kerstshops/afdelingen ;-))
Wel een leuk vooruitzicht dat je hierheen komt!! Als je in de mood bent om zeeuwse luchten op te snuiven, je bent echt van harte welkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groetjes Mariet

Anoniem zei

Ze zijn er wel in Amerika:

http://www.germanfoods.org/consumer/events/christmasmarkets.cfm

Petra zei

Wat Jannie schrijft wilde ik ook schrijven, ik ben weleens bij een in Baltimore geweest. Degene in Bethlehem, PA, schijnt echt fantastisch te zijn. Maar echt in Duitsland gaan is natuurlijk nog leuker!

ann en ron zei

Leuk even kerstmarkten!!!
Ga je toch weer on tour.. of nee op schoolreisje. Tsjolk is niet meer hoor maar gluhwein is ook lekker toch. In ieder geval weer leuk daggie in t vooruitzicht. Vorig jaar waren wij in Keulen echt heel gezellig. Enne geloof me maar behalve Sint leest Piet ook mee!!
groetjes uit Soesterberg

Petra zei

@ Yvon
Goh wat toevallig meid ;-) Mag ik bij het raampje????

@ Anna
Ja ook Haarlem staat op het program. Druk, druk druk!

@ Ann en Ron
Oja, natuurlijk Piet leest hier ook. Als dat maar goed komt ;-)

@ Mariet
Ik ga nog wel even naar Zierikzee, maar laat nog wel even welke dag. Het is in ieder geval door de weeks ben ik bang.... Anders kan ik misschien wel even buurten bij je bij "World". Net als vroeger ;-)

@ Jannie
Thanks voor de lijst. Er zijn er geen echt "in de buurt" heb ik gezien. Maarja, dat is die in Dusseldorf ook niet natuurlijk :-)

Groetjes Petra

Anja zei

Ohh, wat gezellig een dagje naar Dusseldorf....bofkont ;-))

Annemiek zei

Haha, is het toch nog niet zo ver weg als je eerst dacht!

Anoniem zei

Hier klopt ons hart ook vol verwachting... Aniek (ook 6) begint alwel hele kritische vragen te stellen;)
Oh leuk naar dusseldorf, zwaai je nog even als je langs ons rijdt hihi.
Groetjes!

Anoniem zei

Ik ben vorig jaar ook naar Dusseldorf geweest. Vond het erg leuk.
Dit jaar doen we het met een overnachting, zodat ik ook aan de Glühwein kan.
We weten ook nog niet of we naar Aken of Dusseldorf gaan.
Veel plezier in ieder geval!!
Foto's en filmpje kun je nog wel terugvinden op mijn log.

Anoniem zei

Wat leuk ! Sinterklaas vieren en Kersten in Europa, veel voorpret in ieder geval al vast gewenst.
Ik hou meer van al die amerikaanse kitsch hier, heerlijk ! Alleen volop zon met de kerstdagen en vaak warme temperaturen: ik krijg er het kerstgevoel niet echt van maar dat mag de pret niet drukken.

Ineke zei

Wat ontzettend leuk dat je naar de Düsseldorfse kerstmarkt zult gaan.

gr, Ineke

Miranda zei

Keileuk meid, van die "verplichte" reisjes niet. Geniet er van, vooral van die worst, sauerkraut en gluwein.... Proef voor ons ook maar wat. Plezier daar!!! En denk oook af en toe aan ons, de bloggende achterblijvers.
Groetjes

Anoniem zei

heel veel plezier in dusseldorf en uiteraard ook bij je familie, gezellig hoor zo met deze dagen en wie weet.....zien we elkaar toevallig nog, hahaha