zondag 9 juli 2006

BBBBbbbbburning RRRRrrubbberrrr

Als het met auto's en need for speed te maken heeft, is Ron altijd degene die wel wat leuks te doen vindt. En voor de zaterdagavond stond dragracing in Benson op het program. Aangezien ik ook wel in ben voor wat "anders" hobbel ik gewoon mee. Dus op weg naar Benson. Dit ligt zo 30 mile bij ons vandaan en we hadden het adres bij Miep ingetikt. Dragstrip nummer 1, hahaha, dat kon niet missen. En zelfs Miep wist waar het was, dus op pad. Via het meest landelijke van het landelijke, raakten we verzeild midden in de tabaksvelden. Puur North Carolina wel te verstaan. We hadden echt het idee dat we verkeerd gereden waren, maar op een straat naam bordje verscheen "dragstrip". We waren "warm" nu en alsof Miep het verbrandde rubber al rook, stonden we ineens voor de ingang. Vanuit de tabaksvelden in eens op een groot veld, met daar midden in een snelweg aangelegd. Weliswaar een korte uitvoering van snelweg, maar toch. Er om heen allerlei trailers en ontzettende stoer en uitgebouwde auto's. Geweldig, wat een verhaal weer.....

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Bedrijvigheid alom. Het was een heen en weer gerij van allerlei auto's en wat een hels kabaal maakte ze. En je kon gewoon overal lopen. Ron begon met een big smile en hield niet op. Zie je dat? Kijk dan? Moet je horen? Het was ook net of je in een film terecht was gekomen. Wat een aparte sfeer maar wat een pokke herrie zeg, hahaha. Al hoort dat er natuurlijk wel helemaal bij.
Bij dragracen gaat het om een recht stuk weg en wie daar binnen de snelste tijd aan het eind is, die heeft gewonnen. Dus heel snel, heel hard, rechtdoor blijven rijden.

Photobucket - Video and Image Hosting

We liepen naar een tribune en al snel begon het racen. Wat ik het leukste vond was, dat ze eerst hun banden gaan op warmen. En dat dat gepaard gaat met een enorme wolk rook dat van de banden afkomt en natuurlijk weer een luid gebrul van de auto's. Echt letterlijk "Burning Rubber"

Photobucket - Video and Image Hosting

Het was echt net een film. De auto's hadden ook allemaal namen natuurlijk. "The Natural Cowboy", "Lumberjack", "Jailhouserock", "Midnight Plowboy" en ga zo maar door. Geweldig wat een show. Alle races werden aan elkaar gepraat door een soort van Barry White die al die namen, natuurlijk prachtig uitsprak. Heb zo moeten lachen. Wat een pret toch weer.

Photobucket - Video and Image Hosting

Dit was echt zo Amerikaans en heb zitten genieten. Hoe de mensen reageerden, hoe de auto's tot aan de vang rails geparkeerd worden. En daarna stoeltjes in de pickup en zo heb je je eigen tribune.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

De muziek, de vaders die de kleine dragwagentjes naar de start duwen en een peptalk verzorgen.



Zo was er een auto die niet alleen rubber aan het burnen was, maar ook nog wat anders. Even met de deur wapperen en raam open en gewoon starten. Echt waar een hele andere wereld. Maar o zo leuk om een keer gezien te hebben!

Filmpje 1



Filmpje 2



Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel lachuh een mini-racebaan in the middle of nowhere :-))Maar inderdaad wat een kleren herrie zeg!!!

Petra zei

Goh, wat leuk, Petra!! Jullie wonen wat dat betreft toch meer in "Redneck" country, dan wij. Ik kan me voorstellen, dat je je ogen uitkeek!

Anoniem zei

dit is echt amerika het land van onbegrensde mogelijkheden
groetjes barendrecht

Annemiek zei

Leuk hoor, en die kleine auto is jong geleerd.

Anoniem zei

Gaaf hoor om te zien.

Zouden ze in Nederland willen dat zoiets hier bestond.
Volgens mij doen ze het hier alleen illegaal.

Erna

Anoniem zei

Spijtig dat ik de filmpjes weer niet open kreeg... maar kan me wel voorstellen dat dit een hels lawaai was!

Inderdaad, net zoals in de film. Heerlijk Amerikaans!

Groetjes,

Anoniem zei

Hoezo gaaf!!! Ik heb dat nog nooit gezien, alleen op tv....Heel wijs! Ook hoe die auto's eruit zien! Mijn auto'tje in Tampa was een oranje Chevy Vega, leek een klein beetje op de eerste foto.....