dinsdag 8 mei 2007

Naar de dierenarts

Inmiddels hebben we de uitslag van de dierenarts gekregen omtrent Stacey's verdere bloed onderzoek met betrekking tot de teken. Hij had weer dezelfde waardes als bij de eerste test. Dus veel wijzer zijn we daar niet van geworden. Hoogst waarschijnlijk is dat het niet waar hij de bloedarmoede van heeft gekregen, volgens de dierenarts. Wat het dan wel is geweest, dat weten ze niet. En daarbij kwam dat hij afgelopen zondag weer een heel stuk witter tandvlees had. En ook wat onrustig was. Natuurlijk kreeg ik daarop de kriebels en maakte me weer zorgen. Maandag morgen dus gelijk maar weer gebeld met het dierenziekenhuis en we konden daarop vanmorgen met hem komen.
Gelukkig was vanmorgen zijn tandvlees weer wat meer roze. Ik krijg er echt een fobie van en bij het ontwaken is dat ook het eerste wat ik doe. Naar zijn tandvlees kijken.... En dit herhaald zich een aantal keer gedurende de dag. En die Stace vindt dat allemaal maar best en blijft geduldig zitten als vrouwtje weer even moet "checken" ;-)
Maar vanochtend tijdens het bezoek aan het dierenziekenhuis is er weer bloed afgenomen bij hem en heeft hij een lichamelijk onderzoek gehad. Dit was allemaal weer goed. Zijn hartslag, temperatuur en zo allemaal ook goed. Dus was het wachten op het bloed resultaat. Vanmiddag belde de dierenarts dan ook terug en vertelde dat de rode bloed lichaampjes van "24" naar "25" zijn gegaan. Dus heel langzaam kruipt het toch iets omhoog. Zijn gehele bloedplaatjes waren wel flink gestegen inmiddels. Dus al met al gelukkig goed nieuws. Nu hebben we een beetje ander soort medicijnen erbij gekregen en wordt het al een aardige pillen fabriek hier. Gelukkig kauwt Stace al die pillen zo weg met wat lekkers erbij, dus dat is wel fijn. Nu hebben we een afspraak voor over twee weken om te kijken of zijn rode bloed lichaampjes al richting de "36" gaan. Want dat is wat een hond als minimum zou moeten hebben. Dus nog weer even geduld en rust voor Stace voor geschreven de komende twee weken.
Morgen hebben Ron en ik een afspraak bij de honorair consul hier in Raleigh trouwens. Onze paspoorten lopen begin 2008 af en hier moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn. Dus via deze consul gaan we nu beiden een nieuw paspoort aanvragen. Als ik het goed heb worden de oude ingenomen en naar NL gestuurd. Dus zitten we twee weken zonder paspoort. Dit dus allemaal morgen.
Verder ook nog heel goed nieuws. Inmiddels is voor Milly ook een stel nieuwe baasjes gevonden. Ze heeft gisteren het dierenartsen verblijf waar ik haar gebracht had verlaten en ze woont nu in Georgia! Heb gehoord dat het hele actieve en hondlievende baasjes zijn en die is dus "mooi met der billen in de boter gevallen" ;-) Doet haar eerste naam "Lucky", haar toch nog een beetje eer aan. Ben heel blij dat deze vrolijke hond weer gezellig bij mensen thuis woont nu. Na eerst pupjes krijgen en naar het asiel gegaan te zijn, bij mensen thuis en weer terug naar het asiel, verdiend ze nu echt een thuis voor de rest van haar leventje!

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Annemiek zei

Zo blijf je toch maar aan het dokteren.
Goed nieuws van Milly zeg!

Anoniem zei

Wel vervelend dat het nog niet duidelijk is waar het nu aan ligt...
Wat fijn, weer een hond op de goede plek!
Moet je hier nu natuurlijk ook nieuwe foto's maken voor je paspoort...Is soms een gedoe met alle nieuwe regels, niet lachen dus!

Petra zei

Ach, die Stacey, wat een lieve hond toch en zo begrijpelijk, dat je er zo bezorgd om bent. Ik duim, dat die elf plaatjes er bij komen!
Wij hebben inmiddels alle paspoorten binnen, was nog even zweten om de Amerikaanse paspoorten van de kinderen, want die duurden super lang! Succes!

