donderdag 3 mei 2007

Goed nieuws

Vanmiddag belde de dierenarts weer. Ze hadden de uitslag van de punctie binnen. De afbraak van rode bloedcellen was gelukkig niet kanker gerelateerd. En echt, dat was zo'n pak van mijn hart. Ik maakte me er toch wel heel erg druk om van de week. En de uitslag liet maar op zich wachten. Toen van de week het bericht kwam dat Stace weer bezig is met het maken van rode bloedlichaampjes had ik stilletjes wel enige hoop dat het dat niet zou zijn. Maar nu dus zekerheid! Wat een ontzettend goed nieuws.
Wel is naar voren gekomen dat het naar aller waarschijnlijk (potentially zei de dierenarts diverse keren) het om een auto immuun reactie gaat. Veroorzaakt toch door die teek of geheel vanuit het lichaam zelf. Hoe zoiets vanuit zichzelf gebeurt kan door allerlei oorzaken komen die helaas niet te achter halen zijn.

Nu is het nog wachten op de allerlaatste test uitslag en dat is een bloed onderzoek naar sporen van teken. Die uitslag wordt uiterlijk maandag verwacht. Maar vooralsnog doet Meneer de Bruin ontzettend zijn best om beter te worden. Met goed resultaat. Vanmorgen was er weer even het vertrouwde speelkwartier met Connor. Wat me heel goed deed om dat te zien. Hij was wel wat eerder gestopt vanuit zich zelf, maar hij heeft er weer zin in. Allemaal goede tekenen.

Als de uitslag van die laatste test binnen is gaat de dierenarts een behandelplan op maken. Het fijne is dat nu (potentially) naar alle waarschijnlijkheid met de tijd de Prednison en de Anti-biotica die hij nu krijgt afgebouwd kan gaan worden. Al is het wel dat hij (potentially) naar alle waarschijnlijkheid deze medicijnen nog wel een aantal weken toegediend moet blijven krijgen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Inmiddels heb ik ook antwoord gekregen op mijn email aan DE specialist van Amerika omtrent tekenziektes hier in Amerika. Toevalliger wijze is hij ook aan de NC-State universiteit verbonden, daar waar Stacey in het dierenziekenhuis is behandeld. Ik had hem gevraagd of hij naar Stacey wilde kijken vorige week. Het bleek dat hij voor drie weken in Italie verbleef voor een seminar en lezingen, maar nu dus maandag weer in Raleigh is. Via Linda Aronson, een beardiefokster en dierenarts uit Massachuchettes, ben ik op hem gewezen. Linda heeft ons sinds vorige week steeds bij gestaan met wijze raad. Voor ons was het veel medische toestanden waar wij geen weet van hebben en dan ook nog eens in Engels. Zij heeft de bloedresultaten van Stace allemaal diverse keren bekeken en kwam tot de conclusie dat het die teek geweest moet zijn. Een van haar Beardies heeft dit ook gehad en was ook bijna overleden. Ze kon me dus ook precies het te verwachten verloop vertellen. Linda is ook verbonden aan Beacon For Health, de organisatie voor de gezondheid van Bearded Collies. Dus zij heeft echt heel veel medische ervaring met Beardies. Cindy Alspaugh van de Carolinas Bearded Collie club heeft op haar beurt ons weer in contact gebracht met Linda. Het was echt heel fijn om terug te kunnen vallen op mensen met een uitgebreide medische Beardie ervaring. Want wij waren behoorlijk radeloos en mede dankzij hen zagen en zien we nu weer lichtpuntjes. En gelukkig gaat het nu met Stace stukken beter vergeleken met verleden week.

En over verleden week gesproken. Vandaag zijn we precies 11 jaar en 1 week geleden getrouwd. Vorige week is deze dag er helemaal bij ingeschoten. Maar gisteren kwam Ron met een mooie bos rozen naar huis. Toch wel heel lief dat hij er nog aan dacht ondanks alle gebeurtenissen van vorige week. Even een close-upje, van het gekregen moois.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
A rose is a rose is a rose is a rose...



Groetjes Petra

21 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi petra,

Wat een verschrikkelijk goed nieuws!!! Kan me voorstellen dat het aan je vreet. Gelukkig!!

