donderdag 30 augustus 2007

Weer thuis

Gisteravond is Ron weer thuis gekomen. Hij heeft heel erg veel gezien en vooral heel erg veel gelopen, vertelde hij. Natuurlijk ook een berg foto's gemaak dus hier de slide show.



En ook nog een filmpje....



Het Bentley hotel was heel goed bevallen en zo te zien aan de foto's had het hotel een prachtig uitzicht. Ze hadden een kamer op de 20e verdieping. Bovendien had het hotel een restaurant op de 21e verdieping met terras!
Verder was de toerbus erg bevallen en was hij weer bij de Gant store geweest. Ron kan hier altijd wel goed slagen kwa kleding. Helaas waren ze de winkel aan het verbouwen, maar ze hadden wel een noodwinkel ergens anders in Manhattan. En daar was op alles 70% korting. Wat dus wel errug gunstig was ;-) Hij was er dan ook best goed geslaagd.
De tweede dag zijn ze met een rondvaart boot langs het vrijheidsbeeld gevaren en hebben ook hebben ze de Bull van Wall Street bezocht. Kortom heel veel in die twee en halve dag!
En gisteravond kwam Ron dus weer thuis en zijn Richard, Ingrid, Jesse en Ron's moeder naar Brussel gevlogen. Voordat ik Ron op het Raleigh/Durham vliegveld ging ophalen had ik eerst de cakedecorating cursus. We zouden van de week gaan oefenen op een piepschuimen taartvorm. Heel veilig dus, al bleek dat achteraf flink tegen te vallen. We moesten de icing creme thuis klaar maken en dan meenemen. De icing creme moest in drie verschillende varianten klaar gemaakt worden. 1. "stiff" consistancy 2. "medium" consistancy 3. "soft" consistancy. En die verschillende samenstellingen kreeg je door er meer water bij te doen steeds.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Deze creme was niet niet van het eetbare soort overigens. Hij werd ipv met boter gemaakt met Crisco. Daar had ik dus nog nooit van gehoord, maar het is een soort boter vervanger. Je kan het overigens wel eten, maar is niet zo lekker. Het wordt wel gebruikt als mensen een echt hele witte taart willen. Boter wordt uiteindelijk altijd een tikkie gelige creme, maar met Crisco wat wit van zichzelf is, blijft de creme wit, aldus Martha onze juf. Je hoort het al, het begint professioneel te lijken, die taartencursus! Voordeel van deze creme was wel dat het goed voor de lijn was, hi hi hi.

Afijn we begonnen met het maken van de icing om de cake heen. Dus het laagje wat de cake zelf bedekt. Inmiddels had ik ook het pakket gekregen waar alle benodigdheden voor deze cursus in zaten. Echt alles wat je maar kan bedenken en dat alles in een super handige kist!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Zo was daar ook de "revolving cake stand" bij. Je moest je piepschuimen taart daarop doen en dan met een sate stokje vast zetten. Dat stokje blijft overigens altijd in je taart zitten. Dit is om te voorkomen dat hij gaat schuiven. Heel handig, maar vooral verstandig. Ik ken mezelf ;-) Daarna moest er de grootste spuitzak uit de nieuwe box gevuld worden met de "soft" consistancy creme. Martha vond de creme van mij en Alison iets te dun dus we moesten er een kop poedersuiker bij doen. Dus we gingen aan het mixen met onze mee gebrachte mixers. Het leek net echt zo! Afijn met de nieuwere versie creme terug naar de tafel en daar de spuitzak vullen. Nu was het de bedoeling dat je je spuit zo moest houden dat de "revolving cake stand" uit zich zelf ging draaien. Martha noemde het "Let your cake stand, walk!". Nou tot in de treuren toe geprobeerd, maar "walken", behoundens een klein huppeltje, deed mijn cake stand niet. Maar wat nog erger was, de creme droop van mijn piepschuimen taart af. Als een soort van huilende taart, hi hi hi. Het was TE triest om te zien. Maar ik was gelukkig niet alleen, ook die van Alison droop van de cakestand af. Bij het zien van haar gezicht kon ik het niet meer in houden en moest ontzettend lachen. Wat een drama!!!!! En om ons heen allemaal keurige taarten natuurlijk. Zal je altijd zien. Helemaal strak waren de andere taarten en sommige zelfs al met een mooi kleurtje. En wij hadden 1 drap! Het was duidelijk wij waren niet de slimste van de klas, maar we hadden er wel veel lol om ;-)
Het leek overigens niet dat Martha onze strubbelingen door had en liet ons maar ploeteren met de drap. Inmiddels zat alles onder de suikersubstantie en mijn zwarte t-shirt vertoonde hier en daar en veeg van creme. En ondertussen moesten we zo ontzettend lachen steeds. Wat deden wij nou toch fout??? Bloed serieus waren ze om ons heen en wij waren net die kok uit de muppetshow, die rondgooide met poedersuiker en plakkerige creme die niet aan onze taart wilde plakken. Inmiddels was iedereen klaar en toen kwam Martha bij ons kijken. Eindelijk..... Ze vroeg ons waar we woonden. Nouja, dacht ik nog, worden we nu al gelijk naar huis gestuurd om dat onze eerste opdracht niet echt lekker ging? Ondertussen durfde Alison en ik elkaar niet meer aan te kijken, want we waren er ontzettend melig van geworden. Maar het bleek dat Martha een andere vraag wilde stellen. Het ging namelijk over de water kwaliteit. Het schijnt dat als er veel mineralen in het water zit, je creme papperiger wordt. Maar ze vond het zo vreemd dat wij het allebei hadden. Dus toen konden we Martha's raadsel oplossen, want we woonden natuurlijk naast elkaar. Het schijnt dus dat als je water hebt met veel mineralen de creme daardoor beinvloedt wordt. Ahaaaa, het lag dus niet aan ons! We hebben er natuurlijk ontzettend om moeten lachen, want wij zelf hadden die smoes gewoon niet kunnen bedenken. Deze was wel heel sterk, het lag gewoon niet aan ons maar aan het water. Afijn iedereen was klaar met de cake en wij waren er ook helemaal klaar mee, figuurlijk dan wel. Daarna gingen we allemaal tips proberen. Tips zijn de ijzeren vormpjes die aan het uiteinde van de spuitzak doet. We kregen een aantal kopietjes die je in een doorzichtig A4 mapje moest doen en dan kon je daarop oefenen. Soort van "binnen-de-lijntjes" decoreren. En dat was wel heel erg leuk. Sommige gingen beter dan de anderen. Maar Alison en ik kunnen een Micky Mouse maken, een punt, een banaan, een ballon, een blaadje en een tak maken. Heel wat he? Het is dus duidelijk dat als wij een taart gaan maken, mensen niet mogen kiezen wat ze er op willen, het wordt een keuze uit bovenstaande vormen, hi hi hi. Zoals een Mickey Mouse met een banaan. Of een tak met een ballon? Keuze zat niet waar?

