zaterdag 10 februari 2007

RV (Recreational Vehicle)

Donderdag avond waren er twee collega's van Ron hier een "bakkie" komen doen. Een er van is voor een paar weken over uit Nederland en de andere collega, Ronald, woont hier al bijna 7 jaar nu. Ronald heeft "beardie"-ervaring en dat merken de honden altijd meteen. Even lekker bij Ronald aandacht vragen is favoriet. Het boekje van de Nederlandse Bearded Collie club was die dag ook net binnen gekomen, dus kon ik hem mooi de Beardie van zijn zus laten zien die er in staat in de Beardie top tien. Deze top tien is een lijst met de meest oude Beardies uit Nederland. De oudst bekende beardie is nu 18 jaar. Maar hun Beau is ook al 14,5 jaar en verdiend dus zeker een mooie vermelding in de top tien! Met zijn vieren hebben we naar het ijshockey op tv gekeken. (Hurricanes wonnen!)
Vandaag werd ik wakker met een schuldgevoel want ik had gisterochtend "gespijbeld" van zwemmen. Om half zeven heb ik dus maar besloten om dat vanochtend in te halen. Bij binnenkomst in het zwembad was ik de eerste maar dat veranderde snel. Er kwamen een paar "Vandenhogebandjes" trainen. Met een enorme klok die ze zelf meegenomen hadden, die de secondes aangaf, begonnen zij hun training. Eerst apart, maar daarna met wedstrijdjes tegen elkaar. Was wel heel leuk om te zien. Weer eens wat anders dan de doordeweeks ochtend zwemmers. Die zwem ik er altijd wel uit, met mijn Nederlandse schoolslag en rugcrawl. Maar dat ging vanochtend niet lukken. Wat een snelheid zeg! Hun vlinderslag veroorzaakte een heuse golfslag door het zwembad. Zo had ik en muziek en entertainment van morgen ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting


Nadat ik weer thuiskwam zijn we Leen op gaan halen (de collega van Ron uit Nederland) bij het hotel en zijn we naar het StateFair terrein gegaan. Daar was vandaag een RV show. Wij hadden in NL ook een caravan sinds een paar jaar. Eigenlijk dachten wij altijd dat dat niks voor ons was dat camperen, maar wij vonden dat echt heel leuk. Toen wij naar hier vertrokken hebben we onze Dethleffs Arist verkocht. Wel met een beetje pijn in mijn hart. Vond dat echt zo'n mooie caravan. En bij het zien van alle caravans hier, ook weer zo mooi kwa vormgeving. Hier is het toch wat minder modern allemaal. Wel met alle luxe natuurlijk hoor. Want in elke caravan zit een airco en koelkast met apart vriesgedeelte. Natuurlijk ook een magnetron, maar de bekleding is vaak zo oubollig. Met gobelin printjes en mooie eikenhouten deurtjes. Afijn voorlopig hier dus nog geen caravan voor ons. Wel hele mooie Campers gezien. En deze waren vooral erg groot en erg duur, hi hi hi.....

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


Er waren ontzettend veel RV's. Veel meer dan dat ik verwacht had. Buiten stonden er veel, maar binnen waren er ook drie hallen gevuld met caravans. Een soort van Dusseldorfer Caravan show, maar dan anders ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Er waren binnen ook allemaal standjes van campings en camping artikelen. Best leuk om even te neuzelen.

Photobucket - Video and Image Hosting


Dit is een beetje de Amerikaanse Caravan. Vaak dubbelassig en vooral groot en ook zwaar. En daarvoor heb je ook wel een pittige auto nodig, die je als complete set kunt kopen natuurlijk ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting


Ook veel aparte RV's gezien..... Zoals de "Fifth"wheel. Deze zie je in Europa niet zo veel. Maar die koppel je aan je pick-up truck. Dus zeg maar achter in de pick-up zelf.

Photobucket - Video and Image Hosting


De caravan waarin je je ATV (all terrain Vehicle) mee kunt nemen. Met oprijplank en al.
Photobucket - Video and Image Hosting


De caravan waarbij je het bed uitklapt. Dus meer ruimte over houdt in de caravan zelf. Deze vond ik wel slim, maar had mijn twijfels over de draagkracht van het bed ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting


De vietnamese loempia caravan/tent.....

Photobucket - Video and Image Hosting


Nou niet echt hoor, maar toen ik dit soort van vouwwagen zag moest ik denken aan de Vietnamese loempia wagentjes in NL. Het had er wat van weg, maar dan met bed zeg maar. En ze hadden ze ook in een versie waarbij je je ATV of Motor op de dissel kunt plaatsen. Compleet met oprijplanken.

Photobucket - Video and Image Hosting


Ook waren er allerlei snufjes in die hele grote RV's te zien. Zoals deze hier onder. Met een apart keukentje voor buiten en tv voor bij het buiten zitten.....

