donderdag 31 mei 2007

Bezorgd

Precies op tijd werd hij bezorgd vanmorgen. Onze loopband. De zucht meneer had verteld tussen 11 en 3 uur vandaag en tien over 11 am werd er aangebeld. (overigens niet door UPS, Hein) Waar wilde ik hem hebben?, vroeg de bezorger. Nouja bij de voordeur graag, zei ik. Niet in de garage mevrouw?, vroeg hij bijna smekend. Nee, als het kan graag bij de voordeur, zei ik. Voordeur afleveren is voordeur afleveren, niet waar? Want naast onze voordeur is de trap naar boven en hij kan maar beter al vast wat in de buurt zijn niet waar? De man kwam daarop met de doos, echt zo groot als een koelkast zowat, aan gereden op een eigenlijk veel te klein steek karretje. Met zijn maatje begon hij aan de klim het vijf treden tellende trappetje op. Met veel zuchten was hij boven. Ik denk echt, dat wil je bij dit bedrijf willen werken je een "zucht-test" krijgt. Zucht je niet diep genoeg, mag je er vast niet werken ;-) Maar hij was geland, de loopband. En de man zei wel drie keer, "Mam, for you I hope, this thing comes in parts" en zuchtte nog maar eens een keer diep. Na het zetten van mijn handtekening op de aflever bon vertokken de beiden hieren weer.

En nu???

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Daar lag die doos dan? Zachtjes probeerde ik hem op te tillen. Ik was nog in de veronderstelling dat het misschien slimmer zou zijn om de doos heel te houden en zo naar boven te brengen, maar als snel had ik door dat dat niet ging lukken. Hij was echt zwaar. Het zuchten was dit keer wellicht wel veroorloofd geweest. En ik begreep ik ook meteen het idee van de bezorger. Want ook ik hoopte dat het pakket uit delen bestond....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Deze foto is van de webcam van vanmorgen, toen ik de doos aan het uitpakken was. En gelukkig, het pakket bestond uit delen. Maar had ook al snel door dat het toch wel heel zwaar bleef die doos. Zelfs toen ik alle losse delen er al uit had gehaald. Het was duidelijk dat de band en motor echt mega zwaar waren.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Na alle losse onderdelen naar boven te hebben gebracht, was het dus wachten op Ron. Toen hij thuis kwam hebben we even staan kijken hoe we het nou beste aan konden pakken. Ron zou de zware kant nemen van de motor en ik de achterkant. En toen we na twee keer zuchten (het zou toch niet besmettelijk zijn?) het ding eindelijk in de lucht hadden, hoorde ik een stem. "You need any help?". Het was Bob, onze buurman. Nouwwwwww, die kwam even op tijd zeg! Zijn hulp was duidelijk zeer welkom. En met zijn drietjes hebben we hem boven gekregen. Zelfs Bob vond het een pittig apparaatje. Met zijn drieen in stereo zuchtend kwamen we op de plaats van bestemming waar de loopband moest komen. (Weet het zeker het was vast het zuchtvirus) Deze hele klim naar boven met die loopband was al een pittige work-out op zich zeg. Bob zei nog, als je dit elke dag even, doet vliegen de ponden er zo af. Dat is pas een goede calorien verbrander zo ;-) Na Bob heel hartelijk bedankt te hebben voor zijn hulp zijn we de loopband in elkaar gaan zetten en dat ging eigenlijk heel erg makkelijk.
Dus niet lang er na stond ik gewapend met mijn Ipod en daarop mijn personal trainster "Evy" op de loopband, geheel in sport tenue!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En het ging goed, heel goed. Boven verwachting zelfs!!! Les 1 zat er zo op en het werkte prima met Evy. Ze vertelt precies op tijd wanneer je moet versnellen en wanneer je op adem mag komen. Hoe ver je bent qua tijd met hardlopen en hoe ver je in de les bent. Allemaal zeer belangrijke statistische gegevens voor een beginneling ;-)

Afijn, mijn verjaardag gaat goed beginnen met zo'n prachtig kado!!!!

