zondag 20 augustus 2006

Bzzzzzzzz

Het zoemt hier. Nou ja niet hier, maar wel in onze dakgoot. We kwamen er vrijdagmiddag namelijk achter dat er een wespennest onder onze overstek van het dak hangt.



He jakkes.... Heb het er niet zo op. Al was het nog niet zo groot. Natuurlijk was de pestcontrol service waar wij een abonnement hebben al dicht op deze vrijdagmiddag. Maar kreeg toch iemand aan de telefoon die mijn zoemende boodschap door zou geven. Waarschijnlijk werd het maandag eer ze contact op namen. Nou moet ik zeggen dat je er in de tuin zelf niks van merkt. Maar hoop toch wel dat Craig de "pest"-man van de week langs komt om het nest te verwijderen. Bij zijn laatste drie maandelijkse bezoek had hij al een klein beginnend wespennest op de porch weg gehaald. En misschien was dit hun nieuwe stek? Nou kwamen we vanochtend op het idee dat je natuurlijk in de kamer boven ze goed kon zien. Met, heel veilig, het raam ertussen hartstikke dicht ;-) En er zat weinig leven in vonden we. Zouden ze al niet lekker geworden zijn van het spul wat Craig de vorige keer rondom ons huis gespoten had? Maar dat was niet helemaal waar, want toen er een wesp aan gevlogen kwam was er ineens volop actie bij ze. Vind het maar engerds die zoemers, maar ze hebben er wel een heel mooi bouwwerk van gemaakt moet ik zeggen. Ron is nog op zolder wezen kijken of er daar nog gezoem was, maar zag daar niks. Ik hoopte ook echt dat ze daar niet zitten hoor.



Verder heb ik van de week wat telefoontjes naar Nederland gedaan. Om wat dingen af te spreken voor mijn weekje Nederland. Leuke berichten allemaal. Zaterdag naar een concert van Blof en zondag een Beardiewandeling in Noordwijk. Ik hoorde van Erna dat er al 40 mensen komen met een soort gelijkig aantal Beardies. Helemaal toppie! Kijk er ook ontzettend naar uit. De dagen er na, ben ik ook helemaal "volgeboekt". En het is maar goed dat we een auto gehuurd hebben waarbij het kilometrage ongelimiteerd is, want het wordt kris-kras door Nederland. Van Barendrecht, Spaarnwoude, Voorhout, Noordwijk, Hellevoetsluis, Rotterdam, Bilthoven, Enschede, Beverwijk, Heerhugowaard, Zierikzee, Renesse, Zevenbergen, Krimpen a/d IJssel en Amersfoort. Kortom flink toeren.... Maar o zo leuk. Heb ook al gehoord over pannekoeken en een lekker chinese maaltijd!! En daar kijk ik toch ook wel naar uit, hi hi hi. Ik moet even een link laten zien van het weblog van Hein en Esther. Hein en Esther hebben anderhalf jaar in Florida gewoond en hebben besloten dat Nederland toch meer hun plekkie is en zijn sinds kort weer terug in Zeeland. Natuurlijk volgde daar de foto's van het lekkere eten. Had toen in een comment gevraagd of hij wel rekening wilde houden met de Nederamerikanen die hun blog ook lezen ;-) En dat heeft Hein gedaan nu op hun blog .... Moest er erg om lachen. Die ingezoomde Babi Pangang was wel de ergste. Ik kon het bijna via mijn beeldscherm ruiken ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Guus zei

Wow... zoveel plaatsen aandoen in een week -- leuk dat je al een vol programma hebt. Veel plezier in Nederland.

Anoniem zei

Vergeet je Noordwelle niet in je drukke schema? haha, kijk maar hoor, ik begrijp dat je het heel druk hebt maar ik zou het verschrikkelijk leuk vinden als je langs kwam! Het gaat nu allemaal opschieten voor je!
Wij genieten nu ffies van Ronald voor een paar dagen ;-)

Groetjes Mariet

Anoniem zei

Moet zeggen dat je bezige wespen er op je filmpje er wel leuk uitziet zo. Maar liever bij je buren natuurlijk. Leuk gedaan je nieuwe jasje.

Karin

Nog eventjes en je NL avontuur gaat beginnen.

Anoniem zei

Oei, dat ziet er niet fijn uit, dat wespennest! Ik hoop dat het snel weggehaald wordt.
Je dagen zijn echt helemaal volgeboekt in NL...leuk jôh!! Allemaal leuke dingen doen en lekker eten...babi pangang!!!!
Ik vind je nieuwe lay out erg mooi!! Groetjes uit 3^^^

Petra zei

@ Guus
Inderdaad een beetje Petra on tour, zeg maar.

@ Mariet
Ja ik ben nou wel heel vlakbij.....

@ Karin
Ja nog 2 en halve week!

@ Petra S.
Ik verheug me er nu al op, hi hi hi....

Anoniem zei

Moet wel even wennen aan je nieuwe lay out hoor....hij is zeker mooier en ruimer, maar mijn hoofd hangt tijdens het lezen 'over' naar rechts..:-))
Zwaai je nog even als je tijdens je Nederlandse toernee langs Den Haag rijdt??

Anoniem zei

Vind de wespenfilm toch meer een griezelfilm hoor Peet. Ook ik heb het niet zp op die prikkende Bzzzzzzzzzers :-(( Tja nog even en dan kom je weer aan deze kant van die hele grote plas en reken maar op een Breekaatje hier in Krimpen hoor ;-))

Anoniem zei

Het lekkere van het weggaan is het weer thuiskomen, Peet. Maar je zal wel genieten van al dat leuks. En inderdaad de chinees word ook door ons aardig gesponsord. Ik werd helemaal kriegel van je wespenfilmpje. Yakkie ! Groetjes from me...