woensdag 30 mei 2007

Hummingbirds

Gisteren kreeg ik een telefoontje van een pakketten bezorgdienst uit Raleigh. En de treadmill, lees mijn verjaardagskado, wordt donderdag bezorgd. Tussen 11 en 3 uur. In 1 zucht deelde de meneer aan de andere kant van de lijn dat mede. In die zelfde zucht deelde hij mede of ik wel wist dat ze maar tot aan de "frontdoor" leverde. En na nog een zucht als ik niet thuis zou zijn dat ze het boeltje dan weer mee zouden nemen. Nadat hij uitgezucht was zei ik hem dat ik gewoon thuis zou zijn en dat ik wist dat ze maar tot aan de deur zouden afleveren. Na een bedank zucht hing hij weer op. Tjemig, die had er ook zin in zeg! Maar morgen komt hij! In voorbereiding op de nieuwe loopband heb ik een aantal podcasts gedownload. En hopelijk ga ik in training samen met Evy Gruyaert. Moet eerlijk zeggen dat ik me nog nooit in podcasts had verdiept. Maar het is dus een geluidsbestandje wat je op je Ipod kan zetten. En met name met deze podcast speelt Evy je personal hardlooptrainster en zorgt ze voor de toepasselijke muziek. Dus sneller tempo bij het joggen en rustiger tempo voor het leren opbouwen en dus wandelen. Nou...., als het dan nog niet gaat lukken?
Volgende week, 9 juni, is trouwens ook de Susan Komen race for the cure. Ik was helemaal in voorbereiding, maar met onze vakantie, het bezoek van mijn moeder en nu een zieke Stace is mijn voorbereiding helemaal in het water gelopen. Ik kan nog net 1 weekje met Evy aan de gang en dan is de loop al. Lang niet genoeg ben ik bang. Had het er vanmiddag nog met Erna op de skype nog over dat ik bij de start maar net moet doen of ik wel kan hardlopen, hi hi hi. Zie het al helemaal voor me. Ik sta vol spanning te wachten en het startschot luidt en alles en iedereen om me heen spurt weg en ik sta nog stil en maak aanstalten voor mijn wandelpas, hi hi hi. Waarschijnlijk ga ik dus als laatste over de startlijn heen. Dat worden mijn angstige dromen komende week, denk ik. Waarschijnlijk moet ik maar de eerste tien minuten gewoon stom doorlopen en doorbijten en daarna zien we wel weer. Er zal toch nog wel iemand zijn tussen die 18.000 mensen die meedoen, die ook nog niet zo lang kennis hebben gemaakt met "Evy van de podcast....."?

Maar bovenal denk ik dat het bij deze loop toch meer gaat om het meedoen dan om de prestaties. In de link hierboven heb ik in het Nederlands uitgelegd waar de "Susan Komen Race for the cure" voor staat voor de geinteresseerden. Het geld wat ingezameld wordt met deze loop wordt besteed aan de bestrijding van en onderzoek naar borstkanker. Begin maart heb ik me hier voor opgegeven. Het is een goed doel, zeker nu er bij ons in de familie ook sprake van is en met het oog op wat Wendy op het moment allemaal meemaakt. Het zou ideaal zijn als er zo snel mogelijk een goede behandelwijze gevonden wordt om deze ziekte ooit in de toekomst te kunnen voorkomen. Volgende week zaterdag de loop dus!

Vanmorgen ben ik even naar Cary geweest. Een collega van Ron is voor drie weken hier en zijn vrouw is ook meegekomen. Nel was er vorig jaar ook en gister belde ze me dat ze weer in Cary in het appartenmentencomplex zaten. We hadden dus voor vanmorgen afgesproken en onder het genot van een watertje hebben we even "bijgebept". Daarna zijn we samen naar Trader's Joe geweest. Deze winkel zit er nog niet zo lang en Nel was er ook nog niet geweest. Het is eigenlijk gewoon een supermarktje, maar wel Europees getint. Ze verkopen er gewoon net wat andere dingetjes. En hij zit niet zo heel ver van het appartementencomplex dus voor Nel best handig om daar zo nu en dan eens te kunnen snuffelen. Daarna ben ik weer op huis aan gegaan.

Gisteren viel me ook op dat de voederdingetjes in onze tuin die je met nektar vult alweer leeg waren. In de middag is het hier nu al een poosje ver boven de 30 graden en dacht dat de inhoud gewoon verdampt was van de warmte. Dus 's middags had ik ze bijgevuld. Maar gisteravond zagen we ineens hoe het eigenlijk kwam dat ze zo snel leeg gaan steeds. De hummingbird, in het Nederlands de kolibri, hebben in grote getalen de voedertankjes gevonden en drinken van de nektar of hun leven er van af hangt op het moment. Het is zo'n apart klein vogeltje....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De hummingbird is hooguit 5 centimeter groot en slaat zijn vleugeltjes heel snel uit. De eerste keer dat ik er 1 zag dacht ik dat het een soort van grote libelle was. Zo snel gaan de vleugels. Ze hebben een hele dunne lange spitse snavel. Waarmee ze zo de nektar uit de tankjes halen. Zo'n leuk gezicht.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De nektartankjes hangen bij ons voor het raam en vanaf de bank kan je ze steeds af en aan zien vliegen. Ze zijn alleen zomers in Noord Carolina. 's Winters gaan ze naar warmere oorden. Ze blijven hier tot ongeveer september/oktober en dan vertrekken ze. Tot die tijd hebben ze ons al waarschijnlijk arm gedronken aan nektar ;-)

En nog een filmpje van de hummingbird.....





Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Annemiek zei

Leuk dat je een treadmill krijgt. Ik heb er Micky een kado gedaan met kerst, maar de kinderen gebruiken hem meer dan hem. Ook niks mis mee.
Die kolibries staan er goed op. Wat zijn die moeilijk te fotograferen he. Zoef en ze zijn weer weg. Ik heb hier ook een bakje hangen en ik zie er af en toe een, maar lang niet zo vaak dat die het bakje leeg zal drinken. Ook heb ik allerlei bloemen waar ze op af komen, momenteel het bloedend hart die bloeit.

Anoniem zei

Wat is dat beesje snel zeg...Jeetje.. Mooi om te zien. dat ze zoveel drinken zeg.

Ik heb er hier nog geen gezien maar weet ook niet of ze hier wel voorkomen. Zal het eens opzoeken.

gr petra

Petra zei

Prachtig, joh, die kolibri foto's! Daar mag je echt wel trots op zijn! Die beestjes zijn zo supersnel! We hebben er hier af en toe een, maar op de foto zetten is me nog niet gelukt.
Goed, dat je de Race for the Cure gaat doen. Maak je niet druk over het al dan niet hardlopen, hoor! De eerste keer, dat ik het deed, gingen we hardlopen. Nou de eerste twee mijl kon dat dus niet, zoveel mensen waren er! Alleen de laatste mijl lukte het redelijk.
De andere twee keer hebben we gewoon gelopen. Hier is hij deze zaterdag, maar ik heb zoveel gaande, ik concentreer me meer op Katja's Relay for Life (voor de American Cancer Society).
Bovenal, geniet van de loop op zaterdag, het is echt een bijzondere belevenis!

Unknown zei

Leuk zeg die foto's, moeilijk om ze erop te krijgen.
En die Race for the Cure gaat denk ik om je instelling en de intentie en minder om de prestatie, gewoon doen en als het niet gaat was je er in ieder geval wel bij.

Anoniem zei

Hardlopen is nooit mijn ding geweest en zal het nooit worden. Toch in de sportschool op een loopband heb ik het wel eens tot een kwartier achter elkaar kunnen brengen. Ik ben wel jaloers hoor op mensen die het wel kunnen.
Laat ze maar veel geld ophalen voor de genezing en voorkoming van borstkanker, het zet je leven echt op zijn kop!!

Anoniem zei

Hoi.
Leuk een loopband. Lekker muziekje aan aircootje erbij en lopen maar. Gewoon meelopen hoor zaterdag. Ik weet uit ervaring dat als het niet zo lekker gaat je gewoon door de menigte opgejut wordt en doorloopt. En het is voor een goed doel nietwaar. Daarna heb je weer een jaar om te trainen op je band. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Je cadeau is op tijd voor je verjaardag, kan je vrijdag eindeloos feestvieren hihihi!!!!

Weer schitterend je foto's van de kolobries.

Veel plezier met je cadeau en dat het hardlopen volgende week goed gaat, het belangrijkste is dat je de finish haalt. (Maakt niet uit hoe!!)

Groetjes,
Kaar

Sylvia zei

Hoi, ik heb net een iPod cadeau gekregen dus ik zal eens kijken of ik ook kan gaan trainen met "Evy"!
Groetjes

Anoniem zei

Joh, lijkt wel een colibrie die hummingbird, wat een mooi beestje. En die pakketdienst was dat toevallig "zucht" UPS hahahaha want daar heb ik ook nog een jaar lang wat afgezucht :)

Groetjes Hein

Anoniem zei

Petra Waarom je mee doe is belangrijker dan de tijd.
Als je hem uitloop is dat al een prestatie met jou voorbereiding.
groetjes uit Barendrecht

Nel zei

Jij bent ook al een vogelmoeder ! Leuk hé vogeltjes in de tuin. Wij kijken er met veel plezier naar.

Maarre...gewoon gaan lopen volgende week hoor. Het gaat om je inzet en niet of je een record maakt. Succes, ik duim voor je.

M@riet zei

Hai, wat een geweldige foto`s van de kolibri en mooi flimpje ook, je bent van alle markten thuis jij!
Succes met de "race" het komt vast en zeker allemaal goed!

Groetjes Mariet