Anoniem zei

Hoi Peet,

Wat een toestand met meneer de Bruin. Daar ben je nou toch al weer even zoet mee en het is nog niet over. Wat zul je je zorgen maken. Gelukkig wijst het bloedonderzoek uit, dat er wel vooruitgang inzit. En misschien dat het tandvlees smorgens witter is omdat de bloedsomloop nog goed op gang moet komen als ie net wakker wordt. Nou zit niets anders op dan rust en vertroetelen, maar dat is jullie wel toevertrouwd, dus het kan alleen maar goedkomen. Ik heb er alle vertrouwen in.
Connor zal t jullie heus wel vergeven dat zijn wandelingetjes wat korter zijn op t moment. Jammer dat Carin er niet is had ze even met m kunnen hardlopen.

Ondertussen zijn jullie even mr en mrs Nobody. Was het moeilijk om een foto te nemen en niet te lachen? Lijkt me dat je daardoor juist moet lachen als t niet mag.

Nou we leven met jullie mee en toi toi toi voor Stace.
Knuffels uit Soesterberg

kastelke zei

Wat vervelend als men niet duidelijk kan zeggen "DIT is het" en "DAT doen we en dan is alles heel erg snel terug ok"... Maar uiteindelijk moeten we ons dan toch maar vasthouden aan het feit dat het eindresultaat positief is, ook al worden er blijkbaar soms kleine stapjes terug gezet. Nog even volhouden dus, en wij blijven duimen!

Anoniem zei

Jammer genoeg nog niet veel duidelijkheid, maar gelukkig gaan de bloedplaatjes omhoog ook al is het langzaam. Natuurlijk wil je dat het sneller gaat, helaas hebben we dit niet in de hand. Anders wisten we het wel!!

Zo te lezen heeft Milly het nu beter getroffen.

De lachloze pasfoto's krijgen wij zeker niet te zien??

Groetjes,
Kaar

Anoniem zei

Hoi
Jammer dat je nu nog niet echt iets weet. Maar in ieder geval gaan de plaatjes omhoog en dat is nu toch even belangrijk. Toch. Hier alles goed. Beau is gecastreerd en dat is heel goed gegaan. Snel hersteld en heeft nu geen ontstekingen meer en is niet rustiger geworden. Daar was ik eerst bang voor want hij is al niet zo druk en dan zou hij dichtgroeien. Maar we lopen extra en dat is voor beide goed. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Hoi,
Nou komt alles wel weer op zun pootjes, gelukkig maar. Al wordt je geduld wel op proef gesteld.
Wil je ook eens een kijkje nemen op Mariet der blog? Zou ze erg leuk vinden.http://henkenjet.blogspot.com/
Groetjes Trudy

Anoniem zei

Geen nieuws is goed nieuws zeggen ze wel eens, maar ik kan me indenken dat je toch wel héél graag zou willen weten wat er nu aan de hand is/was met Stace!

We blijven hier in ieder geval duimen dat hij de ingeslagen weg voortzet en dat de uitslag van het bloedonderzoek er over 2 weken heel goed uitziet!

Hou vol!

Anoniem zei

Wat balen dat jullie nog steeds geen zekerheid hebben over de oorzaak van Stacey's gezondheidsproblemen! Geef hem maar dikke beterschapsknuffels van ons allemaal... we blijven duimen voor hem!
Geweldig dat er een goed huis gevonden is voor Milly!! Dat ze maar een mooi leven mag krijgen bij deze mensen!!

Anoniem zei

Blijkbaar nemen ze daar wat meer initiatief om honden te plaatsen. Ik heb 2 weken geleden 2 formulieren ingevuld van 2 boxer rescue. Inmiddels 3x een voicemail ingesproken, maar je hoort of ziet geen reaktie. Ik dacht altijd dat ze blij waren met mensen die een hond uit zo'n rescue halen, maar bij de boxers blijkbaar niet echt..

Blij dat het langzaam beter gaat. Wel fijn dat ie de pillen zo makkelijk neemt, dat is bij onze boxer altijd een gevecht. Waar je ze ook inverstopt hij tuft ze uit.

gr Petra

Anoniem zei

Wat blijft het toch een onzekerheid voor jullie. We blijven hier doorduimen.
Goed dat de bloedplaatjes wel omhoog gaan al is het langzaam.

Wat een goed nieuws dat Milly nieuwe baasjes heeft. Helemaal
geweldig!!!

Dikke knuffels
Groetjes Nancy

M@riet zei

Fijn dat het weer de goede kant opgaat! Ik kijk ook altijd naar het roze tandvlees, bij Max is het ook altijd wat lichter..
Super dat beide hondjes nu een nieuw baasje een huis hebben, ze hebben het zeker verdiend!

groetjes!