zondag 23 november 2008

Is ie niet geweldig?

Echt waar, ik vind hem geweldig! Die Sint heeft zo goed op zitten letten dit jaar. Hij heeft gewoon gezien wat we van de zomer aan het doen geweest zijn. En daarom dit jaar niet een chocoletter, maar een chocomotor!

Photobucket

Helemaal goed! Want zelfs de achtergrond is een Amerikaans plaatje. Dank u wel, Sinterklaas! U is echt te goed voor deze wereld. Ook uw hulpsinterklaas ontzettend bedankt. En wat ze u ook mogen vertellen, ik geloof heilig in uw goede daden!!! En kan u vertellen dat ook de banket staaf inmiddels genuttigd is en dat die heerlijk was. Waarschijnlijk heeft hij ook mijn vorige berichtje over de Wasa's gelezen, want ook de Hollandse kaas smaakte prima op mijn crackertjes.

Photobucket

Het was dus duidelijk een pret om Uw super pakket te mogen ontvangen "Sinterkarin". En daarom dikke knuf van ons!!!

En tjsa ik hoop dat u het ons niet kwalijk neemt, maar ik ben vrijdag wel al naar een kerst show geweest hier in Raleigh. Weet dat dat echt uit de boze is, maar hier hebben ze niet van uw bestaan gehoord Sint....

Photobucket

Er waren behoorlijk wat kraampjes en het viel mij echt reuze mee!

Photobucket

Ik was samen met Judy gegaan en ook zij vond het erg leuk.

Photobucket

Het was voor ons beiden de eerste keer om het nieuwe conventie center in Raleigh van binnen te zien. Het is echt een super modern gebouw, zeker voor hier. En vorige maand is het geopend, na jaren van bouw. Was over het resultaat ook onverwachts verrast eerlijk gezegd. Het was zeker een mooi center geworden. Bij de ingang staat nu het beeld van Sir Walter Raleigh. Waar Raleigh dan ook zijn naam aan te danken heeft.(zie link)

Al met al komen we al aardig in de winterstemming met al die kerstmarktjes en lekkernijen via de post! De temperaturen zijn hier nu elke nacht al weer flink onder nul en daarbij kwam bij mij het stampotten gevoel ook naar boven. Ik had zo'n trek in andijvie stamppot. En zo nam ik bij de Lowes supermarkt "kale" mee, want zo heet andijvie hier. Het is niet helemaal zoals de Hollandse andijvie, maar het heeft er naast gelegen, had ik gehoord. Ware het niet dat ik het er toch wel heel anders uit vond zien eenmaal bij de groenten afdeling. Maar het bordje "kale" pronkte er naast dus de kale in mijn kar gedaan en verder op zoek naar iets dat lijkt op spekjes. Nou had ik die al snel gevonden en daarna dus op naar de kassa. De vrouw achter de kassa wist dus duidelijk niet wat voor groens ik nou uitgezocht had en ik vertelde haar dat het "kale" was. Ze keek me heel verbaasd aan en vond het duidelijk geen kale. Oh jee, heb ik weer hoor. Bij witlof en tauge moet ik het ook altijd uitleggen wat voor soort groenten het was. Maar een vrouw die achter me stond zei in zwaar dialect even op zijn Hollands geschreven "That is Keel". En even stond ik te twijfelen, zei ze nou cole of kale? En ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn kale, meer op kool vond lijken dan op andijvie. Maarja we spreken natuurlijk wel over de Amerikaanse versie. En alles is in Amerika groter niet waar, ha ha ha. Niet alleen Milkshakes, ook vast andijvie ;-)
Dus ik het maar zo gelaten en op naar huis. Aardappels klaar maken, spekjes bakken en de kale snijden. Dit alles bij elkaar gedaan. En gatverre damme.....Het was echt niet lekker..... Die spekjes!!! Afschuwelijk zout!!! Echt niet normaal meer. Dus al die spekjes er weer uit vissen en toen een hap van de overgebleven stampot. En dat smaakte eigenlijk naar sla....., niet echt zoals andijvie. Hmmmm was het misschien dan toch kool geweest. En had er waarschijnlijk een heel verkeerd bordje bij de Lowes bij gestaan?
Afijn ik op internet op google afbeeldingen gegoogled op kale en daar kwam dus duidelijk een heel ander plaatje naar boven voor kale. Het leek inderdaad gewoon op andijvie ;-) Al was ik daar het beeld wel enigszins van vergeten, want ik Nederland kocht ik altijd die kant en klare zakken natuurlijk. Afijn, verdere zoektocht op het internet verklaard dat ik gewoon Savoi kool had gekocht in plaats van kale. Duidelijk een gemiste kans!

Photobucket
Hier voor het plaatje nog even mijn "Lowes Kale".....

We doen hem volgende keer nog maar een keer over en dan met echte kale en zeker weten andere spekjes. Als iemand daar nog tips over heeft, ik hou me aanbevolen, want die zoute versie vond ik echt niet lekker.

