dinsdag 24 april 2007

Er waren eens.....

Er waren eens 6 tomaatjes......

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


en die groeiden eigenlijk helemaal niet zo snel. Maar elke keer moet ik er even naar kijken. Gewoon "ff checken" zeg maar.
Nog meer keren ben ik aan het kijken naar de oogleden van Stace. Ook "ff checken". Of ze al weer ietjes rozer zijn geworden, wat dan weer duidt op meer aanwezig bloed. Na zaterdag de behandeling begonnen te zijn zou er verbetering moeten op treden. En ze zijn nu elke dag een beetje rozer geworden en ik zie weer kleine bloedadertjes. Maar het gaat allemaal niet zo snel, als dat ik het eigenlijk wil hebben. Net als die tomaatjes.....
Gistermiddag werd hij ook ineens weer een beetje hangeriger dus die "check" telkens maar weer gedaan en met een niet zo'n lekker gevoel gaan slapen. Dinsdagmorgen gelijk bellen naar de dierenarts voor de uitslag van de tweede bloedtest. En de arts was met een operatie bezig. Dus wachten. Om 1 uur nog eens bellen, maar nog niet bereikbaar. Om 3 uur nog eens bellen en toen had ik contact. De uitslagen waren binnen. De ontlasting was goed en ook zijn urine. Verder waren veel "enge" ziektes negatief, maar "Rocky Mountain spotted fever" kwam als positief naar voren in de laatste bloedtest. Dus we kunnen nu naar hoogste waarschijnlijkheid zeggen dat Stace de bloedarmoede en de hangerigheid heeft gekregen van een teek. Ik had nog nooit van die teekversie gehoord en dacht altijd dat ik ze goed beschermde met de Frontline. Maar dus niet.....
De dierenarts vertelde dat het goed behandelbaar is, maar dat we de bloedarmoede goed in de gaten moeten houden. Ik vertelde ook dat hij zaterdag en zondag weer zo levendig was geweest. Dit kwam door de Vitamine b12 injectie, volgens hem. En hij vertelde dat we die gewoon weer konden herhalen. Dus een afspraak gemaakt om half vijf vanmiddag en na die injectie hebben we alles nog een keertje door genomen.
Afgelopen zondag avond kwam ik er namelijk ook achter dat de Royal Canine die Stace en Connor als droogvoermerk hebben, nu ook is terug geroepen. Weliswaar niet het type die zij hebben, maar wel een hele rits andere. Ik was eigenlijk heel boos dat Royal Canine nu pas met de terugroeping kwam. Zo'n zes weken na al die andere voermerken. Het is hier het hot news en het lijkt wel of er elke keer nog een schandaaltje bij komt wat betreft het hondevoer. Ik heb op het internet alles lopen nakijken en wilde een voer die niet genoemd was. En dat bleek moeilijk want bijna alle merken zijn ter sprake gekomen zowat. Maar nu herinnerde ik het merk Regal wat meerdere Beardiebaasjes gebruikten in NL. Het voer komt uit Amerika en had er al eens naar gekeken, maar is hier niet in de winkel te krijgen. Je kan het alleen bij een winkel in Alexandria, Virginia bestellen. Zij zijn de leverancier hier. Het is een voer zonder toegevoegde wheat gluten en rice protein, corn en andere minder leuke goedjes. Gisteren een zak via internet besteld, en niet te geloven..... vandaag werd het al bezorgd.
Mijn zorgen over het voer welke ik had, heb ik ook nog met de dierenarts besproken en hij vertelde dat het bloedplaatje van Stace niet in die richting wijst. En dat we met die vervelende teek te doen hebben. We hebben nu afgesproken om donderdag weer de status van Stace door te geven. En in ieder geval dinsdag weer een bloedtest zullen gaan doen om te kijken of de bloedarmoede aan het afnemen is. Afijn, we zijn er dus nog niet, maar we hebben nu een soort van doel......

Groetjes Petra

19 opmerkingen:

kastelke zei

Is er dan een beter middel dan die Frontline? Gebruik jij ook Frontline Combo?
Dat is het vervelende met die teken bij langharige honden, je ziet ze niet altijd onmiddelijk. Natuurlijk knuffelen we heel veel met onze hond, en ga ik daarbij systematisch alle warme plekjes af waar zo'n beestje zich verstopt, dus ik heb er ooit al wel gevonden bij haar, maar dat waren nog maar speldekopjes! Bah, ik vind die teken maar vreselijke beestjes!
En hopelijk gaat jullie schat zich dus snel weer wat energieker blijven voelen!

