zondag 4 februari 2007

nr. 500

Dit is al weer het 500 ste berichtje op dit blog. En wat heuglijks heb ik op dit 500 ste bericht te melden? Nouw, er stond een stukje over Nederland in de News & Observer gisteren. Echt weer iets Nederlands. Hoe moet ik dat nou weer uitleggen morgen op de sportschool ?

Photobucket - Video and Image Hosting


Tsja... zo komt Nederland weer in het nieuws hier in North Carolina. Met een speciale naakte sportzondag op een sportschool in Heteren. Big city Heteren!! Of all places. Gek is dat toch dat ik op zo'n moment de neiging heb om Nederland te verdedigen en te vertellen dat we in het "echies" heus niet een mega losgeslagen volkje zijn. Heus, wij Nederlanders lopen niet de ganse dag rond met onze blow alleen omdat het mag. En nee niet iedereen is molenaar en loopt op klompen over het red-light district. Maarja dit soort berichten vallen wel weer op. Net zoals de vele berichten in de Nederlandse kranten over de te dikke Amerikanen, een te veel willende Bush, en de oversized mentaliteit. Ook dan krijg ik de neiging om de Amerikanen weer te verdedigen. Want in het "echies" valt het allemaal heus wel mee. Kortom dit was weer schokkend nieuws voor onze zaterdag ochtend.
Zaterdagmiddag zijn we bij Lake Pine wezen wandelen en toevallig kwamen daar Helga en Merel tegen. Met zijn viertjes zijn we verder het meer rond gelopen. Merel die eerst niks van de hondjes wilde weten, liep later met Stace te wandelen. Wel met ietwat ondersteuning van Ron, maar ze vond het volgens mij wel erg leuk het wandelen met Stace.
Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben de film "Waking up Wally" gekeken. Deze film gaat over de vader van de wereld beroemde ijshockeyspeler Wayne Gretzky. Hij heeft een herseninfarct gehad en kan van alle dingen die Wayne Gretzky heeft bereikt in zijn ijshockey carrierre niets meer herinneren. Ook de rol die hij gespeeld heeft in het bereiken van deze prestaties weet hij niks meer. Vond het een erg mooie film om te zien. Zo zie je hoe het is voor hem en de omstanders als de hersenen niet corresponderen met je lichaam en je algehele verleden. Echt een aanrader om een keertje te kijken.
Vandaag hebben we niet zo heel veel gedaan. Op zich is er ook niet zo heel veel te beleven en zijn de straten vooral vanavond ontzettend verlaten. We waren bij Applebees wezen eten en we waren zo wat de enigste. Toen we binnen kwamen waren er nog wel wat mensen, maar daarna liep het restaurant leeg. Waarom....??? Het is namelijk superbowl avond. DE happening van het jaar rondom het American Football. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo veel heb met American Football. Vind het een langdradig verhaal eerlijk gezegd. Maar op dit moment zijn wij volgens mij de enigste twee hier in Amerika die zo denken, hi hi hi. Maar.... gelukkig hebben we wel onze eigen "Bear"ded Collie in huis, die de "Chicago Bears" wel wil aanmoedigen. Alleen ziet hij niet zo heel erg veel met die helm op, ha ha ha. Maar dat is een detail. Vond trouwens wel Prince erg leuk in de pauze. Gaaf is dat dat zoiets dan weer in de pauze is van zo'n wedstrijd. Echt heel gaaf om te zien! De "Bears" helm hadden we trouwens nog uit Nederland. Toen eens gekocht bij een winkel waar Ron's oom een jukebox gekocht had. Dat is zeker al 10 jaar geleden volgens mij. Maar toen al gek van alles wat met Amerika te maken had. En nu staan de Chicago Bears in de finale van de Superbowl. En is de helm gewoon weer mee terug verhuisd naar Amerika. Wel grappig hoe het zo kan lopen.

Groetjes petra

25 opmerkingen:

Hans Hendriks zei

Gefeliciteerd met de 500ste en ik ga liever naakt naar de gym dan zo'n footballwedstrijd op de tv, soms lijkt dat het gras sneller groeit, den k wel dat in een stadium een leuke sfeer is, see ya

Petra zei

Jee, 500 alweer! Dat gaat snel! En ik lees altijd met plezier. Eigenlijk vind ik het net goed, dat Nederland met zulk soort nieuws hier in de krant komt, tenslotte komen ook alleen maar alle gekke en vreemde verhalen hier in NL "across the wires".
Kostelijke foto met de Bears helm op! Helaas heeft het hen niet geholpen (ok, niet echt, want ik was voor Indianapolis ;)).

