maandag 16 maart 2009

Gepasseerd

Nou Mr. Chili Dog had gewoon echt de beste Chili uitgekozen. Want deze chili was zelfs Beardieproof, tot op heden in ieder geval.
Zondag morgen werd ik al vroeg wakker en dacht gelijk weer aan het chili verhaal. Het idee van een mooie oranje/rode chilivlek op ons nieuwe Ikea vloerkleedje deed me besluiten om toch maar even bij Stace te gaan kijken. Maar Meneer de Bruin lag zelf nog diep in dromenland en snurkte gewoon door. Toch dacht ik dat ik hem misschien maar beter even uit kon laten. Je weet maar nooit wat die chili allemaal veroorzaakt had bij zijn darmpjes, he? Dus in pyjama met een jas er overheen met hem en Connor om half zes op zondag morgen naar buiten. Altijd fijn! Nou, Mr. Chili deed helemaal niks! Niks geen hoge nood. Het leek dus allemaal mee te vallen. Want hij dook daarna gelijk weer zijn mandje in en ging verder met slapen waar hij gebleven was. Ik heb daarna dan ook maar het zelfde gedaan, weliswaar in mijn eigen mandje natuurlijk.
De rest van de zondag kwam er ook geen grote boodschap van Stace. En ik begon me een beetje zorgen te maken. Het zal toch niet een tegen overgestelde effect hebben, zo'n chili? Dat alles verstopt raakt? Afijn voordat we gingen slapen ging Ron nog even met ze lopen, voor een laatste rondje. En ja hoor, Ron was de gelukkige! Ik zal jullie het uierst aromatische verhaal van Ron besparen, maar de chili was er uit, ha ha ha. Vanmorgen was alles alweer in normale staat en dus hebben we het chili verhaal overleefd. Ik in dit geval een beetje makkelijker dan Ron ;-)

Gisteren was echt een vreselijk sombere dag. Continu regen, van stortbuiten tot vieze miezer. Heel veel water kwam er uit de lucht vallen. We hebben dan ook niet veel gedaan. Behalve lekker een DVD op de bank gekeken en een beetje gecomputerd. Ik had wel enigszins de hoop dat het in de avond droog zou worden, want volgens schema moesten we gister avond de laatste les met Evy lopen. Les 27!

En wonder boven wonder, rond half 8 werd het droog en dus omkleden, loopschoenen aan en naar buiten. Afijn we waren nog niet achter in de wijk of het begon te regenen. Fijn!!! De laatste les werd er dus 1 met een erg Hollands tintje. Met druppels in mijn wenkbrauwen die om de zoveel tijd in mijn ogen vielen, de laatste les lopend! Dat was duidelijk weer een nieuwe ervaring. Je moet wel heel erg graag willen lopen dan niet? En wie mij 9 weken geleden gezegd had, dat ik dit zou doen, had ik denk ik hartelijk uitgelachen.

Maar eerlijk gezegd vond ik het na een vijf minuten geen eens meer zo erg al die regen. Het lopen ging er niet slechter door, sterker nog ik had het gevoel dat het heel goed ging gisteren. Of dat nou door die regen kwam, of dat mijn conditie nu echt beter is geworden in de afgelopen 9 weken, dat laten we maar in het midden. Die eerste 10 minuten waren eigenlijk een makkie gister. En bij de volgende 20 minuten, ging het een soort van zelf? Wie had dat ooit kunnen denken? Gewoon 30 minuten lopen achter elkaar? Nouja niet helemaal achter elkaar, in les 27 zat nog steeds een kort wandel stukje van 1 minuut.

En eigenlijk had ik verwacht dat de laatste les van Evy 30 minuten achter elkaar lopen zou zijn . Evy vertelde wel in de les dat als je deze les kon, je ook die 30 minuten aan 1 stuk kon. Of 5 km zeg maar. Maarja dat moeten we dus nog gaan uittesten niet? We lopen nu ongeveer 4.75 km op ons rondje. Dus er staat ons nog die ene minuut te laten vallen, te wachten. Maar laten we Evy maar weer geloven. Ze heeft ons die 27 lessen goed geholpen dat is zeker!

Al met al ben ik echt super blij dat het me gelukt is! Sommigen weten dat ik echt jaren heb getobd met mijn gezondheid en al helemaal met sporten. Dit vanwege een auto ongeluk van jaren terug. Altijd had ik pijntjes en "gedoetjes". En om het dan nu toch voor elkaar te krijgen in die negen weken, is toch wel een hele overwinning voor mij. Mede dankzij Erna en Ron. Erna die de lessen met me mee gedaan heeft in Nederland. En Ron die gezellig hier met me mee gelopen heeft in het donker. En natuurlijk ook de MBT schoenen. Die een soort van demping geven bij elke stap die ik doe. Wat beter is voor mijn lichaam en alle aanwezige "gedoetjes".