Anoniem zei

Petra, je laat me schrikken, ik geef mijn honden altijd royal canin, de laatste tij ben ik er niet meer zo tevreden over, slechte eetlust, diaree enz. heb ook al een paar keer geklaagd. Ik geef sensible medium, staat die ook op de lijst ?
Frontline alleen is niet afdoende tegen teken, ik doe ze altijd een tekenband scalibor om, verder besproei ik ze voor de wandeling met teatree oil, 20 druppels op 1 liter water. Helaas vind ik af en toe toch nog een teek, maar ja ik doe m,n best . Meer kan ik niet doen, vroeger gaf ik gisttabletten, misschien ga ik dat weer eens uitbroberen.
Ik wens jullie heel veel sterke met Stacey, en hoop dat hij snel weer beter is, het is zo,n rot gevoel als je hond ziek is.

Groetjes Ronny

Anoniem zei

Wat een toestanden meid en dat door zo'n ... teek.
Je weet nu wel wat het is en ik hoop dat Stace snel weer helemaal de oude is.
Hoop ook dat ze de Regal lekker laten smaken en ze het er goed op gaan doen.
Dikke knuffels voor je beardie boy's en ook eentje voor jezelf wat zal je je rot voelen om je bruine kanjer.

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Hoi
Je bent er mooi klaar mee zeg. Die teken nemen heel de wereld nog eens over. Ik geef Beau biergisttabletten tegen vlooien en teken. Van de week liep hij door de tuin en kwam er met vijf teken op zijn hoofd uit. Zelfs daar zitten ze al. Moet je met tuinieren dus ook al uitkijken en niet alleen in bos en hei. Ik hoop wel dat de eventuele medicijnen gaan helpen. Succes. Ingrid

Annemiek zei

Ik wist niet dat honden ook Rocky Mountain spotted fever kunnen krijgen. Hier heb ik alleen de laatste 2 jaar pas teken gezien, ze zijn wel in opmars geloof ik.
Dat je al tomaatjes hebt, mijn plantjes zijn net 3 cm hoog (en staan binnen).

Petra zei

@ Ronny

Dit zijn de voeren die hier in Amerika terug gehaald zijn. Wel van de sensible choice.....

April 19, 2007
Dear Royal Canin USA Customer,
It is with sincere regret that I inform you of a new and unfortunate development with some of our pet food products.

Although we have no confirmed cases of illness in pets, we have decided to voluntarily remove the following dry pet food products that contain rice protein concentrate due to the presence of a melamine derivative.

ROYAL CANIN SENSIBLE CHOICE® (available in pet specialty stores nationwide)

- Chicken Meal & Rice Formula Senior DRY DOG FOOD
- Lamb Meal & Rice Formula Puppy DRY DOG FOOD
- Lamb Meal & Rice Formula Adult DRY DOG FOOD
- Lamb Meal & Rice Formula Senior DRY DOG FOOD
- Rice & Catfish Meal Formula Adult DRY DOG FOOD

http://www.royalcanin.us/olivierletter.html

en http://www.royalcanin.us/

Hier onder een lijst van voeren die NIET, let op NIET, zijn terug gehaald. Zo te zien is de Medium terug gehaald en de Giant niet. Die van Stace en Con, gewone Medium adult, stond er niet bij. En zou veilig moeten zijn. Maar door dit alles en hun laksheid ben ik toch over gestapt. Er schijnen een soort van weekmakers in het voer te zitten, dit om de houdbaarheidsdatum te garanderen. Regal heeft dit niet. De weekmakers zijn voor menselijke consumptie uitdrukkelijk verboden, maar zitten wel in hondenvoer......

Hier het lijstje.

Royal Canin Size Nutrition Giant Adult

Sensible Choice Chicken Meal & Rice Puppy
Sensible Choice Chicken Meal & Rice Large Puppy
Sensible Choice Chicken Meal & Rice Adult
Sensible Choice Chicken Meal & Rice Reduced
Sensible Choice Chicken & Rice Canned
Sensible Choice Adult Dog Chicken Canned
Sensible Choice Adult Dog Lamb Canned
Sensible Choice Adult Dog Turkey Canned

http://www.royalcanin.us/safelist.html

In het voer wat Stace en Connor hadden zat wel "Corn gluten". En in de Royal Canine recall in Afrika heeft dat tot het overlijden van 19 honden gezorgd. Nu staat er uitdrukkelijk op de website vermeld dat het voer dat in Amerika verkrijgbaar is de corn uit Amerika komt. Maandag was dat nog niet zo. Al met al komt er elke keer wat bij. Royal canine is de eerste droogvoer die aan de lijst wordt toegevoegd. Verwacht wordt dat er nog twee grote voermerken zullen gaan volgen met hun "recall".
Het heeft mij in ieder geval ook flink doen schrikken.

