woensdag 19 november 2008

Wasa


Ik ben een liefhebber van een Wasa ontbijtje. En ben nog niet over gehaald door alle cereals die ze hier hebben. Ok, soms gooi ik er variatie in en neem ik yoghurt met cornflakes. Maar dat is dus duidelijk niet de Amerikaanse versie met melk. Vindt dat persoonlijk een slappe hap en heb in de morgen graag iets knapperigs, vandaar mijn voorliefde voor de Wasa variant.
Die Wasa kocht ik voorheen altijd bij de Whole Foods of bij BigLots. Ja echt Big Lots! Ik weet dat dat een soort van Kwantum winkel is, maar zijn hebben dus een internationaal pad en daar hebben ze regelmatig Wasa. En BigLots is de helft goedkoper dan de Wholefoods. En ik heb niet alleen een voorliefde voor Wasa, ik heb nog een veel grotere voorliefde voor geld in mijn portemonnee houden als dat enigszins mogelijk is ;-)
Afijn, ik dwaal weer af. Nu is er een jaar geleden de nieuwe Walmart hier geopend en zo'n half jaar geleden ontdekte ik dat ze daar zowaar mijn Wasaatjes verkochten. Ok, ze stonden verstopt, op de bovenste plank en je moet op je tenen staan om ze te pakken, maar ze hadden ze! In het pad van de Crackers, net naast de Melba toastjes. En ook al een stuk goedkoper dan de Wholefoods. Helemaal goed! Petra weer blij, niet waar?
Ware het niet dat ik van de week de wekelijkse boodschappen ging doen en het stukje op de bovenste plank in het pad van de crackers, naast de Melba toast leeg was . Ieks!!! Shit, ze zouden ze toch niet uit het assortiment hebben gehaald. De Melba toastjes keken ook niet blij, die stonden nu zo zielig alleen. Snel nog een keer kijken. Nee, ik zie ze niet. Op mijn tenen dan heel die bovenste plank af. Geen Wasaatjes.... Shit! Waarom wel Melba toast, maar geen Wasaatjes meer? Het leven is soms niet eerlijk!
Enigszins sip liep ik met mijn hoofd gebogen het cracker pad uit. Toen in ene mijn rechter oog een "Wasa" glimp op ving. Zag ik dat nou goed???? Ja hoor, het was zo! Ze hadden ze gewoon verplaatst. De Wasa's waren gepromoveerd! Niet meer op de bovenste plank, links achter, ver weg. Ze stonden op de ooghoogte plank! En er was zelfs een nieuwe smaak bij gekomen. Wat een pret! En ik besloot ter plekke niet 1 maar wel 2 pakken deze week mee te nemen. Goh, waar een mens al niet blij mee kan zijn niet?
Sinds dat Oprah openlijk in haar programma reclame heeft gemaakt voor deze persoonlijk door haar nieuw ontdekte cracker, gaat het goed met de Wasa in Amerika. Ik had die show destijds nog van haar gezien. Moest er zo om lachen nog. Alsof het iets nieuws was en dit echt een "must-eat" moest zijn voor de bewuste vrouw die oplet wat zij eet. Dat hele volkstammen in Europa inmiddels elke morgen achter hun Wasaatje zitten na het ontwaken, was nog niet bij Oprah door gekomen waarschijnlijk. Maar de promotie had duidelijk geholpen, ze waren nu zelfs op de "snel-graai"-plank in de supermarkt terecht gekomen.
Maar ik ga verder met mijn verhaal. Na al mijn boodschappen gepakt te hebben loop ik naar de kassa en leg al mijn spullen op de band en de cassiere begint mijn spullen te bliepen. Totdat ze bij mijn twee pakken Wasa komt. Ze kijkt me aan en houdt 1 zo'n pak om hoog. "You know these things taste like Sh**, huh?". Ik kijk haar en moet eigenlijk lachen. Maar ze meende het echt, geen lachje op haar gezicht te bekennen. "Heb je ze al eens geprobeerd", vroeg ik haar. "Oh yeah, just like cardboard only more expensive. Just wanna warn you, sweetie". Hi hi hi hi, we hebben hier duidelijk te maken met iemand die niet de show van Oprah gezien heeft. Ik durfde eigenlijk niet te zeggen dat ik dit al jaren als ontbijt at, want dan had ze me echt voor gek verklaard volgens mij. "Have you tried them already?", vroeg ze me. Dus ik vertelde dat ik ze inderdaad al "eens" eerder geprobeerd had. "And you are buying them again?", zei ze. "How do you eat them then?". Ik wilde zeggen, het lekkerste zijn ze met smeerkaas, Amerikaanse filet of sandwichspread, maar dat zou vast te Hollands overkomen. Dus ik vertelde mijn plakje kipfilet of plakje kaas versie. "Oh????? That's interesting", zei ze. Interesting is hier een ander woord voor "oh wat raar", maar dan op een beleefde manier. Dus ik vroeg met wat zij ze dan gegeten had. Ondertussen was ze overigens gewoon gestopt met het bliepen van de rest van mijn spullen en was de achterkant van het pak aan het lezen. Met totaal geen erg in de rij die bij haar kassa stond. "Nou", zei ze, "ik had er guacamole bij en echt dat smaakte naar karton. Vond het ook zo'n gedoe, want je moet al die crackers nog zelf gaan breken ook, want ze zijn gewoon veel te groot". Ha ha ha, geweldig, die had ze gewoon voor een party gekocht als dipcracker. Tsja, dat krijg je er van als je ze in het crackerpad zet ipv bij de cereals. "Hmmmm??? So, you eat them as lunch?", vroeg ze me. Ja, zei ik, of als ontbijt. Oef fout! Dat laatste had ik er nou weer niet bij moeten zeggen, want al gelijk kwam er een vraagteken gezicht naar boven. "No cereals for Breakfast????", kwam er in heel haar gezicht te voorschijn. Ze zei het niet, maar dacht het zo heel erg. Ze zette het Wasa pak ook direct neer en mijn poging tot promotie van de Wasa cracker in Amerika was definitief mislukt. Had ze me nog geloofd als ik alleen verteld had, dat ik ze als lunch at. Maar "for breakfast?". Duidelijk verkeerd en zelfs niet eens "interesting" meer. "Well good-luck with them", zei ze. "I'm not buying them anymore!" Oepsie, dacht ik, ik ben bang dat ze binnenkort dus weer op de bovenste plank te vinden zijn bij de Walmart ;-)

