zaterdag 5 februari 2005

Nicht uit Maastricht

Vandaag zouden Anneke en Ronald komen. Mijn "nicht uit Maastricht". Eigenlijk komt ze niet uit Maastricht, maar uit Almere. Ze heeft zelfs nooit in Maastricht gewoond. Maar Anneke en haar zus Carin zijn mijn nichten uit Maastricht(en). Waarom dan Maastricht ? Gewoon.... Dat is zo gegroeid en het klinkt wel lekker ;-)
Afijn. Ze zouden dus in de middag komen dus eerst hadden we andere taken in de planning in de ochtend.
Wederom een ritje naar het grof vuil. Rit nummer 5 inmiddels. Poehee wat kan een mens toch veel rotzooi bewaren. Gisteravond toch nog even op de zolder de dozen bekeken die nog steeds dicht waren gebleven na onze verhuizing van Hellevoet naar Zierikzee. En ja toch weer behoorlijk opgeruimd. Op een gegeven moment kwamen we zelfs mijn vroegere Barbies tegen....... Ik ben nu 34 en ik denk dat ik er, echt en ik lieg niet, 26 jaar niet meer mee gespeeld heb ;-) Dus Ron had zoiets weg met die zooi. Maar voor de zoveelste keer had ik, zal ik nou wel of niet....... Eigenlijk dacht ik van niet, maar nu moest ik Ron nog zover zien te krijgen dat hij dat ook vond. Dus had ik de "Barb" koffer link ergens een beetje naar achteren geschoven. Uiteindelijk met het naar beneden brengen van de spullen had hij ze toch gezien en vroeg wat doe je daar nou mee? Nou, zei ik laat nog maar even staan. En hoorde geen direct commentaar, dus die waren gered.

Vanochtend naar het grof vuil en daarna alle bloempotten die we mee wilden nemen schoon gemaakt met de tuinslang en een sopje. De verhuizer had gezegd dat we ze wel mee konden nemen , maar dat er geen resten van aarde of iets dergelijks meer aan mocht zitten. Ivm de douane e.d. Dus vandaar. Die zijn nu dus schoon en "Ready to go".
In de middag dus Nicht uit Maastricht & Ronald & Jordi op bezoek. Was gezellig. Lekker even ouderwets kunnen beppen over van alles en nog wat. Lekker soepie op en een bakkie en daarna een happie. Gewoon gezellie. Op een geven moment zit ik te vertellen dat we al vijf keer naar het grof vuil zijn geweest, en dat dat wel flink op ruimt. Ja zegt Anneke, maar je moet niet te veel gaan ruimen hoor. Ze vertelde dat haar moeder ook zo opruimerig was en ze wist nog zo goed dat haar moeder destijds haar Barbies aan ons (mijn zus en ik) heeft gegeven en dat ze dat nu zo jammer vond. Huhhhhh???? Barbies???? Nouwwww vroeg ik aan Anneke, wil je ze dan misschien terug? Want ik heb ze gisteren nog in mijn handen gehad en bewaard........ Is dat wat? Anneke blij, ik blij. Mijn barbies wordengewoon geadopteerd en gaan in Almere wonen bij mijn nicht uit Maastricht. Da's wel heel erg toeval zeg en een prima plan.

En ja uiteindelijk was het weer zover. Het afscheid nemen. Het zal een terugkerend iets zijn de komende tijd, maar blijft moeilijk. Ik weet wel zeker dat Anneke langs komt en dat vind ik heel leuk en dat maakt het afscheid een iets minder erg afscheid. En Anneke was gewaarschuwd, hi hi hi, want zij bezoekt deze site. He Anneke?????? Dus zij en Ronald waren geheel voorbereid en stonden klaar voor een stevige knuffel, die ik dankbaar in ontvangst heb genomen. Het was goed en we zouden elkaar weer zien, in Amerika!!!
groetjes Petra

http://www.beardie.nl


Geen opmerkingen: