zondag 13 mei 2007

Apie en een nieuwe bril

Vorig jaar toen Yvon en Erna hier waren had Stace een roze aap van hen gehad. Helemaal blij was hij er mee en heeft er echt maanden mee lopen zeulen hier in huis. Apie is zelfs met hem mee op vakantie naar Cape Cod geweest in de zomer.



Maar helaas was hij een paar weken geleden echt op en heeft alleen 1 poot het overleefd, als een soort van aandenken. En ook daar liep hij nog mee te zeulen.
Ware het niet dat we afgelopen vrijdag een dikke envelop in de bus vonden. Hij was van Twinkle, de Beardie van Yvon, die namelijk ook zo'n apie had. En in die envelop zat....... haar apie!! Met een kaartje erbij waarop stond dat die speciaal voor de zieke Stace was. Lief he. Stace was helemaal blij en sjouwt nu weer door het huis heen met zijn nieuwe apie.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En een filmpje ;-)



Natuurlijk te begrijpen dat de terugkomst van Apie, Stace veel goed heeft gedaan! We merken nu met de dag dat hij vooruit gaat. Komt mede ook door de nieuwe pillen die hij afgelopen week heeft gehad. Het lijkt of hij nu sneller vooruit gaan dan daarvoor. Op naar 21 mei dus, want dan kunnen we weer bloedprikken en zullen we horen of de rode bloed lichaampjes gestegen zijn.

Gisteren was het hier een behoorlijk regenachtig daagje. 's Morgens ging het nog wel, maar 's middags pittige onweers buien. Wij hebben op tv naar de luchtshow zitten kijken van de Bleu Angels. De blue angels zijn het luchtshow team van de Navy hier in Amerika. Onlangs is er in Zuid Carolina een vliegtuig van hen neer gestort. En nu was de luchtshow live op tv te zien. Nou ja niet helemaal live, want door de onweerswaarschuwing werd de uitzending verbroken. Dit gebeurt hier op de tv vaker als er slecht weer is. Maar de vliegshow ging door. Het was echt een hele show en die begon met het horen van "Start me up" van de Rolling Stones en daarna ook muziek uit Days of thunder. Best indrukwekkend vond ik.
En knap stukje vliegwerk zeg! Ongelooflijk.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Later zijn we deel 2 van seizoen 3 van de OC gaan kijken. Via Blockbuster krijgen we nu elke keer een nieuw deel van deze serie thuis gestuurd. Elke DVD is goed voor 3 uur aan afleveringen. Dus een flinke zit elke keer, maar vind het een hele leuke serie. Die jammer genoeg is afgelopen inmiddels.
Als er zo'n dvd naar je op gestuurd is kan je die in de brievenbus doen, maar je kan er ook mee naar de Blockbuster winkel (= een videotheek hier) zelf en een nieuwe film uitzoeken. Daarna wordt via de post de volgende uit je lijst, die je op internet kan invullen, toegestuurd. Helemaal handig he?

Wat verder nog te melden op deze moederdag. Ik zat te twijfelen of ik mijn moederdag kado hier op het blog zou zetten. Het is namelijk best een alternatief kado, hi hi hi. Maar nou ben ik ook wel een soort van alternatieve moeder natuurlijk. Want onze kinders zijn niet twee, maar viervoeters. En ja dan kan je wat anders verwachten. Wat ik gehad heb dan? Mijn kado was een bril. En niet 1 voor op je neus, maar voor onder je billen. Erg alternatief niet? Vanochtend is onze wc-bril namelijk kapot gegaan. Let wel, bij Ron's bezoek aan het toilet hoor! Hij is gewoon gebroken. Heel dun scheurtje, maar dat kan toch wel heel vervelend voelen, hi hi hi. (Ik blij dat het bij Ron gebeurde).
Dus op naar de Home Depot vanochtend voor een nieuwe bril. "Mooi moederdag kado", zei Ron en dat ik er maar heel erg blij mee mocht zijn. Heb ik weer hoor.... Dat durf je toch niet hard op te zeggen. "Zo en wat heb jij van je man gehad voor moederdag?", na het horen van allemaal lekkere luchtjes en bloemen en zo. "Nou ik heb een nieuwe wc-bril gehad"??? Echt, daar kan je toch niet mee aankomen anno 2007? ;-) Moet wel zeggen dat ik er eigenlijk wel blij mee was, want hij zit er nu al weer op. En dat is toch wel quick service. En.... er zit een levenslange garantie op de nieuwe bril, ha ha ha. Echt waar, stond op de doos. Dusse, als ik tegen de 85 jaar ben en hij gaat kapot, kan ik bij de Home Depot een nieuwe gaan halen voor mijn moederdag ;-)

Nou zag ik bij het naar binnen gaan van de Home Depot wel een hele mooie hibiscus staan en heb die quasi nonchalant in de kar gezet. Als een soort van zelf uitgezocht reserve moederdag kado. Je kan het toch niet helemaal aan zo'n nuchtere Hollander overlaten he? ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Groetjes Petra

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk voor Stacy dat er een nieuwe Apie is. Veel (zit)plezier met je nieuwe bril :-)

Anoniem zei

We zijn hartstikke blij dat Stace steeds wat meer vooruit gaat en we hoopten ook dat Apie Stace er wat sneller doorheen zou slepen. Apie heeft hier in het hele jaar nog niet zo gekrijst als bij Stace in die paar dagen. We zijn blij dat ze het allebei zo naar hun zin hebben :-))
Dikke knuffels van Twinkle. Ayla en Yvon

Anoniem zei

Trouwens een WC bril met een plaatje van een Chinese Roos zou ook wel heel mooi zijn geweest hihi
Je hebt in ieder geval een kado gekregen voor je moederdag toch :-))

kastelke zei

Wat een leuk filmpje! Dat Apie is een tof speeltje! Dusza zou er ook meteen weg van zijn.
Stace ziet er inderdaad al stukken beter uit dan een week geleden! Goed zo!
Hahaha, een WC-bril. Nog nooit zo'n origineel moederdagcadeau geweten (al leek het me eerder een laat vaderdagcadeau, gezien de 'veroorzaker' van de schade). ;-)

Anoniem zei

Ach wat lief het apie van Twink!!! Nou moet hij zich nog veel beter voelen!!!

Wel een raar moederdagcadeautje hoor...een wc-bril...niet echt alledaags...maar wel origineel, laten we het daar maar op houden ;-)

Anoniem zei

Da`s wel super lief zo`n nieuwe Apie, Stace lijkt gelijk wat vrolijker! Ik heb ook een alternatiefmoederdagkado (lekker scrabblewoord)gekregen hoor ;-)), een lekker flesje eau de toilette, we blijven allebei in ieder geval in de toiletsferen!

groetjes Mariet

Anoniem zei

Wat een leuke log, kreeg er in ieder geval een glimlach op mijn gezicht!
Een wc bril, zo orgineel hebben we ze nog niet gehoord;)

Petra zei

Fijn hoor, een nieuwe Aap! En nou, het lijkt me dat die nieuwe bril toch wel heel fijn is, ha ha!

Annemiek zei

Wat leuk dat Apie er weer is. Apie moet wel erg sterk zijn om tegen die liefde van Stacey te kunnen :)

Ron een nieuwe bril, jij ook een, is toch eerlijk.

Anoniem zei

Haha, Dat is inderdaad nog een s een apart " moederdag kado" Ik vond hem wel orgineel hoor.

gr Petra

Anoniem zei

Leuk een wc bril, zal hem onthouden voor als ik echt niets meer weet hahaha, nee hoor doe me dan maar een roze aap hahaha

Anoniem zei

Heerlijk zat Apie overzees is komen vliegen.
Geweldig van de meiden uit Krimpen.

Nou je boft maar met z'on oer degelijke hollander met een praktisch kado hahahahaah
Hoop dat ie lekker zit!!!!!

Erna

Anoniem zei

ahhhhh wat lief dat Stace het Apie uit Krimpen heeft gehad.
Hoop dat het hem heel veel goeds doet, en hij nog sneller opknapt.

Ennuh je bent in ieder geval niet overgeslagen met moederdag....al is het dan een w.c. bril hahahaha
Veel zit plezier ;-)

Anoniem zei

Hoi,
Jij bent dus de enige alternatieve moeder die haar eigen hibiscus door een (niet roze) maar wel nieuwe bril bekijkt.
Veel plezier ermee. Misschien mag ik er ook eens op zitten. (op je bril bedoel ik niet op je hibiscus). Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Het is een erg apart maar wel erg functioneel kado voor je moederdag ! Wel attent...hebben de viervoeterkids je ook nog verwend ? Het zal me altijd bijblijven dat ik zo'n 10 jaar geleden een moederdagkaartje van mijn zus kreeg, voor de enige echt poezenmoeder...(we hadden toen net Poetie en Kees uit het asiel gehaald) en dat vond ik zó leuk.
Ach gossie Apie..en wat een leuk filmpje...Veel bril en aap plezier dan maar...

Groetjes..

blips zei

Grappig zo'n aapje, je vraagt je dan af waarom hij dat zo leuk vind?
Nog nooit heb ik zo'n origineel moederdagcadeau gezien. Ik denk niet dat ik daar zelf opgekomen was.
De blue Angels heb ik een video van gemaakt toen we in California waren vorig jaar, altijd heel mooi om eens in het echt te zien. (en te horen)

Anoniem zei

Van mij krijg jij de prijs van origineelste moederdagcadeau! Ik moest hardop lachen... Neen, nog nooit gehoord dat iemand dat gekregen heeft!

Anoniem zei

Wij hebben vorig jaar de Blue Angels gezien op de vliegshow in Leeuwarden. Wat ontzettend knap is dat wat die jongens doen!
En dat geluid is ook geweldig om te horen. Ik verheug me alweer op de show van dit jaar.

Dizzymisslizzy zei

Aaaaah, jij was tenminste slim om voor moederdag die hibiscus even zelf uit te zoeken. Ik heb hier ook flink lopen "hinten" dat ze bij Sam's zulke mooie hibiscus hadden op een stam en een paar dagen later nog gezegd dat ik ze nu bij Walmart hier op de hoek ook had gezien...helaas...het mocht niet baten :-(.
Volgende keer doe ik net als jij en koop ik die hibiscus mooi zelf!