donderdag 24 augustus 2006

Tellende Kraaien

Gisteren zou eerst de "Pest"man komen voor het wespennest. En 's middags zowaar was hij er. Ik liet hem het wespennest zien en hij was blij dat hij via het raam zo het wespennest kon bereiken. Maar allereerst moest het screen wat voor dat raam zit eruit. Maar daar wilde ik hem eigenlijk niet zo graag bij helpen. Als het raam open is ben je op een meter afstand van het wespennest. Dus hij deed het raam open en ik ging mooi de kamer uit. Maar door het kiertje zag ik hem proberen om het horretje (=screen) er tussen uit te halen. Ik dacht dat hij dat wel zou weten hoe je dat moest doen, maar niet dus. Vandaar dat ik heel stoer, maar met knikkende knieen (hi hi hi) de kamer weer in kwam om hem toch maar te helpen. Je moet namelijk eerst het raam op een kier doen en dan kiepen. Maar ja wat is kiepen nou in het Engels. Afijn dan maar even zelf doen. En voor we het wisten was de raamhor er uit. De wespen waren ondertussen nog steeds "lief", gelukkig. Daarna deed hij het raam op een kiertje en ik ging als een speer de kamer weer uit, ha ha ha. Zo'n held ben ik nou ook weer niet. Met een soort van hogedruksproeier heeft hij toen het wespennest besproeid. En ik kan vertellen er kwam een megasliert aan wespen uit. Jakkes.... zelfs door het kiertje van de deur zag het er niet prettig uit. Daarna heeft hij het raam dicht gedaan en ik die kamerdeur weer helemaal open. De kust was veilig...... Alarmfase 1 was voorbij ;-) Voor het raam konden we de reactie zien van de wespen. Die allerminst blij waren en al helemaal niet "lief" meer. Je zag ze echt met hun achterlijf om zich heen steken. En oh wat was ik blij dat er een gesloten raam tussen hen en mij zat. Craig vertelde dat ik het nest nog twee dagen moest laten hangen zodat de werkbijen of hoe je die noemt, allemaal terug waren geweest op het nest. Door over het besproeide nest te lopen zouden ook zij het niet lang redden. Daarna konden we met een bezem het nest van de dakgoot borstelen. Hij raadde ook aan om die middag maar even de tuin te laten voor wat het was, want er konden nog wel een paar kwade wespen rondvliegen. Pffff, ben wel heel blij dat het nest nu weg is hoor. En vandaag was er in de tuin ook weinig wespen activiteit te bekennen gelukkig. Plan van aanpak geslaagd ;-)
Moest ook wel lachen. Want toen de pestman binnen kwam, was Connor een en al enthousiasme zoals gewoonlijk en wil dicht bij het bezoek, wat altijd natuurlijk speciaal en alleen voor hem komt (ahum), in de buurt zijn. Maar met dit bezoek leek me dat nou geen goed idee. Dus had ik hem even in de logeerkamer gezet, terwijl pestman zijn werk deed zeg maar. Dat leek me even wat veiliger. Maar toen pestman binnenkwam zat ik aan de Skype en toen hij wegging ben ik gelijk even gaan terugbellen naar degene. Na dit telefoontje schoot me ineens Connor te binnen. Nou is het zo dat Connor hele dagen op de logeerkamer kan zijn, want dat bed vindt hij helemaal geweldig. Maar omdat wij beneden slapen staat boven de airco een stuk hoger kwa temperatuur, dus ik dacht dat hij wel graag naar beneden wilde komen van wege die warmere temperatuur. Dus ik naar boven..... Zie ik daar een Connor liggen languit op bed met allemaal spullen naast hem. Wat was er nou? Ik heb in de logeer kamer alle spulletjes die ik naar NL mee gaan nemen gelegd. En daar zitten ook hondenspeeltjes bij. En die had hij er mooi uitgeplukt en stuk voor stuk op "zijn" bed gelegd en was daar flink mee aan de gang gegaan. Hij keek me ook echt zo aan van gezellig he vrouw? Kijk is wat ik gescoord heb? Met zijn allerliefste oogjes. Daar kan je gewoon niet boos op worden. Wat een lieve schat is het toch!
Afijn gisteravond stond ook het concert van de Counting Crows op het programma. Met de Counting Crows treedde ook de Goo Goo dolls op. En in het voorprogramma Eliot Morris. Op de snel weg stonden we even stil bij de afrit naar het Altell Pavilion, maar daarna konden we zo, de overigens gratis zijnde, parkeerplaats op rijden. Dat is toch wel goed geregeld vindt ik.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

