donderdag 26 maart 2009

Vier

Inmiddels heeft Chilidog weer een schoon bekkie hoor! Als je maar lang genoeg poetst gaat het oranje er echt wel uit ;-)

Photobucket

Bij het zien van zijn inmiddels weer zo onschuldige koppie, zou je toch echt niet denken dat hij in die chili schaal zou durven duiken niet?

Nou de lente is hier aardig begonnen en de bloesem loopt in rap tempo uit!

Photobucket

Het zonnetje heeft de laatste dagen weer aardig geschenen en dat is goed voor de plantjes.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En niet alleen voor de plantjes, ook de vogeltjes vinden de aantocht van de lente wel prettig volgens mij. Van de week was ik met de hondjes bij Lake Pine en daar zag ik een kardinaal.

Photobucket

Of eigenlijk ik hoorde hem meer. Hij zat hoog in de boom en "zong" bij het leven. En op zijn zang, weer klonk in de verte het antwoord van vast een andere kardinaal. Heb er een filmpje van gemaakt. (Let trouwens ook op de bewegende boom, rechts van het beestje, je zou er bijna dronken van worden. Er stond een knap briesje.)



Leuk gehoor he? Voor de echte vogel liefhebbers hier nog een leuke link. Hij heet, beleefdelente.nl. En via deze website kun je nestjes van vogels via een webcam bewonderen.

Verder was het eergisteren inmiddels al vier jaar geleden, sinds dat wij naar hier zijn verhuisd. Die vier jaar zijn zo snel gegaan. Al kan ik me de dag op Schiphol nog heel goed herinneren en ook de vlucht naar Washington. Het was op die dag dat het ineens heel echt werd en dan het afscheid nemen op Schiphol. De hondjes af te gegeven bij de bijzondere bagage afdeling. De lieve stewardess die me wist te vertellen dat de honden echt aan boord zaten en het door de douane gaan in Washington. Allemaal dingen die ik me nog precies herinner. En dat was nog maar de reis er naar toe. De vier jaar hier, hebben we zeker ook veel dingen gedaan en beleefd, die we niet snel zullen vergeten. Het zijn vier indrukwekkende jaren geweest, dat is zeker. Voor mij was en is het toch wel reuze belangrijk dat ik gebruik kan maken van de moderne dingen des tijds, lees vooral internet! Zonder dat zou de afstand naar Nederland vele malen groter zijn. Zo heb ik vaak contact met familie en vrienden via Skype (met geluid EN beeld) en komen er allerlei foto's bij ons in de email box terecht. Zo hou je toch een soort van contact. Wat de oversteek een heel stuk makkelijker maakt.

Nu we het toch over internet hebben. Vanmorgen zag ik op CNN dit verhaal. Een duidelijk voorbeeld van wat internet allemaal te weeg kan brengen. Het verhaal gaat over een zwerver in Houston. Door twee marketing figuren is deze man aan een website geholpen en mensen kunnen via die website geld aan hem doneren. De website heet "pimp this bum" en er staan allerlei videobeelden op en je kunt met je credit card geld doneren. Tjsa, als zwerver moet je ook met je tijd mee gaan niet?
Afijn er is nu al $50.000,- ingezameld en er is een afkick kliniek geweest, die deze meneer wil gaan helpen af te kicken. En zodoende is hij nu daar opgenomen. Wordt deze man nu uitgebuit of niet? Vooralsnog vindt het lijdend voorwerp zelf, van niet en is blij dat hij op deze manier geholpen wordt. Hopelijk is het ook van blijvende aard en kan hij zijn levenstandaard uitermate verhogen dankzij het internet. Zo helpt het internet niet alleen mij "in den verre", maar ook weer deze man!

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ongelofelijk, dat er al weer 4 jaar verstreken zijn! Ik weet nog goed dat Ronald en Ik bij jullie in Zierikzee geweest zijn voor jullie vertrokken! Ronald zit er dit jaar al weer 9 jaar...Jullie hebben het goed gedaan en je eigen super aangepast, helemaal ingeburgerd ;-)
Heerlijk die lente foto`s, hier lijkt het wel herfst, echt afschuwelijk, we verlangen allemaal zo naar het zonnetje!

Groetjes Mariet

Anoniem zei

Mooie foto's van de bloeiende bloemetjes!!
Het vogeltje is ook leuk! Mooi kleurtje en een mooi geluidje :-)

En ja de chilidog heeft weer een heerlijk bekkie met zijn witte snor...al de chilisnor hem ook niet slecht stond hihihi..

Annemiek zei

Fijn dat die kardinaal even voor je bleef zitten en ook nog een liedje zong!
4 jaar alweer! Het is echt wel zo dat er veel meer contact is met internet. Ik moest het met korte telefoontjes doen een keer in de week (die waren zo duur!), en brieven schrijven die weken onderweg waren. De afstand is nu een stuk minder geworden, hoewel het in het begin toen er internet kwam de heimwee ook ineens weer wat meer terug kwam.

Anja zei

Ja, de tijd gaat snel. Ook wij skypen veel en dat maakt de afstand voor je gevoel inderdaad kleiner. Mooi dat vuurrode kardinaaltje.

Anoniem zei

Jeemig 4 jaar alweer, ik zie me nog staan op schiphol.
Jullie met de hondjes je moeder en zus en Anneke.
De tijd vliegt gelukkig woon je in deze moderne tijd!!!!

Erna

Anoniem zei

Yes Peet vier jaar en had je vier gelee verwacht wat je nu allemaal al voor elkaar hebt gekregen? In Zierikzee hd je geen Ev die je een half uur liet lopen. Daar ging je niet lekker naar de Mall maar wel naar Ikea hihi.

Mooi joh en ja wij hadden het er laatst ook nog met Jordy en Ramona over dat we meer contact met jullie hadden dan toendertijd dat je in Nederland woonde. Het is een pracht dat internet.

Nou plak er nog maar wat jaren aan vast want zo goed is het hier ook niet geworden hoor maar dat had je al gemerkt toen je hier was twee maandjes terug.

Groetjes aan Ron en we spreken elkaar

Roontje

Anoniem zei

Ik vond dat oranje wel mooi. Echt een Nederlands koppie ;-).
En wat een mooie foto's zeg. Ik krijg helemaal zin in de lente.