zaterdag 8 november 2008

Onderweg

Gisteravond vroeg Judy me of ik zin had om mee te gaan naar de open kerstavond van Fairview tuincentrum in Holly Springs. Ze had er een uitnodiging voor gehad en die avond waren er hapjes en drankjes en speciale aanbiedingen. Nouwwww, daar ben ik altijd wel voor in natuurlijk. Fairview vindt ik persoonlijk 1 van de mooiste tuincentra hier uit de buurt. Een groot nadeel wel..., het is ook vaak 1 van de duurste. Al hebben ze wel regelmatig leuke aanbiedingen. Zo heb ik er hele mooie rozen kunnen kopen met 75% korting. Wat de prijs een heel stuk aangenamer maakt natuurlijk. Maar nu dus naar de kerstavond.

Photobucket

Misschien nog wat vroeg, maar wel "lekker" om in de stemming te komen alvast. Er werden allemaal hapjes en drankjes geservereerd en er was live muziek. En moet zeggen ik vond dat het er allemaal heel erg leuk uit zag allemaal. Met zwaar sjeik versierde bomen!

Photobucket

En ze hadden natuurlijk ook leuke hebbedingetjes!

Photobucket

Heb zelf een leuke ijzeren misletoe takje met strik gekocht, met daarin de besjes als belletjes. Leuk voor op een deur ;-) Afijn we komen zo wel langzaam in de mood....

Vandaag was het "Emmitt's" dag! Al vroeg waren we bij de dierenarts om hem op te pikken. Hij zag er keurig uit, had een bad gehad en had een mooie sjaal om gekregen! Als "kwispelstaartend", kwam hij ons tegemoet. Hij is echt een hele leuke hond. Super vriendelijk! Omdat Emmitt een rescue hondje is, hebben we kunnen regelen dat voor zijn verblijfskosten een korting in mindering wordt gebracht. Het Bearded Collie rescuefonds van de Amerikaanse Bearded collie club bestaat voornamelijk uit giften en elke cent kan natuurlijk maar 1 keer uitgegeven worden. En hoe minder centen er uit gegeven worden, hoe meer hondjes er mee geholpen kunnen worden. Gelukkig wist het meisje dat ons nu uitcheckte ook van de regeling die we vorige week getroffen hadden. Toch duurde het nog een half uurtje eer hij bij ons in de auto kon springen. Wel met een tas vol goodies die we mee kregen van de dieren arts. Dat was wel heel lief.....

Photobucket
en daar gingen we!

Op naar Asheboro, wat zo'n anderhalf uur rijden bij ons vandaan is. Onderweg viel ons op dat als Ron en ik praatten, hij heel rustig was, maar als wij stil waren hij een zacht piepje had. We moesten er erg om lachen. Het is echt zo'n vrolijkerd en duidelijk op mensen in gesteld. De weg er naar toe was weer in zo'n herfstkleuren deken gehuld. Ik kan er wel foto's van blijven maken. Zo mooi vindt ik het!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ook haalden we deze auto in.... Op de foto hieronder kan je het niet zo heel goed zien en misschien is het maar goed ook. Want achter in deze pickup truck stond een ATV (zo'n bromding met vierwielen) en daar boven op was een hert gebonden.

Photobucket

Echt.... ik moest twee keer kijken toen we hem inhaalden. Maar ik zag het goed..., zo'n zielig gezicht....

Toen we eenmaal op de afgesproken plek in Asheboro aankwamen, ben ik gaan kijken of degene die het volgende gedeelte van het transport van Emmitt op haar zou nemen er al was. Emmitt bleef daar bij in de auto en vond het allemaal maar wat interessant.

Photobucket

Ron zei dat hij me helemaal volgde toen ik weg liep...

Photobucket

Maar ook duidelijk dat hij blij was met Ron's gezelschap. Nogmaals het was echt een leuke hond die Emmitt. Was ook helemaal gezond verklaard bij de dierenarts en was nog maar 5 a 6 jaar. Toen we zagen dat er nog niemand was en ik Judy (een andere Judy dan hier voor hoor) belde, vertelde ze dat het nog zo'n kwartiertje zou duren. Daarop zijn we daar in de omgeving even met Emmitt gaan wandelen.