We hadden veldkaarten en veldkaarten zijn bij het Alltel Pavilion in tegenstelling van Nederlandse veldkaarten, altijd iets meer naar achteren. Vorig keer bij het concert van 3 Doors Down hadden we gemerkt dat er toch wel veel alcohol genuttigd werd bij een concert. Tot laveloos aan toe. Dus besloten we in het vak te gaan zitten waar je geen alcohol mag nuttigen. We konden daar helemaal vooraan zitten. Echt een heel mooi plekje. Tijdens het concert waren er een paar dronken mensen die in dit vak wilden gaan plaats nemen. Maar er was heel goed toezicht en die werden verzocht om ergens anders plaats te nemen. Wat ze overigens allemaal heel netjes deden.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting
Moet zeggen dat ik die Eliot in het voorprogramma wel heel goed vond. De Goo Goo dolls kwamen bij mij op dit concert over als een stel snuifdozen eerlijk gezegd. Zo was de zanger een nummer aan het zingen en tegen het eind zong hij een heel stuk tekst verkeerd. En riep toen F***, en nog een hele riedel erna. Niet echt professioneel, naar mijn idee. Hij was echt even de weg kwijt.... En vroeg aan het publiek of ze het erg vonden als hij dat stukje over nieuw deed. Al met al een niet al te heldere indruk achterlatende. Maar hij begon dus over nieuw, waarna het wel goed ging.

Photobucket - Video and Image Hosting
Wel vond ik veel van hun andere nummers heel goed en ook goed gespeeld kwa muziek. Hun nummers klinken wel erg lekker en het publiek was heel enthousiast. Better Days, Iris, Dizzy en Stay with you vindt ik erg leuke nummers. Trouwens op hun website kun je van veel nummers de clips bekijken van de verschillende nummers. Ze eindigde het concert met Give a little bit wat erg goed klonk. En ineens ook zo "anders" en lief vergleken bij hun eerdere nummers.





Daarna moesten we even wachten op de Counting Crows. Het podium werd omgebouwd en de muziekinstrumenten van hen werden klaar gezet. In die pakweg 20 minuten kwam de gitarist Charly vertellen over de goede doelen die zij uitgenodigd hadden deze avond. Het waren allemaal plaatselijke goede doelen. En hij vroeg de aandacht hiervoor. Vond het wel heel apart dat zij dit deden. Er waren veel jongelui en er was een Aids preventie organisatie en een anti-home-violence organisatie. Bovendien bedankte hij alle mensen die ingeblikt voedsel hadden meegebracht voor de voedsel inzameling. Welke naar het plaatselijke Leger des Heils ging. Echt heel bijzonder en toch wel erg Amerikaans. Er werd ook met luid gejuich door het publiek gereageerd op de goede doelen. Het gaf mij in ieder geval koude rillingen. De manier waarop het gebracht werd en de reactie van de mensen. Later in het concert vroeg ook de zanger Adam van de Counting Crows nog de nodige aandacht voor deze goede doelen. En vertelde er meer over. Echt heel goed! Bovendien vertelde hij dat het Election year er aan kwam. (verkiezingsjaar) En dat iedereen vooral moest gaan stemmen. Ook dit heb ik niet vaak op een concert gehoord. Hij hield echt een preek dat het heel belangrijk is om te gaan stemmen. Nu zijn sommige van hun teksten ook wel een beetje diepgaander, maar dit was toch wel even goed om te vermelden. En hij deed het ook op een manier dat bijv. jeugd daar wat mee kan. Het kwam mij in ieder geval niet pusherig over, maar wel zeer verstaanbaar. Zeer zeker een goed iets van hen om ook voor goede doelen en andere maatschappelijke dingen aandacht te vragen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Het concert van de Counting Crows vond ik super. Het klonk heel goed. Zang en muziek.