Anoniem zei

Gefeliciteerd. Op naar de volgende 500. Blijven schrijven hoor. Zo leuk.
Groetjes Trudy

Anoniem zei

Op naar de 5000 hihihi
We zullen ze allemaal blijven lezen!

Erna

Anoniem zei

Ik vond Prince ook het leukste van de hele bowl. Vindt de wedstrijd ook maar lang duren en net als je erin zit (en het dus een beetje snapt) is er weer die reclame...
En 500, knap hoor op naar de 1000?

Anoniem zei

Gefeliciteerd Peet op naar de 1000!!!!!!!!!
Vind die foto van Stace helemaal geweldig hahahaha(vond hij dat trouwens ook??)

Anoniem zei

Hoi Petra wat een mijlpaal,dit moet ik nog maar zien te halen.
We zijn weer bij en hebben weer genoten[gerard en ik].Groetjes Toos

Anoniem zei

You go girl! Op naar de volgende tighonderd ;-) Je hebt al een hele schare lezers hoor!! Top foto van Stace, haha

Anoniem zei

Gefeliciteerd op naar de 1000,
zijn er ook al 500 lezers ?
ik krijg het idee van wel.
Maar zijn het er 50 dan zijn het wel trouwe lezers.
Ga zo door je doet mij er in ieder geval een groot plezier mee.
groetjes Barendrecht

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je 500! Op naar de volgende 500!

Mij interesseert de Super Bowl ook helemaal niet. Heb niet gekeken, maar hoorde inderdaad Prince op de achtergrond (Roel keek). Wel een originele Bears fan hebben jullie in huis!

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Anoniem zei

hoi
Gefeliciteerd met je mijlpaal. Ik geniet nog steeds van je stukjes. Het brengt Amerika en jullie wat dichterbij. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de 500ste, ga vooral zo door, we lezen je verhalen met heel veel plezier.
Laatst kwam Dylan met een rood voorhoofd uit het zwembad. Ja, je raadt het al je neefje doet dus precies hetzelfde in het zwembad tijdens zwemles als jij, let dus niet op waar de kant is en boink!!
Wellicht is de helm een optie, hihi.

Groeten, Karin

Anoniem zei

Ook van mij felicitaties voor je 500ste stukje. Ik lees ze altijd met plezier! Dus hopelijk volgen er nog vele!! Coole foto van Stace met die helm. Echt lachen...


Gr,Evy

Petra zei

Allereerst allemaal bedankt voor de leuke berichtjes. Ik ga nog wel even door met berichtjes schrijven ;-)

@ Holland Ranch
hi hi hi, die van het gras is wel een grappige. Ik wordt gek van al die pauzes altijd. Begint het spel net en is er al weer pauze....

@ Kasaka
Nee onze eigenste Bear heeft waarschijnlijk niet hard genoeg aangemoedigd ;-)

@ Trudy
Bedankt voor je berichtje weer!

@ Erna
Poeh... dat duurt nog een flink aantal jaren eer ik daar ben hoor.

@ Wendy
Ja Prince was in de pauze. Voor mij ook herleving van oude tijden. Hij zong natuurlijk Purple Rain en nog meer topper. Ook een nieuw nummer. Was weer een echte Prince show, incluis purple gitaar! Vond het wel lekker swingen eerlijk gezegd ;-)

@ Bianca
Ja precies, komt er net wat actie en dan is er pauze....

@ Yvonne
Stace vond de football die baasje beet had interessanter, maar met die helm op zijn kop was die bal niet meer te volgen. Dus helm heeft niet lang op zijn bolletje gezeten ;-)

@ Toos
Mooi dat jullie ook weer bijgelezen zijn. Had nog een berichtje over foto's plaatsen in je blogspot blog gezet he? Had je dat gezien?

@ Mariet
Ja lachen het die "Bear" ded ;-)

@ Ma
We bloggen nog wel even door hoor!

@ Hilde
Zo te horen waren wij mooi niet de enigste die niet zoveel in die Superbowl zagen....

@ Ingrid
Dat was ons belangrijkste doel met het blog en we vinden het heel leuk dat je nog steeds even komt lezen.

@ Karin
Geweldig!!!!!! (nouja niet voor Dylan natuurlijk) Maar moest er erg om lachen. Zo zie je maar het zit echt in de genen!!!! ha ha ha ha ha

Groetjes Petra

Petra zei

@ Evy
Bedankt hoor voor je berichtje. Leuk dat je ook meeleest!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Hoe is het met de kou bij jullie?
De honden zitten denk ik ook liever binnen.....
Wat een mooie foto met de bears helm op. Ik denk dat superbowlavond de beste avond is om uit eten te gaan, dan hoef je zelfs bij carrabbas niet te wachten denk ik...
Groetjes uit een koud maar zonder sneeuw Lejeune

Petra zei

@ Patricia
Het is echt bere koud. Vooral de wind maakt het onzettend fris.
Voor die min temperaturen waren we niet voor verhuisd he Patrica? ;-)
Groetjes Petra

Anoniem zei

Tjee 500 alweer, time flies.... Nou ook hier wordt regelmatig gelezen en genoten van je verhalen hoor. Ja en dat football als t spannend wordt ga je naar huis.... (toch) als ze nou al die pauzes op zouden vullen met optredens wordt het misschien echt leuk. Maarrrr je kunt er wel ontzettend lekkere uitjes kopen, mjammie
Zou die helm ook helpen als de appelmoes van t plafond druipt??? Dan moet ik er toch maar eens op af. Hoe we dat voor elkaar krijgen?? Tja dat is eigenlijk weer een specialty van de "maassies" haha. Maar baal wel van de vlekjes in t plafond nu. Gelukkig weer heel wat lichter dan de stippenpoef na de vanish behandeling. Groetjes uit Soesterberg
Hoe zei Barry dat ook weer: voorrralll doorrrrgaan

Anoniem zei

Zo zo, al 500!!! Dat gaat goed!! Op naar de 1000!!!

Anoniem zei

Ik heb alweer verlangend gekeken naar de foto's van vorig jaar...
Op 1 Maart liepen wij in t-shirt, dus ik heb goede hoop!!
Groetjes

Anoniem zei

Kom ik net van het naaksporten terug lees ik dat ze dat in Nederland ook gaan doen. hahahah Nee flauwekul hoor dat was een grapje.
Ik zie wel dat ik met mijn commentaar achter de hele boel aan hobbel, eventjes niet opgelet.
Superbowl... gaaaaap alleen de reclame vind ik leuk en ja Prince natuurlijk, komt denk ik ook omdat ik van de spelregels geen moer snap, heb ook niet de intentie om het te willen snappen.
500 blogjes is best wel veel, gefeliciteerd en op naar de volgende 500, het blijft leuk werk. :)

Anoniem zei

Bij mij gaat het ook moeilijk met de berichtjes, even hier proberen.
Annemiek

Larissa zei

Wow 500 berichten alweer? Op naar de 1000! Ik zit pas op de 40, haha!:D

Echt typisch weer zo'n krantenbericht om in de Amerikaanse kranten te verschijnen, haha. Maar je hebt gelijk, bij ons zijn er ook alleen maar (negatieve) dingen over Bush en overgewicht in de kranten, als het over de VS gaat.

wel jammer dat Amerikanen alleen dit soort berichten lezen over ons land. Andersom natuurlijk ook.

Petra zei

@ Anneke
Appelmoes uit het plafond klinkt niet goed????? hi hi hi

@ Patricia
Vanmiddag ging het in ieder geval al weer een stuk de goede kant op.

@ Blips
Je bent gewoon eent trendsetter hier ;-)

@ Annemiek
Het is gelukt. Bij jou was het mij ook weer gelukt, al moet ik telkens inloggen....

@ Larissa
Het is inderdaad wederzijds jammer, want zo blijven die vooroordelen wel bestaan, zoniet aangedikt.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Hahahahahaha, die Bears helm staat hem goed, jammer dat de Colts net iets te sterk waren.
En dat die sportschool zelfs bij jullie de krant haalt zeg, hahahahahaha wat een wereldnieuws.

Groetjes Hein.