dinsdag 13 februari 2007

Alles Amerika

Al van voordat we naar hier verhuisden volg ik het Alles Amerika forum. Veel weetjes, handige tips, mooie routes en bezienswaardigheden voor een verblijf in en tijdens een vakantie in Amerika zijn hier te vinden. Veel forummers hebben een blog, vooral de "Nederamerikanen". En eigenlijk ook door dit forum ben ik aan het bloggen geslagen. Vandaag zou ik twee mede forummers ontmoeten in Durham. Guus woont in Durham en Klaas had nu cursus in Durham, maar woont in Minnesota. En dit was een leuke aangelegenheid om elkaar een keer in het "echt" te onmoeten. We hadden afgesproken bij Oh!Brians in Durham. Voor ons zo'n half uur rijden. Toen we aankwamen was Klaas er al en even later kwam Guus ook. Gelijk al vanaf het begin kletsten we over van alles en nog wat. Grappig om te merken dat je behalve het forum, het bloggen en de oversteek naar Amerika nog meer gemeen met elkaar hebt. Alsof we elkaar al eerder ontmoet hadden, terwijl we elkaar voor nu pas echt voor het eerst zagen nu. We hebben veel ervaringen gedeeld en verhalen verteld en dat alles onder het genot van lekker eten....... Echt heel gezellig!!!

Photobucket - Video and Image Hosting

Bedankt Klaas en Guus voor een gezellige avond!


In december hadden we het idee nog gehad om in februari naar de Westminster Dogshow in New York te gaan. Vandaag was die showdag van de Beardies. Het schijnt dat er niet zo heel veel Beardies mee doen aan deze show, dus hebben we besloten om niet naar de Westminister te gaan, maar om toch gewoon voor de tv te kijken naar de resultaten. Vandaar dat we zojuist naar de eindkeuring hebben gekeken van de Herding groep. Voor de Beardiefanaten, de uitslagen en een filmpje van de raskeuring is te vinden op de website van de Westminster kennelclub. Zo leuk om zo af en toe bij de aanraking van de keurmeester de staartjes te zien kwispelen. Ik vond de enorme "bounce" bij plaatsing ook heel leuk om te zien. Van die raskeuring was de winnaar, Beardie "Brigadoon It's all about you". Ook werd deze reu bij de laatste 5 van de groepskeuring gekozen. Uiteindelijk is hij derde in de Herding groep geworden. Tijdens zo'n keuring ben ik ook vreselijk bevooroordeeld en wil dan ook dat de Beardie wint natuurlijk ;-) Maar derde is ook heel mooi en hele prestatie voor de fokkers en hond.

Photobucket - Video and Image Hosting


En ook nog een filmpje van de groeps eindkeuring van tv.


beelden van USA


Vond het commentaar wel leuk om te horen moet ik zeggen. Dat het een "bouncing" hond is met een "great character". Dat ze toch veel beweging en verzorging nodig hebben en wellicht niet de meest geschikte hond voor een eerste hondeneigenaar. Maar wat een mooie plaatjes toch weer op de tv.....!!!! Begin oktober is vlakbij Washington de "national Specialty" en dan kan ik weer even mijn (Beardie)hart op halen aan al die lieve en mooie bouncing Beardies. Al is er over een maandje ook weer een Beardie bijeenkomst van de Carolinas Bearded Collie club, waar Stace en Connor weer hun soort genootjes kunnen besnuffelen en ik ook weer even kan knuffen.

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk, die meeting met Klaas en Guus! Ik heb net op hun blogs ook al gelezen en de foto's gezien.

Leuk om jou trouwens eens op de foto te zien, want van dichtbij had ik je nog niet gespot geloof ik;-)

Groetjes,
Monique

Guus zei

Ik vond het ook heel erg gezellig!

Annemiek zei

Wat leuk dat je Klaas en Guus ontmoet hebt. Leuk he, dat internet.
Die dogshow hebben we ook een gedeelte van gezien, de "toy dogs". Niels vond dit wel grappig.

Petra zei

@ Monique
Soms ontkom je er niet aan, hi hi hi.

@ Annemiek
Ja leuk he? Het internet maakt de de wereld een heel stuk kleiner!

Anoniem zei

Dat is leuk, zo'n blog meeting. Ik heb bij Tineke toen Wendy en haar dochter gezien, ook dat voelde zo vertrouwd. Maar het gelijkgestemde zielen is gewoon zo herkenbaar. Daarom ben ik blij dat ik het hele Cam p Lejeune gebeuren met Patricia en Tineke kan delen.
Happy Valentine's day voor jou en Ron en the dogs.

Anoniem zei

Ja, leuk om medebloggers te ontmoeten, wij gaan hier ook niet weg voordat we elkaar eens de hand hebben geschut. We wonen tenslotte in dezelfde staat...;-))
Is dat hondenras eigenlijk kindvriendelijk?
Groetjes van beneden

Petra zei

Leuk, he, zo'n ontmoeting? En zo'n dogshow wil ik ook weleens gaan bekijken. Cosmo gaan we niet showen, teveel werk, maar het is natuurlijk wel leuk om te zien, wat andere Australian Shepherds doen.

Anoniem zei

Ja het was heel erg gezellig, weer teveel gegeten want het was zo heerlijk. We hebben maar geen cheesecake achteraf genomen. (Dat mocht niet van Petra) hahahahah.

Nel zei

Ook ik breng aardig wat tijd door op het AA. Is het niet voor ideetjes voor vakanties, dan wel reacties op vragen of reisverhalen lezen.

Jammer genoeg komt erniet van om bij meetings er te zijn, steeds komt er wat tussen.

Net als jij ben ik door het forum aan het bloggen geslagen.

Petra zei

@ Mary-Ann
Voor jou ook een fijne valentijnsdag met de little boys.
Van Ivo krijg je vast een raincheck ;-)

@ Wendy
Het is precies hoe jij het zegt!
Heel raar eigenlijk ;-)

@ Patricia
Ja dat moeten we zeker doen hoor!!
Lijkt me heel leuk.
De Beardies zijn heel kindvriendelijk. Wel is het denk ik beter bij wat grotere kindertjes omdat ze vooral als je jong zijn "happy Bouncers" zijn. Al kunnen die van mij er ook nog heel wat van ;-)

@ Kasaka
Vond de Australian sheperd heel mooi gisteravond hoor. Mooi van kleur ook.

@ Blips
Shhhhtttttt.....!!!
We zouden niet te veel in details treden over het eten toch? hi hi hi. Heb alleen maar erg gezonde sla op ;-)

@ Nel
Het is een heel leuk en informatief forum inderdaad. Als jij een keer in de "buurt" bent kom je ook maar een bakkie doen hoor!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Erg leuk om mensen hier te ontmoeten. Misschien voor herhaling vatbaar. Ik ben in nederland 1x op zo'n alles amerika ontmoeting geweest vorig jaar en dat was ook erg leuk.

gr Petra