donderdag 23 augustus 2007

Shoppen en cake.....

Nou we kunnen wel stellen dat de zomer hier op volle toeren draait, want het is erg warm. Dinsdag was er in North Carolina een record van 107 gehaald. Wij hadden iets van 104, maar was ook erg warm. Op dat moment liepen we op de outletmall van Smithfield en het voelde daar echt vele malen warmer overigens.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Hier waren we bij de Harley Davidson dealer en daarna zijn we wat bij de Cracker Barrel wezen eten. Zoals ik al zei het was erg warm, maar wonder boven wonder, wilde het shoppen met de hitte toch behoorlijk goed lukken ;-)

Gisteren zijn de dames en de heren apart op stap geweest. Ron had Richard en Jesse mee genomen naar de auto dealers en naar de Best Buy. En wij zijn bij Kohl's en Marshall's wezen shoppen. Toevallig kwamen we elkaar bij de Subway tegen en hebben we met elkaar een broodje gegeten.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Hier zaten we nog met zijn drietjes, maar even daarna kwamen Jesse, Richard en Ron aangereden. Na het broodje zijn we weer verder gaan winkenen en toen weer naar huis en daar heeft Jesse lekker kunnen afkoelen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Gisteravond was ook mijn eerste cursus van het Cake Decorating. Vond het echt heel erg leuk. Nog geen taart of icing aangeraakt hoor, maar wel veel info gekregen en dat belood veel.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het schijnt dat we na 6 lessen een heuse "wedding cake van lagen" gaan maken. Ben benieuwd wat het gaat worden, maar ze was zeer vast beraden de lerares. Dus ik denk dat ze het zeker klaar gaat spelen met ons. Hoe en wat, weet ik nog niet precies. Maar ze is heel serieus en heeft het niet over "home cakes", maar over je eigen "business". Dus je eigen taartenwinkel. En nog even een zeer teleur stellende mede deling. Het is dus niet de bedoeling dat je na deze cursus gratis taarten gaat maken voor vrienden en familie, maar dat je er minimaal $ 2,80 tot $ 3.40, per "slice" er voor gaat vragen. Want het is een hoop werk en vooral erg specialistisch. Dus die gene die dachten dat is mooi dat Petra taarten kan gaan maken, helaas, ha ha ha. Mag mooi niet van Martha, onze lerares. Alison en ik moesten er wel erg om lachen. Ze was zo serieus, heel wat anders dan mijn bloemschik cursusjes die ik vroeger deed, bij de plaatselijke bloemist. Daar was alles onder het genot van een babbeltje en een bloemetje zeg maar. Hier dus duidelijk niet. Als we klaar zijn met deze zes lessen kunnen we ons eigen gaan verhuren als cake decorator en moeten minimal $ 15,- per uur vragen, vertelde Martha. Ja, ja, duidelijke zaken bij Martha en geen "chit-chat". Afijn we gaan het allemaal meemaken. Wat wel grappig is, is dat ik eigenlijk 2 in 1 heb. Want ik had al verteld, dat ik eigenlijk de folder aan het doorbladeren was voor een cursus Spaans. En laat Martha nou toch uit Peru komen en een behoorlijk Spaans accent hebben? Ze gooit er quasi non-chalant ook af en toe een Spaans woord door heen. Moest er zo om lachen. Mooi twee vliegen in 1 klap!
Wat ook wel grappig was dat Alison en ik, het overigens zeer moderne schoolgebouw binnen kwamen lopen en daar stond de concierge. En voordat we wat konden zeggen vroeg hij ons al, "Jullie komen zeker voor Cake decorating?". Dus wij heel netjes, maar o zo verbaasd, "Ja dat klopt". "Tweede verdieping, lokaal 238", zei hij. Nou stonden wij in de lift ons af te vragen hoe hij nou al in een eerste oog opslag zagen dat wij voor cake decorating kwamen. Er liepen namelijk nog veel meer mensen. Zagen wij er nou zo Cake-achtig uit? En was het nou zo over duidelijk dat wij alleen een school binnen kwamen, voor een "fun"-cursus? Afijn we besloten in de lift, dat dat waarschijnlijk de enigste les was vandaag. Maar eenmaal op de tweede verdieping, zagen we dat alle lokalen in gebruik waren en dat hij ons toch al in een eerste oogopslag ingedeeld zou hebben bij de "cake-decorating-typjes" en Alison en ik wisten nou niet helemaal zeker of dat door ons postuur kwam of dat we er verder niet zo heel geleerd uit zagen, dat het wel cake decorating moest zijn, hi hi hi.
Afijn we hadden er de grootste lol om, dat die man dat nou precies zo van ons wist, zonder dat wij wat gezegd hadden ;-)
Het groepje bestaat uit 7 mensen en ben heel benieuwd hoe de volgende les gaat worden. We moeten dan thuis de icing maken en meenemen naar de les. Dan gaan we oefenen op een piepschuimen taart vorm. Nog steeds geen eetbare vorm, tot grote teleurstelling van Ron. Ben benieuwd, maar volgende keer zal ik mijn camera mee nemen voor de resultaten ;-)
Vandaag gaan we overigens naar Wet en Wild hier in Greensboro. Dit is een groot zwembaden en glijbanen complex, vlak bij Greensboro. Dus even wat verkoeling in de warmte!