Groetjes van de jarige jet Petra (nouja nog niet helemaal, maar in NL al wel)

28 opmerkingen:

Annemiek zei

Dat is een super de luxe hoor. Wat een zwaar geval. Die van ons moest ook ook een trapje op en een trapje af, maar ik heb er ook mijn mannetjes voor :) Ren ze nog!

Petra zei

Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!!! Hopelijk doe je nog meer leuks, dan alleen op "Evy" lopen ;). Bij de titel "bezorgd" was ik wel even bezorgd, dat het niet goed was met Stacey, maar gelukkig bleek dat niet het geval.
Wel lief van die buurman! Hier hebben we hem boven op laten zetten, wel wetend hoe zwaar het kreng was!

Anoniem zei

Van harte proficiat met je verjaardag!

En luister nu maar goed naar Evy en vooral... geniet ervan!

Groetjes,

kastelke zei

Gelukkige verjaardag, Petra!!!
Veel plezier met de loopband én met (Vlaamse!!) Evy. ;-)
Hou ons op de hoogte hoe het gaat!

Anoniem zei

Lieve Peet

Heel erg gefeliciteerd met je verjaardag.
Een heel gezellige dag met de Beardie boys en met Ron natuurlijk.

Dikke kus uit Voorhout

Erna Ron
Woody Murray en galahad

Anoniem zei

.nehartelijk gefeliciteerd. allemaal met je verjaardag petra. maak er wat van. en een mooie. loop band heb je gehad. en lijkt net of je zilveren schoentjes aan heb. en hij staat op een mooie plek daar. weg kast. nu nog een hele fijne dag vandaag. groetjes ma. en een pootje van max.

Anoniem zei

Petra veel plezier met de loop band als je goed naar Evy luistert loop je de volgend jaar in de Race for the cure een nieuw record.
Een hele fijne verjaardag. groetjes uit Barendrecht

Anja zei

Gefeliciteerd met je verjaardag en veel loopplezier!!

Anoniem zei

Lieve Peet van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een leuke dag van.

En wat luxe een eigen loopband. Heel veel plezier ermee!

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Die Evy brengt wat te weeg. Misschien moet ik er straks (na alles)ook maar eens aan. Ik vind het zo knap, mensen die kunnen hardlopen.
Ik hoop dat je een hele leuke dag hebt. Van harte hoor Petra. Geniet er van!!!

Annemiek zei

Proficiat met je verjaardag!

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Anoniem zei

Hoi
Heel hartelijk gefeliciteerd met je loopband en veel plezier ermee. Heb je ook nieuwe evy schoenen ze glimmen nog zo mooi.

Ik verheug me al op augustus. Het is wel een bliksembezoek maar ik heb er echt zin in. Leuk ook dat Ron meegaat naar New York. Minder leuk voor jouw als thuisblijver. Maar gelukkig hebben we dan de fotos nog. Een gezellige verjaardag. Groeten uit Hellevoetsluis

Anoniem zei

Lieve Peet,

Ook van ons van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag samen met je boys!!!
Je kado ziet er prachtig uit, daar kan je aardig wat kilometertjes op weglopen!!!
Groetjes en een dikke verjaardagszoen van Ton, Yvonne en de meiden

M@riet zei

hai Peet,

Van harte met je verjaardag hoor!En wat een sportief kado, je ziet er wel heel professioneel uit hoor!
Dat je maar veel kilometers weg mag lopen (wel gezellig met Evy natuurlijk ;-))

Fijne verjaardag!

Guus zei

Hey, jarig! Gefeliciteerd! Veel plezier met de treadmill.

Anoniem zei

Een spelletje hints
Het lijkt op....
Het klink als....
leedvermaak.

Nel zei

Van harte gefeliciteerd en nog heel veel jaartjes. Feliciteer ook Ron en de hondjes van me.

Wat een professioneel kado heb je gekocht, woh !! Straks zien we alleen nog maar foto's van een superstrakke Petra.

Een heel fijne dag en natuurlijk weekend gewenst.

Anoniem zei

Nou meis, dat is nog eens een cadeau zeg!!! Super!! Van harte gefeliciteerd!!! Geniet van je verjaardag!!

