dinsdag 18 september 2007

In the mix

Vandaag alvast aan het mixen geweest voor morgen de 1 na laatste les van cake decorating. We moesten "royal icing" maken. In vijf verschillende kleuren. Royal icing bestaat vooral uit poeder suiker met meringue poeder en wat eetlepels water. Daardoor is het mixen niet al te makkelijk, want het plakt als de "wiede-weer-ga". Met de royal icing gaan we als het goed is bloemen maken. Die kun je dan laten drogen en dat wordt dan een soort van suikerwerk, die je later in een taart kunt verwerken.

Na de eerste les had ik al door dat ik heel veel zou moeten gaan mixen elke week met deze cursus. Gelukkig zag ik bij toeval bij de BJ's een Sunbeam "stand mixer". Had daarvoor al gegeken voor een "Kitchen-aid" mixer, maar die zijn behoorlijk duur. Maar toen zag ik deze in de aanbieding bij de BJ's, $ 29,95 was de prijs. En er zaten ook nog twee RVS schalen bij. Deeg haken en twee verschillende soorten gardes. Bovendien is hij ook nog eens los te gebruiken, mocht ik daar een neiging toe krijgen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dacht bij mezelf, als hij het maar de volgende 5 lessen volhoudt met mixen, dan ben ik al blij. Want wat een werk is al dat mixen. Die suiker moet je heel voorzichtig verdelen anders gaat het klonteren en met de boter en/of crisco wordt het ook nog eens een vet gedoetje. Bovendien zag ik met het zoeken naar de link naar deze mixer op het internet dat de prijzen daar een heel stuk hoger liggen. Zo rond de $ 100,-, zag ik net. Op de website van de BJ's staat hij niet eens. Snap er niks van, want er stonden er best wel veel bij de BJ's. Echt een koopje en hij doet het ook nog eens heel goed, vindt ik. Vandaar dat ik nu nog blijer ben met mijn super "standmixer", die alle icing zo aan elkaar mixed!!! Het maakt het allemaal heel wat makkelijker, ook al blijft het nog steeds een behoorlijk tijdrovend werkje.

Wil donderdag of vrijdag ook al vast een beginnetje maken voor de laatste les. Want dan moeten we een heuse "two layer wedding cake" gaan fabriceren. En ik heb gisteren zitten kijken wat we daar allemaal voor moeten gaan klaar maken. Allereerst 4 ronde cakes in twee verschillende maten. En 8 maal een volle schaal aan icing. Bovendien ook nog eens 40 bloemen gemaakt van de Royal Icing. Pfffffffff, dat wordt dubbel en dwars in de mix, de komende daagjes. Want na vrijdag is het bezoek weer terug en moet de standmixer weer keuring in de kast staan bij te komen, van al het harde werk ;-)

Groetjes Petra

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Je bent er maar druk mee, gelukkig heb je nu een goede mixer. Ik ben benieuwd naar je "two layer wedding cake".

Jasmino zei

Mooie mixer!

Ik ben erg benieuwd naar je bruidstaart. Zet hem op!

Anoniem zei

hai die hai vanuit oude tonge.
Zit weer midden in de verhalen van jullie geweldig, lees het altijd geregeld hoor maar stuur niet zo vaak een reactie.
Ik vind de ontwikkelingen van je taart decorating geweldig.
Krijg wel pijn in mijn kiezen hoor als ik kijk naar al die zoetigheid :-)
Ik hoop ooit nog eens een keertje van je bak kunsten te kunnen genieten.
Als ik alles zo lees gaat het nog steeds kriebelen om weer eens een keer naar de usa te gaan.
Het mooiste zou zijn als meneer madern nog eens in zijn buidel tast (scheelt toch weer een ticket hahaha). Trouwens heb ook nog een brutalen vraag (voor mijn collega).
Die was vorige maand op vakantie in amerika en heeft daar de twee dvd boxen van de serie House gekocht. Deel drie kwam uit net nadat zij weer naar huis gingen en is in nederland nog lang niet verkrijgbaar.
Zou jij voor mij misschien willen kijken?? als je het niet wilt ook geen probleem hoor want het geeft toch wel wat rompslomp om dat te doen.
Geef in ieder geval een dikke knuffel aan de woeffen en ik ben blij dat het weer wat beter gaat met het hondekind.
groetjes vanuit het kikkerlandje.

Annemarie

Anoniem zei

Wat een prachtig exemplaar die mixer en nog wel voor zo weinig geld. Ik ben zo benieuwd naar de resultaten van de cursus. Ik vind het erg knap!!!!

Anoniem zei

Tjee wat een werk, nu snap ik die $ 15 per uur want je bent er toch wel ff zoet mee zeg. En wat je allemaal opsomt, klinkt toch wel errrugg professioneel hoor. Nou ben zeer benieuwd naar t resultaat hoor, we wachten af...

En voor Annemarie: Mocht Petra weten wat voor DVD bedoeld wordt en tijd en zin hebben om m te halen, wij willen m wel voor je mee terug nemen naar Nederland.

