woensdag 23 mei 2007

Nog even volhouden.....

Vandaag moesten we al vroeg bij het dieren ziekenhuis zijn voor het lever onderzoek. Stacey moest daar 's morgens gebracht worden en dan zou hij daar de hele dag moeten blijven. Eenmaal in de wachtkamer 's morgens heb ik aan de assitente die hem kwam ophalen gevraagd wat zijn schema was. En zij vertelde dat ze om 8 uur bloed zouden af gaan nemen. Daar mee testen doen en dan om 10.00 een ultrasound van zijn lever maken. Dus.... bedacht ik me ter plekke, dat ik dan om even na tienen de wachtkamer weer zou verblijden met mijn aanwezigheid. Je kan maar in de buurt zijn als hij naar huis mag, niet waar? Ik vond het zo zielig om hem de hele dag daar te laten zitten als dan toch alle onderzoeken gedaan zouden zijn.
Dus om kwart over 10 was ik daar weer. Uiteindelijk duurde het tot half 1 eer de dokter kwam met resultaat. Ze hadden toch nog even gewacht op de uitslagen van het bloed en daaruit bleek dat de bloedresultaten van zijn lever niet verontrustend waren en hij dus gewoon deze medicijnen kon blijven gebruiken. Ze hadden ook nog geen ultrasound van zijn lever hoeven maken met deze resultaten. Gelukkig maar dat dat allemaal mee viel. Wel zagen ze dat het lichaam toch ook nog een autoimmuun reactie geeft, wat inhoudt dat deze toch bloedcellen afbreekt en dat is niet zo'n goed teken natuurlijk. Maar er was ook weer gekeken naar zijn rode bloed lichaampjes en stonden die maandag nog op 26%, nu was dat 29%. Dus dat was wel weer goed nieuws. Hopelijk gaan de medicijnen nu toch meer werken en die autoimmuun reacties te vertragen en hopelijk te stoppen. Ik was heel blij om die uitslag te horen. Dat was het nieuws wat ik eigenlijk maandag had willen horen. Nu dus rap door naar de 36!
Nou denk ook dat mijn "theorie" dus eigenlijk wel klopt. Ik heb al vanaf het begin het idee dat hij goede dagen heeft en slechte dagen. De goede dagen heeft hij erg veel rust gehad en toont hij energieker. En op slechtere dagen heeft hij wat lichter tandvlees en wat minder pit. Maandag had hij misschien net even een mindere dag en was het vandaag een betere dag. Bovendien had ik de laatste twee weken het idee dat de goede dagen in de meerderheid kwamen. En laten we nu maar hopen dat dat doorzet. Over twee weken moet ik hem weer brengen en dan moet hij weer een dag blijven voor bloedtesten. Dus dat wordt wellicht weer een daagje wachtkamer zitten voor mij. Maar voorlopig gaan we hem weer deze twee weken zo rustig mogelijk houden zodat hij alle energie kan gebruiken om rode bloedcellen te maken.

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Petra zei

Wat een zorgen kun je je maken om je hondenbabies, he? Fijn, dat de waardes omhoog zijn, op naar de 36%!

kastelke zei

We blijven met je meeleven, Petra (én Ron), en het kaarsje staat hier ondertussen al weer te branden. (ach ja, ik weet dat dat niet echt helpt, maar 't is de idee die telt!)
Op zich zijn die testen wel goed, al is het dat ze aantonen dat zijn lever bijvoorbeeld in orde is. En jouw theorie, die klinkt nog niet zo gek! Tenslotte heb jij als baasje het allerbeste zicht op je maatje!

Anoniem zei

Kastelke
Ik heb in deze weken ook een kaarsje laten branden voor stacey.
En door veel aan hem te denken moet het geholpen hebben.
groetjes moeder van Petra

Anoniem zei

Met zo`n achterban kan het alleen maar beter gaan! Fijn dat de waardes gestegen zijn en de uitslag van z`n leveronderzoek goed was, we blijven duimen hoor!

Anja zei

Een goed teken dat de waardes zijn gestegen. Sterkte en ik blijf duimen voor jullie.

Anoniem zei

Yes Petra. Op naar volledig herstel. Nog even en dan heb je de oude Stace weer terug.

Anoniem zei

Hoi
Al met al een goed teken. Volhouden Stace. Groeten Ingrid

Anoniem zei

Kaarsjes blijven branden en we denken sowieso aan jullie ! En nog een beetje extra aan Stacey ! Dikke knuffel van ons...

Anoniem zei

Volhouden Stacey nog maar 7, op naar de 36

Dikken knuf voor de bazen en het Beardie spul.

Erna

Annemiek zei

Fijn dat ze in ieder geval omhoog zijn, nog maar even verder stijgen. ZO blijf je je wel zorgen maken he.

Petra zei

@ Kastelke
Tuurlijk helpt het. Ik geloof zeker in de virtuele "vibes".
Dus hartstikke bedankt hoor!

@ Allemaal
Jullie ook bedankt voor het duimen. Het wakker worden en dan al die lieve berichtjes hier te lezen doe ons heel goed!!!

@ Annemiek
Inderdaad dat zorgen maken zit er wel diep in op het moment. Maar soms is het zo dat, "I worry, because I worry". Nu hopelijk even twee weekjes geen dokter bezoekjes en aankijken hoe hij het doet.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Hallo Stacey en baasjes

het gaat de goede kant op .... !!!
goed gedaan jochie ....geniet van de tussenliggende periode dat ie weer moet

Anoniem zei

Ben blij voor jullie dat de waarden weer gestegen zijn en dat er gelukkig niks aan de hand is met de lever!!
Komop hoor Stace nog even en dan heb je het magische getal van 36 bereikt!!
Dikke knuf van ons allemaal!
Ton, Yvonne en de meiden

Anoniem zei

Blij om te lezen dat de waardes toch gestegen zijn. Zet hem op Stace we denken aan je en blijven hard voor je duimen.

Groetjes Nancy