Photobucket - Video and Image Hosting


Deze is van het zelfde soort, maar iets simpeler. Maar wel met waterdichte buitenboxen ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting


Ik vond het heel leuk om een keer al die verschillende soorten RV's van binnen gezien te hebben. Weliswaar heel anders dan de Europese caravans, maar ook wel met slimme details.
Na de caravan show zijn we met Leen naar een paar winkels geweest en hebben we met zijn drietjes wat gegeten bij TGI's. Was weer een zeer afwisselende zaterdag zo!

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Annemiek zei

Wel leuk he, om zo eens te neuzen en te dromen. We zijn ook eens naar zo'n show geweest, wat een bakken zijn er!

Anoniem zei

Kijk dat zou ik nou willen doen als ik met pensioen ben, het huis verkopen en een grote RV (Zo'n 200.000 exmplaar als de Vectra) kopen. Je kunt dan elke dag zelf bepalen hoe je voortuin eruit ziet. Helaas ziet mijn wederhelft dat niet zitten dus gaat en alternatief worden in de vorm van een C-class RV. (Zit niet bij de plaatjes, het is een kleinere RV met vaak een slaapplaats boven de cabine. Nederlanders noemen dat een camper dus.
Ach ook daar kun je best je geld wel aan besteden hoor.
Leuke show denk ik, je kijkt je ogen uit.

Anoniem zei

Ik vond het geweldig om cruising the states met een RV te doen. Die van ons was 25 ft. De meeste KOA's konden Rv's hebben van 80ft. (!!!)Wel leuk om eens te zien hè die complete woonkamers hahaha. Ik vind die airstream caravans er altijd heel gaaf uitzien. Ze worden nu ook in NL verkocht, maar zijn dan zó duur. Klinkt als een leuke zaterdag, zeker met afsluiter bij TGI. Fijne zondag verder !

Anoniem zei

Zo, even mijn kwijlbakje opzij gezet ...

Ik ben helemaal gek van die grote RV's en onze droom is het zeker ook, op een dag gewoon zo'n bak kopen en een jaar door de States trekken. We oefenen nu elk jaar een beetje met het kleinere spul, vorig jaar een C-klasse (wel de grootste) en dit jaar gaan we met 32. ft A-klasse in de rondte trekken.

Maar ook in de huurcampers: liefst bruin en saaie stofjes. Als ik binnenstap word ik altijd al somber. Ik versier dat ding dan ook elk jaar wel weer met fleurig handdoekjes en andere frutsels.

Anoniem zei

hahaha, Roon heeft altijd iets met Max gehad, zijn oren werden altijd uitgebreid gewassen';-)) Dat Beau in de top tien staat is misschien niet helemaal terecht hij wordt volgende maand "pas" 14!Zijn geboortedatum hebben ze niet goed vermeld...

Ik denk dat iedereen wel zo`n droom heeft van je eigen huis bij je hebben en dan lekker zo vrij als een vogel gaan toeren, ook wij dromen daar wel `s van, heerlijk hoor!

Anoniem zei

hai even op deze manier maar doen, wij hebben nu ook skype op de laptop staan. wat is jullie skype adres dan kunnen we jullie ook toevoegen.

groetjes
annemarie

Guus zei

Erg leuk om te zien die RVs. Wat een hoop ruimte! Vooral die foto met de 2 leren bestuurders stoelen die je kunt ronddraaien -- da's een heel behoorlijke woonkamer.

Petra zei

Mensen hier in de buurt hebben zo'n "bus" RV, prachtig! Lijkt me fantastisch daar eens in rond te trekken!

Petra zei

@ Annemiek
Ja vond het een heel leuk iets om overal es even binnen te kunnen kijken.

@ Blips
Ja elke dag een andere voortuin ;-)
Die RV waar je het over hebt, hebben we inderdaad wel gezien. Die vindt ik persoonlijk wat knusser.

@ Mary-Ann
Dat staat bij ons ook nog hoog op ons vakantie verlanglijstje. Er waren geen airstreamers op deze show. Daar had ik eigenlijk ook wel es een keertje binnen willen kijken.

@ Monique
Wat een idee om die camper wat op te vrolijken ;-) Het is inderdaad soms wel een beetje nodig hoor.

@ Wendy
Het heeft wel iets zo'n rijdend huis. Want dat waren sommige van deze campers wel hoor.

@ Mariet
Met 14 staat hij nog steeds in de top tien hoor! Het is echt een lieverd. Bedankt trouwens voor het sturen van je foto van ze!

@ Annemarie
Het was leuk jullie weer even "gezien" te hebben...... Wat een techniek dat skypen he?

@ Guus
Ja mega groot. Gewoon een dubbeldeurs koelkast er in....

@ Kasaka
Hoorde ook op de beurs van het benzine verbruik van zo'n bus. Dat is toch iets om minder vrolijk van te worden.....

Hans Hendriks zei

Waar zijn de Airstreams )-;