P.s. bedankt voor de tekentips
Groetjes Petra

Anoniem zei

He grote broer van mijn broertje je gaat toch niet ziek worden he. Beterschap in ieder geval en dat je maar snel weer 100% bent. Mijn vrouwtje kreeg van iemand de tip (ze had het ergens gelezen) om pro meris te kopen. Dan raakt de vlo of teek al verlamd voordat hij gebeten heeft. Ze kan het alleen nog niet echt op internet vinden maar blijft zoeken. Als ze wat meer weet hoor je van haar.
Groetjes
Ilya (het bruine duveltje)

Anoniem zei

He gats, vervelend zo'n teek...
Hopelijk voelt ze zich weer snel de oude.
Sterkte..
Groetjes,

Anoniem zei

Petra, bedankt voor je snelle reactie.

Groetjes Ronny

Anoniem zei

Ik ben blij dat je nu tenminste weet wat hij heeft. Onze hond liep de afgelopen dagen ineens mank, maar gelukkig vandaag al weer een stuk beter. Die van ons is al behoorlijk oud. Ik kan me ook erg kwaad maken om die voedsel gedoe. Verdikkie je moet er toch niet aan denken dat je hond voeding eet waar het ziek van wordt..

Anoniem zei

Wij geven onze hond Natural Choice, ook zonder toevoegingen. Gelukkig weet je nu wel waar die bloedarmoede van komt. Dan weten ze tenminste ook hoe het op te lossen.

Anoniem zei

Hey Stacey ....... Komaan hoor ! Je hebt supporters in de USA, Nederland en dus ook in Belgiƫ !

Rotteken dan ook ! :-(

Knuf van Nadine !

Anoniem zei

Petra
Zag net op Jewell dat Stacey aan het infuus ligt hoop dat het gauw beter met hem gaat, wat een toestand en op zulke momenten ben je zo machteloos.
Heel veel sterkte zal voor Stacey duimen
groetjes Titia

Petra zei

@ Nadine en Titia
We hebben gisteren Stacey naar het dierenziekenhuis hier in Raleigh gebracht. Hij heeft een vocht infuus gekregen en wordt daar nu bewaakt. Vanmorgen vroeg beginnen ze met testen voor nader onderzoek. Ik mocht de hele nacht bellen naar ze (wat ik dus ook een paar keer gedaan heb). En hij is de hele nacht rustig geweest.
Bedankt voor jullie berichtjes....
Petra

Anoniem zei

O Petra, wat een naar bericht over Stacey, wat een rotgevoel he...om je beestekind achter te moeten laten in een dierenziekenhuis.

Hopelijk is ie als je dit leest alweer een beetje opgeknapt....ik denk aan jullie hoor!!

groetjes en liefs,
Karin (dh)

Anoniem zei

Stace komop hoor weer snel beter worden!!!!Peet, Ron en Connor sterkte
Dikke knuf van ons allemaal!!!
Ton, Yvonne en de meiden

@ het baasje van Ilya
Hierbij een site van een dierenarts waar je pro-meris kan kopen.
http://www.dierenartsnijhuis.nl/pro-meris-duo-voor-honden.html

Anoniem zei

Zo weer helemaal bij gelezen. Tja, als een van je kinderen niet lekker is, dan zit je niet lekker...
Stacey, sterkte!! Ik hoop dat je snel weer door de tuin rent. En dat jullie samen een heerlijk weekend hebben!
Groetjes uit Lejeune

Anoniem zei

Hoi
Heel veel sterkte met Stacey. Heb net nog gekeken of jullie nog op skype waren maar jullie zijn denk ik nog bij de dierenarts. Ik bel morgen even. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Hai! Ben net alles aan het bijlezen...Hopelijk voelt meneer de Bruin zich weer gauw het heertje..
Sterkte hoor,

beterschapsknuffels van ons 4tjes uit Noordwelle! xxx