zondag 20 mei 2007

Jordan Lake


Vrijdag ben ik nog even naar het postkantoor geweest omdat er in de brievenbus een briefje lag dat er een pakketje voor ons was. Eenmaal daar bleek dat hij van mijn moeder was. Met ontzettend veel lekkers! Van roze koeken, stroopwafels, krentebollen tot laurier lollies ! Een soort van "Help Ron en Petra de zomer door" pakket. Hartstikke bedankt ma!! In het pakket zat ook broodbak mix voor chocolade brood. En die heb ik gistermiddag gebakken en was heel erg lekker! Vroeger verkochten ze dat brood ook bij de Albert Heijn en nu dus vers uit onze eigen broodbakmachine. Ik gebruik hem nog steeds heel vaak en heb nu al veel varianten gebakken. Gistermiddag ook bezig geweest om op mijn kamertje boven de grenen kast uit te ruimen. Dit omdat ik voor mijn verjaardag een treadmill krijg en hij op die plaats moet komen ;-) Nou wilde we hem eigenlijk weg gooien, want we hebben hem denk ik al zo'n 14 jaar. Destijds nog gekocht bij de Formido in Oostvoorne. Ik weet nog zo goed dat hij HFL 125,- (guldens) kostte destijds en ik was er al een paar keer bij wezen kijken toen. En uiteindelijk zij we hem wezen halen. Daarna thuis in elkaar gezet en in de was gezet. En inmiddels is hij al mee naar Zierikzee verhuisd en nu had hij ook zelfs de overtocht naar Amerika meegemaakt. En toen hij daar zo in de tuin stond ter afbraak, vond ik het zo zielig voor hem. Hij verdiende een tweede kans. Dus ik wilde hem op Craigslist proberen te verkopen. Ron vond dat een minder goed idee, dus ik kreeg dit weekend om hem te verkopen en anders zou hij toch in een kleinere vorm de container in gaan. Dus ik snel een foto gemaakt... In de tuin van een kast?? Hele rare plek voor een kast, maarja moest toch wat. Afijn hij heeft twee uur op Craigslist (de Amerikaanse Marktplaats) gestaan en had toen al 4 emails gehad er over. De eerste kwam hem gelijk op halen en betaalde de vraagprijs van $ 45,- er zo voor. Binnen twee uur dus de kast mooi verkocht!!! Had al eens eerder gehoord dat er hier veel vraag is naar grenen meubeltjes, maar dit had ik toch echt niet verwacht. Achteraf nog even nagerekend, maar die $45,- is dus eigenlijk Hfl 90,-. Dus voor Hfl 35,- (of in Euro's 15,-) hebben we 14 jaar van deze kast mogen genieten. Dat is nog eens een hele goede investering geweest met een wel hele lage afschrijving al zeg ik het zelf!

Vandaag zijn we 's middag met het bootje gaan varen op Jordan Lake. Het was prachtig weer en toen we bij Seaforth bij de botenhellingen aankwamen was het nog niet zo heel druk. Het was toch nog weer even spannend, maar het is ons weer gelukt om de boot heel in het water te krijgen ;-) Jordan lake is echt een veel leuker meer om te gaan varen dan Lake Wheeler waar we de vorige keer waren. Niet alleen is het veel groter, maar er is ook veel meer te zien.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Zag nu voor het eerst de camping die aan Jordan lake is. Met wel hele mooie kampeerplekken zeg. Prachtig aan het water gelegen en midden tussen de bomen. Het was er ook vrij druk. Het was heel leuk om daar even langs te kunnen varen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ook veel andere bootjes zitten kijken toen we even voor anker lagen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Een water skier.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Man met hond en boot.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En nog een nieuw strandje waar we misschien nog een keertje naar toe kunnen gaan met de honden. Volgens mij is de zomer hier nu echt begonnen, want ze waren al flink aan het zwemmen op de strandjes die we zagen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ook voor het eerst onder de brug door waar we al zo veel keer overheen gereden zijn. Dat is best raar zo.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Toen wij rond half 3 weer op huis aan gingen, stonden ze in de rij om de boot te water te laten. En er zijn 6 hellingen bij elkaar hier, dus het was echt heel erg druk. Veel jet-ski's waren er. Gelukkig lukte het ook weer om het bootje er uit te krijgen! Blijft toch nog wel een beetje een spannend verhaal, maar we leren gestaag ;-)
En nog even een filmpje.... Aan het eind van het filmpje heb ik de parkeerplaats gefilmd met al de auto's en trailers. Echt zo druk heb ik het hier nog nooit gezien. Helemaal vol stond het!



Groetjes,
Petra

11 opmerkingen:

Petra zei

Toen ik die foto van de kast zag, wist ik gewoon, dat die meteen zou verkopen! Dat is precies wat hier in trek is.
Heerlijk, zo recreeren op een meer!

Anoniem zei

Echte zakenvrouw ben je Peet.
Heb ook nog wel wat grenen in de aanbieding.
Maar ja dat past niet in mijn koffer.

Heerlijk z'on dagje varen, lekker genieten.

Erna

Anoniem zei

Wat heerlijk zo'n dagje op het water.

Anoniem zei

Hier ook wat verkocht via craillist, leuk he!
Mooi zo varen, de haren in de wind....

Anoniem zei

Volgend weekend zal het nog veel drukker zijn ivm Memorial Day.

Anoniem zei

Nou da's goed geinvesteerd dan die kast. Ik ben nog steeds blij met mijn Nordic Track Treadmill. Alhoewel het momenteel even minder is, heb ik er van de winter veel plezier van gehad. Leuk zo'n dagje aan het water, heerlijk. Groetjes...

Anoniem zei

haha Peet dat is nog eens zaken doen.
Wat zal je gelachen hebben toen ze je kast meenamen ;-)

En heerlijk even varen. Dat is genieten.

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Leuk dat je ma zo een 'overlevings' pakket opstuurde! Want je mist toch de heerlijke lekkernijen van thuis, niet?

Knap, van die kast! Je hebt het geld toch meteen weer gespendeerd?

Dat Jordan Lake ziet er prachtig uit! Hier zijn we afgelopen weekend ook naar een meer getrokken. Toch fijn als het mooi weer is, niet?

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Annemiek zei

Jeetje die wilde je kapot maken voor weg te gooien? Goed dat je er wat voor gevangen hebt, leuk he die graigslist.
Dat meer ziet er mooi uit, lekker zo op het water!

Anoniem zei

HI,

Dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek. Wat mij niet duidelijk is, of misschien heb ik er over heen gelezen, zijn jullie geemigreerd of wonen jullie tijdelijk in het buitenland. Wat hebben jullie overigens een prachtige honden!!

Petra zei

@ Henriette
We wonen sinds Maart 2005 in Noord Carolina, USA inderdaad.