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Boe boe das warm, nee in NL is het aan de koudere kant met regen. Maar na vandaag word het wat ietsjes wat zonniger.Zo te zien hebben de visite best wel naar hun zin bij jouw Petra.

Anoniem zei

Lijkt me echt fatastisch die taartversieringen!! Ben heel benieuwd naar het resultaat straks!!

Leuk dat er weer visite is ze hebben het vast naar hun zin bij jullie!!!

Annemiek zei

Leuk zo'n les! Hoe iemand dat aan je kon zien dat je voor cake decorating kwam! Grappig.

Anoniem zei

Weet de Shake en Bake mevrouw dat jouw proevers uit hele verre oorden komen.

Lekker warmpjes, veel plezier in het glijbanen paradijs.

Erna

Jasmino zei

Grappig zeg, dat jullie zo gemakkelijk "herkend" werden. Inderdaad lachen.

Ik ben wel benieuwd naar je creaties!

Anoniem zei

Nou al moet ik $5 betalen voor een slice, ik verwacht toch wel wat. Tegen die tijd dat we komen ben je vast door je piepschuim heen. Hasta la Vista!
Clever kereltje die concierge. Misschien staat ie wel de hele dag mensen welkom te heten en kent ie ondertussen zijn pappenheimertjes wel.
Heerlijk dat glijbanenpark, we volgen het weer op de voet. En wat heerlijk dat Jesse zich zo vermaakt! (de rest natuurlijk ook). Veel plezier.
Groetjes,
Anneke

Petra zei

Ha ha ha, ik moest echt lachen over de cake les! Ik heb ook weleens van die (voor ons dan) frivole cursussen gevolgd, waarvan de instructrice super serieus was. Maar ja, cake decorating is ook wel een serieuze business hier, waar inderdaad goed mee te verdienen valt.
Lijkt me een leuke cursus in ieder geval. En grappig, dat die concierge de goede klas voor jullie had, hadden jullie geen folder of papier bij je, waar hij van af gelezen kan hebben?

Anoniem zei

Ja, ik moest ook lachen met die concierge. Een helderziende???

Ook hier worden de lessen heeeeeel serieus opgevat. Goh, ik was er echt van overdonderd die eerste les Windows Multimedia...

De lonen van een Web Design Director? Over de 100 000 Dollar per jaar... Dit was onze eerste assignment. De loonschalen van webdesigners en multimedia managers opzoeken ;-) En neen, ik word geen webdesigner, ik doe het puur voor het plezier... Heb trouwens geen zin in veel stress en een degree...

En onze prof heeft ons dit laten opzoeken op internet om ons eveneens te overtuigen van het serieux van de cursus... Ja, ze nemen zichzelf hier wel heel serieus!!!

Geef mij maar gewoon mijn blogje met een paar effecten en dan ben ik al uiterst tevreden over mezelf!!

Dus als je iemand nodig hebt om je taarten op internet te gooien, geef je maar een schreeuw! LOL Kunnen we nog fijn een business opstarten ha, ha,ha!!!

Groetjes,

Anoniem zei

PS : maar ik ben dus niet goedkoop LOL!!!

Anoniem zei

Dus over een poosje kunnen we bij jouw de meest heerlijke cake's bestellen? Ik heb ook pas bij de Cracker Barrel gegeten. Veel plezier in het zwemparadijs, lekker afkoelen met die hitte!!

kastelke zei

Misschien nog even vermelden wanneer je die laatste les hebt? Dan kunnen je vrienden en familie uit Nederland massaal bezoekjes gaan plannen tegen die tijd, want je moet die wedding-cake toch ergens kwijt geraken! ;-)
Veel plezier met de les, en ik ben benieuwd naar de foto's! EN naar het recept om lekkere icing te maken (ik zit hier met een jarige in de eerste week van september, en die verlangt ook altijd zelfgemaakte taart)

Anoniem zei

Ik vind het wel een leuke cursus hoor. Lijkt met gaaf om te doen.

Pff 107 dat is hot hoor... Hier ook weer erg warm maar wij houden het even onder de 100 hoor.

gr petra