Ruimte voor zo een mooie mixer hebben we toch niet. Hoewel ik heel blij ben dat we deze rit 4 koffers! tot onze beschikking hebben, vorig jaar moest ik t met 2 doen, hahaha......

Groetjes,
Ann

Anoniem zei

Hallo Anneke, dat zou wel heel erg tof zijn mits petra dat wil en kan etc etc.
Maar zit jij nu dan daar en straks weer hier????????????????????
En heb jij nog wel genoeg ruimte in je koffer over dan?
Ik wacht eerst even de reactie van petra af en laat dan via het log nog wel even weten hoe of wat.
Ook namens mijn collega (is al helemaal blij) alvast hartstikke bedankt.

groetjes
Annemarie.

Anoniem zei

Hoi
Wie gaat er trouwen. Anders moeten jullie die joekel van een taart opeten en dat is toch wel heel vervelend.
Succes ermee. Groetjes Ingrid

Petra zei

@Annemarie
Weet je zeker dat je collega ook de vorige DVD's uit amerika kon afspelen. Hier zitten we namelijk in een andere regio. En niet alle DVD's kun je in NL afspelen soms.
Maar als dat goed is zal ik er voor kijken.
Moet zo lachen om Anneke, die DVD past zeker nog wel in jouw koffer, ha ha ha. Dat zullen we nog wel eens zien ;-)
Zal ook kijken wat het kost om het op te sturen naar je Annemarie ;-)

@ Ingrid
We zoeken inderdaad nog een bruid en een bruidegom, of iemand die daar voor door wil gaan. De taart is er al en eigenlijk zelfs twee taarten want Alison heeft er ook 1 natuurlijk!

Anoniem zei

Hoi Petra,
Het is een dvd box met het derde seizoen erin.
Hoe moeten we dat financiƫel regelen dan?
Het zou hartstikke tof zijn.
Ik hoor net van mijn collega dat die dvd's aangeven dat je moet melden in welke dvdspeler of laptop of zo je hem wilt afspelen, dat kan dan in vijf verschillende apparaten (daar moet je hem aan toekennen) Ze hebben al hele dvd series meegenomen, je kent het wel ook bij hen speelde het bekende kofferprobleem :-))
hahaha we hebben nu al lol daarom.
Laat even weten wbt de financiƫle kant dan kunnen we regelen dat dat wordt overgemaakt.
(wil het ook komen brengen hoor, dan komen we wel samen zegt mijn collega).

groetjes
Annemarie

Anoniem zei

Zou daar geen zin in hebben om elke keer een Cake te maken, maarja als dat voor een curcus is dan moet het maar.Ben benieuwd naar het eindresultaat Petra.

Petra zei

@ Annemarie
Mail me maar even op
r.glorie@zonnet.nl en dan komen we er vast uit ;-)

Anoniem zei

Dan zet je maar een advertentie in de krant : bruidspaar gezocht! En de taart goed doorrekenen, hoor! Jullie zijn tenslotte professionals! ;-)

Ben ook wel benieuwd naar het resultaat...

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

PS : of anders doen jullie heel Amerikaans en vernieuwen jullie maar jullie 'wedding vows' (LOL)

M@riet zei

Geweldig die taarten!Vind het super knap hoor, ik ben al blij als er een niet ingezakte cake uit de oven komt, hahaha! Als je een stuje over hebt, gooi maar in de vriezer tot december ;-))

Anoniem zei

Lekker door oefenen Over 2 jaar zijn wij n.l 25 jaar getrouwd dus ook beetje bejaarden wedding zeg maar :)
Grote klasse wat je maakt en met die mixer hihi herken dit hamster gedrag heel erg. Kan n.l ook alles gebruiken.
Groetjes Enschede

Petra zei

Volgens mij kun je daar straks best een business mee beginnen. Hier hebben we ook van die kleine cake zaakjes. Je gasten hebben maar geluk straks, krijgen ze zomaar bruidstaart!

Kristel Holsbeek zei

Amai dat is best wel wat werk dat daar aan te pas komt. Ben wel benieuwd naar die bruidstaart...
Mooie mixer trouwens en dat voor niet veel geld...leuk

Anoniem zei

Wordt al een echte pattiserie-bakkerij bij jou:-))
Mooie mixer trouwens!!

Anoniem zei

petra ben zo benieuwd. hoe het met stacy is afgelopen. van de uitslag van het bloed. dat ik de foto s .zag van de week. dat ie in de tuin bezig was. petje af. veel beter dan dat wij er waren. heb je nog wat van ron gehoord. hij stond wel heel erg lang in de rij.voor hij weg kon. en van mij zus. alles goed daar in de bergen. heeft frank het pakje. al ontvangen. jesse heeft er nog een kaartje. in het engels bij geschreven. doe ze de groetjes als je wil. morgen komen ze allemaal weer terug. kunnen ze de taart aan vallen. hoe is hij gelukt gisteren, groetjes je schoonmoeder.

Petra zei

Heb Frank vanmorgen met het wandelen nog gesproken en hij zei er niks over, dus denk niet dat ze al post hebben gehad.
Met familie Slinger gaat het prima. Ze zijn inmiddels in Tennessee. En met Ron gaat het ook goed hoor ;-)

Groetjes Petra