Photobucket

Het zou volgens de fabrikant extra training van spieren moeten geven, maar voor mij waren ze ideaal met mijn klachten. Het geeft me zeker de moed om dit te blijven doen een paar keer per week.

Als dank voor de 27 lessen te hebben volbracht, was ook de weegschaal vanmorgen gunstig gestemd! Min 15 kilo was het resultaat. We lopen dus nog maar weer even verder. Moet wel weer met mijn iPodje aan de gang om wat leuke loopmuziekjes er op te zetten. Dat is weer wat minder. Dus als jullie het binnenkort ergens horen brommen, dan ben ik het die de haat/liefde verhouding met mijn iPod weer aan het versterken ben!

Groetjes Petra

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Een geweldig groot applaus voor jezelf !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Geweldig gedaan meid.

Erna

Anoniem zei

goed hoor!!!!!!

door die regen zit er extra zuurstof in de lucht waardoor het lopen lekker gaat....

compliment met conditie en die - 15 kilo

groetjes Trudy

Anoniem zei

Geweldig 15 kg er af dat zijn 60 pakjes boter.

Heel knap,ga zo door.

groetjes uit Barendrecht.

Anoniem zei

Wat goed van jou!!!!!!!!!!!!!!!
Een hele grote schouderklop voor jezelf!
groetjes, BiancaF

Anoniem zei

Helemaal geweldig meid!! Petje af!!

Anoniem zei

Het word saai maar ik blijf het zeggen, ik vind het echt helemaal super!!
You go girl!!!!

xx Mariet

Petra zei

Goed, zeg, Petra!! Nu zonder Evy volhouden, maar dat gaat vast lukken!

Miranda zei

Go girl, SUPER KNAP daar in NC!!!!
Zie je wel dat ik al zag dat je er slanker/ strakker uitzag. Woehoe, en wat wordt je volgende doel...een halve maraton? Of gewoon lekker blijven lopen. Je mag apetrots zijn op jezelf hoor. Groetjes en een natte poot van Sammy vanuit het inmiddels 5 dagen regenend VA.

mexigirl zei

Super ga zo door voor die andere 15. Lekker blijven lopen. groetjes aan Evy.

Hester

Anja zei

Geweldig, je het een dikke schouderklop verdiend!!

Bianca zei

Ik neem met groot respect mijn petje voor je af hoor! Super dat het je gelukt is.

Groetjes Bianca

Anoniem zei

Wat een geweldig resultaat!!!
Heel knap van je!!!
Nog veel loopplezier.

Groetjes, Kaar

Anoniem zei

geweldig zeg, harstikke goed van je en ik kan me voorstellen dat je trots op jezelf bent en daar heb je ook alle recht toe.

Anoniem zei

He goed zeg 15 kilo enorm. Rich zal zijn ogen uitkijken volgende week als hij dit in echies ziet. Een petje op in de regen loopt lekker dan krijg je de druppels niet in je ogen en is lopen in de regen als je dan toch nat bent niet meer erg. Groetjes Ingrid

Bibi zei

Wat ontzettend goed van je!
Echt geweldig en dan ook nog 15 kilo eraf!Gefeliciteerd! Die schoenen lijken me ook wel wat trouwens, ik heb ook zo van die gedoetjes.
En wat een mazzel met je hond;-)

Marchiena zei

Geweldig Petra, knap gedaan! En dan ook nog eens 15 kilo eraf als beloning. TOPPIE

Groetjes,
Marchiena

Anoniem zei

Wat ontzettend goed van je, Petra!
Je kunt met recht trots zijn op jezelf.

Ineke zei

Drie petjes af!! Wat knap van je, ik doe het je niet na!

gr, Ineke

Annemiek zei

Wauw! Proficiat hoor!

Anoniem zei

Petra, m'n petje af, geweldig
groetjes Truus uit HvH

ann en ron zei

Hee Petra,

Wat een overwinning!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ben supertrots op je dat je dit hebt volbracht. Nou gaan wij er lekker lang overdoen om naar je toe te komen kun jij het in de tussentijd onderhouden, hahaha. Je hebt nog een date met Ron.

Dikke knuf want die heb je echt verdiend.
Ann

Kristel Holsbeek zei

Wow zeg dat is fantastisch en dan nog eens die 15kilo eraf, chapeau hoor!!!

Anoniem zei

Gefeliciteerd meid dat half uur is absoluut een mijlpaal. En wees maar trots op jezelf want dat mag zeker.

Misschien een idee voor je www.myasics.nl daar kan je diverse loopschemas laten maken voor je en kost niets alleen minuten en kilo's. Dan loop je niet voor Jan met de korte achternaam en heb je een soort van doel.

Geloof me dat stukje verplichting is af en toe gewoon nodig. Ik ben er ook druk mee.

Nou pff moet ik nog harder trainen voor onze date. Maar ook ik wil wel ff die kilo's kwijt dus gaan we gewoon door.

groetjes
Ronald