Photobucket

Spelen met een stok en even de benen strekken, want hij had nog een aardig ritje voor de boeg vandaag. Duidelijk was dat hij niet het commando "sit" kon, maar wel "down". En dat deed hij heel graag voor je, waarna hij gelijk ook zijn buik liet zien. Waarbij het duidelijk de bedoeling was dat die geaaid moest worden. Wat een lekker ding! Die wist precies hoe hij zichzelf moest verkopen. Denk dat het toekomstige baasje er een prima hond aan zal gaan krijgen! Niet veel later kwam Judy en hebben we Emmitt en zijn papieren aan haar over gedragen.
En maakten we nog een laatste foto....

Photobucket

Het ga je goed Emmitt, ben heel blij dat je al zo snel naar een nieuw baasje kon!

15 opmerkingen:

Annemiek zei

Wat een lieve hond. Krijg je hierbij nooit de neiging om hem zelf te houden?

Kristel Holsbeek zei

ja dat wou ik ook vragen of je zo geen zin krijgt om hem te houden?

Jasmino zei

Wat een lieverd zeg, die Emmitt. Ik zou dan helemaal verliefd worden en inplaats van een rescue operatie op touw zetten had ik er zelf ineens een hond bij. Zeker als die zich zo goed weet te verkopen!

Wel ook heel lief -en dapper- van jullie om zo'n rescue operatie op touw te zetten! Ik hoop dat hij een lief nieuw baasje zal vinden!

Anoniem zei

Peetje .....namens Emmitt bedankt en hoop dat je nog eens van hem hoort ...wat een veelzeggende dieptrouwe oogjes heeft hij....daar moet je als nieuwe baas toch van gaan houden.....

kastelke zei

Wat een snoesje! Ik hoop dat hij een heel leuk baasje krijgt!
En prachtig Petra dat je mee helpt met het redden van deze honden!
Heb je trouwens nog iets van Lucky gehoord, hoe het daar nu gaat?

Guus zei

Fijn dat er voor deze lieverd weer zo snel een nieuwe baas is gevonden! Goed werk Petra!!!

En heel erg triest voor de vorige bazin dat ze haar maatje op deze manier moest afstaan..... moet je toch niet aan denken...

Ineke zei

Wat fijn dat voor Emmit alles zo goed geregeld is.
Leuk zo'n kerstshow.

gr, Ineke

Petra zei

@ Annemiek & Kristel
Ja als het zulke lieverds zijn wel ja. Maar twee hondjes is echt genoeg. Ieder een hand om mee te kroelen ;-)

@ Elke
Ja onlangs kregen we foto's toegestuurd van Lucky, maar ook van Riley. Beiden zien er super uit. En vooral Riley "has come a long way", zoals ze het hier zeggen. Hij was toch een vrij bange hond en om hem dan met zijn nieuwe baasje en zijn mooie lange vacht dan op de foto te zien was echt super!

@ Guus
Ja dat gevoel had ik nou ook. Emmitt was zeker een goed verzorgde hond. Mooi gebit, lekker aan de maat en had een heerlijk karakter. Ook voor haar moet het vast heel moeilijk zijn geweest om na je huis ook je hond nog kwijt te raken.

Anoniem zei

Wat een liefje en gelukkig voor Emmit weer een 2e kans, heerlijk! Moet je een goed gevoel geven, Peet!

Als ik die kerstspulletjes zie kom ik ook helemaal in de mood, het is in amerika altijd zo sfeervol!

Groetjes Mariet

Anja zei

Wat een lieverd en wat fijn dat hij naar een nieuw baasje gaat!!

Ook bij ons al heel veel kerst, ik vind het nog wat vroeg maar het is wel gezellig.

Anoniem zei

Fijn, dat je ook voor deze jongen een nieuwe baas hebt gevonden!
Een compliment Petra!

groetjes Ronny

Anoniem zei

Wat super dat jullie een huis voor deze mooie hond hebben gevonden.

Wat is het nog groen en vol herfst kleuren bij jullie.

gr petra

Anoniem zei

Gelukkig heeft Emmitt een 2e kans gekregen namens jou, moet een super gevoel geven. Jullie hebben je steentje bijgedragen, ik vind het super. En zo te zien was Emmitt erg dankbaar. Groetjes, Kaar

Anna zei

Wat een verhaal, als ik dit zo zie zou ik zo een huis vol met honden hebben.
Toppie Peet weer een hond gered!!
En wat een Kerstsfeer.
Ik had met je oma al alles gelezen, zij vond het ook een mooie hond.
Groetjes Toos

Anoniem zei

Heerlijk dat die al zo snel een nieuw baasje heeft gekregen!!
En daar doe je het voor....