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Petra,
Jammer dat je maaltje mislukt was... Voor de spekjes zou ik gewoon bacon uitbakken en in stukjes breken. Maar met 'kale' maak je echter geen andijvie maar boerenkool. Ook lekker (met smoked sausage)! Andijvie hebben wij ook nog niet gevonden hier....
Succes met het kokkerellen!
Jessica

Sylvia zei

Kale is inderdaad boerenkool en geen andijvie hoor! Andijvie is trouwens wel gewoon te krijgen maar ligt meestal in de supermarkt bij de slasoorten...... net als de witlof trouwens!
Groeten maar weer
Sylvia

Petra zei

@ Sylvia en Jessica
Zie je daar gaat het al fout bij mij, ha ha ha. Kale is dus boerenkoel ;-)
Bedankt voor de tips, dat wordt dus een boerenkool stamppot.

Anoniem zei

Ik zag van de week op het pak AH boerenkool "curly Kale" staan. En dat ding op jouw foto is volgens mij een groene kool!
Kun je ook lekker stamppot van maken trouwens, met blokjes ham, mosterd en kaas! (Google: groene kool stamppot met kaas)

Anoniem zei

Petra,

Kale is boerenkool en als je andijvie wil moet je gewoon romaine lettuce kopen en koken of rauw eten en dat smaakt eigenlijk net zoals andijvie.
Hoop dat het lukt.
Kale kan je bij de walmart los kopen en dan moet je heel zelf snijden maar ze verkopen het ook gesneden in grote zakken.
Succes

Anoniem zei

hahaha, jouw kool ziet er toch echt uit als een groene kool volgens mij...
Maar ja, ik ben niet echt een keukenprinses dus....;-)
Lekker sinterklaaspakket hebben jullie gekregen, heerlijk! Als het goed is gaat de sint ook nog ff langs Cottage Grove ;-0

Gr Mariet

Anja zei

Op mijn pak boerenkool in de vriezer staat inderdaad Kale.
Voor spekjes gebruik ik ook uitgebakken bacon en adijvie heb ik hier nog niet gezien.

De kerstmarkt ziet er gezellig uit.

Anoniem zei

Hier wordt Andijvie in de supermarkt verkocht als endive.

Petra zei

@ iedereen
Bedankt voor de tips!
Ik ga zeker de gewone bacon proberen. En zo ook de Romain Lettuce. Wie weet wordt het nog wat!
Endive verkopen ze hier ook inderdaad, maar dat is witlof hier. Belgian andive heet het vaak. Die had ik wel ontdekt. Is heel lekker, maar vaak heel duur hier.
Hou jullie op de hoogte!

@ Mariet
Wat goed dat Sint ook Cottage Grove weet te vinden. Echt knap hoor voor zo'n oude man. Al die verhuizingen en zo, je moet het allemaal maar in de gaten houden he? ;-)

Anoniem zei

het ziet er voor mij uit als boerenkool....en dat is ook lekker als stamppotje, oh aan je reacties te zien heb je dat nu wel door, hahahaha.

de chocolademotor ziet er errug lekker uit zeg, mmmm geniet er van.

Anna zei

Het plaatje lijkt op groenekool, deze moet je vullen met een gehakt(prutje) en dan in de oven met rijst of lekker gebakken aardappels.
hebbben ze geen ontbijtspek , die kan je dan ook in de magnatron bakken minder vet.
Zonder van je energie, op naar het volgende recept. Misschien appelbollen , die heb ik van de week gemaakt, heerlijk!!1

Annemiek zei

Die chocolade ziet er wel lekker uit!

Marchiena zei

Tof van de Sint dat hij aan jullie gedacht heeft, zo zie je maar de Sint ziet alles.

Jammer dat de stamppot niet goed gelukt is. Je weet nu in iedergeval wel wat Groene kool is. Weer wat geleerd en volgende keer beter:)

Groetjes,
Marchiena

Ineke zei

Knap van die goede Sint dat hij jullie weer gevonden heeft en wat een geweldig pakket bracht hij mee.

Ik gebruik ook altijd fijn gekruimelde gebakken ontbijtspek/bacon door de andijviestammpot.

Kale-Boerenkool eet ik alleen maar met worst.

Leuk die kerstshow!

gr, Ineke

Anoniem zei

whahwhahah, wat een verhaal weer.
boerenkool,andijvie, romaine lettuce, kale, endive, witlof... neem van alles een beetje en je hebt een heerlijke stampot...

begreep dat ik je misschien ga zien op de 8ste, LEUK.....

groetjes Trudy

Petra zei

@ Trudy
Ja leuk he!!!
Heb er zin in, Erna gaat ook mee!

Anoniem zei

Goh, dat die stamppotten toch zo belangrijk kunnen zijn he;-)

Ga je veel stamppot eten in Nederland??