Daarna gingen we over op tipnr. 2d. En die was meteen mijn favoriete tip. Hij was heel groot en bedacht me wat je daar nou toch van kon maken, maar het was een bloem. En hij ging goed!! Heel goed! Met stip stond deze "tip" op nummer 1. In het midden moest je dat weer een "dot" maken, maar die konden we ook, dus dat gaat helemaal goed komen. Er werd gelijk een nieuwe variatie aan onze keuze menu toegevoegd. We konden nu ook een Micky Mouse maken met een bloem!

Als laatste van de les, gingen we een roos proberen te maken. Je weet wel zo'n loerie harde roos op een taart. Waarna je, als je op die hebt gebeten, direct naar de tandarts kan. Deze roos moest gemaakt worden met de "stiff" consistancy. En als snel bleek dat daar ook het water had toegeslagen, want dat wilde niet echt lukken. Je moest hem op een klein plateautje maken en dan een bepaalde beweging doen. Ik vond mijn versie in het begin best aardig, tot dat ik de versie zag die Martha gemaakt had en die was een heel stuk fraaier. Die van mij was maar "fluffy". Afijn we hebben nog een heleboel te leren, maar de volgende keer dus gewoon water uit een flesje gebruiken. Als het dan nog niet lukt ;-)

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo bekend, die foto"s van New York leuk om weer te zien.
Wij zijn begonnen met een bezoek aan het vrijheidsbeeld jammer dat je daar nu niet bij kan komen.
In China Town pekingeend gegeten
en in little Itely cappuccino gedronken Ron bedankt voor de foto"s ik heb mijn dagboek gepakt om het weer eens te lezen alleen jou achtergrond muziek is anders dan ik mij kan herinneren[meer herrie en heel veel sirenes]
groetjes uit Barendrecht

Jasmino zei

Lachen zeg, zo'n cursus. Ik zou ook enorm melig worden, ik kon met jouw beschrijving het filmpje voor mijn ogen afdraaien.

Veel succes ermee, de volgende keer!

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat jullie zo gelachen hebben tijdens de cursus. Net als Jasmino zie ik het ook voor me. Gelukkig lag het niet aan jullie!!

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat jullie zo gelachen hebben tijdens de cursus. Net als Jasmino zie ik het ook voor me. Gelukkig lag het niet aan jullie!!

Anoniem zei

Mooie foto's van "mijn" favoriete stad. Zeker het uitzicht vanuit het motel is prachtig!

Inderdaad erg leuk die cursus.

gr petra

Anoniem zei

Hoi
Zo we zijn weer uit en thuis. Ik ben weer helemaal bijgelezen. Leuk om te lezen terwijl we er zelf bij waren. New York was heel erg leuk zoals je wel gehoord zult hebben. Het was echt in vogelvlucht maar we hebben alle hot items gezien en dat was de bedoeling. Nog heel erg bedankt voor alles en je weet het he ook in Nederland zijn jullie van harte welkom. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Leuk zo ben ik ook een keer in New York geweest door de slide foto's gezien te hebben gehad.Je ziet zo wel dat je zo weer een log gelogt hebt gehad.

blips zei

Echt mooie fotos van New York en een leuk filmpje. Jammer dat je niet meer bij de statue of liberty kunt komen.

Taarten maken valt blijkbaar niet mee maar levert hele leuke verhalen op.

Anoniem zei

Wat een sfeervolle foto`s van New York, leuk om de bekende plekjes weer te zien..

Wat had ik graag om een hoekje gekeken bij jullie taartenmakerij!

Nel zei

Nou dat is niet zomaar een cursusje, je kan zo een winkeltje beginnen :)
Leuke kist, lijkt een beetje op de gereedschapskist die bij ons in huis staat.

Heb je volgende blog ook al gelezen, gaat het nu een beetje beter met de oogjes. Het arme beest valt van de ene in de andere "verrassing" en z'n broer freeweelt overal tussendoor.