Fijn weekend Petra

Petra zei

Mooi, een happy dag, dus! Prachtige roos! Gefeliciteerd! En fijn, dat Stacey niets levensbedreigends heeft!

kastelke zei

Oef! Dat is een pak van m'n hart zeg! Want als ze over die rode bloedlichaampjes beginnen...
Petra, wat fantastisch dat die mensen je daar allemaal hebben geholpen! Dat moet een warm gevoel geven!
Proficiat nog aan Ron en jou, en doe er nog gerust 50 jaar bij!

Anoniem zei

Yes, geweldig ; deze goede uitslag, Stace die langzaamaan steeds meer zichzelf wordt, weer zijn speelkwartiertje met Connor houdt... Wat moet dat jullie goed doen!

Hug Karin

P.S. Iets te laat maar niet minder gemeend : van harte met jullie trouwdag!

Anoniem zei

Hoi
Hoera. Dit is pas goed nieuws. Alles komt goed met heeeeel veeeel geduld en liefde. Maar daar ontbreekt het bij Stacey niet aan. Veel liefs uit Hellevoetsluis

Anoniem zei

Petra en Ron, Van Harte Gefeliciteerd met jullie trouwdag, maar nog veel meer met goede nieuws over ""Dhr.de Bruin", leuke
naam trouwens, wens jullie een fijne dag.
Groetjes Ronny.

Anoniem zei

p.s. Prachtige foto, kan je als kaart gebruiken.
r.

Anoniem zei

Wat een super goed nieuws! Fijn dat je zulke mensen achter je hebt staan als je van die moeilijke dingen door moet maken..Nog van harte met jullie trouwdag! 11 jaar, time flies when you`re having fun!
Prachtige foto...

Mariet

Anoniem zei

Wat is het toch steeds fijn om te lezen dat het steeds beter gaat met Stace. Wat zal het jullie allemaal weer goed doen. En dan weer spelen met Connor. Stace je bent een kanjer!!!

Petra en Ron, jullie nog van harte met jullie trouwdag.......

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Wat een geweldige berichten.

En nog vele jaren saampjes, wat een prachtige roos foto!

Erna

Anoniem zei

Nou, het duurde lang maar gelukkig goed nieuws....
Van harte gefeliciteerd met jullie 11 jarige trouwdag!

Annemiek zei

Prodiciat met jullie 11 jaar, en wat een goed nieuws. Geweldig dat het weer zo goed gaat.

blips zei

Nou van harte met jullie trouwdag en die mooie roos. Ook een heel goed bericht voor meneer de Bruin en jullie natuurlijk. Wel een hele geruststelling en wat een hulpvaardige mensen hebben jullie voor hem.

Nel zei

Van harte gefeliciteerd met de uitslag van het onderzoek en met jullie trouwdag.
Wat een goeie berichten, pffff en wat fijn dat jullie zo'n fijne ondersteuning krijgen.

Het wordt dus dubbel genieten a.s. weekend.

Anoniem zei

Fijn om te lezen dat het steeds beter gaat met Stacey, en dat de uitslag ook goed is. Het duimen van iedereen heeft geholpen!!!!

Natuurlijk ook van ons gefeliciteerd met jullie trouwdag.

Prettig weekend.

Ton Karin en Dylan

Anoniem zei

Wat een goed nieuws over Stacey....top!!

Enne...alsnog van harte gefeliciteerd met jullie '11 en een beetje' huwelijksdag!

Als dit geen goed weekend voor jullie wordt..dan weet ik het niet meer..geniet ervan met elkaar!

liefs,
Karin (dh)

Anoniem zei

Ik ben weer op de hoogte.
Gelukkig gaat het met Stace beter, nu Oma nog groetjes Toos

Marcel zei

Hopelijk knapt Stacey weer snel op. Die teken zijn toch maar enge beestjes met al die ziektes die ze kunnen overbrengen.

Marcel zei

Hmmm ... foutje .. op een of andere manier dook mijn vorige bericht weer op. Ik bedoelde te zeggen: fijn te lezen dat het naar alle waarschijnlijkheid (potentially) weer helemaal goed komt met Stacey. En uiteraard proficiat met jullie trouwdag; volgende week zijn wij aan de beurt (7 jaar).

Anoniem zei

Wat een goed nieuws over Stacey!!!
Dat zal een hele opluchting zijn.
Nog proficiat met jullie trouwdag.Groetjes Anja

Larissa zei

Gelukkig, wat een goed nieuws!!!

Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag! Hele mooie foto trouwens, die close-up!