Anoniem zei

Petra, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Veel succes op je loopband. Ga je nu iedere dag een paar km verder hardlopen?

Anoniem zei

Hoi Peetje,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hoe ouder hoe gekker zeggen ze wel eens he! maar in dit geval dan goed gek.
Haha die Peet, je weet dat hardlopen verslavend werkt he,straks kun je niet meer stoppen hoor. Ik vind het supers van je dat je dit wilt gaan doen, hou vol. Je zult je straks helemaal te gek gaan voelen.

Fijn dat t met Stace zo de goede kant opgaat. Langzaamaan maar wel graag blijvend resultaat nietwaar.

Nou niet te veel eraan eten voor je verjaardag anders moet je weer een uurtje langer met Evy doorbrengen.

Zoek je later nog op heb je hulp nodig bij ticket boeken.

Groetjes aan broer en een fijne dag samen

Ann/Ron en kids hier

Petra zei

Allemaal hartstikke bedankt voor de felicitaties!!!
Vind de comments altijd heel leuk om te lezen en op een dag zoals vandaag eigenlijk nog meer ;-)

@ Kastelke
Inderdaad Evy is een Vlaamse en komt heel lieflijk over. Hou je op de hoogte of ik en Evy het samen gaan redden ;-) Het was door jouw berichtje destijds dat ik ben gaan zoeken op het internet van de week. Dusse.... nog bedankt daarvoor!

@ Wendy
Ik vind het ook altijd zo knap en heb er ook heel erg veel bewondering voor.

@ Ingrid
Nee dat zijn gewoon mijn renschoenen die ik ook naar de sportschool aan had. Denk dat ze door de flits zijn gaan blinken. Of het kwam doordat ik zo flitsend hard liep natuurlijk....... (ha, ha ha.)
Ja leuk hoor dat jullie komen, kan Jesse lekker met Ron gaan varen. Dat zullen ze allebei wel geweldig vinden!

@ Alice
Denk dat het daar uiteindelijk wel op neer komt. Nu was het 1 minuut hard en 1 minuut lopen, 2 minuten hard en 2 minuten lopen, 3 minuten hard en 2 minuten lopen en toen nog een keer 2 minuten hard. Door het tempo van de muziek loop je niet te snel en kon ik het allemaal heel makkelijk volhouden eigenlijk. Wonder boven wonder ;-)

@ Ann (al vermoed ik Roon)
Als je nog wat insider rentips hebt net als de boottips, ik hou me aan bevolen. Al zie ik die triathlon nog niet zo heel erg zitten hoor ;-) groetjes terug van broer en laat maar horen die vragen over een ticket......


groetjes Petra

Anoniem zei

Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag. en een fijne dag met elkaar.

Veel succes met de voorbereiding voor de wedstrijd.

Groetjes uit een zonnig Burgh-Haamstede

Anoniem zei

Van Harte Gefeliciteerd en veel plezier (misschien een beetje laat)

Succes met lopen, goed hoor.

Groetjes vanuit een zeer zonnig Noordwelle

Trudy

Anoniem zei

Ben ik nou nog op tijd of net te laat????
Anyway.....van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele gezonde en gelukkige jaren toegewenst.

Wat een mooi ding die loopband, knap hoor...eigenlijk had je dus je work out al gehad na al dat gesjouw en dan toch nog met Evy aan de gang!

Groetjes,
Karin (dh)

Anoniem zei

Allereerst nog van harte Gefeliciteerd en ik hoop dat je een onwijs leuke dag hebt gehad.
Waahh een zuchttest, dan kunnen ze gelijk zwangeren begeleiden ;-))
Succes met je band, jij liever dan ik ;-))
Liefs uit regenachtig Lejeune

Anoniem zei

Ook van mij nog van hart gefeliciteerd met je verjaardag. Ook al ben ik een dagje te laat.....

Ik moest wel erg achen om dat zucht bedrijf. Misschien een nieuwe bedrijfsslogan..

gr petra

blips zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Zo te zien heb je een heel mooie loopband gekregen en alstie zwaar is zal het best wel een goede kwaliteit zijn. Veel plezier ermee en natuurlijk volhouden.