Groetjes Petra

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb hier nog geen wasa'tjes kunnen ontdekken. ik vind ze ook lekker inderdaad. Maar ik was in Nederland al een cerial liefhebber en dan is Amerika natuurlijk het walhalla..

gr petra

Anja zei

Ook hier een wasa-fan. De winkel op de basis verkoopt ze en ze staan ergens onderaan in het schap.
De voorraad beperkt zich tot een pak of 8.

Anoniem zei

Mmm ik kan me vergissen maar ik dacht dat ik ze gewoon kocht bij de kroger....
Gelukkig verschillen smaken zullen we maar zeggen!

Anoniem zei

hehehehe, mooi verhaal.

Anna zei

De crackers van Lu zijn nog veel lekkerder!! je heb deze in verschillende varianten! Misschien kaj die wel bij jullie kopen en anders moetje ze hier maar proberen Toos

Anna zei

De crackers van Lu zijn nog veel lekkerder!! je heb deze in verschillende varianten! Misschien kaj die wel bij jullie kopen en anders moetje ze hier maar proberen Toos

Annemiek zei

Ik koop ze hier ook wel eens. Dat promotie praatje deed duidelijk geen goed bij haar!

Anoniem zei

Whahhahah die Wasa's hebben weer voor een prachtig verhaal gezorgd.

Erna

Ineke zei

Schitterend Wasa verhaal
(al moet ik bekennen dat ik die light crackers ook naar karton vind smaken)

gr, Ineke

Anoniem zei

Was inderdaad weer een nice story about Wasa. Ik zei trouwens ook net tegen Ton dat de Amerikaanse mevrouw wel een beetje gelijk had dat ze naar karton smaken. Ik ben tegenwoordig aan de Finse crackers (ook van Wasa)die zijn wel een beetje hard maar erg lekker.
Misschien moet je die maar proberen rond de Sinterklaas ;-))
Groetjes en een heel fijn weekend,

Yvonne

Anoniem zei

Heb vanmiddag 2 pakken van de AH Wasa variant in m'n karretje gemikt(en zelf gebliept...want dat kan hier ook tegenwoordig :-), maar ze zijn voor mijn man hoor, want ik eet bij voorkeur geen spullen van de cartonagefabriek, alhoewel het karton met sesam nog net kan.....

