zondag 8 maart 2009

Aflevering zoveel...

Van de pruimen soap... Want, misschien dit jaar toch nog wel pruimen?

Photobucket

Na twee dagen zon bleek er toch nog heel wat bloesem tevoorschijn te komen. Misschien werkt het net zoals bij spruitjes? Die zijn ook altijd veel beter van smaak nadat de vries er over heen is geweest ;-)

Photobucket

Vanmorgen ook nog even gefietst. Dit keer met de hondjes. Zo in de morgen was het nog best te doen. Stace vond het heerlijk weer even mee te lopen. En bleef keurig naast en in een strak drafje. Daarna met Connor en die ging in een veel snellere draf. En bleef mij als maar kwispelend aankijken. Die had er helemaal zin in! Welis waar ging het op de terug weg een stuk langzamer. Wat dat betreft lijkt hij best op zijn vrouwtje ;-)

Photobucket

Ron had vanmorgen ook nog Nederland aan de bel en we hoorden dat Richard en Jesse, eind maart naar New York zouden komen. Het voelt altijd vreemd als familie of vrienden in 'jouw land' zijn en je ziet ze niet. Natuurlijk is het mijlen ver weg, maar het voelt dicht bij. En na elkaar twee keer aangekeken te hebben, is Ron gaan kijken voor tickets naar New York. En laten die prijzen nou ontzettend mee vallen. Daarop Alison gebeld of zij die dag voor de hondjes wilde zorgen. En gelukkig kwam dat voor haar ook uit en zo gaan we dan weer een daagje naar New York! 's Morgens vroeg weg en 's avonds vliegen we weer naar huis. Kijk er nou al naar uit!

Vanmiddag hadden we een "Craigs List party" van een collega van Ron. Hij en zijn gezin verhuizen binnenkort weer terug naar Nederland en hielden een party om zo hun niet mee verhuizende spulletjes te koop aan te bieden. Craigs List is hier de Amerikaanse Marktplaats, zeg maar. Voor mij was het waarschijnlijk ook de laatste keer dat ik hen hier zal zien. Dus ook maar alvast afscheid genomen. Het was grappig om hun spulletjes in huis, 'bestickerd' te zien. Groene stickers betekende dat dat gekocht mocht worden en rood ging mee naar Nederland. En er werd behoorlijk wat gekocht zo te zien. Het deed me denken aan toen familie Slinger, (ik noem geen namen, maar vooral Ome Jan en Ed ;-) ), net voordat wij naar hier verhuisden, ons huis bestierden met hun gele stickers. Hebben toen zo gelachen. Zij maakten graag zelf hun Marktplaats feestje bij ons in huis. En vooral TV's en de stereo werden toen zwaar bestickerd. Dubbele namen en sticker op sticker en de meest fraaie teksten erop ;-) Als ik nu zo eens rond kijk in ons huis is er hier ook al veel bij gekomen in de laatste jaren.

Verder hebben we heerlijk genoten van het zalige weer! Even languit in de zon was ook wel weer erg prettig. Dalijk in de maanden juli en augustus, snak ik weer naar lagere temperaturen, maar vandaag zo die eerste warme zonnestralen oppikken was heerlijk. Wat te drinken, korte broek en laat maar komen die zon!

Groetjes,
Petra

9 opmerkingen:

Bianca (Hollandranch) zei

Als al die bloesems pruimen worden heb je een goede oogst straks !
Hier niet 1 bloesempje te zien nog, veel te droog dus waarschijnlijk dit jaar ook weer geen perzik. Doen pruimenbomen het ook op zandgrond met paardenmest ? dan kan ik dat nog proberen.

Wat leuk familiebezoek in NY !

Annemiek zei

Wat is het daar al lekker lente! Ban bang dat we hier nog even moeten wachten.

Miranda zei

Laat ons hopen dat het superpruimen worden en eens een flinke oogst voor de verandering. Wat gezellie om zo even naar New York te vliegen om je familie op te zoeken. Is tenminste nog te doen voor een dagje niet. groetjes

www.ine1149.web-log.nl zei

Hier in de buurt worden de fruitbomen (als ze in knop/bloei staan)besproeid als ze vorst verwachten.

Klopt dus helemaal met jouw verhaal, door het ijslaagje worden de knoppen dan beschermd. Dus wie weet hoeveel potten jam je straks kunt maken.

gr, Ineke

Anna zei

ik zei het toch, vorst hoeft niet zo slecht te zijn.
Het was lekker zonnetje bij jullie.
Groetjes Toos.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Net als Annemiek ben ik ook al zo verbaasd over de blousem. Hier nog in geen velden of wegen te bekennen hoor. Wij duiken weer lekker naar de -10.

Lekker een dagje NYC.

gr petra

Anja zei

Hier is nog geen bloesem aan de pruimenboom te zien. Heerlijk die lente bij jullie Leuk om naar New York te vliegen!

Cisca zei

Wij hebben ook een pruimenboom in de tuin. Maar nog geen bloesem te bekennen hoor.
Vorig jaar een heleboel jam en taart van gemaakt.

Anoniem zei

leuk hier staat ook alles in bloei (avocado, pruim, perzik, limon, sinasappel, appel manderijn en grapefruit) maar het leukste vind ik wel dat je hondjes zo met je mee lopen aan de lijn aan je fiets. die van mij weten helemaal niet wat een riem is.