Het was zalig om op het veld met mijn voeten in het lekkere zacht voelende toch wel ander soortige Amerikaanse Bermudagras te zitten en met een stralende sterrenhemel boven ons. Zo prettig om zo een concert te kunnen zien. Gelukkig geen onweersbuien die avond, want dan was het plaatje toch wel anders geweest. Bovendien zijn de concerten hier zijn toch wel anders dan de concerten in Nederland. Daar staat iedereen te hossen en hier gaat dat toch wat gematigder. Stoeltje erbij, wat drinken, wat eten en af en toe een dansje. Het blijft even wennen, maar het heeft ook zijn charmes, vond ik eigenlijk.
Het liedje van Big Yellow Taxi deden ze op een heel andere manier spelen dan zoals ik die kon. Het swingde de pan uit! Heel leuk.



Ook Mr. Jones en Omaha was erg mooi om te horen.



Maar ik keek heel erg uit naar het nummer Holiday in Spain. Wat in Nederland bekend is geworden doordat ze het samen zongen met Blof. Maar veel mooie nummers, maar nog geen Holiday in Spain. En uiteindelijk was het concert afgelopen. Wij liepen al wat naar voren en dacht wel dat ze een toegift zouden geven. En ze kwamen ook inderdaad het podium weer op. Maar ze begonnen bij de toegift niet met "mijn" nummertje. Ook het tweede nummer niet. En toen vertelde de zanger dat hij aan het aller aller aller laatste nummer begon en dat was..... Holiday in Spain. En die heb ik heerlijk in het Nederlands mee staan blehren, hi hi hi. Een heel geslaagde avond met een prachtig slot! Vooral voor mijn voorbereiding op 9 september in Spaarnwoude. Ik ben er klaar voor hoor!



Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

He leuk dat we zo van het concert mee kunnen genieten, klinkt goed. Zeker 'Holiday in Spain', maar ik hoorde jou niet meezingen??!!
Lekker weer wespenvrij, ik ben ook geen held met die beesten, zeker niet nadat ik een keer in mijn lip gestoken ben. Iedereen moest er wel om lachen want het zag er niet uit....
Fijn weekend

Anoniem zei

Gaaaaaaf!!! Geweldig met die filmpjes, ik ga totally uit m'n dak!!!
Counting Crows rules!

Gelukkig ben je van die vreselijke wespen af. Die gekke Connor!! Ik zie het al voor me...zo met z'n lieve oogjes kijkend.

Anoniem zei

@ Patricia
Hi hi hi, ik hoor mezelf wel hoor. Vooral in het begin van het filmpje ;-) Maar gelukkig voor jullie gaan ze laterop harder spelen en is mijn Nederlands naar de achtergrond, ha ha ha.

@ Petra S.
Klinkt heel lekker he?

Groetjes PEtra

Marcel zei

Als je het raam wilt kiepen: "tilt the window".
Wij hebben pas ook pest control laten opdraven: een nest yellow jackets (de gewone wespen zoals we die in NL kennen; heel agressief) in de tuin, twee nesten met een soort grote zwarte wesp in het dak van de garage en het dak van de screen porch (waar ze gezelschap hadden van carpenter bees) en nog een zooi kevertjes en andere creeps op de buitenmuur van de garage. Vanaf de volgende dag hebben we geen levend steekbeest meer gezien. Nu nog alle poison ivy uit de tuin zien te krijgen. Dat is nog niet zo simpel.

Petra zei

@ Marcel
Oei ja Poison Ivy is geen pretje. Helpt Round up ook tegen poison Ivy?

Marcel zei

Round up helpt inderdaad tegen Poison Ivy (er is zelfs een speciale versie voor), maar wil je er echt vanaf komen, dan moet je het met wortel en al verwijderen. En dat is lastig. Naar ik heb begrepen kun je kleding die in aanraking is geweest met Poison Ivy wel weggooien, anders krijg je later alsnog huidirritatie wanneer je die kleding aanraakt. Heel vervelend spul, die Poison Ivy. En bij ons is ie meters hoog :-(