Hihi...mooi verhaal heb je er weer van gemaakt, neem nog maar een lekker wasaatje hoor ;-)

Anoniem zei

Ik vind ze ook lekker, hier hebben ze Wasa's heel af en toe in de supermarkt maar kosten dan over de $ 4,-- voor 1 pakje en ze zijn wel lekker maar niet zoooooo lekker om daar zoveel geld voor te betalen.
Vind die donkere het lekkerst met boter en suiker mmmm en die cereals.... heb er al heel wat soorten geprobeerd maar vind het een flauwe natte hap.

Prettig weekend !

Anoniem zei

Kan ik hier die wasa'tjes maar scoren. Soms zijn ze er wel. Maar betaal dan de hoofdprijs. Is toch heerlijk een wasa'tje met goudese jonge half belegen voor het ontbijt!

Anoniem zei

Moet nog ff zeggen dat ik cerial ook wel lekker vind maar dan wel met yoghurt. Vind het met melk niet om te vre.en.

Groetjes, Hester

Rita Meyer zei

Je kunt Wasa crackers bij Amazon.com bestellen. Wel in groot formaat (10 of 12 pakken), maar een heel stuk goedkoper dan in de winkel:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw?url=search-alias%3Daps&field-keywords=wasa&x=9&y=15

Ze verkopen ook Ryvita crackers, ik vind die met pumpkin seeds heel erg lekker!

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw?url=search-alias%3Daps&field-keywords=ryvita

Ik bestel daar ook dropjes, is veel goedkoper dan bij de nlse winkel. Ik zorg er wel voor dat ik alleen de producten van Amazon zelf bestel, dan hoef je namelijk geen verzendkosten te betalen boven de $25.

Marcel zei

Hoi Petra,

Even een heel ander onderwerp dan Wasa krackers ... weet jij of er in het weekend van 6/7 december ook grote Christmas parades zijn in Raleigh of een van de andere steden in de buurt? Wij komen dat weekend die kant op om met de kindertjes het Sinterklaasfeest bij de Nederlandse club (De Wieken) bij te wonen. Alle tips zijn welkom.

Groetjes,
Marcel + aanhang

kastelke zei

Ok, als ik deze week ga winkelen zal ik ook effe zo'n pak kopen. Ik vind ze er niet lekker uitzien op de verpakking, maar nu wil ik het toch wel eens proberen.

Sylvia zei

Wat grappig Petra, ik eet ook al sinds jaaaaaaren iedere ochtend 2 Wasaatjes. Meestal de versie met sesamzaadjes en dan het liefst een met smeerworst (pate) en eentje met smeerkaas. Ze verkopen ze trouwens ook bij Giant, idd in het schap bij de toastjes etc.
Omdat ze hier zo duur zijn koop ik ook wel eens de Ikea-variant (zeker een $1 goedkoper per pak). Als we daar eens in het kwartaal naartoe gaan neem ik altijd een hele voorraad mee. Ze hebben ze in een driehoek vorm (blauw papier) maar ze hebben ook ronde met zaadjes (Knackebrod heet het). Ook erg lekker!
Het is nu half 9 in de ochtend en ik heb net m'n 2 crackertjes op.... met een lekker kopje Hollandse Perla koffie!

Petra zei

@ Marcel
In het weekend dat jullie naar hier komen is er in Apex de kerst parade. Die schijnt altijd erg leuk te zijn. Apex heeft ook een leuk downtown met leuke winkeltjes. Niet mega groot, maar wel gezellig. Hier onder een link naar de festiviteiten.

http://www.visitraleigh.com/visitors/events.search.php?normal_search=Search&venue=20075

Die in Raleigh was gisteren al en die in Cary is de 13e. Jammer dat ik dan net in NL ben, anders hadden we wat af kunnen spreken.....

Groetjes en veel plezier bij Sinterklaas!!
Petra