donderdag 3 februari 2005

"Amerikaanse" Buurvrouw

Vanmorgen een rondje met de hondjes geweest en tijdens onze wandeling kwamen we Yvonne tegen. Yvonne woont een straat achter ons. We zijn es samen met nog een stel buurvrouwen aan het bloemschikken geweest en ik wist dus dat zij en haar gezin vier jaar in Amerika hebben gewoond. Alleen nu kwamen we elkaar op straat tegen en hadden we het natuurlijk over onze aanstaande verhuizing. Vond het leuk om met haar te praten en haar ervaringen te horen. Zo vertelde ze het gevoel dat ze had toen de container met haar spullen opgehaald werd en dat ze naar Schiphol gingen en dus daadwerkelijk weg gingen. Ze vertelde dat ze er nog foto's van had en als ze die foto's ziet ze dan steeds weer een speciaal gevoel krijgt. Een moeilijk te omschrijven gevoel. Een beetje een sprong in het diepe gevoel. Nog niet wetende wat je daar te wachten staat. Kan me dat levendig voorstellen. Het lijkt ons ook vreemd om op Schiphol te staan met nog geen eens autosleutels op zak te hebben. Zij vertelde dat het gevoel heel onwerkelijk en moeilijk te omschrijven was. We gaan het allemaal meemaken!!
Ook vertelde ze dat ze in het derde jaar een dipje had gehad en toen heel erg weer naar Nederland verlangde. Toch vertelde ze, want zij zijn na vier jaar weer terug naar Nederland gegaan, dat ze Nederland een beetje verromantiseerd had maar dat ze nu zo weer terug zou gaan naar Kansas. Vond het lief dat ze dit met me wilde delen. Haar man was nu voor een paar weken in Amerika en eigenlijk had ze graag met hem mee gewild. Samen hebben we het ook nog gehad over hoe lekker het parkeren is in Amerika. En hoe fijn breed de wegen zijn. Ze vertelde dat ze hier in Zierikzee heel erg moest wennen aan de smalle straten. Hoe konden daar nou twee auto's te gelijk op rijden. Tsja, dat is inderdaad "other cook" dan de wegen in Amerika.
Ze vertelde dat als de jongens ouder zijn en de situatie zich voordoet, dat ze graag weer in Kansas zou willen wonen. Ook haar twee zoontjes die toen nog een stuk jonger waren, wilden graag terug naar Amerika in de toekomst. Stiekumpjes zei ze dat ze ons benijdde en dat we het er zeker heel leuk zouden gaan vinden daar.

Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

Geen opmerkingen: