maandag 3 november 2008

My friends....

Hoeveel keer we McCain niet "My friends" hebben horen zeggen en Obama "Change, we need"..... Morgen zijn de verkiezingen dan eindelijk en dan zullen we hopelijk verlost zijn van de vele reclame spotjes. Deze spotjes zijn heel anders dan die we in Nederland gewend zijn. De opponenten worden echt zwart gemaakt. Met zelfs geen uitzondering op geloof en het wel of niet meedoen aan de pledge of allegiance. De eerse keer dat ik zo'n clip zag, moest ik goed kijken of ik dat allemaal wel goed gehoord en gezien had. Maar het is inmiddels de normaalste gang van zaken bij dat soort clips. Er wordt eigenlijk helemaal niet zo erg ingegaan op waar ze voor staan, maar de nadruk wordt vooral gericht op de negatieve punten van de tegenstanders. Het ergste vindt ik van al die commercials nog wel dat aan het eind of soms helemaal aan het begin wordt gezegd,"I'm "...." and I approve this message". Zodat we maar even zeker weten dat dit met hun goedkeuring op tv wordt vertoond. Alsof iemand anders dit misschien zou gaan zeggen voor hun?

De woorden "my friends" van McCain, die hier ook McSame wordt genoemd omdat hij in grote lijnen het beleid van Bush zal voortzetten, beginnen op dit moment uitermate irriterend te worden. De big smile van zijn vrouw op de achtergrond ook. Bij Palin heb ik dat ook. Haar man en vooral de kleine baby die ze heeft, komt steeds volop in beeld. Iets "te veel" naar mijn idee, maar ja ik ben dan ook die nuchtere Nederlandse die daar het nut niet van in ziet. Laat dat kindje lekker thuis in der eigen bedje slapen i.p.v. het gezeul. Maar wie ben ik? Zo te zien heeft niemand anders dat idee, want het blijft een herhalend iets.
Moest overigens wel erg lachen toen ik het telefoon gesprek hoorde met haar en de zogenaamde Franse president Sarkozy. Wat in feite gewoon twee Candese comedians waren, die haar flink in de maling namen zoals Jack Spijkerman dat vroeger in Nederland deed. Hier onder het stukje:



En het is niet alleen in het Republikeinse kamp, ook Obama heeft zijn stopwoordje. Zo houdt hij van het woord "Mainstreet", waarmee de gewone burger wordt bedoeld. Mainstreet is na de bailout ineens een heel populair woord geworden. Beiden partijen kunnen er dus wat van! Toch heb ik het idee dat Obama meer over zijn toekomstige plannen spreekt dan McCain. Die in mijn ogen eigenlijk veel meer op Obama gericht is. En dan in de negatieve zin. Zo wordt er dan ook ineens, zo net een paar dagen voor de verkiezingen van alles gevonden over hem. Bijv de tante, (een half zus, van zijn inmiddels overleden vader) die illegaal in het land verblijft. En nog erger ze heeft hem zelfs gesteund in zijn campagne, want ze heeft het "enorme" bedrag van $ 260,00 aan zijn campagne gegeven. En...., dat mag niet als je geen US citizen bent. Zo ook de vroegere buurman die bij een terroristen beweging zat, ook dat haalde meerdere malen het nieuws. En het gaat maar verder en de werkelijke boodschap verwaterd zo des te meer. En misschien is dat nou juist net de bedoeling. Ik mag hopen dat de Amerikaans bevolking hier door heen kijkt en werkelijk kiest voor de kandidaat en zijn boodschap en alle poes pas er om heen kan negeren.

Al verbaasd het me, hoe hier op een persoon wordt gestemd en niet op de toekomstige plannen van die persoon. Zo heeft McCain veel krediet omdat hij een veteraan is en in een pow kamp heeft gezeten. En zou Obama veel steun hebben van de Afro-Americans. Het gevoel van in hokjes stoppen viert op het moment dan ook hoogtij. De gesprekken die ik hier gehad heb over de komende verkiezingen en de kandidaten zijn heel verschillend. Over het algemeen wordt toch de keuze niet echt gedeeld en echt politieke gesprekken zijn eigenlijk "not done". Behalve als je de persoon beter kent. En dan wordt de gedane keuze ook uitbundig verdedigd.

Het zal allemaal duidelijk worden in de komende dagen wie wat steunt en waarom. We zullen het allemaal gaan zien welke kandidaat gaat winnen. Wordt het (N)Obama of McSame?

"I am Petra and I approve this message!".

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Petra zei

Ha ha, leuk, hoe je eindigt! We kijken op het moment Saturday Night Live en die halen echt alle rare dingen eruit. Na morgenavond geen robocalls meer, geen negatief gedoe, of althans, dat hopen we. Dave Ross zei het goed vandaag: "They don't want you to like a candidate, they want you to hate both and choose the better of two evils". Hoe waar!

Anja zei

Haha, leuk verkiezings verhaal heb je ervan gemaakt!

Jasmino zei

Ha ha ha, leuke zin om mee te eindigen! Ik ben ook heel benieuwd wat het gaat worden......

Anoniem zei

Spannend!

I`m glad you approve ;-))

Groetjes Mariet

Anoniem zei

Liep even een dagje achter...maar wat een leuk filmpje van die Stace achterin de cabrio met z'n wapperende haren...het zijn toch net mensen he...die hondekinderen van jou, geweldig!
Hier wordt ook erg veel aandacht aan de verkiezingen besteed, spannend hoor!

groetjes uit een druilerig den haag

Karin

Anoniem zei

Helemaal geweldig zoals je weer schrijft....ik zei al je moet echt journalist worden of columns gaan schrijven, volgens mij doe je het beter dan Jan-Kees Emmer (volg je zijn blog ook wel eens?)
gr Jackie

Ineke zei

Schitterend verhaal heb je er weer van gemaakt!

gr, Ineke

Anna zei

Het houd wat die verkiezingen het is weer grappig om te lezen.
Ik het er mee eens dat je wel een goede collum kan schrijven, is het niet iets voor je???
Een nieuwe baan misschien??
groetjes Toos